-
- Konu Sahibi Aycinkendir_akova
Sizinle ayni durumdayiz. Benim miyom 11cm. Ayni ikilemde kaldık biz de. En sonunda once hamileligi denemeye karar verdik. Gecen ay olmadi bu ayi bilmiyorum henuz.selijdurumdayız771469 .!.:Merhaba arkadaşlar bendede 6, 5 cm miyom var rahmin duvarindaymis ve dışa doğru buyuyormus kimisi intramural miyom diyor kimisi subseroz miyom diyor.ben cok fazla doktora gittim prof da gittim uzmanada ama hepsi farkli konustu kimisi bebegin olusacagi yerde degil miyom hamile kalabilirsin dedi peki ya bebege zarar verirse dedin ikiz bebekler nasıl ole düşün dedi bana kimiside kesin aldir bu miyomu diyor 29 yasindayim zaten bebek düşünüyorum ama kafam allak bullak en son iki gun once gittim doktora oda 7.40cm olmus aldir bunu dedi.rahmim zarar gormezmi dedim bisey olmaz dedi devlet hastanesi doktoru her ayda miyomun boyutunu olcturmeye gelme dedi 6 ay bir yil bunun kkontrolü dedi izmir deki doktorda ameliyat da rahim illaki zedelencek hamile kal demisti kime inancam bilmiom bide bana burdaki doktor sezeryan yada normal dogumda miyom alinmaz onun icin özel ameliyat olcan diyor.ama ayni sorunu yaşayan bir tanidigim 5 bucuk cm miyomu sezeryan olurken doktor almış bebegi aldiktan sonra alinmiyorsa bu doktor nasil almis ozaman tanidigimin miyonu nu..hamile kalmak istiom ama denemeyede korkuyorum bunlar yüzünden psikojim altüst oldu. Iki aradayim resmen.lutfen bana birseyler soyleyin ameliyat olmak istemiyorum. Eger ameliyat dan sonra bebisim olmazsa bu benim icin yikim olur keske olmasaydim ameliyat demek istemiom.marmariste yaşıyorum burda dogru duzgun bir doktor bulamadım tecrübeli iyi bir doktor..
Insallah bu ay olur banada bir umut ışığı olmuş olursunuz Rabbim saglikli bir bebek nasip eder isteyen herkese.buarada benim ne agrim nede kanamam oluyor bu miyomdan dolayi belirtisi yok yani sadece idrar kesesine baski yaptigi icin idrara cok sik çıkıyorum oda bazen. 9 tane farkli doktora gittim ama kafam net degil buna ragmen herkes farkli konusuyor.sizin gittiginiz doktor memnun kaldığınız bir doktor varmi acaba? Bide ameliyat olursam rahmin alınabilir riski var dediler kanama olursa kimisi yarisi alınır rahminin dedi kimisi hamile kalirsan bebek gelismez düşük olur erken doğum olur kalbi durur vs vs birsuru şey solediler artik doktora gitmek istemiom resmen korkudan..
Merhaba arkadaşlar bendede 6, 5 cm miyom var rahmin duvarindaymis ve dışa doğru buyuyormus kimisi intramural miyom diyor kimisi subseroz miyom diyor.ben cok fazla doktora gittim prof da gittim uzmanada ama hepsi farkli konustu kimisi bebegin olusacagi yerde degil miyom hamile kalabilirsin dedi peki ya bebege zarar verirse dedin ikiz bebekler nasıl ole düşün dedi bana kimiside kesin aldir bu miyomu diyor 29 yasindayim zaten bebek düşünüyorum ama kafam allak bullak en son iki gun once gittim doktora oda 7.40cm olmus aldir bunu dedi.rahmim zarar gormezmi dedim bisey olmaz dedi devlet hastanesi doktoru her ayda miyomun boyutunu olcturmeye gelme dedi 6 ay bir yil bunun kkontrolü dedi izmir deki doktorda ameliyat da rahim illaki zedelencek hamile kal demisti kime inancam bilmiom bide bana burdaki doktor sezeryan yada normal dogumda miyom alinmaz onun icin özel ameliyat olcan diyor.ama ayni sorunu yaşayan bir tanidigim 5 bucuk cm miyomu sezeryan olurken doktor almış bebegi aldiktan sonra alinmiyorsa bu doktor nasil almis ozaman tanidigimin miyonu nu..hamile kalmak istiom ama denemeyede korkuyorum bunlar yüzünden psikojim altüst oldu. Iki aradayim resmen.lutfen bana birseyler soyleyin ameliyat olmak istemiyorum. Eger ameliyat dan sonra bebisim olmazsa bu benim icin yikim olur keske olmasaydim ameliyat demek istemiom.marmariste yaşıyorum burda dogru duzgun bir doktor bulamadım tecrübeli iyi bir doktor..
Insallah bu ay olur banada bir umut ışığı olmuş olursunuz Rabbim saglikli bir bebek nasip eder isteyen herkese.buarada benim ne agrim nede kanamam oluyor bu miyomdan dolayi belirtisi yok yani sadece idrar kesesine baski yaptigi icin idrara cok sik çıkıyorum oda bazen. 9 tane farkli doktora gittim ama kafam net degil buna ragmen herkes farkli konusuyor.sizin gittiginiz doktor memnun kaldığınız bir doktor varmi acaba? Bide ameliyat olursam rahmin alınabilir riski var dediler kanama olursa kimisi yarisi alınır rahminin dedi kimisi hamile kalirsan bebek gelismez düşük olur erken doğum olur kalbi durur vs vs birsuru şey solediler artik doktora gitmek istemiom resmen korkudan..
Rahmin alinma riskine gelince bunu işinin ehli doktor söylemez siradan kadin dogum uzmanları abartiyor korkuyor rahim alinir diye endise ediyor. Senin miyom çokbuyuk degil rahmine zarari olmaz. 22 santim miyom alinip da rahmine dokunmayan uzman doktorlar var ona gitsen srnce rahmini alma ihtimalinden soz eder mi?Insallah bu ay olur banada bir umut ışığı olmuş olursunuz Rabbim saglikli bir bebek nasip eder isteyen herkese.buarada benim ne agrim nede kanamam oluyor bu miyomdan dolayi belirtisi yok yani sadece idrar kesesine baski yaptigi icin idrara cok sik çıkıyorum oda bazen. 9 tane farkli doktora gittim ama kafam net degil buna ragmen herkes farkli konusuyor.sizin gittiginiz doktor memnun kaldığınız bir doktor varmi acaba? Bide ameliyat olursam rahmin alınabilir riski var dediler kanama olursa kimisi yarisi alınır rahminin dedi kimisi hamile kalirsan bebek gelismez düşük olur erken doğum olur kalbi durur vs vs birsuru şey solediler artik doktora gitmek istemiom resmen korkudan..
Rahmin alinma riskine gelince bunu işinin ehli doktor söylemez siradan kadin dogum uzmanları abartiyor korkuyor rahim alinir diye endise ediyor. Senin miyom çokbuyuk degil rahmine zarari olmaz. 22 santim miyom alinip da rahmine dokunmayan uzman doktorlar var ona gitsen srnce rahmini alma ihtimalinden soz eder mi?Her doktora itimat etme işinin ehli bi rdoktora git ve bence istanbul ya da ankarada doc. Ya da profa ameliyat ol. Asla siradan kadin dogumculara itimat etme. Tecrübelerime dayanarak söylüyoru. Senin korkularini yaşadımben.
Ya orasıöyle tabi isinin ehliyse sorun yok ama bunu anlamak zor oluyor proflar daha tecrubeli ondan biraz daha güvenilirdiye düşündüm. Ama herseyden once vicdanli insafli insan halinden anlayan olmasi önemli diyorum. Oyle doktorlarvarki sanki kasaplar karsindaki insan mi hayvanmi ayirt edemez hale gelmisler. Oyle proflar da yok değilhani. Dedigim gibi işinin ehli ve merhametli olmasıgerektecrübe önemli benim doktorum Hasan yILDIZ ben onun sayesinde çocuk sahibi oldum myom sorunu bende de vardı.Profesör yada doçent diye ayırınca diğer işini iyi bilen iyi doktorlara biraz haksızlık edilmiş olmuyormu?
Anladım canım evet haklısın insan tecrübe etmeden bıçak altına yatmak istemiyor. Belki ben bilmeden gebe kalmasaydim o sıkıntıları yasamasaydim senin gibi önce denemeye karar verebilirdim.Bilgilerinizi deneyimlerinizi paylaştığınız için cok tsk ederim. Cok doğru soylemissiniz ayni düşüncelerdeyiz ama ben gercekten cok fazla doktora gittim bunun icinde uzmanıda profda var özel hastaneye de devlete de gittim özel muayene sine bile gittim ne yazikki sanki ikiye bolunmusler gibiydi ameliyat ol diyenler olma gebe kal diyenler diye kafam bunun icin hicbizaman net olmadi bana hepsi kesin ameliyat ol deseydi belki ben suan ameliyat olmuş olacaktım. Ama benim kafama ne yazikki birsuru olumsuzluklarida soktular.6 aydir surekli araştıriyorum netde prof larin ünlü doktorlarin miyomla ilgili yazılarını okuyorum hastalarin ameliyat öncesini sonrasi hakkında bilgi aliyorum ama tam bir muamma ameliyat dan sonra gebelik şansının azaldigini belli bir zaman sonra tedaviler esliginde gebelik elde edilen hastalarda var ameliyat dan 6 ay sonra hemen gebe kalanlarda var.miyomun cesitide cok onemli tabiki subseroz submukoz intramural sapli sapsiz hepsi nin ayri riskleri var..ben uc yıldır miyomla uğraşıyorum bunu ilk öğrendiğim de iki uc cmlik birseydi tesadüf olarak ultrason a girdim ozaman bile doktor bana evlimisin genelde evli bayanlarda oluyor gencecik kizda kocaman miyom var deyip miyomu bu sekilde algilamama sebeb olmustu daha sonra uzmanına gittigimde senu korkutmuslar buyuk bir miyom degil bunun ilacla tedavisi yok ameliyatda olman sart degil bunlar buyuyebilirde kuculebilirde demisti evlendiginde dogum yaptığında alinir dedi 2012 yılında ve 6 ayda bir kontrol e gel dedi tabi bir sikayetim olmayınca ben bir yil sonra aklima gelince bir gideyim ne alemde miyom diye gittim 4cm oldugunu ameliyat olabilirsin yada yine evlenio dogumda bunu aldircagimi soyledi başka bir doktorda hatda doktora 7 ay sonra evleneceği mi soyledim.aradan aylar gecti bende yine hicbir şikayet yok sadece cok sik idrara çıkıyorum dum yine kontrol amacli gittigimde busefer 6bucuk cm oldugunu öğrendim tabi benim miyom her doktora gore farkli boyutda kimisi 8 bucuk dio kimisi 6bucuk diyor bu ikisinin arasında gidip geliyoruz. Benim icim yikim bir tane doktorla kalma arastir birkac doktora daha git denildiginde basladi cok uzattimm başınızı agrittim suan miyomdan dolayi psikiyatri ye gidiyorum onbes gunde bir cunku sagolsunlar doktorlar beni hasta yaptılar resmen psikolojimi mahvettiler tabiki yanlış anlaşılmasin burda amacim doktorlari kotulemek asla degil herkes kendi bilgisi dogrultusunda işini yapiyor ama dediginiz gibi bazen karşılarında insan olduğunu duygulari olan birisi oldugunu unutuyorlar yada hep bana denk geldi.suan düşüncem denemek hamile olmak yani illaki ameliyat olcam ama bi bebegim varken ameliyat olmak kafa olarak dahq rahat olcak ister istemez yuzde otuz düşük riski verildi ve 9 ay boyunca gozetim altinda bir gebelik olcagi soylendi.surekli yatip dinlenip morel olarak yüksek olarak yani üzülme morelini bozma tabak bardak almak için biryere uzanmak bile yokmus boyle bir gebelik yaşanması gerekiyormus.elimden geleni yapcam takdir yine Allah in..ilkonce Allah sonra doktorlar en azindan ben denedim ama olmadi düşük le sonuçlandı artik ameliyat zamanı derim eger olmazsa bu sekilde ameliyat olursam cok fazla tedirgin ve rahatsiz olcam kafa olarak keşke demek istemiyorum..hayirlisi olsun herzaman icin..
Soğan suyu küçük miyomlara iyi geliyormus canim. Yani milimlik olanlar. Ben de denemistim işe yaramamusti. Fakat başka şeylere yariyor iltihap falan varsa iyi gelir.Buarada 4 aydir sogan suyu içiyorum ama miyomumda degisen bisey yok.bircok arkadaş bunun faydasini görmüş..geçmiş yazılanları okudum en son sordugum soruyu geri alıyoruminşallah hepimiz buraya hamileyim diye mutlu haberlerimizi yazariz..hem bizim gibi olan kişiler icinde umut ve morel olur. .
Canim kararin niye degistiArkadaslar miyom ameliyatini izmirde olan var mi ? Ben de ameliyat olucam izmirde iyi bir doktor arıyorum. Cok endiseliyim(