- Konu Sahibi Gonuldagii
-
Konu sahibi 23 yaşında yahu daha. Annesi babası maksimum 50 falandır. Ortalama 25-30 yıl daha ömürleri var.Adam ölmeden ne mirası. Belki Allah korusun bi rahatsızlıkları olacak ne var ne yok satmak zorunda kalacaklar kendileri için. Ya da ileride aranız bozulacak size pay vermek istemeyecek hayır kurumuna bağışlayacak. Ya da canı dünyayı dolaşmak isteyecek çatır çatır yiyecek parayı.
Eğer yaşınız geçip de çocuk sahibi olma ihtimaliniz düşmüyorsa borçlarının azalmasını bekleyin çocuk için.
Ha yok illa hemen tedavi lazımsa da ailenize durumu anlatın yardım destek borç isteyin. Aileniz zaten size al senin hakkın diye malından mülkünden pay verecek düşüncedeyse size verdiği yardımı hibe eder. Yok değilse de en azından aileye borçlanmış olursunuz ödeme zamanınız için esnekliğiniz olur.
Bence ailenizden borç olarak alabilirsiniz. Ama para sadece tedavi için gerekmeyecek bilin istedim.. Doğum, bebeğin hazırlıkları, doğduktan sonraki süreçleri hep maddi yük. Bunu kaldırabilecek bir maddi yeterliliğe geldiğinizde çocuk yaparsanız sizin için de çocuk için de daha iyi olur. Yaşınız kaç neden acele ediyorsunuz?2 yıl önce evlendim durumlarımız iyiydi çok şükür biraz borcumuz vardı eşim düğünü tek basına yaptı ailesi malesef yardım etmedi benim babam biraz yardım etmisti. beklenmedik olaylar gelişti daha çok borca girdik şuanda da zor durumdayız çok zorlanıyoruz öderken çocuk istiyoruz tedavi gerekiyor ama olamadık bir türlü çünkü durumumuz el vermedi. Babamın durumu iyi arsaları evleri tarlaları var. Zaten onlar kardeşimle ikimize kalacak ileride ama benim ileride ihtiyacım olmayacak zaten şuan paraya ihtiyacım var. Acaba babamdan bir arsa istesem ayıp mı olur ki ? Erkek çocuğu olsa evini arabasını alırdı ama kız çocuğu olunca böyle şeyler insanlarımıza garip geliyor. Ne yapsam bilemedim ayıp olur mu sizce ?
bence çok yanlış bi durum , eşinizden boşandığınızda ne olacak . miras hakkınız bitmiş . dımdızlak kalırsınız. onun ailesi yapmıyorsa sizde yapmayın . harçlık alabilir yada borç alabilirisniz . boşanma durumunu düşünün .2 yıl önce evlendim durumlarımız iyiydi çok şükür biraz borcumuz vardı eşim düğünü tek basına yaptı ailesi malesef yardım etmedi benim babam biraz yardım etmisti. beklenmedik olaylar gelişti daha çok borca girdik şuanda da zor durumdayız çok zorlanıyoruz öderken çocuk istiyoruz tedavi gerekiyor ama olamadık bir türlü çünkü durumumuz el vermedi. Babamın durumu iyi arsaları evleri tarlaları var. Zaten onlar kardeşimle ikimize kalacak ileride ama benim ileride ihtiyacım olmayacak zaten şuan paraya ihtiyacım var. Acaba babamdan bir arsa istesem ayıp mı olur ki ? Erkek çocuğu olsa evini arabasını alırdı ama kız çocuğu olunca böyle şeyler insanlarımıza garip geliyor. Ne yapsam bilemedim ayıp olur mu sizce ?
Vay anasını arkadaş. Bence zorlasalar konu sahibine kardeş bile yapabilirler yani bu şartlarda.Konu sahibi 23 yaşında yahu daha. Annesi babası maksimum 50 falandır. Ortalama 25-30 yıl daha ömürleri var.
23 yaşında koşa koşa borç harç evlenip üzerine çocuk yapmak için borçları ödemeden bir kat daha borca girmek. Altından kalkamayacam diye miras payını istemeye çalışmak tam 23 yaş zihninden çıkacak bir şey zaten.
Bi de iki senedir çocuk yapmaya çalıştığını düşün, daha komik gelecekVay anasını arkadaş. Bence zorlasalar konu sahibine kardeş bile yapabilirler yani bu şartlarda.
23 yaşında kız kardeşim var. Bakıyorum bakıyorum evlenmiş olduğunu düşününce bi gülme geliyor
Üzülüyorum gerçekten.Bi de iki senedir çocuk yapmaya çalıştığını düşün, daha komik gelecek
Konu sahibi çalışmıyor, borç harç dünya kadar, ama çocuk yapmak için hayatta olan anne babasından miras payını isteyecek.
2 yıl önce evlendim durumlarımız iyiydi çok şükür biraz borcumuz vardı eşim düğünü tek basına yaptı ailesi malesef yardım etmedi benim babam biraz yardım etmisti. beklenmedik olaylar gelişti daha çok borca girdik şuanda da zor durumdayız çok zorlanıyoruz öderken çocuk istiyoruz tedavi gerekiyor ama olamadık bir türlü çünkü durumumuz el vermedi. Babamın durumu iyi arsaları evleri tarlaları var. Zaten onlar kardeşimle ikimize kalacak ileride ama benim ileride ihtiyacım olmayacak zaten şuan paraya ihtiyacım var. Acaba babamdan bir arsa istesem ayıp mı olur ki ? Erkek çocuğu olsa evini arabasını alırdı ama kız çocuğu olunca böyle şeyler insanlarımıza garip geliyor. Ne yapsam bilemedim ayıp olur mu sizce ?
Evliyim evlenirken ailem üstüne düşenin kat kat fazlasını yapti.2 yıl önce evlendim durumlarımız iyiydi çok şükür biraz borcumuz vardı eşim düğünü tek basına yaptı ailesi malesef yardım etmedi benim babam biraz yardım etmisti. beklenmedik olaylar gelişti daha çok borca girdik şuanda da zor durumdayız çok zorlanıyoruz öderken çocuk istiyoruz tedavi gerekiyor ama olamadık bir türlü çünkü durumumuz el vermedi. Babamın durumu iyi arsaları evleri tarlaları var. Zaten onlar kardeşimle ikimize kalacak ileride ama benim ileride ihtiyacım olmayacak zaten şuan paraya ihtiyacım var. Acaba babamdan bir arsa istesem ayıp mı olur ki ? Erkek çocuğu olsa evini arabasını alırdı ama kız çocuğu olunca böyle şeyler insanlarımıza garip geliyor. Ne yapsam bilemedim ayıp olur mu sizce ?
Neden illaki miras diye tutturuyorsunuz.Anneniz ve babanıza bize yazdığınız gibi söyleyin, bebek tedavisi gormem gerekiyor ,paraya ihtiyacım var bana yardımcı olabilir misiniz diyin.Babaniz ister borç verir ister hibe eder.Bu sekilde zorunluluk gibi isterseniz ters teper.Kimse mecbur değil miras bırakmaya daErkek kardeşim yok kız kardeşim var niye başıma kaksın ki ileride payımdan bu arsayı düşerler olur biter
2 yıl önce evlendim durumlarımız iyiydi çok şükür biraz borcumuz vardı eşim düğünü tek basına yaptı ailesi malesef yardım etmedi benim babam biraz yardım etmisti. beklenmedik olaylar gelişti daha çok borca girdik şuanda da zor durumdayız çok zorlanıyoruz öderken çocuk istiyoruz tedavi gerekiyor ama olamadık bir türlü çünkü durumumuz el vermedi. Babamın durumu iyi arsaları evleri tarlaları var. Zaten onlar kardeşimle ikimize kalacak ileride ama benim ileride ihtiyacım olmayacak zaten şuan paraya ihtiyacım var. Acaba babamdan bir arsa istesem ayıp mı olur ki ? Erkek çocuğu olsa evini arabasını alırdı ama kız çocuğu olunca böyle şeyler insanlarımıza garip geliyor. Ne yapsam bilemedim ayıp olur mu sizce ?
Olur bence istemeyin. Borç olabilir ama mal istemek yanlış. Keza ben malda gözü olmayan biriyim . Ama ailem benden habersiz kardeşime gitmiş koca dükkan almış . Birikimlerini bozup. Şimdi mantıken yanlış değil mi bu. Ve ben zor durumdayken oluyor. Helal olsun ne diyim sizin kararınız dedim geçtim . Çok pişman oldular o ayrı. Ama kendi malları. Ve zaten durumunuzu görüyorlar. Söylemeniz gerek yok. Gerek olsaydı o malı size sormadan satıp zaten verirlerdi. Bence istemeyin. İlla kötüyse durum borç isteyin . Ve şu da var, kendi üzerindeki malı size geçince bildiğim kadarıyla kardeşiniz talep edebilir vefattan sonra. Riskli yani girmeyin öyle şeylere .2 yıl önce evlendim durumlarımız iyiydi çok şükür biraz borcumuz vardı eşim düğünü tek basına yaptı ailesi malesef yardım etmedi benim babam biraz yardım etmisti. beklenmedik olaylar gelişti daha çok borca girdik şuanda da zor durumdayız çok zorlanıyoruz öderken çocuk istiyoruz tedavi gerekiyor ama olamadık bir türlü çünkü durumumuz el vermedi. Babamın durumu iyi arsaları evleri tarlaları var. Zaten onlar kardeşimle ikimize kalacak ileride ama benim ileride ihtiyacım olmayacak zaten şuan paraya ihtiyacım var. Acaba babamdan bir arsa istesem ayıp mı olur ki ? Erkek çocuğu olsa evini arabasını alırdı ama kız çocuğu olunca böyle şeyler insanlarımıza garip geliyor. Ne yapsam bilemedim ayıp olur mu sizce ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?