myom hakkında bende bilgi vereyim
bende hamileliğimle birlikte myom olduğunu öğrendim.ilk başta 3 cm gibi bi myom sonra gebelik ilerledikçe büyüdü en son sanırım 11-12 cm ulaştı.ve bir gün erken doğumla bebeğimi düşürdüm yaklaşık 4 aylık bi gebelik geçirdim yani.sonra myom ameliyatı oldum.ardından 5-6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şu an oğluşum var.Rabbime binlerce şükürler olsun.yani kızlar myom ameliyatından korkmayın.eğer myom olduğunuda biliyosanız mutlaka aldırın derim.cünkü myom kimisinde cok zor hamilelik yaşıtıyooo.hiç o acıları cekmeye değmez.tabi herkes için demiyorum cok rahat myomlu hamilelikte geçiren oluyooooo....kaydirigubbakcemile5
merhaba,bana doktorunun adresini verebilirmisiniz acaba bendede miyom var dr. araştırıyorum izmirdeArkadaşım ameliyatını gerçekten güvendiğin bir dr a yaptır.Eğer kendi dr undan memnunsan ve güveniyorsan ameliyattan hiç korkma.Ben de geçen Ocak ayında servikal(rahim ağzı) myom ve kist ameliyatı oldum.Toplam 20 dk sürdü ve hiçbirşey anlamadım.Sonrasında da hiç ağrım olmadı.Hatta ağrı kesici bile yaptırmadım.Ama dr uma o kadar güvenerek girdim ki amliyata.Hiç soru işareti olmadan kafamda.Bu çok ama çok önemli.Ayrıca SSK bu ameliyatı karşılıyor.O kadar çok para vermene gerek yok.İçini rahat tut.Şimdiden geçmiş olsun.yerimseniben
arkadaşlar bende de bu sıkıntı var.rahim dışında olan 5 cm büyüklüğünde.izmir de ege ünv. gittim.ameliyat dediler.bebek düşünüyorum.sonradan görüştüğüm iki doktorda gerekolmadığını söyledi.şu an vazgeçmiş durumdayım ama ameliyat deneyimlerinizi okıyunca acaba dedim.....
candy5 çok teşekkürler.önceleri bayağı problem etmiştim ameliyat olucam, ya terslik olursa ya hiç bebeğim olmazsa çünkü ameliyetın da riskleri varmış.şu an kafaya takmıyorum.bebek düşünüyorum.inş bir problem olmaz.peki hamilelik döneminde ağrı sızı yaşadın mı myomdan dolayı?
ameliyat sonrası yapışıllığı olan ya da olmayan tecrübe sahiplerinden deneyimlerini öğrenmek başıma gelebilecekleri tahmin etmede çok işe yarayacaktır. Ankara da myomektomide tecrübeli doktor tavsiye edebilirseniz çok sevinirim :)
Iyin geceler...bende 6 cm lik miyim icin 2.eylül persembe günü amelyat olacagim..amelyat laparaskopi yapilacak ama bir sorun cikarsa acik amelyata gecilecegide söylendi..cocugum yok ve 3 düsük yaptim sorun kanda pihtilama cikti ..son düsügümü 5 ay evel 4,5 aylikti yaptim..o arada miyom 6 cm oldu ve doktor yeni gebelik olacaksa miyom sorun cikartabilir onun icin alalim dedi 3 doktor gezdim..
Persembe olacagim amleyati..size sonuclari yazarim..sizde paylasin tecrzbelerinizi...
gecmıs olsun canım.. bende su an 14 haftalık hmıleyım ve myomum var benımde myomum 6cm oldu. myomumun oldugu gebelık oncesı ortaya cıkmıstı ama drum gebelık onerdı tabıkı rıskım var ve cok korkuyorum. Sen de dusugu baya bebek buyukken yapmısın nasıl oldu myomun yerı nasıldı rısklı bı yerdemıydı cok korkuyorum bende yaa.. Allah yardımcın olsun canım amelıyatından haberdar et mutlaka
Canim benim...ben hamile kaldigimda miyim 4 cm idi..bebek 4,5 ayliken 6 oldu..ama benim bebek miyomdan dolayi sorun yasamadi...bende kanda pihtilasma cikti sonraki arastirmalarda...doktor miyom 10 cm bile olsa bebegerar vermez demisti tek risk sezeryana mecbursun normal dogum yapamazsin demisti...kismet olamdi...simdi mecbur amelyat olacagim,cünkü ne zaman hamile kalacagim belli olmaz o arada miyom dahada büyürse bebege zarari olur ve miyom sol tüpümün üzerine gelmis ve tüpü kapamis..o yüzden mecburum..
sen sakin korkma,kendini yorma,dinlenmeye calis ve allaha dua et bebegin miyomdan daha cabuk büyüsün...miyomlar ilk 4-5 ay büyüyorlarmis sonra büyümeleri dururmus,doktor öyle demisti sende masallah 3,5 ay olmusun zaten..gönlünü ferah tut..allah bebegini kucagina almayi nasip edecek,korkma..öptüm..
Iyin geceler...bende 6 cm lik miyim icin 2.eylül persembe günü amelyat olacagim..amelyat laparaskopi yapilacak ama bir sorun cikarsa acik amelyata gecilecegide söylendi..cocugum yok ve 3 düsük yaptim sorun kanda pihtilama cikti ..son düsügümü 5 ay evel 4,5 aylikti yaptim..o arada miyom 6 cm oldu ve doktor yeni gebelik olacaksa miyom sorun cikartabilir onun icin alalim dedi 3 doktor gezdim..
Persembe olacagim amleyati..size sonuclari yazarim..sizde paylasin tecrzbelerinizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?