Maşallah tebrik ederim sizi. Ben de öyle yapıyorum yumurtası, yoğurdu, eti, balığı, sebzesini, takviyeleri dengeli bir şekilde vermeye çalışıyorum. Benim oğlum da sizin bebek gibi doğdu kilo olarak. İnşallah o yaşta sizinki gibi olur :)Merhaba çocuklar ebeveynlerine çekerler elbette sporla ve gıda ile desteklersiniz yüzde 20 civarında etkileyebilir siniz boy için çiğ badem kaju bol yogurt sebze ve et tahil gün içinde bunları dengeli şekilde yemesi gerekir. Cocugunuzun yaşını belirtirseniz miktarları konusunda daha yönlendirici olabilirim benim oğlum 2800 doğdu 47 cmdi çok küçüktü şuan 9 yasinda 155 boy 50 kg ben 160 boy 55 kg eşim 183 boy 94 kg çocuğum çok yogurt yer hergun yumurta ve sütünü ihmal etmem bir öğün muhakkak sebze yer ekmeğe yer vermem beslenmesinde haftada 2 gün tahil yer pilav yada patates i 3cyemek kasigini gecmeyecek kadar veririm bir öğünde mutlaka küçük jimnastiğe futbola basketbola gitti şuan tekvandoya gidiyor ayrıca iyide bir yuzucudur.
Doktor gözetiminde ilerliyoruz. Bizimki iki yaşına gelmek üzere.Tabi ki az degil ben de doktor onay verdiginde alacagim ama ben bebegime buyusun diye hicbir sey icin israr etmiyorum sevmezse eliyle iterse yedirmiyorum baska zaman yerse yiyor
Bir de aklıma geldikçe yazayım çocuğunuzun yaşını göremedim doktora sorun uygun yaşa geldiğinde mutlaka polen , arı sütü verin .. poleni ben bala karıştırırım , arı ekmeği de kullanıyoruz . Güvenilir bir yerden alındığı müddetçe zararı yok faydası çok hem bağışıklık hem kemik gelişimi boy uzaması için (doktor size uygun yaşı söyleyecektir ) mesela şöyle bir bardak süt - muz - keçiboynuzu tozu - kabak çekirdeği içi - arı sütü o an varsa susam böyle karışım yapıyorum ..makineside teferruatlı bir şeye gerek yok ben çocuklar için uygun modeli aldım iki bardak çıkıyor zatenTeşekkür ederim yorumunuz için. Tam olarak istediğim yorum bu. Smootie makinası düşüneyim ben de o zaman. Süt yerine şimdilik günde mutlaka bir kase yoğurt veriyorum. D vitaminini hiç aksatmadan verdim. Tahlillerde de kalsiyumu yüksek çıktı. 22 ay anne sütü verdim. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Konu açmamın sebebi sizin yorum yaptığınız gibi insanların tecrübelerinden faydalanmak.
Çoooook teşekkürler.Bir de aklıma geldikçe yazayım çocuğunuzun yaşını göremedim doktora sorun uygun yaşa geldiğinde mutlaka polen , arı sütü verin .. poleni ben bala karıştırırım , arı ekmeği de kullanıyoruz . Güvenilir bir yerden alındığı müddetçe zararı yok faydası çok hem bağışıklık hem kemik gelişimi boy uzaması için (doktor size uygun yaşı söyleyecektir ) mesela şöyle bir bardak süt - muz - keçiboynuzu tozu - kabak çekirdeği içi - arı sütü o an varsa susam böyle karışım yapıyorum ..makineside teferruatlı bir şeye gerek yok ben çocuklar için uygun modeli aldım iki bardak çıkıyor zaten
Kac yaşında doğum kilosu kac motor gelisimi nasıl yani durduk yere şunu yesin bunu yesinle olmaz kiMerhaba hanımlar. Eşimle ikimiz de minyon tipli insanlarız. Bebeğimiz de öyle. Bebeği yaşıtlarından geride olup yemek, spor veya başka bir şeyle destekleyip faydasını gören var mı ? Kafama çok takıyorum. Yardımcı yorumlarınız bana yol gösterir. İlk çocuğum ve elimden geleni yapmak istiyorum
Yorumlarda yazmıştım. 22,5 aylık. Doğum kilosu 2700. Şu an 9 kilo 85 cm. Kilo ve boy konusunda geride.Ancak zihinsel olarak kendini, duygularını çok net ifade edecek kadar konuşuyor. Şarkılar söylüyor. Mesela 6-7 cümlelik şarkılar… ona kadar saymayı biliyor. İlk kelimesini üç aylıkken söyledi. Bu bilgiler ışığında tavsiyelerinizi bekliyorumKac yaşında doğum kilosu kac motor gelisimi nasıl yani durduk yere şunu yesin bunu yesinle olmaz ki
Teşekkürler genetik olduğunu elbette biliyorum. Beslenme ve spor ile neler yapabiliriz, tecrübesi olan arkadaşlar yazıyor. Ben de fikir ediniyorumAdını hatırlayamadığım bir doktor çıkmıştı ekrana. Boyun yüzde seksenbeşi genetik, kalanı beslenme ve spor demişti.
Kilo ve boy olarak geride olduğunu doktor mu söyledi? Doğum kilosuna göre normal bence . Bence siz kendiniz takıyorsunuz bu durumu doktorlar bir sorun görse zaten yüksek kalorili mamalar veya takviyeler onerirler. 40 haftalik gebeliğin kaçıncı haftasında doğdu?Yorumlarda yazmıştım. 22,5 aylık. Doğum kilosu 2700. Şu an 9 kilo 85 cm. Kilo ve boy konusunda geride.Ancak zihinsel olarak kendini, duygularını çok net ifade edecek kadar konuşuyor. Şarkılar söylüyor. Mesela 6-7 cümlelik şarkılar… ona kadar saymayı biliyor. İlk kelimesini üç aylıkken söyledi. Bu bilgiler ışığında tavsiyelerinizi bekliyorum
hanımefendi profesöre ve çocuk nörölojisine gittik. Eşim zaten tıp fakültesinde çalışıyor. Kendileri söyledi. Mama ve takviyelere başladık zaten. Sırf eleştirmek için yazıyorsunuz. Varsa tecrübeniz yazın. Yoksa rica ederim birbirimizin vaktini almayalımKilo ve boy olarak geride olduğunu doktor mu söyledi? Doğum kilosuna göre normal bence . Bence siz kendiniz takıyorsunuz bu durumu doktorlar bir sorun görse zaten yüksek kalorili mamalar veya takviyeler onerirler. 40 haftalik gebeliğin kaçıncı haftasında doğdu?
Bu kadar kesin bir durum söz konusu değil aslında. Düzgün beslenme ve erken yaşta başlatılan sporun da gelişim üzerinde çok büyük etkileri var. Genetik yüzde 75se bu faktörler de 25tir. Anne 1.60, baba 1.70 diyelim çocuk bu arada bir yerde olur başka ihtimal yok demek sizin yazdığınız. Ancak öyle değil çocuk 1.77de olabilir. Ayrıca belki ebeveynlerin geniş ailesinde boyu uzun insanlar olabilir ve çocuk o insanlara da çekebilir.İstediginiz destegi yapsaniz da yine de anne baba minyonken cocuklarin cok iri olma ihtimali yok. Yani yapacaginiz hicbir takviye genetigi degistirmiyor maalesef
Yoo niye eleştirmek icin yazayım öğrenmeye çalışıyorum. Siz eksik bilgi vermeseniz soru sormayız değil mi ? Doktorlar size gerekeni söyler dedim zaten dediğim olmuş siz daha ne arıyorsunuz burda onu çözemedim. Doktorları değil buradaki insanları dinleyerek çocuk büyütenlere şok oluyorum yani suanda olduğu gibihanımefendi profesöre ve çocuk nörölojisine gittik. Eşim zaten tıp fakültesinde çalışıyor. Kendileri söyledi. Mama ve takviyelere başladık zaten. Sırf eleştirmek için yazıyorsunuz. Varsa tecrübeniz yazın. Yoksa rica ederim birbirimizin vaktini almayalım
Bu kadar kesin bir durum söz konusu değil aslında. Düzgün beslenme ve erken yaşta başlatılan sporun da gelişim üzerinde çok büyük etkileri var. Genetik yüzde 75se bu faktörler de 25tir. Anne 1.60, baba 1.70 diyelim çocuk bu arada bir yerde olur başka ihtimal yok demek sizin yazdığınız. Ancak öyle değil çocuk 1.77de olabilir. Ayrıca belki ebeveynlerin geniş ailesinde boyu uzun insanlar olabilir ve çocuk o insanlara da çekebilir.
Kuzenim ve kocası 1.66dan fazla değillerdir ama oğulları 1.83 :) çocukluk ve ergenlik yıllarında hep basketbol ve yüzmeyle uğraştı.
Annem babam da öyle. İkisi de minyon ama abilerim ve erkek kardeşim 185 üstüler. Kiloları da öyle :) mesela bu yazdığınızdan ben çocuğumu spora erken yazdırırsam faydasını görürüm olarak anlıyorum. Faydası dokunuyor yorumun. Ama bazıları sırf yazmak için yazıyor.Bu kadar kesin bir durum söz konusu değil aslında. Düzgün beslenme ve erken yaşta başlatılan sporun da gelişim üzerinde çok büyük etkileri var. Genetik yüzde 75se bu faktörler de 25tir. Anne 1.60, baba 1.70 diyelim çocuk bu arada bir yerde olur başka ihtimal yok demek sizin yazdığınız. Ancak öyle değil çocuk 1.77de olabilir. Ayrıca belki ebeveynlerin geniş ailesinde boyu uzun insanlar olabilir ve çocuk o insanlara da çekebilir.
Kuzenim ve kocası 1.66dan fazla değillerdir ama oğulları 1.83 :) çocukluk ve ergenlik yıllarında hep basketbol ve yüzmeyle uğraştı.
“Buradaki” yorumunuzu dinleyip size bir şok daha yaşatmak istemem.Yoo niye eleştirmek icin yazayım öğrenmeye çalışıyorum. Siz eksik bilgi vermeseniz soru sormayız değil mi ? Doktorlar size gerekeni söyler dedim zaten dediğim olmuş siz daha ne arıyorsunuz burda onu çözemedim. Doktorları değil buradaki insanları dinleyerek çocuk büyütenlere şok oluyorum yani suanda olduğu gibi
Size birçok insan benzer şeyler yazmış çünkü sorduğunuz soru ancak cahil birisini soracağı tarzda bir soru olmuş yani .hanımefendi profesöre ve çocuk nörölojisine gittik. Eşim zaten tıp fakültesinde çalışıyor. Kendileri söyledi. Mama ve takviyelere başladık zaten. Sırf eleştirmek için yazıyorsunuz. Varsa tecrübeniz yazın. Yoksa rica ederim birbirimizin vaktini almayalım
He bacım he sensin. Sorduğun soru ancak cahilin soracağı bir soru birçok insan aynı şeyi yazmış . Bir kere eşiniz madem işin içinde size çocukların karşılaştırılmamasini söylemedi mi yani siz burda minyon ailenin büyük çocuğu olur mu gibi saçma sorularla yolunuzu bulmaya çalışıyorsunuz“Buradaki” yorumunuzu dinleyip size bir şok daha yaşatmak istemem.
Bence kesinlikle faydası var sporun. Ayrıca belki sizin oğlunuz da büyüdüğünde dayılarına çeker :) Ben de küçükken çok minyondum hatta en fazla babaannem kadar olacağımı düşünmüşler ama şu an sülalenin en uzun kadınıyım, boyum 1,73. 14 yaşından sonra birden boy attım.Annem babam da öyle. İkisi de minyon ama abilerim ve erkek kardeşim 185 üstüler. Kiloları da öyle :) mesela bu yazdığınızdan ben çocuğumu spora erken yazdırırsam faydasını görürüm olarak anlıyorum. Faydası dokunuyor yorumun. Ama bazıları sırf yazmak için yazıyor.
Size birçok insan benzer şeyler yazmış çünkü sorduğunuz soru ancak cahil birisini soracağı tarzda bir soru olmuş yani .
He bacım he sensin. Sorduğun soru ancak cahilin soracağı bir soru birçok insan aynı şeyi yazmış . Bir kere eşiniz madem işin içinde size çocukların karşılaştırılmamasini söylemedi mi yani siz burda minyon ailenin büyük çocuğu olur mu gibi saçma sorularla yolunuzu bulmaya çalışıyorsunuz
Hahaha ilk kelimesini 3 aylıkken söylemiş ne söyledi acaba çok merak ettimYorumlarda yazmıştım. 22,5 aylık. Doğum kilosu 2700. Şu an 9 kilo 85 cm. Kilo ve boy konusunda geride.Ancak zihinsel olarak kendini, duygularını çok net ifade edecek kadar konuşuyor. Şarkılar söylüyor. Mesela 6-7 cümlelik şarkılar… ona kadar saymayı biliyor. İlk kelimesini üç aylıkken söyledi. Bu bilgiler ışığında tavsiyelerinizi bekliyorum
Dediğim gibi ben elimden geleni yapmak istiyorum sadece. Olduğu kadar artık. Gerisi onun yaratılışı :)Bence kesinlikle faydası var sporun. Ayrıca belki sizin oğlunuz da büyüdüğünde dayılarına çeker :) Ben de küçükken çok minyondum hatta en fazla babaannem kadar olacağımı düşünmüşler ama şu an sülalenin en uzun kadınıyım, boyum 1,73. 14 yaşından sonra birden boy attım.
Örnek verdiğim kuzenimin de babası çok uzun boylu torun muhtemelen dedesinin de genetiğinden aldı, sporla da destekleyince daha iyi bir sonuç aldılar. Ayrıca yemesine çok çok dikkat ediyordu kuzenim gelişim çağına geldiğinde bir doktorun tavsiyesine çok uymuşlardı beslenme konusunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?