Ya bu otizmin bir çeşidi mi acaba? Seslere aşırı duyarlılık falan. Ben de sürekli aynı frekansta tekrarlanan seslere çok takılırım, saat tıklaması ya da horlama gibi... ama bu örnekler çok daha beter.benm kardeşimde var bu illetten hayatı bize zindan ediyosofrada asla yemek yemez 5 dk otursa kendini yerlere atarak ayrılır yanımızdan. o derece yani. ağlar sızlar ''bıktıımm sizdeeennnn,sessizzz yiyinnnnn''
sanırım teraapi almak gerekiyor ya doktorluk bir iş gibi geliyor bana bu bi ara ayrıca ilgilenmem gerek yok yere sinirlerimiz harap oluyor
Ya bu otizmin bir çeşidi mi acaba? Seslere aşırı duyarlılık falan. Ben de sürekli aynı frekansta tekrarlanan seslere çok takılırım, saat tıklaması ya da horlama gibi... ama bu örnekler çok daha beter.
bende farklı şekillerde var takıntı .
Yanımdaki şahıs elini kremlemiş kırkpınar güreşçisi gibi .Dairenin telefonunu tutmuş ve öylece bırakmış .Bana lazım olunca farkettim .Telefon vıcık vıcık .İğrendim .
Bir de sabahları simit yer ağzıın şapırdata şapırdata .
Benden kaç yaş büyük hatırını kırmayayım diyorum ses çıkarmıyorum .
Allah yardımcın olsun kardeşim ya. Galiba psikolojik telkinlerle falanda bir tedavisi yok bu durumun.aslında değil ama sankı bır kolu gıbı
hele de o an neşeliysenız bır anda hepsi gidiyor
oyle seyler gecıyor kı aklımdan
sakınleşince neler dusunmusum dıyorum
sessızlık bazen cok huzur verıyor
ben her zaman takık degilim ama takınca kimse tutamaz beni :/
saniyeler gecmek bilmiyor, bu bahsettiginiz eylemler en fazla 15dk.lık sey, bitmek bilmiyor sanki o an,
karsımdaki insana bakısım ve tavrım da degisiyor ister istemez
siz her zaman mı boylesiniz?
bu konu hakkında bilgisi olan biriyle hic paylastınız mı?
Birileri eliyle koluyla masaya vurursa, ayağını pat pat yere değdirirse...
Bu dert bende de var. Özellikle ağız şpırdatma ve içerken çıkarılan hüüöööüpp sesleri. Nefret ediyorum ya. Aile içinde uyarıyorum hatta öğrendiler bu huyumu ve dikkat ediyorlar fakat telefonda konuşurken ısrarla kahve içen arkadaşa ne diyeyim. Kulaklarımdan duman çıkarıyorum sinirden.
Tv sesinden yüksek sesten saat tık tık yapan musluk vs . eskiden böyle değildim
Aynen yahu, damlayan su sesi, sınavlardaki topuklu ayakkabılı gözetmensüreklı ayak sallayanlar ve de elıyle tık tık vuranlar evet
iğrenççççççç
eskıden çin işkencesi bıle bu tarz olurmus zaten
Aynen yahu, damlayan su sesi, sınavlardaki topuklu ayakkabılı gözetmenBayağı da varmış rahatsız olduğum şey
Hasta mıyım yani ben?ayy ıste baska sesle onu kapatma istegıymıs bu da
Hasta mıyım yani ben?
evet pskolog arkadasım var onunla paylaştım
konservatuvardakı hocamla paylaştım
eskı tıyatro hocamla falan
aklınıza gelebılecek en bılgılı kısılerle belkı ama bana rahatsız oldukca gozunde buyuyor dedıler
sende catırtılı ye aş kendını dedıler kımısı yanı hepsi degıl
hepsinden var nefret ediyorum hele o dişinden ses çıkaranlar boğasım geliyor o çikolatayı yalanarak yiyenler defolunnnKelimesi tam anlamıyla "sesten nefret etme", düşük düzeyde sesten hoşlanma biçimidir.
Tırnak kesme,, yemek yeme, nefes alma, koklama,, hapşırma, esneme, sakız çiğneme, horlama, öksürük gibi sıradan sesler misophonia sahibi insanların en çok rahatsız olduğu, öfkelendiği seslerdir.
Yoğun kaygı ve kaçınma davranışı gelişebilir,
Bazıları da gördüğü görsel veya işitsel davranışları taklit etme zorunluluğu hissedebilir.
yemin ederim deliricem,, benım de derdim bu işte
yenemiyorum mesela yanımızda çalışan eleman kahve içiyor hörpüldete hörpüldete allahım sana geliyorum
tısıl tısıl nefes alanlar, koşar gıbı yuruyup soluya soluya kalanlar
habıre bıseyler yıyen hart hurt
dişinden civuyk civuyk diye ses cıkaranlar çıldırıyorummm
ben nefes alırken de baskası rahatsız olucak gıbı sessızce alırım duzenlıce
ses cıkarmamaya cok ozen gosterırım
var mı ya böyle olanınız ?
arkadas cevremle falan yemek yıyemıyorum ben mahsus onceden karnımı doyurup ben tokum deyıp baska seyle ılgılenıyorum yahu