Misophonia deli edicek beni !!

benm kardeşimde var bu illetten hayatı bize zindan ediyo sofrada asla yemek yemez 5 dk otursa kendini yerlere atarak ayrılır yanımızdan. o derece yani. ağlar sızlar ''bıktıımm sizdeeennnn,sessizzz yiyinnnnn''
Ya bu otizmin bir çeşidi mi acaba? Seslere aşırı duyarlılık falan. Ben de sürekli aynı frekansta tekrarlanan seslere çok takılırım, saat tıklaması ya da horlama gibi... ama bu örnekler çok daha beter.

sanırım teraapi almak gerekiyor ya doktorluk bir iş gibi geliyor bana bu bi ara ayrıca ilgilenmem gerek yok yere sinirlerimiz harap oluyor

terapıyle olmaz gıbıme gelıyo kalıcı bısey bence
:=)

aslında değil ama sankı bır kolu gıbı
hele de o an neşeliysenız bır anda hepsi gidiyor
oyle seyler gecıyor kı aklımdan
sakınleşince neler dusunmusum dıyorum
sessızlık bazen cok huzur verıyor

genel olarak seslerden rahatsız olmak
arttıkca delı edıyor çat çut hele cekırdek yıyenler off hele de yolda

ben her zaman takık degilim ama takınca kimse tutamaz beni :/
saniyeler gecmek bilmiyor, bu bahsettiginiz eylemler en fazla 15dk.lık sey, bitmek bilmiyor sanki o an,
karsımdaki insana bakısım ve tavrım da degisiyor ister istemez

siz her zaman mı boylesiniz?
bu konu hakkında bilgisi olan biriyle hic paylastınız mı?

Bu dert bende de var. Özellikle ağız şpırdatma ve içerken çıkarılan hüüöööüpp sesleri. Nefret ediyorum ya. Aile içinde uyarıyorum hatta öğrendiler bu huyumu ve dikkat ediyorlar fakat telefonda konuşurken ısrarla kahve içen arkadaşa ne diyeyim. Kulaklarımdan duman çıkarıyorum sinirden.

aslında değil ama sankı bır kolu gıbı
hele de o an neşeliysenız bır anda hepsi gidiyor
oyle seyler gecıyor kı aklımdan
sakınleşince neler dusunmusum dıyorum
sessızlık bazen cok huzur verıyor
Allah yardımcın olsun kardeşim ya. Galiba psikolojik telkinlerle falanda bir tedavisi yok bu durumun.
Bende sessizliği severim. Gece ışıkları kapatım saatlerce uzansam bunalmam.

evet pskolog arkadasım var onunla paylaştım
konservatuvardakı hocamla paylaştım
eskı tıyatro hocamla falan
aklınıza gelebılecek en bılgılı kısılerle belkı ama bana rahatsız oldukca gozunde buyuyor dedıler
sende catırtılı ye aş kendını dedıler kımısı yanı hepsi degıl

Birileri eliyle koluyla masaya vurursa, ayağını pat pat yere değdirirse...

süreklı ayak sallayanlar ve de elıyle tık tık vuranlar evet
iğrenççççççç

eskıden çin işkencesi bıle bu tarz olurmus zaten

=)))

süreklı ayak sallayanlar ve de elıyle tık tık vuranlar evet
iğrenççççççç

eskıden çin işkencesi bıle bu tarz olurmus zaten
Aynen yahu, damlayan su sesi, sınavlardaki topuklu ayakkabılı gözetmen Bayağı da varmış rahatsız olduğum şey

Ay bende de var bunlar hastalik mi bu yalvririm yapmayin diye bagirasim geliyor. Çok asiri asiri sorun yaratmıyor ama deli gibi rahatsız oluyorum

psikolog arkadasınız da "sen de yap, aş" mı dedi?

ben hic sormadım, ancak sosyal hayattan uzaklastıkca takıntılarımın arttıgının farkındayım.
cunku cok sessiz ortamda oturmaya, calısmaya alışık biriyim,
adına huzur desem de bu sekilde kendi huzursuzluklarımın kaynagını besliyorum,
o yuzden aritmik seyler dinleyerek kulagımı alıstırıyorum.
zaten sevdigim muzik tarzları da buna yakın oldugundan sosyal hayattaki sesleri de boyle eglenceli hale cevirmistim.
sinirlerim bozuksa, stresliysem tahammul esigim düsüyor bunu da mumkun oldugunca kontrol altında tutmaya calısıyorum.
simdiye kadar bu konuda bir uzmana basvurma gereksinimi de duymadım.

hepsinden var nefret ediyorum hele o dişinden ses çıkaranlar boğasım geliyor o çikolatayı yalanarak yiyenler defolunnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…