Miyom Ameliyatının Ardından Hamile Kalanlar

arkadaşlar benım tüm tedavılere ragmen bebgım olmuyor fatıha hatmı yapıyorum kım kaç tane okursa sevınırım ...allah razı olsun

aralık ayında miyom ameliyatı oldum.12cm lik miyom vardı. doktorum 8 ay geçtikten sonra hamilelik düşünün dedi.doktorumun dediği şekilde şuan beklemedeyiz.doktorumdan binlerce kez allah razı olsun.
Öyle Sevindim ki yazdıklarını okuyunca inşallah herşey yolundadır. Benimde 12 cm ilk miyomum varmış yeni öğrendim sen anlarsın ne hissettiğimi... Inşallah hepimiz için en Güzeli neyse o olsun...

Merhaba arkadaslar.konu acilali epey olmus ama ben yine de kendi hikayemi kisaca anlatmak isterim.37 yasimda cocuk yapmaya karar verdigimizde karsima myom cikti maalesef annemden genetik bana da geçmiş. Endumetriuma sapli myom olup gebe kalmam imkansiz gibiydi.bu yuzden dr tavsiyesiyle histereskopi (kapali) yontemiyle 5cm myom alındı. 3 ay bekle demisti dr ve ben cok sukur dogal yoldan 6 ay sonra hamile kaldim ve suan oglum 6.5 aylık. Sezeryen sırasında 3 tane myom daha alindi.inanmaktan biran olsun lutfen vazgecmeyin.oglumu 39 yasimda dogurdum ve suan yine tedavi gormeden 5 haftalik gebeyim.Rabbim herkese evlat nasip etsin olanlara da evlatlarini bagislasin.

Merhaba arkadaslar.konu acilali epey olmus ama ben yine de kendi hikayemi kisaca anlatmak isterim.37 yasimda cocuk yapmaya karar verdigimizde karsima myom cikti maalesef annemden genetik bana da geçmiş. Endumetriuma sapli myom olup gebe kalmam imkansiz gibiydi.bu yuzden dr tavsiyesiyle histereskopi (kapali) yontemiyle 5cm myom alındı. 3 ay bekle demisti dr ve ben cok sukur dogal yoldan 6 ay sonra hamile kaldim ve suan oglum 6.5 aylık. Sezeryen sırasında 3 tane myom daha alindi.inanmaktan biran olsun lutfen vazgecmeyin.oglumu 39 yasimda dogurdum ve suan yine tedavi gormeden 5 haftalik gebeyim.Rabbim herkese evlat nasip etsin olanlara da evlatlarini bagislasin.
Ne güzel... Allah ikinci evladınızi da size bağışlasin inşallah.

Darısı bizim de başımıza olsun ne diyim :)

Ne güzel... Allah ikinci evladınızi da size bağışlasin inşallah.

Darısı bizim de başımıza olsun ne diyim :)
Amin canim.Allah razi olsun.Rabbim tez zamanda sizlere de saglikla bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin.Inanin ben evlat edinmeyi dahi dusunmeye baslamistim yani o kadar umutsuzluga dusmustum.Guzel haberlerinizi beklerim yakin zamanda

B
Benimde rahim arka duvarinda 11cm miyom var doktorum once gebelik dene dedi bu ay denedik ve olmadi. Bi kac ay daha deneyip olmazsa ameliyat olucam ben de. Cok korkuyorum bi sıkıntı olucak diye :KK43:

[QUm, post: 34360613, member: 537839"]aralık ayında miyom ameliyatı oldum.12cm lik miyom vardı. doktorum 8 ay geçtikten sonra hamilelik düşünün dedi.doktorumun dediği şekilde şuan beklemedeyiz.doktorumdan binlerce kez allah razı olsun.[/QUOTE]

Son durumunuz nedir acaba? Ameliyatı kim nerde yapti? Cok doru sordum Teşekkürler şimdiden.

B

Benimde rahim arka duvarinda 11cm miyom var doktorum once gebelik dene dedi bu ay denedik ve olmadi. Bi kac ay daha deneyip olmazsa ameliyat olucam ben de. Cok korkuyorum bi sıkıntı olucak diye :KK43:
Canim insallah hic mudahale olmadan hamile kalirsin.bildigim kadariyla dis myom gebelige engel degil.cunku bende de dogum öncesi 6cm dus myom vardi ve ona dokunulmadi ve hala da duruyor.bu arada myom artik kesin tedavisi var diye bir haber okudum.operasyona gerek kalmadan dogrudan myomu besleyen damar kurutuluyormus.bilgisi olan varsa paylasabilir mi!

B

Başka doktorlara da gittin mi? Benim 6cmlik miyomum varken hamile kaldım gittiğim ger doktor neden gebe kaldın bu miyomla erken doğum olur, çocuk ölür, ölmese de pek gelişmez, miyom dahada buyuyecek çok zor bir gebeliğin olur dedi durdular. E senin miyon benimkinin nerdeyse iki kati. Buna nasıl musade etmiş doktor hayret valla...

Ben bebeğimin kalbi durdugu için aldirdim 9. Haftadaydim. 7 haftalikken karnimda ölmüştu aslında.. bu 7 hafta içinde muyomum 9 cm olmuştu. Özellikle İlk 3 ay çok büyüyor miyom.
Bebeğin kalbinin durma nedeni miyomla ilgili sanmıştık ama ikinciyi de miyomsuz kaybettim. Demek bende bir sorun var. Miyomla ilgili değilmiş. Ama yine de bence bir doktora güvenme boşa zaman kaybetme. Aldir miyomu bak ben miyom ameliyatından bir yıl sonra tekrar hamile kalmıştım. Ameliyat korkutmasin seni

Profosöralaimisemaa, post: 38528005, member: 448797"]Başka doktorlara da gittin mi? Benim 6cmlik miyomum varken hamile kaldım gittiğim ger doktor neden gebe kaldın bu miyomla erken doğum olur, çocuk ölür, ölmese de pek gelişmez, miyom dahada buyuyecek çok zor bir gebeliğin olur dedi durdular. E senin miyon benimkinin nerdeyse iki kati. Buna nasıl musade etmiş doktor hayret valla...

Ben bebeğimin kalbi durdugu için aldirdim 9. Haftadaydim. 7 haftalikken karnimda ölmüştu aslında.. bu 7 hafta içinde muyomum 9 cm olmuştu. Özellikle İlk 3 ay çok büyüyor miyom.
Bebeğin kalbinin durma nedeni miyomla ilgili sanmıştık ama ikinciyi de miyomsuz kaybettim. Demek bende bir sorun var. Miyomla ilgili değilmiş. Ama yine de bence bir doktora güvenme boşa zaman kaybetme. Aldir miyomu bak ben miyom ameliyatından bir yıl sonra tekrar hamile kalmıştım. Ameliyat korkutmasin seni[/QUOTE]
Profisor dedi gebelik deneyelim diye. 3 tane doktora gittim.

Diğer doktorlar da mı aynı şeyi dedi? Hangu sehirdesin cnm? (sakıncası yoksa)
Aslında bana iki yol sundu. Ya hamileligi dene dusuk yada erken doğum olursa ameliyat ol ya da once ameliyat sonra gebelik ama ikisinin de riskleri var. Ameliyatta rahim zarar görürse geri dönüşü yok bu yuzden biz once bebek denemeyi sectik düşük olabilir erken dogum olabilir bunu goze aldık. Balikesirde yaşıyorum ama gittigim prof eskisehirde.

Aslında bana iki yol sundu. Ya hamileligi dene dusuk yada erken doğum olursa ameliyat ol ya da once ameliyat sonra gebelik ama ikisinin de riskleri var. Ameliyatta rahim zarar görürse geri dönüşü yok bu yuzden biz once bebek denemeyi sectik düşük olabilir erken dogum olabilir bunu goze aldık. Balikesirde yaşıyorum ama gittigim prof eskisehirde.
Hı eğer küçük bir şehirse doktorlar pek güvenilir olmuyor o yüzden sordum ama Eskişehir'in doktorları fena olmaz tabi. Bilemeyeceğim canım. Sana İstanbul'a gitme şansın varsa defalarca miyom ameliyatına girmiş olan başarılı bir doktor önerebilirim. Bir hastası vardı kime gitse rahminin alınacağını söylemişler ona. Kadıncağızın 20 çeşit büyüklü küçüklü miyomu varmış. Bu kadının rahmini kurtarmış bahsettiğim doktor. Hatta çıkardığı miyomların fotosu var sitesinde istersen imkanın varsa bir de ona görün adı Alparslan Baksu.

Bende 9 yıllık evliyim. Hiç gebe kalmadım.
3 ay oldu ameliyatı olalı. Laparoskopi ve histeroskopi aynı anda.
çok şükür kurtuldum.
9 senedir olmadığı için tüp bebek denildi.
Halen korunuyorum.
Dikişler iyileşmesi için.
acaba tüp bebek gerek kalmadan kendiliğinden gebelik yaşarmıyım

Bende 9 yıllık evliyim. Hiç gebe kalmadım.
3 ay oldu ameliyatı olalı. Laparoskopi ve histeroskopi aynı anda.
çok şükür kurtuldum.
9 senedir olmadığı için tüp bebek denildi.
Halen korunuyorum.
Dikişler iyileşmesi için.
acaba tüp bebek gerek kalmadan kendiliğinden gebelik yaşarmıyım
Senin myom rahmin neresindeydi

rahim arka duvarında ve rahim kasındaydı
Peki bebek olmamasının sebebi sadece miyomlar miydi?

Yumurtaliklarinda bir sıkıntı yoksa sorun sadece myomlarsa onlardan kurtulduğuna göre kendiliğinden hamile kalırsın diye umut ettim canım.

Ben de myom ameliyatı oldum 9cm kadar miyom çıkarıldı. Açık ameliyatti. Myom rahmin dışındaydi. O vaziyette hamile kalmıştım fakat bebek yasamadi fazla sonra da ameliyat oldum. Ameliyatan bir yıl sonra hamile kalabildim gene. Aslinda biz beş ay sonra korunmayi bıraktık fakat 7 ay kadar olmadi. Once bir ay Soğan Kürü yaptim sonra da incir kürü. Incir kürü işe yaradi hamile kaldım o ay. Fakat yine bebegin kalbi durdu.

Bahsettigim kürleri yapmanı tavsiye ederim. Inşallah senin de işine yarar..

alaimisemaa .!.:
Hı eğer küçük bir şehirse doktorlar pek güvenilir olmuyor o yüzden sordum ama Eskişehir'in doktorları fena olmaz tabi. Bilemeyeceğim canım. Sana İstanbul'a gitme şansın varsa defalarca miyom ameliyatına girmiş olan başarılı bir doktor önerebilirim. Bir hastası vardı kime gitse rahminin alınacağını söylemişler ona. Kadıncağızın 20 çeşit büyüklü küçüklü miyomu varmış. Bu kadının rahmini kurtarmış bahsettiğim doktor. Hatta çıkardığı miyomların fotosu var sitesinde istersen imkanın varsa bir de ona görün adı Alparslan Baksu.
Cokk tesekkur ederim. Söylediğiniz doktoru da arastiricam istanbula da gelebilirim. Çok saolun.

Peki bebek olmamasının sebebi sadece miyomlar miydi?

Yumurtaliklarinda bir sıkıntı yoksa sorun sadece myomlarsa onlardan kurtulduğuna göre kendiliğinden hamile kalırsın diye umut ettim canım.

Ben de myom ameliyatı oldum 9cm kadar miyom çıkarıldı. Açık ameliyatti. Myom rahmin dışındaydi. O vaziyette hamile kalmıştım fakat bebek yasamadi fazla sonra da ameliyat oldum. Ameliyatan bir yıl sonra hamile kalabildim gene. Aslinda biz beş ay sonra korunmayi bıraktık fakat 7 ay kadar olmadi. Once bir ay Soğan Kürü yaptim sonra da incir kürü. Incir kürü işe yaradi hamile kaldım o ay. Fakat yine bebegin kalbi durdu.

Bahsettigim kürleri yapmanı tavsiye ederim. Inşallah senin de işine yarar..
Canım çok geçmiş olsun.herşey gönlünce olsun.
Teşekkürler tavsiyem için inan o kadar şaşkın ım ki ne yapacağımı bilmiyorum.
Doktorum Miyon spermin ilerlemesine engel miş. Çünkü içeri doğru baskı yapıp büyümüş.
Ama yinede gebe kalmamak engel değilmiş. Düşük te hiç yapmadığım için kronik hale gelmiş olabilir gebe kalmamak. :KK61:
Belki bi ümit işte miyon engel olmuş olabilir dedi yaa ...:KK1:
Benim durumum açıklanamayan infertilite malesef...:KK43:

Merhaba arkadaşlar bendede 6, 5 cm miyom var rahmin duvarindaymis ve dışa doğru buyuyormus kimisi intramural miyom diyor kimisi subseroz miyom diyor.ben cok fazla doktora gittim prof da gittim uzmanada ama hepsi farkli konustu kimisi bebegin olusacagi yerde degil miyom hamile kalabilirsin dedi peki ya bebege zarar verirse dedin ikiz bebekler nasıl ole düşün dedi bana kimiside kesin aldir bu miyomu diyor 29 yasindayim zaten bebek düşünüyorum ama kafam allak bullak en son iki gun once gittim doktora oda 7.40cm olmus aldir bunu dedi.rahmim zarar gormezmi dedim bisey olmaz dedi devlet hastanesi doktoru her ayda miyomun boyutunu olcturmeye gelme dedi 6 ay bir yil bunun kkontrolü dedi izmir deki doktorda ameliyat da rahim illaki zedelencek hamile kal demisti kime inancam bilmiom bide bana burdaki doktor sezeryan yada normal dogumda miyom alinmaz onun icin özel ameliyat olcan diyor.ama ayni sorunu yaşayan bir tanidigim 5 bucuk cm miyomu sezeryan olurken doktor almış bebegi aldiktan sonra alinmiyorsa bu doktor nasil almis ozaman tanidigimin miyonu nu..hamile kalmak istiom ama denemeyede korkuyorum bunlar yüzünden psikojim altüst oldu. Iki aradayim resmen.lutfen bana birseyler soyleyin ameliyat olmak istemiyorum. Eger ameliyat dan sonra bebisim olmazsa bu benim icin yikim olur keske olmasaydim ameliyat demek istemiom.marmariste yaşıyorum burda dogru duzgun bir doktor bulamadım tecrübeli iyi bir doktor..

X