• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miras

merve174839

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2024
50
-2
1
31
Arkadaşlar, birşey sormak istiyorum, annem ve babamın oturduğu ev dedemin üzerine alt katında babannem oturuyor yan tarafta amcamın , bu binalar tek tapu halinde dedemin üzerine , dedem vefat etti halalarim dava açmışlar malllari paylasmak için şimdi annem babamin oturudugu ev de mi satışa çıkar , ailemi o evden çıkarabilirler mi ,yilllardir evliliklerinden beri orada yaşıyorlar bı bilginiz varsa yardımcı olur musunuz , annem babam adına korkuyorum evden çıkartırlar da diye

Arkadaşlar, birşey sormak istiyorum, annem ve babamın oturduğu ev dedemin üzerine alt katında babannem oturuyor yan tarafta amcamın , bu binalar tek tapu halinde dedemin üzerine , dedem vefat etti halalarim dava açmışlar malllari paylasmak için şimdi annem babamin oturudugu ev de mi satışa çıkar , ailemi o evden çıkarabilirler mi ,yilllardir evliliklerinden beri orada yaşıyorlar bı bilginiz varsa yardımcı olur musunuz , annem babam adına korkuyorum evden çıkartırlar da diye
Küslük mü var aralarında

Sizi yargilamiyorum ama şunu da merak ettim. Aileniz ve amcanizin ailesi yıllardır kira vermeden yaşarken, halalariniz başka yerlerde kirada mi oturdu?

Tek tapu olduğuna göre evet anne babanızın oturduğu ev de satışa çıkar. Ailenizin imkanı varsa ihaleye girip satın alabilirler ancak bir daireyi almak gibi bir durum olmaz. Satın alan tümünü alır. Mevzu uzar ve çirkinleşirse ailenizin oturdupu yılların kira bedelini de isteyebilir karşı taraf.

Tek tapu olduğuna göre evet anne babanızın oturduğu ev de satışa çıkar. Ailenizin imkanı varsa ihaleye girip satın alabilirler ancak bir daireyi almak gibi bir durum olmaz. Satın alan tümünü alır. Mevzu uzar ve çirkinleşirse ailenizin oturdupu yılların kira bedelini de isteyebilir karşı taraf.
Yaaa cidden mi 😔

Hayır tabikide , halalarim evli ve evleri var hepsinin , dedemin bu mirasida babam sayesinde tüm işleri babam üstlendi
Sizin konunuza benzer bir olayı eşimin dedesi ve çocukları kısa süre önce yaşadı. Mesele çok uzun ancak özetle sunu diyeyim; hakkı olan herkes hakkını çatır çatır aldı. Dede de erkek çocuklarına işlerime onlar yardım etti vs diye evi, dükkanı, kiralarını verdi de verdi verdi de verdi. Sonuç ortada..

Korkum tabikide herkes hakkını alsın ama halalarim bir günden birgune gelmediler yanlarına ama miras olunca hemen dava açmışlar ve babami onca yıl çalıştırıp beş kuruş vermeden evden çıkartmaları da haksızlık olacak oyuzden korkum

Korkum tabikide herkes hakkını alsın ama halalarim bir günden birgune gelmediler yanlarına ama miras olunca hemen dava açmışlar ve babami onca yıl çalıştırıp beş kuruş vermeden evden çıkartmaları da haksızlık olacak oyuzden korkum
Bu işin arkasında başka bir şey vardır. Sizi suçlamak değil amacım ama kimse anasına babasına durup dururken sırt cevirmez. Ben az çok tahmin ediyorum durumları da umarım hayırlısı olur

Evet dede öldüğü için dedenin bütün mirasından bütün çocukları ortaktır satışta hepsi ortak bölünür mahkemeye verildiyse hepsi satısa çıkar ihalede satılır herkesin hesabına parası yatar. Paranız varsa sizde ihaleye katılıp alabilirsiniz

Evet çıkartılırlar, satılır ve bölüşülür ya da ödersiniz halalarınıza miras payları kadar tapuyu alırsınız.

Şu durumda gelip kimse çıkaramaz, her mirasçı gelip mirasçı sıfatıyla oturabilir..ama diğer mirasçılar hissesi oranında kira talep edebilir..yok biz kira istemiyoruz derlerse ortaklığın giderilmesi davası açarlar,sonunda satışına karar verilir..mirasçıların alım önceliği var..

Anlaşsınlar, halaların hakkı neyse nakit versinler. Sizinkiler yıllardır para vermeden halaların da hakkı olan evde oturuyorlar ne yapsınlar haklarını istemesinler mi?
Arkadaşlar durum biraz farklı bilmediğiniz durumlar var haklı haksızlik açısından amaa resmiyette olan geçerli tabi herzamann oyuzden sizlerde konuya tam hakim olamadiginiz için olumsuz yorumlar yapmanız normal teşekkür ederim

Back