Minyon bebek mi gelişim geriliği mi

Maşallah tebrik ederim sizi. Ben de öyle yapıyorum yumurtası, yoğurdu, eti, balığı, sebzesini, takviyeleri dengeli bir şekilde vermeye çalışıyorum. Benim oğlum da sizin bebek gibi doğdu kilo olarak. İnşallah o yaşta sizinki gibi olur :)

Bir de aklıma geldikçe yazayım çocuğunuzun yaşını göremedim doktora sorun uygun yaşa geldiğinde mutlaka polen , arı sütü verin .. poleni ben bala karıştırırım , arı ekmeği de kullanıyoruz . Güvenilir bir yerden alındığı müddetçe zararı yok faydası çok hem bağışıklık hem kemik gelişimi boy uzaması için (doktor size uygun yaşı söyleyecektir ) mesela şöyle bir bardak süt - muz - keçiboynuzu tozu - kabak çekirdeği içi - arı sütü o an varsa susam böyle karışım yapıyorum ..makineside teferruatlı bir şeye gerek yok ben çocuklar için uygun modeli aldım iki bardak çıkıyor zaten

Çoooook teşekkürler. oğlum iki yaşına girecek. Ama doktora bir dahaki gidişimizde soracağım poleni

Kac yaşında doğum kilosu kac motor gelisimi nasıl yani durduk yere şunu yesin bunu yesinle olmaz ki

Adını hatırlayamadığım bir doktor çıkmıştı ekrana. Boyun yüzde seksenbeşi genetik, kalanı beslenme ve spor demişti.

Kac yaşında doğum kilosu kac motor gelisimi nasıl yani durduk yere şunu yesin bunu yesinle olmaz ki
Yorumlarda yazmıştım. 22,5 aylık. Doğum kilosu 2700. Şu an 9 kilo 85 cm. Kilo ve boy konusunda geride.Ancak zihinsel olarak kendini, duygularını çok net ifade edecek kadar konuşuyor. Şarkılar söylüyor. Mesela 6-7 cümlelik şarkılar… ona kadar saymayı biliyor. İlk kelimesini üç aylıkken söyledi. Bu bilgiler ışığında tavsiyelerinizi bekliyorum

Adını hatırlayamadığım bir doktor çıkmıştı ekrana. Boyun yüzde seksenbeşi genetik, kalanı beslenme ve spor demişti.
Teşekkürler genetik olduğunu elbette biliyorum. Beslenme ve spor ile neler yapabiliriz, tecrübesi olan arkadaşlar yazıyor. Ben de fikir ediniyorum

Kilo ve boy olarak geride olduğunu doktor mu söyledi? Doğum kilosuna göre normal bence . Bence siz kendiniz takıyorsunuz bu durumu doktorlar bir sorun görse zaten yüksek kalorili mamalar veya takviyeler onerirler. 40 haftalik gebeliğin kaçıncı haftasında doğdu?

hanımefendi profesöre ve çocuk nörölojisine gittik. Eşim zaten tıp fakültesinde çalışıyor. Kendileri söyledi. Mama ve takviyelere başladık zaten. Sırf eleştirmek için yazıyorsunuz. Varsa tecrübeniz yazın. Yoksa rica ederim birbirimizin vaktini almayalım

İstediginiz destegi yapsaniz da yine de anne baba minyonken cocuklarin cok iri olma ihtimali yok. Yani yapacaginiz hicbir takviye genetigi degistirmiyor maalesef
Bu kadar kesin bir durum söz konusu değil aslında. Düzgün beslenme ve erken yaşta başlatılan sporun da gelişim üzerinde çok büyük etkileri var. Genetik yüzde 75se bu faktörler de 25tir. Anne 1.60, baba 1.70 diyelim çocuk bu arada bir yerde olur başka ihtimal yok demek sizin yazdığınız. Ancak öyle değil çocuk 1.77de olabilir. Ayrıca belki ebeveynlerin geniş ailesinde boyu uzun insanlar olabilir ve çocuk o insanlara da çekebilir.

Kuzenim ve kocası 1.66dan fazla değillerdir ama oğulları 1.83 :) çocukluk ve ergenlik yıllarında hep basketbol ve yüzmeyle uğraştı.

Yoo niye eleştirmek icin yazayım öğrenmeye çalışıyorum. Siz eksik bilgi vermeseniz soru sormayız değil mi ? Doktorlar size gerekeni söyler dedim zaten dediğim olmuş siz daha ne arıyorsunuz burda onu çözemedim. Doktorları değil buradaki insanları dinleyerek çocuk büyütenlere şok oluyorum yani suanda olduğu gibi

Olabilir. Benim eşim 193. Annesi ve babasi 160 ve 164
Kaynim kisa boylu.
Benim oğlum babasi gibi uzun ve yapili.

Annem babam da öyle. İkisi de minyon ama abilerim ve erkek kardeşim 185 üstüler. Kiloları da öyle :) mesela bu yazdığınızdan ben çocuğumu spora erken yazdırırsam faydasını görürüm olarak anlıyorum. Faydası dokunuyor yorumun. Ama bazıları sırf yazmak için yazıyor.

“Buradaki” yorumunuzu dinleyip size bir şok daha yaşatmak istemem.

Size birçok insan benzer şeyler yazmış çünkü sorduğunuz soru ancak cahil birisini soracağı tarzda bir soru olmuş yani .
“Buradaki” yorumunuzu dinleyip size bir şok daha yaşatmak istemem.
He bacım he sensin. Sorduğun soru ancak cahilin soracağı bir soru birçok insan aynı şeyi yazmış . Bir kere eşiniz madem işin içinde size çocukların karşılaştırılmamasini söylemedi mi yani siz burda minyon ailenin büyük çocuğu olur mu gibi saçma sorularla yolunuzu bulmaya çalışıyorsunuz

Bence kesinlikle faydası var sporun. Ayrıca belki sizin oğlunuz da büyüdüğünde dayılarına çeker :) Ben de küçükken çok minyondum hatta en fazla babaannem kadar olacağımı düşünmüşler ama şu an sülalenin en uzun kadınıyım, boyum 1,73. 14 yaşından sonra birden boy attım.

Örnek verdiğim kuzenimin de babası çok uzun boylu torun muhtemelen dedesinin de genetiğinden aldı, sporla da destekleyince daha iyi bir sonuç aldılar. Ayrıca yemesine çok çok dikkat ediyordu kuzenim gelişim çağına geldiğinde bir doktorun tavsiyesine çok uymuşlardı beslenme konusunda.

Hahaha ilk kelimesini 3 aylıkken söylemiş ne söyledi acaba çok merak ettim

Dediğim gibi ben elimden geleni yapmak istiyorum sadece. Olduğu kadar artık. Gerisi onun yaratılışı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…