Miras konusu 🤭

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam ölmeden ne mirası. Belki Allah korusun bi rahatsızlıkları olacak ne var ne yok satmak zorunda kalacaklar kendileri için. Ya da ileride aranız bozulacak size pay vermek istemeyecek hayır kurumuna bağışlayacak. Ya da canı dünyayı dolaşmak isteyecek çatır çatır yiyecek parayı.

Eğer yaşınız geçip de çocuk sahibi olma ihtimaliniz düşmüyorsa borçlarının azalmasını bekleyin çocuk için.

Ha yok illa hemen tedavi lazımsa da ailenize durumu anlatın yardım destek borç isteyin. Aileniz zaten size al senin hakkın diye malından mülkünden pay verecek düşüncedeyse size verdiği yardımı hibe eder. Yok değilse de en azından aileye borçlanmış olursunuz ödeme zamanınız için esnekliğiniz olur.

Babanız hayatta en iyi ihtimalle yardım yada borç isteyin sizin onlardan önce vefat etmeyeceginizin ne garantisi var? Ölmeden miras pay vs olmaz kendisi malını paylaştırır o ayrı bir durum ama bana miras payım ifadesi çok garip geliyor

Konu sahibi 23 yaşında yahu daha. Annesi babası maksimum 50 falandır. Ortalama 25-30 yıl daha ömürleri var.

23 yaşında koşa koşa borç harç evlenip üzerine çocuk yapmak için borçları ödemeden bir kat daha borca girmek. Altından kalkamayacam diye miras payını istemeye çalışmak tam 23 yaş zihninden çıkacak bir şey zaten.

ya hepinize verecek ya da sen borç alacaksın biz de hep kızız ama senin dediğin gibi olmaz.ayrıca zaten bize kalacak gibi konuşmalarında çok itici ,doğru olsa bile itici.

Bence ailenizden borç olarak alabilirsiniz. Ama para sadece tedavi için gerekmeyecek bilin istedim.. Doğum, bebeğin hazırlıkları, doğduktan sonraki süreçleri hep maddi yük. Bunu kaldırabilecek bir maddi yeterliliğe geldiğinizde çocuk yaparsanız sizin için de çocuk için de daha iyi olur. Yaşınız kaç neden acele ediyorsunuz?

bence çok yanlış bi durum , eşinizden boşandığınızda ne olacak . miras hakkınız bitmiş . dımdızlak kalırsınız. onun ailesi yapmıyorsa sizde yapmayın . harçlık alabilir yada borç alabilirisniz . boşanma durumunu düşünün .

Vay anasını arkadaş. Bence zorlasalar konu sahibine kardeş bile yapabilirler yani bu şartlarda.

23 yaşında kız kardeşim var. Bakıyorum bakıyorum evlenmiş olduğunu düşününce bi gülme geliyor

Vay anasını arkadaş. Bence zorlasalar konu sahibine kardeş bile yapabilirler yani bu şartlarda.

23 yaşında kız kardeşim var. Bakıyorum bakıyorum evlenmiş olduğunu düşününce bi gülme geliyor
Bi de iki senedir çocuk yapmaya çalıştığını düşün, daha komik gelecek

Konu sahibi çalışmıyor, borç harç dünya kadar, ama çocuk yapmak için hayatta olan anne babasından miras payını isteyecek.

Üzülüyorum gerçekten.

Çocuklar evlenmesin.

Babanız hayattayken vermesi dogru olmaz, kardesiniz de var, babanız kardeşinizin üzerine bir şeyler yapsa razı gelir misiniz?
Hem düşünce yapınız bana yanlış geldi, şimdiden miras derdine düşmeniz dogru değil, sanki anne babasının ölmesini ister gibi

insanların binbir güçlükçe çalışıp edindiği mallar üzerinde evlatlarının daha ölmeden hak sahibi olmaya çalışmasından aşırı tiksiniyorum..
benim eşim ticarete atıldı biz battık milyonun üzerinde para çöpe gitti yine de ailelerimizin mallarına böyle göz koymadık... ailelerden arkadaşlardan borçlar aldık krediler çektirdik hepsini de kuruşu kuruşuna ödedik..
hatta anneme son 60 bin borcumuz kaldı ev almayı düşünüyor ona bile kredi çektirip biz ödeyeceğiz..
ebeveynleriniz hayattayken borç alın ama mal istemeyin.. aşırı çirkin bi düşünce.. malları varsa kendilerine var sizi ilgilendirmez..

Evliyim evlenirken ailem üstüne düşenin kat kat fazlasını yapti.
Esim ise tek basina halletmeye çalıştı olmasi gereken de bu aslında zaten beklentide degilim durumlari cok iyi değildi.
Sıkışık zamanımızda da ayağımı yorganima göre uzatırım kimseden babam da olsa bisey isteyemem Allah buyuk dert vermedikçe tabi
Bende iki kizkardesim babamın iki yazlığı toplam 4 dairesi var arsada var ama bunların hepsi babamın ileride bana kalacak diye bakmıyorum olaya

Erkek kardeşim yok kız kardeşim var niye başıma kaksın ki ileride payımdan bu arsayı düşerler olur biter
Neden illaki miras diye tutturuyorsunuz.Anneniz ve babanıza bize yazdığınız gibi söyleyin, bebek tedavisi gormem gerekiyor ,paraya ihtiyacım var bana yardımcı olabilir misiniz diyin.Babaniz ister borç verir ister hibe eder.Bu sekilde zorunluluk gibi isterseniz ters teper.Kimse mecbur değil miras bırakmaya da

Yaşınız çok mu ileri ? Bu kadar acele ediyorsanız 35_40 filan olmalı yaşınız çocuk için. Öyleyse birşey diyemem tedavi için acele etmek isteyebilirsiniz ama yine de babanıza tarla sattirarak değil. Siz derdinizi anlatın zaten iyi bir aileyseniz babanız yardım eder olmadı borç verir. Direk miras hakkımı isterim derseniz insan bir hoop noluyoruz ben ölmedim der yani.

Ama yaşınız 20 li yaslardaysa borç bitmeden bebek dusunmeyin tedaviyi geçtim bebek ve doğum baslibasina masraf zaten. Adımlarınızı sağlam atın ailelere sırt dayamayin. Ölüm hak miras helal demişlerde babanız daha ölmemiş yani hemen miras tarla derdine düşmüşssunuz

Belki babanız hepsini satıp yiyecek. Miras diyebilmek için vefat durumu olması gerekir. Kimin kimden önce öleceği de belli değil.
“Bana şuradan bir arsa ver, mirasımdan düş” demek çok ayıp bence.
Anne, baba bunlar. “Zor durumdayız, yardım eder misiniz?” diyebilirsiniz. Yardım edip etmemek, ederlerse parayı nereden bulacakları onların meselesi.

Olur bence istemeyin. Borç olabilir ama mal istemek yanlış. Keza ben malda gözü olmayan biriyim . Ama ailem benden habersiz kardeşime gitmiş koca dükkan almış . Birikimlerini bozup. Şimdi mantıken yanlış değil mi bu. Ve ben zor durumdayken oluyor. Helal olsun ne diyim sizin kararınız dedim geçtim . Çok pişman oldular o ayrı. Ama kendi malları. Ve zaten durumunuzu görüyorlar. Söylemeniz gerek yok. Gerek olsaydı o malı size sormadan satıp zaten verirlerdi. Bence istemeyin. İlla kötüyse durum borç isteyin . Ve şu da var, kendi üzerindeki malı size geçince bildiğim kadarıyla kardeşiniz talep edebilir vefattan sonra. Riskli yani girmeyin öyle şeylere .

Bence ayıp olmaz kardeşiniz de onaylarsa verebilir. İhtiyaç zamanında vermesi daha kıymetli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…