Misophonia deli edicek beni !!

aaa alısverıse bayılırım ama kesınlıkle tek basıma yapmaya yanımda bırı oldu mu zaten boş boş konusur kafamı dagıtır zaten magazalardakı apaçi muzıklerı erıp yetıyor =)

sizinki o kadar sıkıntılı degilmis gibi gelmeye basladı gozume :cool:

kendi tırnak kesme sesiniz rahatsız eder mi?
yani acaba igrenmeyle mi ilgili diye dusunmeye basladım... bu seslerin yaptıgı cagrısımla falan?

canım sıkkınsa ev sac tozdan teksastan hallice olsa bile süpürmem cunku o sese tahammul edemem.
sadece pislige tahammul sınırlarım da zorlanacak da birinden birini secicem.
ay yazdıkca farkettim, ben bildigin agır arıza biriymisim :KK53:

sizinki o kadar sıkıntılı degilmis gibi gelmeye basladı gozume :cool:

kendi tırnak kesme sesiniz rahatsız eder mi?
yani acaba igrenmeyle mi ilgili diye dusunmeye basladım... bu seslerin yaptıgı cagrısımla falan?

canım sıkkınsa ev sac tozdan teksastan hallice olsa bile süpürmem cunku o sese tahammul edemem.
sadece pislige tahammul sınırlarım da zorlanacak da birinden birini secicem.
ay yazdıkca farkettim, ben bildigin agır arıza biriymisim :KK53:

yok ben tırnak kesme sesımı de sevmem,süpürge sesı de ürkütür nedense
ama su bı gercek kı yanımızda calısan elemanımız mesela cocugun agzında ne var bılmıyorum ama yedıgı ıctıgı benı o kadar rahatsız edıyor kı ölebılırım
annem bazen öksürük krızıne gırer o ses
tırnak törpüleme sesi
boyun kütletme
bızım eleman boynunu bır kütletir kırılır adeta
öldürücem cocugu yaaa :KK62:

erkek arkadasımla bu yuzden cok tartısırım zavallım bıldıgınden huyumu boşver takma der ama nafıle
kanım cekılıyor sankı vucudumdan

Fazlasi var eksiği yok.
o kadar canim sıkılıyor ki bu duruma.
yanimdakilere de eziyet ediyorum. ayagini sallama, tirnaginla oynama, dudagini kemirme, catali disine surtme..
hatta ev arkadasim cok degisik nefes aliyor, gecen gun televizyon izlerken yarim saat sonra cinnete geldim "uyanikken horluyosun resmen" diye bagirdim:KK53:
sinirden duvarlari yumrukladigimi saatlerce agladigimi bilirim
yok mu sunun bi tedavisi ya varimi yoğumu dokerim yeterki normal bi insan olayim:KK51:

Ya bu otizmin bir çeşidi mi acaba? Seslere aşırı duyarlılık falan. Ben de sürekli aynı frekansta tekrarlanan seslere çok takılırım, saat tıklaması ya da horlama gibi... ama bu örnekler çok daha beter.
Benimde tekrarlayan seslere tahammülüm yok ama bu başka bisey. Kardeşim 19 yaşında bu yastan sonra otizm olmaz sanırım. Bu aslında obsesyon bozukluklar arasında yer alıyor. Bir nevi takıntı yani

Kelimesi tam anlamıyla "sesten nefret etme", düşük düzeyde sesten hoşlanma biçimidir.

Tırnak kesme,, yemek yeme, nefes alma, koklama,, hapşırma, esneme, sakız çiğneme, horlama, öksürük gibi sıradan sesler misophonia sahibi insanların en çok rahatsız olduğu, öfkelendiği seslerdir.

Yoğun kaygı ve kaçınma davranışı gelişebilir,
Bazıları da gördüğü görsel veya işitsel davranışları taklit etme zorunluluğu hissedebilir.

yemin ederim deliricem,, benım de derdim bu işte
yenemiyorum mesela yanımızda çalışan eleman kahve içiyor hörpüldete hörpüldete allahım sana geliyorum

tısıl tısıl nefes alanlar, koşar gıbı yuruyup soluya soluya kalanlar
habıre bıseyler yıyen hart hurt
dişinden civuyk civuyk diye ses cıkaranlar çıldırıyorummm
ben nefes alırken de baskası rahatsız olucak gıbı sessızce alırım duzenlıce
ses cıkarmamaya cok ozen gosterırım
:KK70:
var mı ya böyle olanınız ?

arkadas cevremle falan yemek yıyemıyorum ben mahsus onceden karnımı doyurup ben tokum deyıp baska seyle ılgılenıyorum yahu

aaaa ben tamda böyleyim ve kaygı bozukluğumda var. ama bunun bilimsel bi açıklaması olduğunu bilmiyordum, şaşırdım.
ikizlerimden oğlumda benim gibi doğdu doğalı böyle hemen kulaklarını kapatıyor.
bunun okunuşu nasıl bilemedeim zira :)

Fazlasi var eksiği yok.
yanimdakilere de eziyet ediyorum. ayagini sallama, tirnaginla oynama, dudagini kemirme, catali disine surtme..
hatta ev arkadasim cok degisik nefes aliyor, gecen gun televizyon izlerken yarim saat sonra cinnete geldim "uyanikken horluyosun resmen" diye bagirdim:KK53:
yok mu sunun bi tedavisi ya varimi yoğumu dokerim yeterki normal bi insan olayim:KK51:

ah o ev arkadasları,,üniversitede sırf o yüzden kavga ettık ayırmıştık evlerı
kız oyle bı yaratıktı ki delı gıbı sumkurmekten zevk alan o ıncecık sıska parmaklarını mahsus cıtlatan
gelsene ya cekırdek cıtleyelım dıyen
sakızı somurur gıbı cıgneyen hatta gevıs getıren daha neler neler yapan bır tıptı
sevgılısı de ınadına kıbar sessız bır cocuk

Benimde tekrarlayan seslere tahammülüm yok ama bu başka bisey. Kardeşim 19 yaşında bu yastan sonra otizm olmaz sanırım. Bu aslında obsesyon bozukluklar arasında yer alıyor. Bir nevi takıntı yani

otıstık degıl bence tam ama degısık bırsey
otıstıkler gurultuden haz etmıyor
ama mısophonıalar kucuk gıcık seslerden bence
tırnak, parmak,öksürük hapsırık ınsan seslerınden daha cok sankı

aaaa ben tamda böyleyim ve kaygı bozukluğumda var. ama bunun bilimsel bi açıklaması olduğunu bilmiyordum, şaşırdım.
ikizlerimden oğlumda benim gibi doğdu doğalı böyle hemen kulaklarını kapatıyor.
bunun okunuşu nasıl bilemedeim zira :)

misofoniya
sondakı i varla yok arası

absolut olanların takıntısına benzeterek yorumlamıs olabilir o uye.
yoksa buraya yazan uyelerin otistik oldugunu sanmıyorum, en azından ben degilim :KK53:

Fazlasi var eksiği yok.

bence tedavısı yok bunun=)

misofoniya
sondakı i varla yok arası
sağol datlım, şimdi çocuğu sese alıştırmadın diyenlerin yüzüne şşşlaaakkk diye çarpıcamda o yüzden sordum, way arkadaş ikiz adı üstünde alıştırmasam ikisindede aynı olur, kızım aynı değil, hayır daha karnımdada böyleydi diyorum, yok anlamazlar :KK62:

ah o ev arkadasları,,üniversitede sırf o yüzden kavga ettık ayırmıştık evlerı
kız oyle bı yaratıktı ki delı gıbı sumkurmekten zevk alan o ıncecık sıska parmaklarını mahsus cıtlatan
gelsene ya cekırdek cıtleyelım dıyen
sakızı somurur gıbı cıgneyen hatta gevıs getıren daha neler neler yapan bır tıptı
sevgılısı de ınadına kıbar sessız bır cocuk
Ay ayni benimki ya. o sakiz cigneyisleri yok mu zaten delirtir adami. ben artik susmuyorum ya agzina bi sakiz attiysa söylüyorum şey kadinlar gibi cigneme sunu diye :KK53:
ya yapma dedikce inadina yapiyorlar sanki dimi.
vallahi ben bi sese takildigimda insanliktan cikiyorum cinayet senaryoları geçiyor aklimdan
kendinde olmayan anlamiyor tabi

sağol datlım, şimdi çocuğu sese alıştırmadın diyenlerin yüzüne şşşlaaakkk diye çarpıcamda o yüzden sordum, way arkadaş ikiz adı üstünde alıştırmasam ikisindede aynı olur, kızım aynı değil, hayır daha karnımdada böyleydi diyorum, yok anlamazlar :KK62:

vay bee =)))) ıyıymıss =)

Ay ayni benimki ya. o sakiz cigneyisleri yok mu zaten delirtir adami. ben artik susmuyorum ya agzina bi sakiz attiysa söylüyorum şey kadinlar gibi cigneme sunu diye :KK53:
ya yapma dedikce inadina yapiyorlar sanki dimi.
vallahi ben bi sese takildigimda insanliktan cikiyorum cinayet senaryoları geçiyor aklimdan
kendinde olmayan anlamiyor tabi

büyütuyosun ne alaka falan derler
sosyalleşemezsın boyle derler
toplumda bı cok kısı sogur derler
ama kımse de canım dıkkat edılsın agız sapırdatmadan da yenılır, kasık dısıne carpmadan da demez
toplum ıcınde sakız cak cuk cıgnenmez demez
hem toplum ıcınde sakız bence ınsanı basit gosterıyor :stop:

büyütuyosun ne alaka falan derler
sosyalleşemezsın boyle derler
toplumda bı cok kısı sogur derler
ama kımse de canım dıkkat edılsın agız sapırdatmadan da yenılır, kasık dısıne carpmadan da demez
toplum ıcınde sakız cak cuk cıgnenmez demez
hem toplum ıcınde sakız bence ınsanı basit gosterıyor :stop:
yemekten sonra sindirime yardımcı oluyor ama :110:

X