Minyon ve boy uzama

Bestblondie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba

Kızım 1 yaşında çok iştahsız aynı zamanda besin alerjisi var. Şuan 9 kilo ve 71 cm. Doktor boy takibi verdi şuan için başka bir şeye gerekli görmedi. Belki genetik olarak kısadır. ben kısa değilim. Boyum 170 ama ailemizde çok kısalar var. Bu sorun değil. Ama beslenme yetersizliğinden dolayıysa, ilk 1 sene böyle minyon olup sonra atak yaşayıp yaşıtlarının ortalamasını yakalayan var mı? Çünkü en çok büyüme ilk 1 yaşta görülür. Hep böyle geri mi kalacak merak ediyorum eğer genetik değilse.

Benim kızım da aynı şekilde minyon 14 aylıkken 74 cm di 18. Ay atak ayı dedi doktor bazı bebekler birden uzuyor dedi 16 aylık olduk bizde 2 ay sonra kontrolü var . Benim kızımda aşırı iştahsiz ek gıdayla hiç arası yok bende beslenmeye bağliyorum açıkçası.

İnşallah biz de bir atak yaşarız. Artık hastaneye gitmek istemiyorum bunaldım gez gez yan dalları. Persentili geri. Benim oğlum da 16 aylık belki 18 i beklemeden 17 aylıkken bi tekrar giderim hastaneye.

İnşallah biz de bir atak yaşarız. Artık hastaneye gitmek istemiyorum bunaldım gez gez yan dalları. Persentili geri. Benim oğlum da 16 aylık belki 18 i beklemeden 17 aylıkken bi tekrar giderim hastaneye.
Boyu kaç cm şuan biz tiroidden dolayı endokrin takipliyiz ilk 2 yıl genetik pek etkili değil dedi beslenme önemliymiş gastroenterolojiye yonlendirdi gitmedim bende daha

Boyu kaç cm şuan biz tiroidden dolayı endokrin takipliyiz ilk 2 yıl genetik pek etkili değil dedi beslenme önemliymiş gastroenterolojiye yonlendirdi gitmedim bende daha
Boyu 75.5 kilosu 8.650. Alerji diyetinden dolayı proteib kaynaklarıyla geç tanıştı ve iştah problemi oldu maalesef. Doğum kilosu 2500 gr falandı boyu da 45 cmdi. Genetik olarak baba da kısa ben de. Ama biz çocukken normaldik ergenlikte az uzadık.

Benim de kızım alerjiden dolayı süt proteini alamıyor ben de buna bağlıyorum. Süt kaynakları boyu uzatan en önemli etken

İnşallah atak yaşarlar ya. Ortalamanın altında kalmasınlar yeter

Benim de kızım alerjiden dolayı süt proteini alamıyor ben de buna bağlıyorum. Süt kaynakları boyu uzatan en önemli etken
Benim kızım da 16 aylık
Boyu 73 olmuştur en son ölçtüğumde 72ydi
Kilosu uzun süredir aynı 8600 gr
Muhakkak genetik etkilidir anne sütü ve süt ürünleri alıyor yeteri kadar. Ben şu şekilde düşünmeye başladım artık, herkes aynı standartlarda olamaz şimdi veya sonra çok değişebilir veya değişmez önemli olan mutlu ve güzel büyüyor olması

Tabii ki öyle minyon da olabilir. Benim endişem büyüme hormonu falan kaynaklı olması

Ergenliğe kadar %10 persentilin altında bir çocuktum . Onlarca test , kemik yaşı ölçümü vs . En sonunda ergenlikle birlikte hızlı bir büyüme şu an 165 boyum. Sınıfın en kısa kiziyken lisede bir anda en uzunlar arasına gelmiştim

18 aylık bebeğim 76 cm herkese göre kısa geliyor ama başka bir problemi olmadığı için ben sorun etmiyorum. doktora bu sebeple gitmedik

Aynı durumu yaşayan yok mu?
Merhaba, benim bebeğim 7 buçuk aylık 5900 gram. Boyunu bilmiyorum yaklaşık bir ay önce boyu 61 cmdi. Ben de kafaya çok takıyorum çok minik kızım ve herkesin çok küçük olduğunu söylemesi canımı sıkıyor artık. Genetik testler yaptırdınız mı? Ben de doktora gitmek istiyorum nereden başlamalıyım? Daha önce metabolik tarama yapılmıştı istenen metabolik testlerden bir sonuç çıkmadı. Gitmiş oldugum doktorlardan biri durumu ile ilgili olumlu konuşmuştu yani küçük doğmuş böyle küçük gelişmeye devam eder demişti ayınına göre yapması gerekenleri yapıyor kafana takma demişti ama takıyorum. Genetik testler mi önce yapılır yoksa endokrin mi

Çok sevindim adınıza. Zaten derdim uzun olmaması değil sadece çok minik kalmasın. Büyüme hormonu vs gibi bir sıkıntı çıkmasından endişe ediyorum

Biz hiçbir şey yaptırmadık şuana kadar gerekli görülmedi. Çünkü büyümesi ilk 7 ay çok iyiydi sonradan yavaşladı. Şimdilik sadece boy takibi verdi doktor. 3 ayda 1 ölçüm yapılacak. O nedenle henüz hiçbir test ve tedavi hakkında bilgim yok

Çok sevindim adınıza. Zaten derdim uzun olmaması değil sadece çok minik kalmasın. Büyüme hormonu vs gibi bir sıkıntı çıkmasından endişe ediyorum
Sizin çocuklugunuz nasılmış? Bize doktor sizin çocuklugunuz nasılsa çocuğunuz da benzer olur demişti. Bizde büyüme gelişme geriliği yok ama üzerine düşmesine rağmen iri bir çocuk da değil .

Sizin çocuklugunuz nasılmış? Bize doktor sizin çocuklugunuz nasılsa çocuğunuz da benzer olur demişti. Bizde büyüme gelişme geriliği yok ama üzerine düşmesine rağmen iri bir çocuk da değil .
Ben bebekken uzun ve iri bir bebekmişim. Ama 3 yaş civarı aşırı zayıflamışım. Suanda da boyum 170 ve yememe rağmen zayıf biriyim.
Eşim de bebekken tombulmuş ama şuan boyu onun 172. Bir kızımız daha var o hep ortalama gidiyor. Boyu kilosu orta. Ama annelerimiz çok kısa 157 falanlar. Gorumcem ve gorumcemin kızı da kısa. Eşimin ailesinde kısalık var. Belki o tarafa çekmiştir diyorum. Buyume hormonu beslenme yetersizliği olmasın da kız sonucta minyon da olabilir. Bu arada ben geç ergenliğe girdim ve lisede bile boyum uzuyordu. O yuzden merak ediyorum bebekken minyon olup uzama atakları geçirenler var mı diye

Ben bebekken uzun ve iri bir bebekmişim. Ama 3 yaş civarı aşırı zayıflamışım. Suanda da boyum 170 ve yememe rağmen zayıf biriyim.
Eşim de bebekken tombulmuş ama şuan boyu onun 172. Bir kızımız daha var o hep ortalama gidiyor. Boyu kilosu orta. Ama annelerimiz çok kısa 157 falanlar. Gorumcem ve gorumcemin kızı da kısa. Eşimin ailesinde kısalık var. Belki o tarafa çekmiştir diyorum. Buyume hormonu beslenme yetersizliği olmasın da kız sonucta minyon da olabilir.

Olabilir evet siz gerekli testleri yaptırın bence hormon testi , kemik yaşı gibi yaşına geldiğinde doktorlar yönlendiriyor zaten . Eğer büyüme hormonunda sorun varsa iğne kullandiriyorlar . Beslenme yetersizliği içinde ayrıca vitamin vs veriyorlar . Ama bir çok çocuk da ergenlikte birden büyüyor bu da bir gerçek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…