- 11 Şubat 2010
- 191
- 5
tanti mrb arkadaşım.Bu miyomla ilgili olarak ne yaptın?Bizim bir komşumuzun yanında temizliğe gelen byn da miyom varmış.Çocuk kafası büyüklüğünde hemde.Ama kadının hiçbir sosyal güvencesi olmadığı için ameliyat olamamış.Hatta muayene eden dr da kadından para almamış.(böyle iyi dr.larda var yani.Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi)Sonra kadıncağız soğan suyunu deneyim demiş.Bir yerden para gelecek sonrada gider ameliyat olurum.Sonra kadın ameliyat olmak için gittiğinde bir bakmışlar ki miyom falan yok.Dr ultrason filmine bakınca şoke olmuş hatta.Yani ne yapmam gerek bilmiyorum.Bu ay sistit oldum bana komşu teyze bunu anlattı bi kullan bakalım.Hiç olmazsa iltihabı kurutur ameliyat sonrası mikrop kapmaz falan dedi.Bende bu ay (hazır dr.umda yıllık izindeyken 15 gün içtim.)Bu kadar sürede etki edeceğini sanmıyorum ama?İbrahim saraçoğlunu aradığımda tl.fki byn adetten 3 gün sonra 15 gün ilk kür,adetten 3 gün sonra 10 gün 2.kür,adetten 3 gün sonra 10.gün 3.kür ve aynı şekilde 4.kür olarak 4 ay devam et,sonra muayene ol,ya tamamen kaybolur,ya da küçülür demişti.Olaki küçülmezse de 1 ay ara verip aynı şekilde yok olana kadar devam et dedi.Tabii bu aradaDr kontrollerinide ihmal etme dedi.Ama ben miyomum 7 cm demiştim.Şu anda ise yaklaşık 10 cm.Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum.İnan bu konuda kimseye akılda danışamıyorsun çünkü kimse bu sorumluluğun altına girmek istemiyor haklı olarak.Bugün ameliyat sonrası için gecelik sabahlık aldım Napıcaz arkadaşım yaa??