• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miras meselesi

Sağlık ocağından alabilir miyiz peki
Hayır sağlık ocağından alamazsın
Ama ben eczaneden son 1 yılda kullandığım ilaçların listesini istemiştim.
Eczane verdi avukat inceledi bir tane uyku ilacının çok etkisi varmış bunları mahkemede kullanmayalım senin için iyi olmaz yan etkileri fazla demişti

Merhaba. Benim ananemin babasından miras olarak arsa ve bir kaç ev kaldı. Ananemde vefat ettiği için annem ve kardeşlerine kaldı. Ananemin kardeşleri yıllardır bu evlerde oturuyorlardı.

Sonra kendi aralarında dava açmışlar ve ev arsaların satışı için mahkeme oldu. Annemde imza verdi satış için avukata. Neyse satış bir türlü gerçekleşmedi. Avukat yüklü bir para almış bu akrabalardan ne yaptılarsa herkesin parası yattı anneminki hala yatmadı.

Arıyorum açmıyor mesaj atıyorum gayet uygun bi dille. Bana dönüş yaparmısınız,neden dönüş yapmıyorsunuz,lütfen bana dönün diye bir kaç kere mesaj yazdım.
Siz beni taciz edemezsiniz cevap vermek zorunda değilim falan yazıyor. Bekliyoruz bekliyoruz ses yok bi türlü bilgi alamıyoruz. Bende en sonunda sizi şikayet edicem diye mesaj yazdım. Herhalde akrabalarla beraber bir işler karıştırmış olucakki bana şöyle bir mesaj attı.

Annenizin akli dengesi yerinde olduğuna ve imza yetkisi olduğuna dair belge istiyorum yoksa sizin davanıza bakmayacağım. Annem antidepresan kullanıyor ve yüzde 40 hasta raporu var. Ama imzayada kendisi gitti zaten ve avukatta bunu biliyordu. Yani akli dengesi yerinde. Sadece antidepresan kullandığı için temizlik yapamıyor çok yorulduğu takati olmadı için bu yüzden doktorlar ona rapor vermişti. Eve temizlikçi gelsin diye almıştık bizde bu raporu. Ayrıca bunu bize 2 senedir şimdi mi söylüyorsun daha önce neden istemedin bu belgeyi.

Şimdi size sorum yüzde 40 hasta raporu olan akli dengesi gayet yerinde sadece okb hastalığı olan birisinin imza yetkisi var mıdır? Bu belgeyi alabilr miyiz? Alırsakta nasıl nerden alıcaz? Ne zamana kadar çıkar? Cevap yazıcak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
tabi ki alabilir, benim babam yıllardır manik depresif ve kendisinin her türlü imza yetkisi var engelli raporu alsak da kısıtlanması zor bir ihtimalmiş mahkeme sonucunda bile.
nerden alınır bilemiyorum umarım burda bir avukat arkadaş varsa yardımcı olur

Eve temizlikçi gelsin diye rapor almaya ne gerek var onu anlamadım? doktor belki o raporu ilaçlarını devletten alabilsin diye vermiştir. Eğer başka bir rahatsızlığı yoksa antidepresan kullanması ve OKB tanısı olması akli dengesinin yerinde olmadığı anlamına gelmez. Bir devlet hastanesinin psikiyatri kliniğine başvurarak akli dengesinin yerinde olduğuna dair resmi bir belge isteyebilirsiniz. Ayrıca avukatı baroya şikayet edebilirsiniz. Anneniz noterden avukatı azledip kendisine yeni bir avukat tutabilir.

Merhaba. Benim ananemin babasından miras olarak arsa ve bir kaç ev kaldı. Ananemde vefat ettiği için annem ve kardeşlerine kaldı. Ananemin kardeşleri yıllardır bu evlerde oturuyorlardı.

Sonra kendi aralarında dava açmışlar ve ev arsaların satışı için mahkeme oldu. Annemde imza verdi satış için avukata. Neyse satış bir türlü gerçekleşmedi. Avukat yüklü bir para almış bu akrabalardan ne yaptılarsa herkesin parası yattı anneminki hala yatmadı.

Arıyorum açmıyor mesaj atıyorum gayet uygun bi dille. Bana dönüş yaparmısınız,neden dönüş yapmıyorsunuz,lütfen bana dönün diye bir kaç kere mesaj yazdım.
Siz beni taciz edemezsiniz cevap vermek zorunda değilim falan yazıyor. Bekliyoruz bekliyoruz ses yok bi türlü bilgi alamıyoruz. Bende en sonunda sizi şikayet edicem diye mesaj yazdım. Herhalde akrabalarla beraber bir işler karıştırmış olucakki bana şöyle bir mesaj attı.

Annenizin akli dengesi yerinde olduğuna ve imza yetkisi olduğuna dair belge istiyorum yoksa sizin davanıza bakmayacağım. Annem antidepresan kullanıyor ve yüzde 40 hasta raporu var. Ama imzayada kendisi gitti zaten ve avukatta bunu biliyordu. Yani akli dengesi yerinde. Sadece antidepresan kullandığı için temizlik yapamıyor çok yorulduğu takati olmadı için bu yüzden doktorlar ona rapor vermişti. Eve temizlikçi gelsin diye almıştık bizde bu raporu. Ayrıca bunu bize 2 senedir şimdi mi söylüyorsun daha önce neden istemedin bu belgeyi.

Şimdi size sorum yüzde 40 hasta raporu olan akli dengesi gayet yerinde sadece okb hastalığı olan birisinin imza yetkisi var mıdır? Bu belgeyi alabilr miyiz? Alırsakta nasıl nerden alıcaz? Ne zamana kadar çıkar? Cevap yazıcak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Avukat birseyler karıştırmış malesef belli. Bu durumda adliyeye gidip dosyaya bakacaksınız. Muhtemelen herkesin parası yaptıysa sizinkiler yatmıştır avukata çekmiştir. Davaya baktıktan sonra böyle bir durum var ise baroya avukati şikayet edeceksiniz. Zaten şikayeti duyunca paçası tutusmus belli

Eve temizlikçi gelsin diye rapor almaya ne gerek var onu anlamadım? doktor belki o raporu ilaçlarını devletten alabilsin diye vermiştir. Eğer başka bir rahatsızlığı yoksa antidepresan kullanması ve OKB tanısı olması akli dengesinin yerinde olmadığı anlamına gelmez. Bir devlet hastanesinin psikiyatri kliniğine başvurarak akli dengesinin yerinde olduğuna dair resmi bir belge isteyebilirsiniz. Ayrıca avukatı baroya şikayet edebilirsiniz. Anneniz noterden avukatı azledip kendisine yeni bir avukat tutabilir.
Engellilere ve 65 yaş üstüne belediyelerin ücretsiz temizlik hizmeti var çünkü.

tabuda da noterde de kısıler boyle durumlarda ımza verırken ıslemı yapan tabu veya noter personelı kısının aklı melakelerının yerınde olup olmadıgına okuma yazmasının olup olmadıgına bakar sorar cunku eger boyle bır durum varsa ıslemler de ona gore yapılır eskıden bu ıslemler noterde yapılıyordu ben o donemler noter baş katıplıgı yapıyordum ısı bılen bırı olarak yazıyorum sımdı tabuda yapılıyor orada da aynı sıstem ıslıyor , ıslemler yapılırken kısılerın tum bılgılerını goruyoruz aklı dengesı yerınde degılse nufus bılgısını kontrol ettıgınız alanda zaten uyarısı da oluyor . annenızın aklı dengesı yerınde degıl raporu olsa kendısı ımza verse de ıslem gecersız olmus olurdu ve bundan da haberınız olurdu onu demek ıstıyorum

okb hastalıgına sahıp veya antıdepresan kullanıyor dıye aklı dengı yerınde denılmez kımse ıcın , emınım ulkenın yarısından fazlası antıdepresan kullanıyor ve cesıtlı takıntılara sahıptır. aklı dengesı yerınde degıl raporu olsa oyle kendı basına zaten ımza veremezdı vekılı ıslerınden sorumlu tutulan vasisi olurdu annenız yerıne ımza verecek

avukat işgüzarlık yapıyor baska bır avukatdan yardım almalısınız avukatın boyle bır hakkı yok
annenızın aklı dengesı yerınde olmasa bıle o mıras onun hakkı avukatın vermeme gıbı bır durumu soz konusu bıle olamaz

Sağlık ocağından alabilir miyiz peki
devlet hastanesı psıkıyatrı bolumunden ya da ozel hastane psıkıyatrı bolumunden alabılırsınız
bıraz sohbet edecekler sonrasında aklı dengesı yerınde raporunu verecek

vekaletname vermedi mi

vekaletname vererek akli dengesi olan parasını da teslim alır

zaten avukat tahsil ettiği parayı en kısa sürede teslim etmelidir

ille elden teslim gerekmez ki

açar anneniz bir hesap avukat oraya gönderir sonra annenizin akli dengesi sizin sıkıntınız olur

ama avukata vekalet verdi mi yani avukat onun avukatı mı

onun avukatı değilse anneniz adına para tahsil edemez

en temizi dosyanızı önce adliyeden araştırıp neymiş bu ödenen miktar kim nasıl almış bunu öğrenmek

olağan şartlarda avukat resmen hesabına yatan parayı ödememezlik etmez, diğer akrabalara ödedi ise de onlara teslim ettin onlardan alır vs der

bu anlatımınızda eksik bir şeyler var muhtemelen siz de bilmiyorsunuz, en iyi bilgi dosyalardadır

Satış memurluğuna git (adliyedeki) dosyanın akıbetini sor. Taksim cetveli hazırlanmış mı baktır. Taksim cetveli sonucu para avukata ödenmiş mi, ödendiyse annen yanında olursa dekontta alırsınız. Sonrada avukata dekontu whatsapptan at hala paranı ödemiyorsa baroya şikayet et ( baronun kararına göre avukatlıktan çıkarmaya bile gider iş)
Çok dogru bir yonlerdirme kesinlikle bunu yap .

Back
X