- Konu Sahibi mermaid2608
Panikleme :) ayrıca misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Hazırlıksız karşılamayı planlamıyorsun ya, ne kadar yetiştirirsen. Daha geçtiğimiz haftasonu 21 kişi ağırladım evimde. Bebeğim henüz 9aylık olduğundan hazırlıkları böldüm ve dondurucuya atabileceğim şeyler seçtim. Yufkalara zeytinyağı, un ve az sirke ile yaptığım karışımdan sürdüm, iç harcını koyup sarıp hoop dondurucuya, sabah fırına. Baya önceden sarma sarmıştım, pişireceğim tenceresiyle atmıştım dondurucuya, bir gün önce çıkardım çözüldü, akşamına pişirdim. Tatlı ve tuzlu kurabiye unlarından alıp yoğurup gene atmıştım donduruya, bir önceki akşamında hemen kalıplayıp fırınladım. Buğdayı haşlayıp atmıştım gene dondurucuya, misafirin geldiği sabah çözdürdüğüm buğdayları közlenmiş patlıcan, közlenmiş biber, mısır, zeytinyağı, tuz, konserve mısır ve yoğurtla karıştırdım bitti. Patatesleri akşamdan soydum suya koydum, sabah haşlayıp hardal, mayonez, zeytinyağı, baharat vs ekledim bir çeşit daha oldu :) böyle böyle toplam 10 çeşidim olmuştu. Çok el oyalayan şeyler değiller. Sabah 9da kalktım ve 1de gelen misafire yetişti herşey ki sabah bir de cupcake yapıp süsledim(en el oyalayıcı buydu). Tariflerden istediğin olursa yazabilirim. Bir de önerim tatile giderken evini temizleyip toplayıp git, geldiğinde temiz evi elden geçirmek daha kolay olur.