- 19 Kasım 2013
- 18.605
- 33.520
Ben de cok takarım bu konulara . Örneğin her gittiğimizde en iyisinden tatlı götürdüğümuz kişiler bize bir kola alıp geliyprdu ben de kestim ikramı çünkü açıkçası herseye para var ama demekki bize yok hoşuma gitmedi bu tavirlariMerhaba hanımlar
Size takildigim bir konuyu danışmak istiyorum. Görümcem başka bir şehirde oturuyor. Geçen hafta sonu çağırdılar gittik . İlk gün gittiğimizde yemekte kabak yemeği ve makarna yapmışti . Ertesi gün akşam yemeği için taze fasulye çıkardı dolaptan onu hazilamaya başladık. O arada evli kızı var o aradı yoldayız geliyoruz diye. Yakin bir ilçede oturuyor kizi. Görümcem kalktı eşi carsiya gitmişti eşini arayip bir sürü malzeme sipariş verdi. Et ,meyve, tatlı, çerez gibi. Fasulyeyi tekrar dolaba kaldırdı. Eşi getirdi siparişleri fırında köfte patates yaptı,pilav yaptı, çorba salata yaptı. Tatlı kuruyemiş herşey almışlar. Düşündüm sonradan senede birgün evine geldik . Evlendigimizden beri doğru düzgün bir sofrasini ikramını görmedim. Elinden gelmediğini düşünürdüm hep, istediğinde gayet yapabiliyormus. İnsan yemekte içmekte değil ama orda değersiz hissettim kendimiAlamayacak durumda olsalar takilmazdim. Sizce bundan sonra nasıl davranmalıyım? Gitmek hiç içimden gelmiyor ..
Konu sahibi kısasa kısas yapmamam yazmış. Evine kim gelirse gelsin en iyi şekilde ağırlarmış.Gutmezdim asla bir daha.
Siz o geldiginde izentilimisiz, bu cok inemli
Ben genelde aynen karşılık vermeyi tercih ediyorum. Bana ne kadar özen gösterirlerse ben de onlara o kadar özeniyorum. Hiç gitmemek olmaz belki ama beklentisiz gidip onlar geldiğinde de aynı pratiklikte yemekler hazırlarım. O yorulmaya gerek duymuyorsa ben neden yorulayım ki?Merhaba hanımlar
Size takildigim bir konuyu danışmak istiyorum. Görümcem başka bir şehirde oturuyor. Geçen hafta sonu çağırdılar gittik . İlk gün gittiğimizde yemekte kabak yemeği ve makarna yapmışti . Ertesi gün akşam yemeği için taze fasulye çıkardı dolaptan onu hazilamaya başladık. O arada evli kızı var o aradı yoldayız geliyoruz diye. Yakin bir ilçede oturuyor kizi. Görümcem kalktı eşi carsiya gitmişti eşini arayip bir sürü malzeme sipariş verdi. Et ,meyve, tatlı, çerez gibi. Fasulyeyi tekrar dolaba kaldırdı. Eşi getirdi siparişleri fırında köfte patates yaptı,pilav yaptı, çorba salata yaptı. Tatlı kuruyemiş herşey almışlar. Düşündüm sonradan senede birgün evine geldik . Evlendigimizden beri doğru düzgün bir sofrasini ikramını görmedim. Elinden gelmediğini düşünürdüm hep, istediğinde gayet yapabiliyormus. İnsan yemekte içmekte değil ama orda değersiz hissettim kendimiAlamayacak durumda olsalar takilmazdim. Sizce bundan sonra nasıl davranmalıyım? Gitmek hiç içimden gelmiyor ..
Ee iyi iste o zaman sikayet etmesinKonu sahibi kısasa kısas yapmamam yazmış. Evine kim gelirse gelsin en iyi şekilde ağırlarmış.
Aynı davranışla siz de karşılık verin ben olsam öyle yapardımMerhaba hanımlar
Peki sizde makarna yedikten sonra kendine çeki düzen verdi mi?Ben yazdim sandim.
Gorumcemin beceremedigini saniyordum ben de hep, sonra gozumun onunde baska arkadaslarina manti acip (bayağı kasiga 40 tane sigacak kadar) bizi eksili corbaya talim ettirirdigini (onu da bana pisittirirdi) farkedince evimde makarnadan fazlasini yiyemez oldu.
Aldiginiz kadar deger vereceksiniz hepsi bu.
Hayir, ben makarnadan fazlasini vermedigimden beri zahmet edip evine de gitmedim. Tepkimi koymam gerekiyordu.Peki sizde makarna yedikten sonra kendine çeki düzen verdi mi?
Bence de şikayet etmesin.Ee iyi iste o zaman sikayet etmesin
Niye, neyden ya da kimden çekiniyorsunuz?Kısasa
Kısasa kısas yapamam evime dusmanimda gelse en iyi sekilde agirlarim.
Bende en baştan koydum tavrımı.Hayir, ben makarnadan fazlasini vermedigimden beri zahmet edip evine de gitmedim. Tepkimi koymam gerekiyordu.