Sabit menum 2 pogaca (ikiside ayni hamur, ic malzemesinin birini tatli birini tuzlu yapıyorum atiyorum biri peynir maydanoz, digeri tahin ceviz gibi)
1 kek, bu keki bir gun mozaik yapiyorsam sonrakinde limonlu yaparım ya da havuclu, kremali vs
Her zaman buzlugumda tatli ve tuzlu olmak uzere 4 kurabiye hamurum olur. (Cikolatali, susamli, findikli gibi)
Buzluk boreklerim vardir, patatesli, kiymali, peynirli (patates ve kiymalilari ayda 1 yeniliyorum bozuluyorlar yoksa)
Yani sabit gun menum 2 tür pogaca, 1 kek, 2 tür kurabiye, 1 borek (bazen pogaca ve kurabiyeyi tek cesitte birakir yanina sadece makarna salatasi, kisir ya da mercimek koftesi yaparim)
Yilbasi soframi sayayim,
Mezelerim
Cerkez tavugu (haslama gogus, yogurt, baharat, ceviz)
Kisir (klasik kisir bi ozelligi yok, ama bazen pisirilmis olani yaparım)
Tarator (yogurt, suzme peynir, zeytinyagi, nane)
Havuc tarator (bunun adi baska olabilir, havucu rendele sarimsak ve zeytinyagiyla hafif rengi degisene dek kavur, sonra yogurtla ustune dekor amacli maydanoz)
Her zaman buzlugumda kizarmis patlican, kizarmis kabak gibi seylerim olur, bunlardan patlican ve kabak mezesi yaparım (yogurtlu tahinli burasi 2 cesit)
Humus (ki yine buzlugumda her zaman haslanmis nohutum olur)
Salata (sogus salata ve otlu salata)
Acili ezme (bunu hep taze yaparim, malzemeleri koy blendera bizztla gitsin)
Lutenitsa (bu yoresel mezemiz her zaman evimde olur)
Sogan piyazi (soganlari piyazlik dogranip, zeytinyagi sumak ve isotla ovuluyor)
Peynir tabağı (evde ne cesit peynir varsa, hepsinden ucgen seklinde kes, ustunden zeytinyagi gezdir, yanina kuru kayisi, kuru incir, ceviz, badem vs koy gitsin)
Firinda sarimsak (bu sahane birsey, antibiyotik niyetine lop lop yeyin gitsin, bir bas sarimsagin uzerine zeytinyagini sur, firinda yemekler piserken kenarina koyuverin gitsin)
Elim hizlidir, cok hizli sogan dograr, sarimsak ayiklarim, mutfak robotu, standli mikser ve blenderdan cok faydalanirim.
Yemekler
O gun evimde hazir yaptigim yogurt corbam vardi, onu cogalttim (evde 2 bebek varken corba her gun mutlaka piser bilirsiniz)
Soslu Pirzola tavuk (izgara da hemen pisiriveriyoruz, buzlugumda her zaman koftem olur bazen patlican kebabi ya da izmir kofte gibi yaparim)
Pilav
Kabak kerani vardi bir de (ki bu da inanilmaz basit bir yemek kabaklari kup kup dogra, salca sogan sarimsakla kavur, dereotu ekle, 1 kahve fincani pirinc ekle, ustunu gececek kadar suyla pirincleri pisene kadar pisiyor)
Atla deve degil yani, biraz el hizliligi istiyor hepsi bu.
Ha bu arada evimde mutlaka dovulmus findik, ceviz ve butun ceviz gibi yemisler, dogranmis dereotu, maydanoz gibi otlar hep olur, baharat dolabimi hep guncel tutarim, bakliyat dolabimi asla bos birakmam.
Ovunuyormusum gibi algilanmasin, ben de bu hale 1 gunde gelmedim, strese gire gire, yogrula yogrula geldim, bir de serde gocmenlik var, biz stokcu tiplerizdir, ben yine iyiyim, pogaca, kek hamurunu buzdolabina atanlar biliyorum, bu benim icime sinmiyor yapmiyorum.
Kislik hazirlik icin buzdolabina attigim sebzeler,
Yesil fasulye (kavurup atarim, taze fasulye yemeği ya da yumurtayla pisirince guzel oluyor)
Domates sosu (buzluga da atarim, kavanozlara doldurup tursu gibi de yaparim, bununla hem yemek hem menemen gibi seyler, hem de soslar yapiyorum)
Kizarmis patlican, kabak
Kizarmis biber, kavrulmus biber (her cesit)
Yaban mersini gibi meyveler (cilek gibi yumusak meyveleri saklamam ama seftali, armut, kayisi gibi meyveleri pisirir kavanozlarim)
Tursularim;
Arnavut biberi tursusu, aci biber tursusu ve karisik tursu kurarim her sene, patlican kozleyip kavanozlarca saklarim (bu sadece zeytinyagi ve sarimsakla yaptigim bisey, haziri da var)
Sarimsak tursusu (yine sadece zeytinyag ve sarimsak, bunu yapmasam da birsey kaybetmem ama tadini seviyoruz keratanin, birde bazen guzel sarimsak bulmak zulum olabiliyor)
Tarhana doker ve eriste keserim (mantiyla ugrasmam mantici teyzemiz var ondan aliyorum)
Kurutulmus meyveler (elma, armut, kayisi, incir(bu hazir), dolmalik biber, patlican, kabağı hep yazdan hazirlarim.
Ozetle her bos vakitte birseyler yaparsaniz, elinizin altinda her zaman 8-10 cesit pratik atistirmalik, yemeklik malzeme gibi seyler oluyor.
Sanirim 10 cesit meze deyince fava, tombik falan beklendi :) onlari yaptigim zamanlarimda var ama bu son dk menusuydu, yani evet
@ulasimiz bir cogu buzluktan cikti, dograndi ya da dogranmadan tabaklandi, yine buzluktan cikanlar uzerlerine soslari atilip firinlandi.
Surda ugrastigim ve sifirdan yaptigim yemek pilav, kerani ve cerkez tavugu, kisir, havuc tarator, salataydi, bir de pogaca hamuru (ki 5 dk sadece)
havuclari robot rendeledi, salatalari ve kisirin sogani ve domatesini ben kestim, pilav zaten malzemeleri at pissin birsey, cerkez tavugunu duduklu halletti.