Misophonia deli edicek beni !!

Rosanera

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
1.883
1.387
Kelimesi tam anlamıyla "sesten nefret etme", düşük düzeyde sesten hoşlanma biçimidir.

Tırnak kesme,, yemek yeme, nefes alma, koklama,, hapşırma, esneme, sakız çiğneme, horlama, öksürük gibi sıradan sesler misophonia sahibi insanların en çok rahatsız olduğu, öfkelendiği seslerdir.

Yoğun kaygı ve kaçınma davranışı gelişebilir,
Bazıları da gördüğü görsel veya işitsel davranışları taklit etme zorunluluğu hissedebilir.

yemin ederim deliricem,, benım de derdim bu işte
yenemiyorum mesela yanımızda çalışan eleman kahve içiyor hörpüldete hörpüldete allahım sana geliyorum

tısıl tısıl nefes alanlar, koşar gıbı yuruyup soluya soluya kalanlar
habıre bıseyler yıyen hart hurt
dişinden civuyk civuyk diye ses cıkaranlar çıldırıyorummm
ben nefes alırken de baskası rahatsız olucak gıbı sessızce alırım duzenlıce
ses cıkarmamaya cok ozen gosterırım

var mı ya böyle olanınız ?

arkadas cevremle falan yemek yıyemıyorum ben mahsus onceden karnımı doyurup ben tokum deyıp baska seyle ılgılenıyorum yahu

bende farklı şekillerde var takıntı .
Yanımdaki şahıs elini kremlemiş kırkpınar güreşçisi gibi .Dairenin telefonunu tutmuş ve öylece bırakmış .Bana lazım olunca farkettim .Telefon vıcık vıcık .İğrendim .
Bir de sabahları simit yer ağzıın şapırdata şapırdata .
Benden kaç yaş büyük hatırını kırmayayım diyorum ses çıkarmıyorum .

bire bir aynıyım ve sinirlendiğimi de bariz belli ediyorum, ev arkadaşımı tutamadım evde bahane uydurup ayırdım evden öyle batıyor, tık tık hızlı hızlı klavye kullanması sürekli hart hart cips yemesi.. yalnızken falan öyle huzurluyum ki sessiz sedasız kendi kendime, inanır mısın müzik bile sevmiyorum çok nadir dinlerim mesela, anneme gittim mi sofrada gözlerinin içine bakıyorum ağzını şapırdatmaması için gayri ihtiyari. çok zor gerçekten. spordayken huh huh huh diye nefes alıp veren insanlar falan ay fenalık geldi.

sakız çiğneyen sesli şapırdatarak yemek yeyen insanların yüz metre berisine yaklaşamıyorum boğasım geliyor kavga ediyorum

Tırnak, metal eşya, sakız sesleri ve yemek yerken çıkan sesler. Ben de çıldıracak gibi oluyorum bazen.
Yanımda kimse tırnak kesemiyor. Topluluk içinde muhabbet edrken biri tırnağına dokunsa muhabbeti bırakıp kaçıyorum bi bahaneyle. Çok kötü bi durum.
Eşim tırnak kesince ben süpürgeyi çalıştırıyorum.

Sakız sesine çok uyuzum ben de. Evdeki sakızları çöpe atarım, babam sakız çiğnediği zamanlar duvarları yumrukladığımı hatırlıyorum sinirimden Sinir oluyorum çiğneme diyorum adam sanane diyor:)
Evimde dijital saat vardır sadece, tıkır tıkır hiç sevmem, kol saati de takmam bu yüzden.
Ağız şapırtısı, burun çekme sesine de illetim. Hele yemek yerken aynı anda burun çeken varsa başka bir şey düşünemem. Samimi biriyse kalkarım, ayıp olmasın diye oturmak zorundaysam aklımdan türlü cinayet senaryoları geçer
Çatalı tabağa sürtme, höpürdetme, aksırma, tıksırma offff

Zor ya. Bu nasıl yenilir ki, bilemedim. Allah yardımcın olsun. Benim bir ağız şapırdatmaya gıcığım vardır bu konuda. Tüm seslere karşı tahammülsüz olmak zor birşey olsa gerek.

Aynı şeyleri yaşıyoruz, ve bu halimi kabullenip çevremdekilere de uyarıda bulunuyorum. Çok denedim yenmeyi ama yenemedim malesef, kabul edilebilir sesler değil benim için

Sakız sesi, höpürtü, şapırtı, hart hurt tüm seslerden nefret ediyorum. Toplum içinde insanlar dikkat etmeli ben onu bilir onu söylerim :):):)

aynen aynen,ben konservatuvar mezunuyum halıyle hayatımda bır tek muzık var ama onun dısında soyledıgın gıbı klavye seslerı cıps seslerı yemek yeme seslerı allahım cıldırtıyor yaaa delırtıyor gecmıyor bı turlu :S
nasıl gecer kı

kesınlıkle dıkkat edebılır ısteseler ben de onları anlamıyorum yaa

Zor ya. Bu nasıl yenilir ki, bilemedim. Allah yardımcın olsun. Benim bir ağız şapırdatmaya gıcığım vardır bu konuda. Tüm seslere karşı tahammülsüz olmak zor birşey olsa gerek.

çok zooorrr =)) cook

öksürme var bir de asırı yuksek sesle bogazı kazırcasına offff

sanırım teraapi almak gerekiyor ya doktorluk bir iş gibi geliyor bana bu bi ara ayrıca ilgilenmem gerek yok yere sinirlerimiz harap oluyor

benm kardeşimde var bu illetten hayatı bize zindan ediyo sofrada asla yemek yemez 5 dk otursa kendini yerlere atarak ayrılır yanımızdan. o derece yani. ağlar sızlar ''bıktıımm sizdeeennnn,sessizzz yiyinnnnn''

ooff offf =(

bendede o şeyden var o zaman. sakız çiğneme sesi,şapırti sesi. burun çekme. içim kalkıyor.

ayy ıste baska sesle onu kapatma istegıymıs bu da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…