• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirim gelecek

Panikleme :) ayrıca misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Hazırlıksız karşılamayı planlamıyorsun ya, ne kadar yetiştirirsen. Daha geçtiğimiz haftasonu 21 kişi ağırladım evimde. Bebeğim henüz 9aylık olduğundan hazırlıkları böldüm ve dondurucuya atabileceğim şeyler seçtim. Yufkalara zeytinyağı, un ve az sirke ile yaptığım karışımdan sürdüm, iç harcını koyup sarıp hoop dondurucuya, sabah fırına. Baya önceden sarma sarmıştım, pişireceğim tenceresiyle atmıştım dondurucuya, bir gün önce çıkardım çözüldü, akşamına pişirdim. Tatlı ve tuzlu kurabiye unlarından alıp yoğurup gene atmıştım donduruya, bir önceki akşamında hemen kalıplayıp fırınladım. Buğdayı haşlayıp atmıştım gene dondurucuya, misafirin geldiği sabah çözdürdüğüm buğdayları közlenmiş patlıcan, közlenmiş biber, mısır, zeytinyağı, tuz, konserve mısır ve yoğurtla karıştırdım bitti. Patatesleri akşamdan soydum suya koydum, sabah haşlayıp hardal, mayonez, zeytinyağı, baharat vs ekledim bir çeşit daha oldu :) böyle böyle toplam 10 çeşidim olmuştu. Çok el oyalayan şeyler değiller. Sabah 9da kalktım ve 1de gelen misafire yetişti herşey ki sabah bir de cupcake yapıp süsledim(en el oyalayıcı buydu). Tariflerden istediğin olursa yazabilirim. Bir de önerim tatile giderken evini temizleyip toplayıp git, geldiğinde temiz evi elden geçirmek daha kolay olur.

Bir de benim evde kedilerim var.Temizlik daha önemli oluyor. Kıl tüy kalmamalı.temizlikçiye güvenemem bu konuda
Neeeeee Kedimi kedilermi?
Lütfen ben gelip temizleyim evinizi :D
Kedi delisi bir kadınım bahçem de 15 tane kedim var benimde.
Evimiz müstakil ve Bahçeli olduğu için evde bakmaya gerek kalmıyor sokak cadde vs epey uzak bize bahçede çok mutlu hepsi.
Genelde özürlü ve sakat kedilere bakıyorum.
Birde 3 tane sokak köpeğim var onlara da bakıyorum.

Ben servisi de self servis yaptım. Salonda büfe yada tv ünitesi tarzı bi mobilyan varsa illa masa koymak zorunda değilsin. Boşalttım ben büfemin üstünü, bi örtü serip tüm yiyecekleri dizdim üzerine. (elimde doğum zamanımdan kalan tülüm vardı, onu etek gibi giydirdim ben mobilyaya) Tabaklar, peçete ve çatal bıçaklar dahil herşeyi dizdim. Herkes kendi aldı yiyeceği kadarını. Hem bana kolay oldu, hem israf olmadı.

Neeeeee Kedimi kedilermi?
Lütfen ben gelip temizleyim evinizi :KK70:
Kedi delisi bir kadınım bahçem de 15 tane kedim var benimde.
Evimiz müstakil ve Bahçeli olduğu için evde bakmaya gerek kalmıyor sokak cadde vs epey uzak bize bahçede çok mutlu hepsi.
Genelde özürlü ve sakat kedilere bakıyorum.
Birde 3 tane sokak köpeğim var onlara da bakıyorum.
Bahçedekileri saymadım. Bizim de var bahçede 15 kadsr. Bu evdeki mevcut

Ben servisi de self servis yaptım. Salonda büfe yada tv ünitesi tarzı bi mobilyan varsa illa masa koymak zorunda değilsin. Boşalttım ben büfemin üstünü, bi örtü serip tüm yiyecekleri dizdim üzerine. (elimde doğum zamanımdan kalan tülüm vardı, onu etek gibi giydirdim ben mobilyaya) Tabaklar, peçete ve çatal bıçaklar dahil herşeyi dizdim. Herkes kendi aldı yiyeceği kadarını. Hem bana kolay oldu, hem israf olmadı.
Salonda koltuk takımım ve kütüphane var.konsol,yemek masası tarzı mobilyam yok.sadece mutfak masam var. Herkes istediğini alsın bence de israf olmaz

Servis için değil ama çeşit için iki önerim olacak.
Her zaman kurtarıcı olarak kullabileceğiniz şeyler çünkü.

İlki;
Pratik peynirli salamlı krep sarma.
Krep malzemeleriyle( 4 yemek kaşığı un, 2 yumurta, 1 su bardağı süt) büyük tavada 2 büyük krep yapıyoruz.
Üzerine isterseniz labneli harç, isterseniz beğendiğiniz peynirlerden oluşan bir harç kaplıyoruz ve bu harcın üzerini salam dilimleriyle kapatıyoruz.
Ardından krebi rulo şeklinde sarıp folfoyla kaplayıp, buzluğa atıyoruz.
Kullanacağımız gün buzluktan 3 saat önce çıkarıp, 2 parmak kalınlığında kesip, kürdanlar batırıyoruz.
İsterseniz kokteyl domates, zeytin vb şeyler de kullanabilir, malzemeler tamamen zevkinize göre.
Ama yapması 15 dk süren ve buzlukta haftalarca beklemesi sorun olmayan pratik bir lezzettir, tavsiye ederim.

İkincisi biber mezesi.
Konserve kırmızı közlenmiş biberden de kullanabilirsiniz, kendiniz de fırında 10 12 dk da közleyebilirsiniz.
Biberleri yaprak gibi alıp, içine labne ya da baharatlı süzme yoğurtlu harç hazırlayıp rulo şeklinde sarıyoruz.
Maydonız saplarıyla da çevresini ip gibi dolayıp, süs yapıyoruz, bu kadar.
Hazır konservelerin zaten güzel bir tadı olduğundan ekstra bir sosa gerek kalmıyor.

Bunun gibi birkaç yine 15 dk da hazırlanabilecek tarifler elde ederseniz ve daima buzluğunuzda sarıp hazırladığınız börekler, poğaçalar bulundurursanız, misafir geleceği gün 1buçuk saat içinde en az 6 çeşit şey yapmış olursunuz.

Peki masadan alan koltuğa mı otursun. Koltuğa oturunca tabağı çayı nereye koysun. Biz buralı değiliz, misafir olmaz bizde.o yüzden herşey az sayıda.4 sandalye var evde.4 zigon. Kafamda deli sorular yanş

Koltukta oturacaklar servisini aldiktan sonra sandalye sayisi kadar kisi masada yesin
Zigonu koltuklarin onune koy tabaklar kucakta caylar zigonda durabilir
Koltuk kollari genisse orayi da kullanabilirler
En kotu tabaklarini az az doldurur cayi da tabaklarinda tutarlar
Herkes kendince bi cozum bulur

Çeşitleriniz gayet güzel yeterli ekstradan ortaya meyve tabağı çerez dondurma ikramı yapabilirsiniz bu havalara güzel gidiyor :dondurma:Önceden yapma şansınız varsa dondurucuya tatlı tuzlu kurabiye yapıp koyabilirsiniz o gün çıkartırsınız ek bir yiyecek olur. Hazır garnitürden mayonez yoğurt karışımı işinizi görebilir ek olarak yanına ekleyebilirsiniz:kahve:

Ne yaparsan yap bahane arayan bulur sen 10 çeşit elde kendin uğraş yap neden yemek yapmadı da pasta börek yaptı derler.
O kadar kalabalık ne gerek var anlamış değilim.

Ben olsam dışarıda ağırlardım...açık büfe kahvaltı süper olur...siparişlerin,yapacakların ve alacakların daha pahalıya gelir...yetişmedi,olmadı,yoruldum demesi zaten paha biçilemez...
İlla evini görmek istiyorlarsa bi ara okul çıkışı kahveye buyur edersin...

1 Haziranda yaklaşık 15 kişi gelecek. Ve biz 30 mayısta kısa bir tatilden döneceğiz.Yani temizliği ancak yetiştiririm.bir ikram yeri buldum 15 kişilik 5 çeşit 120 tl.ona yaptıracağım ama kendim de eklemem lazım. Milföyden külah yapıp içine peynir doldurmak istiyorum. Önceden yapıp buzlukta saklasam olur mu? Pişirip mi pişirmeden mi saklanır milföy. Başka öyle kolay ama hoş minik atıştırmalık neler var? Bir de ben 15 kişiye nasıl servis yapacağım. Masam yok.sadece mutfak masam var.ellerşne tabak versem 4 tane zigon var.orta sehpa da yok.herkes istediğinş alsın istiyorum tabaklarına. Tabaklarım küçük bu arada. Mutfak salon bir evde.fikir verir misiniz
anahtrarını annene veya tanıdgın güvndigin biri varsa ona bırak. sen gelmeden evi temizletsinler. yada sen ikramlıklarını hazırlarken o evini temizlesin yada ki en mantıklısı bu : evini sadece süpür toz al. öyle deli gibi temizlige gerek yok.
külah yapma ,. milfoy pişirilip saklanmaz.
küçük küçük mozik pasta hazırlayabilirsin.
orta boy dikdötgen -kare bir tepsine mozik pastanın harcını dök. mnik kutular şeklinde kes. cok cok kolay.
yada bisküvi ufala ceviz ile elma rendesini karıştır. avucunda yuvarlayacagın kıvamda olsun top top yap. servis tabagına al. istersen hindistancevizine bula.
tuzlu olarakda sigara böregi,
küçük ekmek diimleri : ekmekleri iki kes. tereyag sür. üzerine rendelenmiş beyaz peynir -yumurta -mydonozlu harc koy. toz kırmızı biber serpip fırına at al sana tuzlu ikram.

canım tost ekmeği al jambon al kaşar al ince ince kes kurdana tak al sana kanepe ... sonra bide mantar al haşla güzelce dilimle yoğurtla karıştır al sana meze çeşit artmış oldu... yerınde olsam sehpa alırdım zigon tarzı ucuz olanlardan ... mutfak masasına çeiştleri dizerdim insanlar ihtiyacı kadar alsın salona nasıl mutfak masası sıgmıo anlamadım doğrusu...

hazır pişmiş kırmızı biberler var onladan al dilimle biraz zeytinyağ gezdir bir çeşit daha...

1 Haziranda yaklaşık 15 kişi gelecek. Ve biz 30 mayısta kısa bir tatilden döneceğiz.Yani temizliği ancak yetiştiririm.bir ikram yeri buldum 15 kişilik 5 çeşit 120 tl.ona yaptıracağım ama kendim de eklemem lazım. Milföyden külah yapıp içine peynir doldurmak istiyorum. Önceden yapıp buzlukta saklasam olur mu? Pişirip mi pişirmeden mi saklanır milföy. Başka öyle kolay ama hoş minik atıştırmalık neler var? Bir de ben 15 kişiye nasıl servis yapacağım. Masam yok.sadece mutfak masam var.ellerşne tabak versem 4 tane zigon var.orta sehpa da yok.herkes istediğinş alsın istiyorum tabaklarına. Tabaklarım küçük bu arada. Mutfak salon bir evde.fikir verir misiniz
Ben genelde o sayıda misafiri yemekli ağırlıyorum. Yemek yorucu oluyor da, servis işinde akışına bırakıyorum. Bi şekilde herkes doyuyor. Çocuklar gelecekse onlar için yere sofra bezi falan atın. Zigonları iki iki paylaştırın. Geri kalanlar koltuk kenraına koysunlar. Çok takmayın bence. Bi şekilde oluyor yani

Back
X