Geçen gün de yazacaktım sana yazamadım.yoo benım gıttıkce artıyor
Geçen gün de yazacaktım sana yazamadım.
Çocukluk arkadaşım da hayatını bu şekilde sürdürmeye çalışıyor. Onunki baya şiddetli üstelik. Biz kendimizi bildik bileli de öyle, ilkokulda sınıfta ağladığını biliyorum bu yüzden yapmasınlar öğretmenim diye. Okuyunca çok garip hatta komik geliyo ama o sesler ona nasıl ulaşıyodu kim bilir?
Tedavisi de yok bildiğim kadarıyla. Umarım bulunur da ikiniz de bi gün rahat edersiniz. Çok geçmiş olsun
Bebek ağlama sesi beni kudurtan birseydir oda sayilir mi bilmiyorum ama biraz daha kucukken ben,halamlar bizde kaliyordu bebegi baya bir ağladı cinnet gelmisti resmen bende cildirip bagirip cagirip aglamaya baslamistim sussun artik katlanamiyorum diye elime gecirsem duvara vuracaktim cocugu hala toplu tasimada bebegiyle binip bebegi aglayanlar olunca elimi ayagimi zor tutuyorum cocugu elime gecirmemek icin -.- uzun suredirde binmiyorum
Aslinda bu huyumu goz onunde bulundurmam gerek bir omur hafifede alinacak gibi gorunmuyor
yemekten sonra sindirime yardımcı oluyor ama
evet sakız. yıllar once ogle tatilinde yemegin pesine sakız cigneyip en buyuk balonu sisirme yarışı yaptıgımız ergenlikler güzeldisakız mı =?
eveet zor ben cocukları cok severım ama bazı toplu tasımalarda delıcesıne aglayan bebekler oluyor aynen
cıyak cıyak
evet sakız. yıllar once ogle tatilinde yemegin pesine sakız cigneyip en buyuk balonu sisirme yarışı yaptıgımız ergenlikler güzeldiher cigneyisimde aklıma gelir, daha bir hararetle çıtlatırım
Bana neresi oldugu fark etmiyor az bisey uzun ağlasın kafamdan o sinirle cani seyler geciyor .. bebek ağlamasinin gozumu dondurdugu kadar baska bi ses beni bu kadar cileden cikartmiyor
Anne olmama secimi yaparak dogru yapmisim aslinda senin konun sayesinde aklima geldi
Hafife alinacak birseyde degil aslinda uzun zamandir o sese maruz kalmiyordum
Bende değilim Allaha şükürabsolut olanların takıntısına benzeterek yorumlamıs olabilir o uye.
yoksa buraya yazan uyelerin otistik oldugunu sanmıyorum, en azından ben degilim
Bizim dikkat bile etmediğimiz sesler sizin kulağınızda kocaman oluyo maalesef dediğim gibi yakından tanığıyım.saolasın ..benım kulagım cok hassas derınlerdekı en ınce seslerı bıle duyabıldıgım ıcın bu sesler benı sınır edıyor
mesela taa ıkı cadde ılerıde gecen arabayı duyarım mesela
ortam kalabalıktır ben en dusuk seslerı duyarım nasıl duydun derler falan
o yüzden normal sesler bana cok yuksek gelıyor
bır de düşünsene konservatuvar mezunuyum armonıler ıcındeyken boyle çat çut sesler o kadar anlamsız gelıyo kı iğrenc =)
Bir de şeftali yiyenler vardı şrölöppppp föşürtttt şapırtttt
Ha bir de, yutkunma sesi var, kimisi su içerken mesela yüksek bir yutma sesi çıkarır ya, o da deli ediyor beni...
Bizim dikkat bile etmediğimiz sesler sizin kulağınızda kocaman oluyo maalesef dediğim gibi yakından tanığıyım.
Bi de senin üniversite yıllarını düşünemiyorum. Arada yanlış çalanlar, kaçan notalar, müzik aletlerini akort etme çabaları sırasında çıkan sesler eyvah eyvah yani...
Kelimesi tam anlamıyla "sesten nefret etme", düşük düzeyde sesten hoşlanma biçimidir.
Tırnak kesme,, yemek yeme, nefes alma, koklama,, hapşırma, esneme, sakız çiğneme, horlama, öksürük gibi sıradan sesler misophonia sahibi insanların en çok rahatsız olduğu, öfkelendiği seslerdir.
Yoğun kaygı ve kaçınma davranışı gelişebilir,
Bazıları da gördüğü görsel veya işitsel davranışları taklit etme zorunluluğu hissedebilir.
yemin ederim deliricem,, benım de derdim bu işte
yenemiyorum mesela yanımızda çalışan eleman kahve içiyor hörpüldete hörpüldete allahım sana geliyorum
tısıl tısıl nefes alanlar, koşar gıbı yuruyup soluya soluya kalanlar
habıre bıseyler yıyen hart hurt
dişinden civuyk civuyk diye ses cıkaranlar çıldırıyorummm
ben nefes alırken de baskası rahatsız olucak gıbı sessızce alırım duzenlıce
ses cıkarmamaya cok ozen gosterırım
var mı ya böyle olanınız ?
arkadas cevremle falan yemek yıyemıyorum ben mahsus onceden karnımı doyurup ben tokum deyıp baska seyle ılgılenıyorum yahu
Kelimesi kelimesine aynıyım anormal olduğumu düşünüyordum, bir de sadece sakız vs yaygın sanıyordum değilmiş demek ki...
Kimse bu kadarını anlamıyor ama benim sinirden karnıma ağrılar giriyor keşke umursamaz olsaydım
ah keşkee keşke sınırımızı bozmasaydı o sesler ahh
Sadece etraftaki insanlara saygı duymayı tam anlamıyla becerebilirsek, toplum içinde yaşamak ne demek anlayabilirsek, biraz çözebiliriz bu tür sorunları