Miyomlu Hatunlar Kulübü

işte ben de o ameliyat deneyimi olanlardanım...Myom ameliyatı olunsa bile rahim içinde myom nüveleri varsa zaman içinde büyüyebiliyor..Tekrar ameliyat yolu görünüyor... Kadın doğumcular elbette hasta ( müşteri kimi dr a göre malesef ) kaybetmek istemezler..Evlenmeden önce prf. dr.un biri,ki kadın doğumcuydu.Rahmimi almaları gerektiğini söylemişti..Evlendim,çocuğum da oldu... Myom ameliyatları öyle basit operasyonlar değiller.....
katılıyorum canım ben tanti'ye açıklama gereği duydum pek bize inanmıyorlar gibi...:KK16:

Bizimde bir tanıdığımız 55 yaş civarında Ankara da hangi hastahane de ameliyat olduğunu bilmiyorum. kadının rahmini almışlar, ameliyattan bir müddet sonra, kadının karnı hep şiş, hamile gibi duruyor.Bir de hep kasıklarım ağrıyor, karnımın içi yanıyor diyordu. neysa kontrole gitti, bir şey yok,gayet başarılı bir ameliyat geçirdin demişler. tekrar başka bir doktora götürmüşler, oda ameliyatın hatalı yapıldığını ,ameliyat sırasında karın zarının yapışıp kaldığını ve iltihap kaptığını söylemiş.Velhasıl kadın tedavi gördü O yapışıklık için yapabileceğimiz bir şey yok demişler.Allahım herkese ilkönce sağlık nasip etsin.

arkadaslar anlatamadim galiba arastirmadan burdan ahkam kesmiyorum ben kendifikrimi soyluyorum ben tercih etmem cunku bi miyom degil bi cok miyom var hepsinin kan akisini saglayan damari engellerlerse halim ne olur her yonden kan dolasimim tikanir siz kendinize gore haklisiniz ben kendimi gore tercih bu sanki ben sizi yalan soyluyorsunuz kotu bi yontem demiyorumki savunmaya geciyorsunuz ayrica dr larin hepsi senintercihin arastirmak icin brosur veren bile oldu ayrica kistte oldugu icin benimyolum ameliyat o yontem bana uymuyor ve uzun surede miyomlar kuculdugu icin okdr zmn yok

doktora muayene olup sonrası için nası bi yol izlicemizi anlatır diye düşünüyorum bu embolizasyon olayı için,herkesin farklı,ama olmazsak bu myomla bebeğin rahimde sağlıklı gelişimi sözkonusu olamaz,hem ben düşük yaptım,kaplamış rahmimi,küçük bi yer kalmış,burdaki prof bana bu şekilde hamile kal diyo nası prof olduysa,riski var sölüyo ameliyatın,ne bilim doktorlarada güvenim kalmadı ama saim yılmaza gitmek istiyorum yoksa benim prof bidaha düşük yapmama neden olcak yine üzülcem,en azından bu doktor bilgilendirir yapılcaksa yapar,korkunun ecele faydası yok arkadaşlar ne güzel kurtulmuş bizimde isteğimiz kurtulmak deilmi nasılsa,şifayı arıcan keşke eskişehirde olsaydı antalyada ama gidip muayene olmayı çok istiyorum eşiminde aklına yattı bakalım kısmet yoksa böle hayallerle doğurup çocuk sahibi olcam püfff:26::KK54:

arkadaslar anlatamadim galiba arastirmadan burdan ahkam kesmiyorum ben kendifikrimi soyluyorum ben tercih etmem cunku bi miyom degil bi cok miyom var hepsinin kan akisini saglayan damari engellerlerse halim ne olur her yonden kan dolasimim tikanir siz kendinize gore haklisiniz ben kendimi gore tercih bu sanki ben sizi yalan soyluyorsunuz kotu bi yontem demiyorumki savunmaya geciyorsunuz ayrica dr larin hepsi senintercihin arastirmak icin brosur veren bile oldu ayrica kistte oldugu icin benimyolum ameliyat o yontem bana uymuyor ve uzun surede miyomlar kuculdugu icin okdr zmn yok
benim tüm rahmim myom ve myom nüveleriyle doluydu desem ? :KK34: rahim ana damarı tıkanmıyor,rahimdeki tüm myomları etkiliyor embolizasyon.kafandan atıyorsun demiyorum,ama yazdıklarından yanlış bilgilere sahip olduğunu görüyorum.. emboizasyon sonrası menapoza girdiğimi sanıyorsun en basidinden..herkesin kendi tercihi tabi..
doktora muayene olup sonrası için nası bi yol izlicemizi anlatır diye düşünüyorum bu embolizasyon olayı için,herkesin farklı,ama olmazsak bu myomla bebeğin rahimde sağlıklı gelişimi sözkonusu olamaz,hem ben düşük yaptım,kaplamış rahmimi,küçük bi yer kalmış,burdaki prof bana bu şekilde hamile kal diyo nası prof olduysa,riski var sölüyo ameliyatın,ne bilim doktorlarada güvenim kalmadı ama saim yılmaza gitmek istiyorum yoksa benim prof bidaha düşük yapmama neden olcak yine üzülcem,en azından bu doktor bilgilendirir yapılcaksa yapar,korkunun ecele faydası yok arkadaşlar ne güzel kurtulmuş bizimde isteğimiz kurtulmak deilmi nasılsa,şifayı arıcan keşke eskişehirde olsaydı antalyada ama gidip muayene olmayı çok istiyorum eşiminde aklına yattı bakalım kısmet yoksa böle hayallerle doğurup çocuk sahibi olcam püfff:26::KK54:
myomun olduğu yere göre değişir bu durum canım..Benim eşim de Eskişehirli ve Osmangazi tıp fakültesi mezunu..radyoloji hocası da eşimin hocası..eskişehir de bu konuda tecrubesi ve bilgisi olmadığını söyledi ve o da bize Saim Yılmaz ı önerdi..Biz de taaa Düzce den Antalya ya gittik..

Son düzenleme:
ayrıca ben kimseye gidip embolizasyon yaptırın demiyorum..sadece alternatifler arasında bu embolizasyon işini de araştırın diyorum..sonuçta dr daha iyi bilir hastanın bu işleme uygun olup olmadığını...

ayrıca ben kimseye gidip embolizasyon yaptırın demiyorum..sadece alternatifler arasında bu embolizasyon işini de araştırın diyorum..sonuçta dr daha iyi bilir hastanın bu işleme uygun olup olmadığını...

İnşallah kökten kurtuluruz bu myomdan,sizin durumunuz nedir şuan,bebeğiniz varmı,hamilelik süreciyle ilgili doktor size ne kadar süre verdi,şuan rahminizde myom kalmamıştır umarım,bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim sağlıklı günler :KK71::nazar::emir_bebek::KK69:

İnşallah kökten kurtuluruz bu myomdan,sizin durumunuz nedir şuan,bebeğiniz varmı,hamilelik süreciyle ilgili doktor size ne kadar süre verdi,şuan rahminizde myom kalmamıştır umarım,bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim sağlıklı günler :KK71::nazar::emir_bebek::KK69:

evet canım ikizlerim var şu an.. ben mikroenjeksiyonla hamile kaldım..eşimin sperm sayısı az olduğu için..benim rahmimde sayısız myom nüveleri,adenomyomlar,endometriozis,adenomyozis vardı..bu rahimle tedaviyle 2 kez ikizlere hamile kaldım... 2-3 sene sonra yeniden tekil hamilelik hayal ediyorum..daha sonra başka çocuk ta düşünmediğim için doğum sırasında rahmimi aldırmayı da düşünüyorum...Embolizasyonda myomlar küçülüyor,tamamen yok olmuyor..myom ameliyatından sonra 1 sene hamile kalmam yasaktı..açık ameliyat olmuştum..sezaryan gibi kesi oldu ve aylarca acısı geçmedi ....

Arkadaşlar yeniden mrb.Malesef bazı özel nedenlerden ötürü çok sık burada olamıyorum.Öncelikle miyomla ilgili alternatif bir çok tedavi seçeneğini araştırdım.Kriyoterapi(dondurma yöntemi),embolizasyon(miyom damarlarını tıkama),laparoskopik müdahale hangisi ne gibi yan etkiler içeriyor vs vs..Elbette bizler bu işin bilir kişileri değiliz ama insan başına birşey gelince o konuda araştırmacı oluyor(Allah hiçbirimize dert verip derman arattırmasın)Hiçbirimizin miyomunun yeri türü boyutu çocuk beklentisi vb durumları aynı değil.Bu forumda amaç tecrübeler ışığında,birbirimize gerek psikolojik,gerek tedavi anlamında fayda sağlamak.Bu nedenle lütfen birbirimizi kırmayalım,incitmeyelim.Ve yine rica ediyorum ameliyat olan arkadaşlar olmayanları ürkütecek şeyler yazmayın.Herkesin ağrı eşiği farklı sonuçta.Çok ciddi ameliyatlar olup hiçbirşey hissetmeyende var,çok basit ameliyatı için çok zordu diyende.Ama birbirimizi burada ürkütecek şeyler yazarsak insanların tedavi sürecinde onlara zarar vermiş,farkında olmadan ciddi birsorumluluğun altına girmiş oluruz.
Eskiden de varolan bir sorun bu.Fakat o dönemlerde insanlar için bu konuları ulu orta konuşmak ayıp sayıldığı ve teknolojik olarakta bu tarz paylaşımlar olmadığı için bizler yeni çıktı sanıyoruz.Çevremde kime sorsam mutlaka ailesinde,çevresinde bir miyom vakası çıkıyor.Tıp şimdi çook ilerledi.Bu çok sık yapılan ameliyatlardan biri haline geldi.Birazda kaderci olmak lazım diye düşünüyorum.Eğer çocuk sahibi olmak nasip olmayacaksa miyom çözülür,başka şey sebep olur.Hayat bilinmezliklerle dolu değil mi?

sana tamamiyle katiliyorum candybaby benim turkcem size gore cokta iyi olmadigi icin cok iyi ifade edemiyorm bazi seyleri...

bu arada sen neye karar verdin

Candybaby..... Hala 100 msj doldurmadıgım ıcın sana ozelden cevap veremıyorum
bu yuzdenburan yazacak pek bırseyım yok ama amelıyata karar verırdıgın gıbı yaz olurmu
ben hala korkudan adım atamadım ya

slm.arkadaşlar 2 yıl önce bende myom ameliyatı oldum..kadın doguma kontrol içn gittigimde myomlarımın oldugunu rahmin patetes çuvalı gibi alınması daha iyiy olurdenildikten 2 yıl sonra ameliyat oldum,bu 2 sene içinde tegatis diye bitkisel hap içtim 5.6.3.2 boylarında myomlar vardı hiç büyümedi hep kontrole gidiyordum.bebek isteminden dolayı ameliyata karar verdik 9 eylül de oldum çok şükür iyiym ameliyatım 4 saat sürmüş geride bir myomum kalmış dr.daha fazla rahmi kazıyamazdım dedi ama untrosondaki bulgulardan daha fazla myom çıkarılmış.çok şükür bi sorunum yok iyi bir dr seçmek gerek önemli olan bu.şimdi bebek tedavisi görüyorum yumurta reezervi azalmış.

asel 35

cok gecmis olsun keske bende candybabyde su ameliyati atlatsak artik beynim okdr doluki hicbirseyden zevk almiyorum...

senin miyomlar galiba rahimboslugu icerisindeydi anladigim kadariyla peki bu ameliyat yuzundemi yumurta rezervelerin azaldi ben yumurtalik kisti ameliyatlarinda azaliyor biliyordum miyom amaliyatlaridami azaltiyormus..

benimde otuza girmeme cok az kaldi otuz de gitsin daha ameliyat olup korunma surecine girecem ondan sonrada dogal yolla olursa ne ala yok tup bebek olursa oda zmn kaybettirir offffffffffffffffff bende artik bibebis istiyorum

asel 35

cok gecmis olsun keske bende candybabyde su ameliyati atlatsak artik beynim okdr doluki hicbirseyden zevk almiyorum...

senin miyomlar galiba rahimboslugu icerisindeydi anladigim kadariyla peki bu ameliyat yuzundemi yumurta rezervelerin azaldi ben yumurtalik kisti ameliyatlarinda azaliyor biliyordum miyom amaliyatlaridami azaltiyormus..

benimde otuza girmeme cok az kaldi otuz de gitsin daha ameliyat olup korunma surecine girecem ondan sonrada dogal yolla olursa ne ala yok tup bebek olursa oda zmn kaybettirir offffffffffffffffff bende artik bibebis istiyorum

tüp bebeğe soğuk bakma tanti..o da alterrnatiflerin arasında olsun..ben 34 yaşında evlendim..ilk sene myom ameliyatı olduğum için 1 sene yasaktı hamile kalmam..daha sonra da eşimin de sperm sorunu olunca direk tüp bebeğe yönlendirildik..Ve ben ilk denememde hemen ikizlere hamile kaldım..Ancak dr.ihmali ve erken doğum yüzünden hamileliğimin yarısında zamansız doğumla kendi doğumgünümde kaybettim..1 sene sonra yine tüp bebekle ikizlere hamile kaldım..Çok zor bir hamilelik geçirdim..Hamilelik boyu sürekli hastanede yattım.sadece wc ye kalkma iznim vardı...Şu an 15 aylıklar ve ben de 38 yaşındayım ..:) Tuvalet eğitimlerini aldıktan sonra,yani 2-3 sene sonra son hamileliği düşünüyorum..:) Ben bu yaşta berbat bir rahimle ve azalmış yumurta rezerviyle başardıysam siz hayli başarırsınız...Daha hem yolun çok çok başındasınız hem de çok gençsiniz.....

ay canim ya ne mutlu sana zor zamanlar yasamissin ama mutlu sonuda gormussun
insallah bebislerinin mutlu gunlerinide gorursun allahim saglik versin yeterki hersey olur demi tabii umudumuzuda yitirmeyelim ben rahim ainma korkusuna etteledikce erteledim ogreneli 6 ay olacak nerdeyse daha ameliyat olmadim ama er yada gec kacis yok demi...

ALLAH buyuktur ol dese neler olur olma dese sapasaglam olunca bile hamile kalamayanlar var sonucta hepimiz icin hayirlisi

Kızlar mrb,tanticim benim karnım bu aralar 4 aylı hamile kadar şişi.Kendimi çok keyifsiz hissediyorum böyle olunca :KK43:
Benimde yaşım 34 aslında zaman kaybetmemek gerek.Allahım yardımcımız olsun.

asel35 arkadaşımm Allah aile bütünlüğünüzü daim etsin canım.Darısı hayırlısıyla bizlere inşallah.Sana bişey sorucam,bu ameliyat sonrası normal hayata dönme süresi nedir?Sanırım ameliyatını açık oldun?Ayrıca refakatçi ile ilgili sorunum olabilir benim,bunu nasıl çözebilirim bilmiyorum :?

asel35 arkadaşımm Allah aile bütünlüğünüzü daim etsin canım.Darısı hayırlısıyla bizlere inşallah.Sana bişey sorucam,bu ameliyat sonrası normal hayata dönme süresi nedir?Sanırım ameliyatını açık oldun?Ayrıca refakatçi ile ilgili sorunum olabilir benim,bunu nasıl çözebilirim bilmiyorum :?

candybaby hic sorma bende cok zayf oldugum icin karnim acaip belli oluyor ayrica artik ayin sadece bi on gunu rahatim onun disinda adet gunu baslayip sonrasindada en az on gun acaip siskinlik oluyor karnimda bi rahatsizlik hissi surekli yanlarimda bi agri baska seylerdenmi supheleneyim yoksa miyom ve kistler mi yapioyr bilemiyorum doktora gitmeyede korkuyorum artik kotu birsey duycam diye

candybaby senin esin ne diyo bu ise yoksa komple sana birakip benim gibi sikintiyami giriyorsun ozel olacak belki ama

:KK71: merhaba ben genel aneztezi altında açık ameliyat oldum,uterus fundus yerleşimli yaklaşık 4.4cm myom solda ıntralıgamenter yerleşimli 5,5 cmlik corpus ant da 3,2 lik yani raahmin degişik bölgelerinde degişik terimlerle bulguları olan myom nuveleri görülmüş sag tubada hidrosalpeink görülmüş solda yapışıklıklar varmış myomlar çıkarıldıktan sonra diger sorunlarıda açmışlar 4 saat sürmüş zor bir ameliyatmış drum öle söledi 3 gün hastne kaldım sonra taburcu oldum yegenim yanımda refakatcı kaldı refakatcı gerekiyor çünkü ameliyattan sonra kendine gelince bi müddet sonra 2 adımda olsa yürütüyorlar ben özel oda tercih etmiştim refakatcım ve ben rahat edelim diye isabetlide olmuş rahat ettik,1 hafta yattımsayılır evde yürüyordum ama yavaş oturuyor yavaş kalkıyosun öle işte kontrola gittik karnım şişti gebe gibi dr a hemen onu sordum geçmicekmi bu diye geçer mrk etme dedi benim 2 aya kadar geçti karın çevresinde agrılarım oldu sogukta ameliyat yerleri agrıdı bunlar normal şeyler dayanılmayacak bir agrıyla karşılaşmadım sizde merak etmeyin eger iyi bir dr sa ameliyatınızı olun.yumurta rezervi ise 21 yaşında yumurtalıklardan kist alınmıştı bu 2.ameliyat oldu tabi ameliyatlar etkiliyor yaşla beraber olumsuz oluyo zaten tüpbebege baş vurmuştum hemen onu sölediler ameliyalar geçirmişin yaşın var rezerve azalmış şansın az dediler ben yine mikroenjeksiyon yaptırdım.tek yumurta döllendi ama tutmadı.

X