- 19 Eylül 2018
- 14.182
- 38.016
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gelde sinir olma böyle durumlara, sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm inanın öyle bir durumda benimde gözüm çocukta yaptıklarına bakıyor oluyor annesinin ne dediğine konsantre olamıyorum, sonra da sizin adınızı bu temizlik hastası diye çıkarırlar öyle insanlar, Allah yardımcımiz olsun, çocuk çocuktur bir şey demiyorum ama annesi ne diye var?Size hak veriyorum ben de böyle ınsanları evimde istemem , bende daha yeni evli sayılırım halılarım daha dün yıkamadan gelmiş sermişim ev mis gibi, bir komşu var hemen sitelelerimiz yan yana kadın beni aradı dedi size gelcem bem de Tm dedim , gelmez olaydı, ev yapımı vişne suyu yapmıştım onu ikram ettim ve küçük kız çocuğuna da annesi içirir diye bir bardakta çocuğu için ikram ettim , kızı eline aldı bardağı oynadı oynadı annesi asla oralı olmadi ve kızı gözümün içine baka baka şoooorrrrrrr diye bardağı bembeyaz halıma döktü, ben dondum kaldım tepki bile veremedim , annesi bardağı hala kızının elinden almayıp ah kızım yaaaa diye vahlanıyor sakince ve ben ufak çaplı sinir krizi geçirsem de bişey demedim , mutfağa gidip bez getirdim kadın hala oralı değil ben halıyı siliyorum o rahat , tabi halı bok oldu , bu sefer önlerinde browni kek vardı kız onunla oynamaya başladı kadın da hararetli hararetli biseyler anlatıyor asla dikkatimi veremiyorum çünkü kızı çikolatalı browni pastayı halıya dökmeye başladı ve ayakları ile de basıyordu, resmen suratım değişti baya baya deli oldum , biran önce pastayı yiyip gitsinler diye dua ettim , neyse gittiler ve kadın beni ne zaman arasa asla evde olmadım (evde olsam bile )kadın pis ve aşırı rahat birisi evi de çok karışık, ne gittim ne geldim birdaha , sürekli beni arayıp sitem etti görüşemediğimiz için, öyle böyle derken taşınıp gitti de kafam rahat etti , bence görümcenizi davet falan etmeyin ve açıkça belirtin rahatsız olduğunuzu...
Çevremde o kadar insan doğurdu, kimi canım ciğerim kimi ailem kimi akrabamdı; evimize gelen hiçbir anne lök diye çocuğunu bulduğu yere atıp bezini değiştirmedi. Ben bebek için bir bez serip onun üzerinde değiştirdiklerine şahit oldum, en önemlisi bebek açısından hijyenik olmalı ortam.Tabi ki olmaz.. ama çarşaf kirlense yıkarsınız. Ben annenin şu rahatlığınada şaşırdım sizin yattiğıniz yerde bebeğini değiştiriyor poposu yatağıniza değiyor bebek açısından da hiç hijyenik değil.. İnanın o daha önemli.
Yoksa kadın belli ki yakinsıniz diye rahat takılmış çarşaf, perde yıkanır. Ama belli ki bebeğinin hijyenini düşünüp de bir alt bezi getirmemiş.. Her anlamda fiyasko.
Ya demeyin Allah korusunİnsanı cocuktan sogutuyorlar cok iyi anlıyorum doğurup doğurup salan cinsten görümcen sanırım 4-5i bulur cocugu onun
Kesinlikle öyle ben de şahit olmadım ama hayatta var böyle rahat anneler çevresini birak bebeğinin hijyenini düşünmüyor ki.Çevremde o kadar insan doğurdu, kimi canım ciğerim kimi ailem kimi akrabamdı; evimize gelen hiçbir anne lök diye çocuğunu bulduğu yere atıp bezini değiştirmedi. Ben bebek için bir bez serip onun üzerinde değiştirdiklerine şahit oldum, en önemlisi bebek açısından hijyenik olmalı ortam.
Valla çekinmeyin söyleyin gerekeni bence bu tipleri iyi bilirim eski görümcem de buna benzerdiYa demeyin Allah korusun
Şaka gibi yazdıklarımı okuyanlar beğenmedim atıyorlar bana , iyide ben çocuğu kızmadım ki tepkim annenin kayıtsızlığınaydı, yani ben bu kadar rahat bir insan değilim, eğer çocuğum yiyemiyorsa yere oturur ben yediririm dikkatlice , ben böyle sorumsuz ve rahat anneleri anlayamıyorum, Tm evlat sizin her türlü şeyine katlanabilirsiniz ama gittiğiniz ev katlanmak zorunda mı, titizlik hastalığım da yok arkadaşlarım gelirler yer iceriz ama ben bu tarz rahat kişilerle görüşmüyorum açıkçası, yani size de tek diyeceğim bu durumu belli edin hoşlanmadığınızı bilsinler ve dışarda görüşün gerekirse , çok değişik insanlar var hayretler içinde kalıyorum bazen ...Gelde sinir olma böyle durumlara, sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm inanın öyle bir durumda benimde gözüm çocukta yaptıklarına bakıyor oluyor annesinin ne dediğine konsantre olamıyorum, sonra da sizin adınızı bu temizlik hastası diye çıkarırlar öyle insanlar, Allah yardımcımiz olsun, çocuk çocuktur bir şey demiyorum ama annesi ne diye var?
Yok artık daha neler aklıma gelmedi ama ınşallah öyle bir durum olmazValla çekinmeyin söyleyin gerekeni bence bu tipleri iyi bilirim eski görümcem de buna benzerdi
yakına da tasınmıssınız cocugu size arada bırakmak bile isteyebilir bak diye aman diyim bastan kes önünü ,felaket tellalı gibi konustum ama uyarayım
Aslında ben de bakıyorum çocuğa mesela dun eve geldiler ya çocuğun burnu akmış ben sildim yemek yedi ağzını elini ben sildim, başka yere misafirliğe gitsek bile orda da ben ben bakıyorum aman milletin evini kirletmesin etmesin diye, görümceme de yardımcı bile oluyorum beraber bir yere gittiğimizde ama kendi evimde 3 yaşındaki çocuğa mı bakayım diğer bebeğinin altını öylece bir şey sermeden değiştirmesine mi yoksa yemekti çaydı onlara mıSizde de pasiflik var. Gorumceniz çocuğun altını değiştirmeye gittiğinde altına birşey koyalım deyip hemen gidip birşey alıp getirebilirsiniz. Diğer çocuğun ellerini çikolatalı görünce elinize bir bez alıp silebilirdiniz. Tamam bu görev size değil annesine düşer ama sizde yakın akrabasisiniz yani çocuğu öylece durup seyeedeceginize sizde silebilirdiniz elini.
Ay düşünemiyorum şu yaşananı. Kovayı bezi getirip getirdim deyip eline verseydiniz keşke. Birde sildiniz o baktı mı? Ay bu rahatlığın başka bir seviyesi.Size hak veriyorum ben de böyle ınsanları evimde istemem , bende daha yeni evli sayılırım halılarım daha dün yıkamadan gelmiş sermişim ev mis gibi, bir komşu var hemen sitelelerimiz yan yana kadın beni aradı dedi size gelcem bem de Tm dedim , gelmez olaydı, ev yapımı vişne suyu yapmıştım onu ikram ettim ve küçük kız çocuğuna da annesi içirir diye bir bardakta çocuğu için ikram ettim , kızı eline aldı bardağı oynadı oynadı annesi asla oralı olmadi ve kızı gözümün içine baka baka şoooorrrrrrr diye bardağı bembeyaz halıma döktü, ben dondum kaldım tepki bile veremedim , annesi bardağı hala kızının elinden almayıp ah kızım yaaaa diye vahlanıyor sakince ve ben ufak çaplı sinir krizi geçirsem de bişey demedim , mutfağa gidip bez getirdim kadın hala oralı değil ben halıyı siliyorum o rahat , tabi halı bok oldu , bu sefer önlerinde browni kek vardı kız onunla oynamaya başladı kadın da hararetli hararetli biseyler anlatıyor asla dikkatimi veremiyorum çünkü kızı çikolatalı browni pastayı halıya dökmeye başladı ve ayakları ile de basıyordu, resmen suratım değişti baya baya deli oldum , biran önce pastayı yiyip gitsinler diye dua ettim , neyse gittiler ve kadın beni ne zaman arasa asla evde olmadım (evde olsam bile )kadın pis ve aşırı rahat birisi evi de çok karışık, ne gittim ne geldim birdaha , sürekli beni arayıp sitem etti görüşemediğimiz için, öyle böyle derken taşınıp gitti de kafam rahat etti , bence görümcenizi davet falan etmeyin ve açıkça belirtin rahatsız olduğunuzu...
O detaya takılmadım ama ne olursa olsun koltukta olsa halıda olsa yapılan davranış sizce doğru mu? Çocuğun altının her bulunduğu yerde açılmasının ve herkesin içinde açılmasının yanlışlığından bahsetmiyorum bile ama konu sahibinin temizliğinden ziyade yapılan davranış sizce de çok yanlış değil miAnlattığınız gibi temiz olsaydınız ustunuze orttugunuz battaniyenin misafir gelecek odada işi olmazdı. Başka bir çarsaf serer misafir gidince toplayıp yikardiniz. Yattığı yerde misafir ağırlayanıda ilk kez görüyorum.
O kısma yorum yapmamıştım, çocuğun hijyeni için altına bez serilmeli ama demek ki rahat bir anneO detaya takılmadım ama ne olursa olsun koltukta olsa halıda olsa yapılan davranış sizce doğru mu? Çocuğun altının her bulunduğu yerde açılmasının ve herkesin içinde açılmasının yanlışlığından bahsetmiyorum bile ama konu sahibinin temizliğinden ziyade yapılan davranış sizce de çok yanlış değil mi
Bu ilk olayı değil ki ailece tanıyorduk bu kişiyi, yengemin evinde de koca duble büyük ayranı eline vermiş çocuğun sofrada her yere dökmüş her yer ayran olmuş, yengem anlattığında baya rahatsızdı durumdan, bu bahsettiğim kişi çocuğuna çok düşkün aman çocuğum üzülmesin de ne olursa olsun diyen birisi, kendi evini görseniz insan oturmak istemiyor resmen çocuğun elinde oyuncak etmişti kendini , ay hele çiş ve kaka olaylarına hiç gelemem konu sahibi gerçekten çok haklı bence de ...Ay düşünemiyorum şu yaşananı. Kovayı bezi getirip getirdim deyip eline verseydiniz keşke. Birde sildiniz o baktı mı? Ay bu rahatlığın başka bir seviyesi.
Konu sahibine gelince sonuna kadar haklı. Ancak müdahale etmesi gereken yerde pasif. Kimsenin çocuğu da bana şehzade/prenses değil banane yani. Herkes çocuğuna sahip çıksın. Pislik başka birşey. Kimse kimsenin çocuğunun nazını çekmek zorunda da değil.
Bir kere yaşadım bu durumu. Ondada çocuk dökecek gibi oldu canı sağolsun annesi temizler dedim. Baktım elinden ışık hızıyla aldı annesi dikkatli yedirip içirmeye başladı. Mesela su dökülür ne bileyim kırıntı olur bunlar değil ama böyle çişli bezler, vişne suları, çikolatalı eller olcak iş değil.
Aslında bir bilse çocuğuna en büyük zararı onun verdiğini. Kim o çocuğu o kadar yüceltecek annesinden başka? Okula başladığı an hayatı kayacak. O özeni kimse gösteremeyecek. Ben kontrollü şekilde anne babanın kurallar koyup uygulatmasını doğru buluyorum. Sevmek sahiplenmek korumak demek bu demek değil. Çok yanlış anlamışlar mevzuyu. Yazık çocuğa.Bu ilk olayı değil ki ailece tanıyorduk bu kişiyi, yengemin evinde de koca duble büyük ayranı eline vermiş çocuğun sofrada her yere dökmüş her yer ayran olmuş, yengem anlattığında baya rahatsızdı durumdan, bu bahsettiğim kişi çocuğuna çok düşkün aman çocuğum üzülmesin de ne olursa olsun diyen birisi, kendi evini görseniz insan oturmak istemiyor resmen çocuğun elinde oyuncak etmişti kendini , ay hele çiş ve kaka olaylarına hiç gelemem konu sahibi gerçekten çok haklı bence de ...