merhaba hanımlar,bende de 3.5 cm 5 tane 1 cm civarı bir kaç tane daha miyom var bir gebelik geçirdim fakat bebek gelişmedi düştü tıp fakülteinde prof yapacak ameliyatımı 4 ağustosta olacak aynı sezeryan gibi olacak belden uyuşturacaklar.
ameliyat geçmişi olan bayanlar canımı yakacaklar diye çok korkuyorum ameliyet esnasında ağrı oluyor mu sonrasında ne kadar ağrı oluyor bende panik atak da var ya çok korkuyorum lütfen cevap yazın :18:
ayrıca içerisi çıkrıkçı çarşısı gibi miyomlar kistler yara ve enfeksiyon var en azından bir tane sağlıklı bir bebek tutturabileydim ya allah hakkımızda hayırlısını versin isteyen herkese versin
Arkadaşlar ankara için doktor önerisi olan varmı yazabilir misiniz lütfen
teşekkür ederimbaskent hastanesi prof hulusi zeyneloglu operasyonumu yapti laparoskobik myomektomi seklinde. Hoca cok iyi tavsiye ederim
oldu bitti çok şükür iki haftası bitiyor toparlandım bayağı. 9 taneymiş içerde 8 ini çıkardılar bir tanesi de yeri riskli imiş diye onu bırakmışlar zaten çok küçükmüş onu da takip edeceklermiş patoloji de inşallah iyi çıkarSizin oldu mu operasyon? Nasil gecti?
oldu bitti çok şükür iki haftası bitiyor toparlandım bayağı. 9 taneymiş içerde 8 ini çıkardılar bir tanesi de yeri riskli imiş diye onu bırakmışlar zaten çok küçükmüş onu da takip edeceklermiş patoloji de inşallah iyi çıkar
teşekkürler siz oldunuz mu ameliyat?büyüklüğü ne kadar?gecmis olsun sizin fazlaymis benim 1 taneydi AMA genede kolay bir operasyon degilmis
teşekkürler siz oldunuz mu ameliyat?büyüklüğü ne kadar?
çok geçmiş olsun kurtulmuşsun senin çocuk var mı ? kontrole gittim patoloji iyi çıkmış yaralar de iyileşmeye başlamış dedi vajinal ultrasonla baktı yapışıklık olsa söylerdi değil mi yapışıklık olursa diye korkuyorum da 2-3 gündür ara ara az bir şey ağrım oluyor da inşallah normaldir adetim de beklediğim zaman da geldi normaldi adetimbenim 3.5 cm di, laparosokobik yontemle alindi 1 hafta oldu cok sukur iyiyim artik ilk 3 gun zordu AMA suan gecti agri sizi
çok geçmiş olsun kurtulmuşsun senin çocuk var mı ? kontrole gittim patoloji iyi çıkmış yaralar de iyileşmeye başlamış dedi vajinal ultrasonla baktı yapışıklık olsa söylerdi değil mi yapışıklık olursa diye korkuyorum da 2-3 gündür ara ara az bir şey ağrım oluyor da inşallah normaldir adetim de beklediğim zaman da geldi normaldi adetim
sen de kontrole gidince bana da yaz olur mu
laporoskobiyi nerde oldun kim yaptı para da aldılar mı
Merhaba11 cm çapında 3kilo 200 gram ağırlığında sezeryanla miyom illetinden kurtuldum. tek bir myom vardı ama 5 taneye bedeldi. Çocuk için yaza planladık. Yapıştırma usulü dikişim oldu. 20 gün evde istirahat verdi. 6 ay gebelik yasakladı. Zaten öyle çokta kolay bir amleiyat değil ki ben izmirde çok ünlü bir doktora ameliyat oldum. Bir tek İzxmir değil Türkjiye de de tanınmış konferanslar veren bir dr. Epiduralim sıkıntılı geçti . UYuşmadığım için narkoz verildi. AmA tek unutmadaığım üşümemdi. Ameliyathanede öyle üşüdümki. Uyandığımda 4 battaniye vardı üstümde yaz vakti. ve titremekten içim çıkıyodu resmen. Bu kış başım yastıktan kalkmadı hep grip hep bronşit oldum. Bu kadar bi daha üşümem heralde hayatım boyunca. Ameliyat sonrası heralde dikiş yerin acıyor acımıyor diyenlere gülüp geçiyorum. Resmen ATIYORLAR. Adam neşterle kesiyo orayı. Artı ebeler bana şöyle söylemişti. Normalde sezeryan neden yapılır çocuk almak için. Çocuk olmadığı için dolayısıyla emzirme fonksiyonu da yok. Bu nedenle ağrı daha çok hissediyorsunuz. Emzirme ağrıyı azaltan bir şeymiş. 6 ay sonra evet toparladım kendimi. Onu zaten siz hissediyorsunuz. Kendinden daha iyi doktoru olamaz bir insanın. Doktorum hamile kalmadan gelme yanıma dedi. Kendine o kadar güvendi ki bende otomatik normal yolla hamile kalacağıma inandım. İnşallahta öyle olur.ç Şimdi folik asite başladık. 3 ay sonra gibi Allah verirse nasip ederse çocuğumun olması hayırlı olanı ise Allah bir an evvel versin. Değilse hiç olmasın. Ameliyat olanlar ne demek istediklerimi çok iyi anlayacaklardır. Birde ameliyat sonrası gaz olmaması için yaptıklarımı anlatayım bir kaç maddeyle ;
* Eylül de ameliyat olduğum için yazın bol bol ayaklarımı kuma gömdüm. İliğime kadar ısındığımı Hissediyordum :=)
* Gazlı içecekleri ameliyattan 2 hafta önce kestim.
* Bol bol yoğurt yiyn. Süt içmemeye çalışın ameliyat öncesi.
* Ameliyat öncesi kilo verme işlemini 2 ay evvelden bitirmiş olun.
*Ben alkol sigara içmiyorum zaten. İçmeyin sizde :)
*Bol bol su için.
* Çvrenizdekileri tembihleyin. Merak etme çocuğun olur zartın zurtunda bilmem ne ameliyatı olmuş onun bile olmuş çocuğu gibi iyi niyetle söylenen ama ameliyat sancısı ile cinleriniz tepenizdeyken söylemesinler bunu size.
* Devamlı çorapla gezeceksiniz ameliyat öncesi ve sonrası ayaklar çok sıcak tutulacak.
* Bol bol sevişin eşinizle. Sonra 2 ay iptal oluyosunuz. Ağrı ve acı çok oluyor ameliyat sonrası ilişkide.
Birde hep şunu düşünün ; ( ben ağrım çok olduğunda yada bunaldığımda öyle düşündüm hele 4 kez epidural vurulunca birde narkoz denilince ameliyathanede kendime ve doktorlara hemşirelere şunu söyledim kendimi salmamak için ) ÇOK HAYIRLI BİR İŞ İÇİN BU AMELİYATI OLUYORUM BEBEĞİMİN DAHA ÇABUK BANA GELMESİ İÇİN BUNA MECBURUM. AMA DOĞURUNCA POPOSUNA 2 TANE VURUCAM. ANNE OLMAK BU KADAR ZOR OLMAMALIIIIIIIIIIII DİYİP BAYILMIŞIM. :)))) Doktorum hala hastalarına beni anlatıyormuş.
sEVGİLERRR HEPİNİZE.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?