- 1 Aralık 2013
- 2.416
- 1.355
-
- Konu Sahibi evrem_evrem11
Arkadaşlar hamilelik sürecinde kalp kapakciginda darlık yetmezlik olduğunu öğrendim. Kontrol altinda olmam gerekiyormus.Beni şuan çok rahatsız etmediği için durum stabilmis.doktorun biri normal doğum dedi diğeri sezeryan ve başka çocuk düşünmeyin dedi ilk bebeğim inşallah. Kalp hastalığı olan arkdslar varmı aranızda normal doğum yapan, ardından yine bebeği olan ve kapakcik ameliyatı olan . ameliyat sonrası sıkıntılar olabiliyormus. Hamileligin iz dogumunuz nasıl geçti .
Teşekkür ederim. Çarpıntı arada oluyor merdivengeçmiş olsun sadece mitral kapaktamı yetmezlik var
yoksa triküspit kapakçıgındada varmı
bende her ikiside var ama dogumdan sonra ögrendim
sezeryan yaptım
ama dogum yapmana engel degil dedi dr
beni engelleyen şey çarpıntı sizin de varmı çarpıntınız
Teşekkürler. Evet mitral yetersizlik varmış nefes darlığı nadiren çarpıntı ama merdiven zor çıkıyorum. Doktorun biri normal biri sezeryan dedi 3.bir doktorla daha goruscem. Ameliyat görünüyor dedi.hamilelign son dönemi zor geçebilir şişlik yuruyememe vs olursa gebeliği sonlandirirz dedi. Açıkçası korktum daha ilk bebeğim olacak inşallah. Baştan sezeryan denmesi sonrası ameliyat derken bebegime odaklanamadim
Bebek donseydi normal doğum onerdimi kardiyoloji. Evt 2 gündür ayrı doktorla görüştüm biri normal yapman daha mantikli sezeryanda narkoz falan komplikasyon olabilir. Diğeri sezeryan olmalı kalbe baskı yapar doğum anında dedi. Doğumda sıkıntı yasadinizmi hatta hamilelik dönemi zormu gectiben varım, buna sadece kardiyoloji bölümü karar veriyor, benim muayene sonucumda sezeryan dendi, zaten bebeğim de dönmediği için başka şansım yoktu , ama bu kararı jinekoloji değil kardiyoloji veriyo, aklında olsun muayene olmadıysan
Teşekkür ederim. Çarpıntı arada oluyor merdiven
Hamileliginizde sıkıntı oldumu son dönemlerde. Benm şimdilik bariz rahtsz edici bir durum olmadı. Sonraki haftalar için endiseliyim soylenenden korktum. Normal doğuma engel mi acaba farklı görüşler var. Kardiyoloji yoğun bakımı olsun doğumda neolur neolmaz falan dedilergeçmiş olsun sadece mitral kapaktamı yetmezlik var
yoksa triküspit kapakçıgındada varmı
bende her ikiside var ama dogumdan sonra ögrendim
sezeryan yaptım
ama dogum yapmana engel degil dedi dr
beni engelleyen şey çarpıntı sizin de varmı çarpıntınız
Romatizmal kalp hastalığı, orta mitral darlık, ciddi MY izlendi. Sol atriyum ileri dilatedir. Doktorun raporunda bunlar yazıyor. Bana söylenen biri kapakcik ilerde değişebilir duruma göre diğeri doğumdan sonra ameliyat şart kapakcik değişmeli dedikapakçıklarda yetmezlik mi var sadece
başka sorun da varmı
hayır bana sezeryan dendi direkt, epidural sezeryanla sıkıntı yaşamadım, sadece narkoz uzmanına durum bildirildi, o ona göre ayarlıyo zaten heşeyi kontrol altına alıyolar merak etme, doğumu nerde yapıcaksın belli mi? hamileiğimin son ayı szordu ama herkesten farklı bi sıkıntı yaşamadm, eğer çarpıntı sorunun varsa (benim zaman zaman olur ) hiç risk alıpnormal düşünme derimBebek donseydi normal doğum onerdimi kardiyoloji. Evt 2 gündür ayrı doktorla görüştüm biri normal yapman daha mantikli sezeryanda narkoz falan komplikasyon olabilir. Diğeri sezeryan olmalı kalbe baskı yapar doğum anında dedi. Doğumda sıkıntı yasadinizmi hatta hamilelik dönemi zormu gecti
gecmis olsunArkadaşlar hamilelik sürecinde kalp kapakciginda darlık yetmezlik olduğunu öğrendim. Kontrol altinda olmam gerekiyormus.Beni şuan çok rahatsız etmediği için durum stabilmis.doktorun biri normal doğum dedi diğeri sezeryan ve başka çocuk düşünmeyin dedi ilk bebeğim inşallah. Kalp hastalığı olan arkdslar varmı aranızda normal doğum yapan, ardından yine bebeği olan ve kapakcik ameliyatı olan . ameliyat sonrası sıkıntılar olabiliyormus. Hamileligin iz dogumunuz nasıl geçti .
Arkadaşlar hamilelik sürecinde kalp kapakciginda darlık yetmezlik olduğunu öğrendim. Kontrol altinda olmam gerekiyormus.Beni şuan çok rahatsız etmediği için durum stabilmis.doktorun biri normal doğum dedi diğeri sezeryan ve başka çocuk düşünmeyin dedi ilk bebeğim inşallah. Kalp hastalığı olan arkdslar varmı aranızda normal doğum yapan, ardından yine bebeği olan ve kapakcik ameliyatı olan . ameliyat sonrası sıkıntılar olabiliyormus. Hamileligin iz dogumunuz nasıl geçti .
Yetmezlik derecesine bagli canim. Bende be mitral lapak yetmezligi vardi ve hamilelikte takip edildim. Normal dogum yada sezeryan yapabilirain dedi doktorum. Sonucta seninki daha ileri olabilir benimkisi cok hafifti. Doktorunla gorusmelisinArkadaşlar hamilelik sürecinde kalp kapakciginda darlık yetmezlik olduğunu öğrendim. Kontrol altinda olmam gerekiyormus.Beni şuan çok rahatsız etmediği için durum stabilmis.doktorun biri normal doğum dedi diğeri sezeryan ve başka çocuk düşünmeyin dedi ilk bebeğim inşallah. Kalp hastalığı olan arkdslar varmı aranızda normal doğum yapan, ardından yine bebeği olan ve kapakcik ameliyatı olan . ameliyat sonrası sıkıntılar olabiliyormus. Hamileligin iz dogumunuz nasıl geçti .
Simdi okudum bunu. Seninkisi daha ciddi bi durum. Lutfen iyi bi doktor bul ve ona guven. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin evladiniRomatizmal kalp hastalığı, orta mitral darlık, ciddi MY izlendi. Sol atriyum ileri dilatedir. Doktorun raporunda bunlar yazıyor. Bana söylenen biri kapakcik ilerde değişebilir duruma göre diğeri doğumdan sonra ameliyat şart kapakcik değişmeli dedi
Doğumu özel bir hastanede düşünüyorum bebek dostu seçilmiş önceden dusugum vardı kurtajimida orda olduğumdan çok memnundum. Ama Kardiyoloji alanında sanırım tam donanımlı değilmiş başka hastane öneririm dedi kardiyolog ve normal doğuma engel değil dedi bgn ku başka hastanedeki doktor sezeryan dedi kafam karıştı baya panik oldum ameliyat düşüncesi falanhayır bana sezeryan dendi direkt, epidural sezeryanla sıkıntı yaşamadım, sadece narkoz uzmanına durum bildirildi, o ona göre ayarlıyo zaten heşeyi kontrol altına alıyolar merak etme, doğumu nerde yapıcaksın belli mi? hamileiğimin son ayı szordu ama herkesten farklı bi sıkıntı yaşamadm, eğer çarpıntı sorunun varsa (benim zaman zaman olur ) hiç risk alıpnormal düşünme derim
Teşekkür ederim. .Doğum korkum yokken şimdi garip şekilde masada kalırsam bişey olursa diye endişe duymaya başladım. ..ne olacak çok korkmaya başladım istegecmis olsun
hastalikla ilgili bilgim yok,saglikli olsakda olmasakda dogum basli basina risk,ne kadar dogal olursa olsun ama,
nacizane fikrim sezaryan olmanizdan yana.Yüreginizi yormayin,dogum zorlu bir sürec
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum aslında öylesine bi özelde kardiyologa gittim o da beni başka özelde ki hocasina gönderdi. Istanbuldayim burda mehmet Akif Ersoy kalp damar hastanesi var birde oraya gidelim dedik. Şu an için ilaç iğne demedi. Seni rahatlatacak ilaç var ama bebeğe zararlı dedi. Benm suan bariz şikayetlerim yok bu dönemde her hamile de olabilecek nefes nefese kalma durumu var efor sarfederken. 20gune bir kontrol edelim dediler ve sonrasında ameliyatla kapak değişikliği. Dünkü doktor normal doğum gebeliğe engel değil deyince çok takmamistim ama bgn ku doktor kötü bir tablo çizdi önümeBen Kardiolog değilim ama eşim kardiolog ve sizin gibi kapak hastası birçok gebeyi takip ediyor, benim ondan bildiğim kadarıyla ileri mitral yetmezliği vakalrında bu kapaklarda pıhtı oluşma ve beyne atma ihtimali olduğundan doğum öncesi kan sulandırıcı iğne başlamak gerekebiliyor ve genelde bu pıhtı atma riskinden dolayı pek normal doğum önermiyorlar...mutlaka iyi bir kardioloğa görünün Üniversite yada kalp ihtisas hastanesi olsun ....doğum şeklinize genelde kardiolog karar verir...hayırlı doğumlar dilerim...