Kelimesi tam anlamıyla "sesten nefret etme", düşük düzeyde sesten hoşlanma biçimidir.
Tırnak kesme,, yemek yeme, nefes alma, koklama,, hapşırma, esneme, sakız çiğneme, horlama, öksürük gibi sıradan sesler misophonia sahibi insanların en çok rahatsız olduğu, öfkelendiği seslerdir.
Yoğun kaygı ve kaçınma davranışı gelişebilir,
Bazıları da gördüğü görsel veya işitsel davranışları taklit etme zorunluluğu hissedebilir.
yemin ederim deliricem,, benım de derdim bu işte
yenemiyorum mesela yanımızda çalışan eleman kahve içiyor hörpüldete hörpüldete allahım sana geliyorum
tısıl tısıl nefes alanlar, koşar gıbı yuruyup soluya soluya kalanlar
habıre bıseyler yıyen hart hurt
dişinden civuyk civuyk diye ses cıkaranlar çıldırıyorummm
ben nefes alırken de baskası rahatsız olucak gıbı sessızce alırım duzenlıce
ses cıkarmamaya cok ozen gosterırım
var mı ya böyle olanınız ?
arkadas cevremle falan yemek yıyemıyorum ben mahsus onceden karnımı doyurup ben tokum deyıp baska seyle ılgılenıyorum yahu
Kelimesi tam anlamıyla "sesten nefret etme", düşük düzeyde sesten hoşlanma biçimidir.
Tırnak kesme,, yemek yeme, nefes alma, koklama,, hapşırma, esneme, sakız çiğneme, horlama, öksürük gibi sıradan sesler misophonia sahibi insanların en çok rahatsız olduğu, öfkelendiği seslerdir.
Yoğun kaygı ve kaçınma davranışı gelişebilir,
Bazıları da gördüğü görsel veya işitsel davranışları taklit etme zorunluluğu hissedebilir.
yemin ederim deliricem,, benım de derdim bu işte
yenemiyorum mesela yanımızda çalışan eleman kahve içiyor hörpüldete hörpüldete allahım sana geliyorum
tısıl tısıl nefes alanlar, koşar gıbı yuruyup soluya soluya kalanlar
habıre bıseyler yıyen hart hurt
dişinden civuyk civuyk diye ses cıkaranlar çıldırıyorummm
ben nefes alırken de baskası rahatsız olucak gıbı sessızce alırım duzenlıce
ses cıkarmamaya cok ozen gosterırım
var mı ya böyle olanınız ?
arkadas cevremle falan yemek yıyemıyorum ben mahsus onceden karnımı doyurup ben tokum deyıp baska seyle ılgılenıyorum yahu
bire bir aynıyım ve sinirlendiğimi de bariz belli ediyorum, ev arkadaşımı tutamadım evde bahane uydurup ayırdım evden öyle batıyor, tık tık hızlı hızlı klavye kullanması sürekli hart hart cips yemesi.. yalnızken falan öyle huzurluyum ki sessiz sedasız kendi kendime, inanır mısın müzik bile sevmiyorum çok nadir dinlerim mesela, anneme gittim mi sofrada gözlerinin içine bakıyorum ağzını şapırdatmaması için gayri ihtiyari. çok zor gerçekten. spordayken huh huh huh diye nefes alıp veren insanlar falan ay fenalık geldi.
Aynı şeyleri yaşıyoruz, ve bu halimi kabullenip çevremdekilere de uyarıda bulunuyorum. Çok denedim yenmeyi ama yenemedim malesef, kabul edilebilir sesler değil benim için
Sakız sesi, höpürtü, şapırtı, hart hurt tüm seslerden nefret ediyorum. Toplum içinde insanlar dikkat etmeli ben onu bilir onu söylerim :):):)
Zor ya. Bu nasıl yenilir ki, bilemedim. Allah yardımcın olsun. Benim bir ağız şapırdatmaya gıcığım vardır bu konuda. Tüm seslere karşı tahammülsüz olmak zor birşey olsa gerek.
Sakız sesine çok uyuzum ben de. Evdeki sakızları çöpe atarım, babam sakız çiğnediği zamanlar duvarları yumrukladığımı hatırlıyorum sinirimdenSinir oluyorum çiğneme diyorum adam sanane diyor:)
Evimde dijital saat vardır sadece, tıkır tıkır hiç sevmem, kol saati de takmam bu yüzden.
Ağız şapırtısı, burun çekme sesine de illetim. Hele yemek yerken aynı anda burun çeken varsa başka bir şey düşünemem. Samimi biriyse kalkarım, ayıp olmasın diye oturmak zorundaysam aklımdan türlü cinayet senaryoları geçer
Çatalı tabağa sürtme, höpürdetme, aksırma, tıksırma offff
Ben de değişik şekli var sanırım saat sesi, sakız çiğneme sesi, yemek yeme sesi, parmak çıtlama ve horlama sesi.
Ne çokmuş
aynen aynen,ben konservatuvar mezunuyum halıyle hayatımda bır tek muzık var ama onun dısında soyledıgın gıbı klavye seslerı cıps seslerı yemek yeme seslerı allahım cıldırtıyor yaaa delırtıyor gecmıyor bı turlu :S
nasıl gecer kı
benm kardeşimde var bu illetten hayatı bize zindan ediyosofrada asla yemek yemez 5 dk otursa kendini yerlere atarak ayrılır yanımızdan. o derece yani. ağlar sızlar ''bıktıımm sizdeeennnn,sessizzz yiyinnnnn''
Tırnak, metal eşya, sakız sesleri ve yemek yerken çıkan sesler. Ben de çıldıracak gibi oluyorum bazen.
Yanımda kimse tırnak kesemiyor. Topluluk içinde muhabbet edrken biri tırnağına dokunsa muhabbeti bırakıp kaçıyorum bi bahaneyle. Çok kötü bi durum.
Eşim tırnak kesince ben süpürgeyi çalıştırıyorum.