• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Minyon bebek mi gelişim geriliği mi

Benim bebeğimde 20 aylık.Kilosu 10 civarı.Kiz bebek.Dogdugunda 2.910 du .Sadece anne sütüyle 6. Ayında 8 kiloydu.Tombik tombikti.Ama dişler yo mu o dişler.İstahimiz bir gitti şimdi haftada bir anca geliyor.Ben de takilmiyorum artık.Minyon ailesi olarak hayata devam edeceğiz sanirim

İkinizin ortalamasi olur. Ailede uzun boylu varsa çekinik gen olarak alabilir. Tabi ki siz sporla doktor tavsiyesi olan takviyelerle destekleyin.saglikli büyüsün.
Eşimin kardeşleri ortalama. Benim abilerim hep 185 ve üzeri. Annem babam da öyle uzun değiller ama dayılara çekeceğe benzemiyor :)

Benim bebeğimde 20 aylık.Kilosu 10 civarı.Kiz bebek.Dogdugunda 2.910 du .Sadece anne sütüyle 6. Ayında 8 kiloydu.Tombik tombikti.Ama dişler yo mu o dişler.İstahimiz bir gitti şimdi haftada bir anca geliyor.Ben de takilmiyorum artık.Minyon ailesi olarak hayata devam edeceğiz sanirim
22 aylık erkek bebek ve kilosu 9. Acaba artık bir hastalığı mı var diye korkuyorum gerçekten

22 aylık erkek bebek ve kilosu 9. Acaba artık bir hastalığı mı var diye korkuyorum gerçekten
Doktorunuz ne diyor? Bir de hiçbir bilgim yok ama hastalığa çok yakalanmiyorsa ,yani bagisikligi iyiyse ,boyu normalse bence kiloda çok sorun yok.Tamamen kendi fikrim ama.

Bir de balık yağını ne kadar veriyorsunuz.Ben de başlamak istiyorum

Son düzenleme:
Yani minyonluktan kastınız ne ki ? Çocuğunuzun boyu ve kilosu kaç mesela ? Persentil değerlerindeyse gelişim geriliği değildir ama halk arasında %50 %60 persentildeki çocuğa bile minyon diyorlar

Yani minyonluktan kastınız ne ki ? Çocuğunuzun boyu ve kilosu kaç mesela ? Persentil değerlerindeyse gelişim geriliği değildir ama halk arasında %50 %60 persentildeki çocuğa bile minyon diyorlar
Persentilde böyle bir değer yok
Doktorunuz ne diyor? Bir de hiçbir bilgim yok ama hastalığa çok yakalanmiyorsa ,yani bagisikligi iyiyse ,boyu normalse bence kiloda çok sorun yok.Tamamen kendi fikrim ama.

Bir de balık yağını ne kadar veriyorsunuz.Ben de başlamak istiyorum
85 cm. Balık yağını da profesör çocuk doktoruna götürdük pazartesi çarşamba ve cumartesi günleri verin dedi

Persentilde böyle bir değer yok

85 cm. Balık yağını da profesör çocuk doktoruna götürdük pazartesi çarşamba ve cumartesi günleri verin dedi
Iyi de boyu normal değerde yani %50 persentil . Benim oğlumda 21 aylıkken 85 cmdi doktor çok iyi demisti

Vakit ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Avokadosuydu, tam buğdaylı bebe bisküvisiydi, muzu, cevizi, kırmızı eti, yoğurdu … en iyisini en faydalısını vermeye çalışıyorum ama persentilin en düşüğünden bile daha düşüğe inmiş.
Tahin denedinizmi. ? Benim bebeğim de 21 aylik düşük kilolu değil. Fakat benim hergun veya haftada 2-3 kere düzenli verdiklerimi Söyleyebilirim. Tahin yüksek kalsiyum kaynağı tahini eksik etmem evden kefir mutlaka veririm. Hurma özü veririm hurma veririm. Meyve çok tuketiyor. Abur cubur paketli gıda hiç yok. Özellikle tahini bir tatlı kaşığı mutlaka yedirin. Organik bulursanız taze çekilmiş daha iyi.

21 aylik 9 kilo ve persentilden eksik dediginiz bebege doktor normal mi dedi ben mi yanlış okudum? Erkek mi kiz mi, bunlari yazmazsaniz cok dogru yanitlar verilemez.

Ama 2 yas oncesi balik yagi onerilmiyor, cinko ve multivitamin onerildigini de ilk kez su an okudum. Ankara'daysaniz Hacettepe'ye gitmenizi oneririm.

Bu arada ben ve esim minyon insanlarız kizlarimiz da bizim gibi minyon ama persentil 50-75 arasi dolaniyorlar. Buyuk kizim ilk 6 ay yasadigi rahatsizliktan oturu zayifti, persentili 25lere dustugu icin hemen takviye mama, ilac vb seyler yazilmisti rapor cikartilarak. Sizin doktor persentilden dusuk giden bir cocuga normal dediyse o doktoru degistirmenizi onerebilirim.

Merhaba hanımlar. Eşimle ikimiz de minyon tipli insanlarız. Bebeğimiz de öyle. Bebeği yaşıtlarından geride olup yemek, spor veya başka bir şeyle destekleyip faydasını gören var mı ? Kafama çok takıyorum. Yardımcı yorumlarınız bana yol gösterir. İlk çocuğum ve elimden geleni yapmak istiyorum
Merhaba çocuklar ebeveynlerine çekerler elbette sporla ve gıda ile desteklersiniz yüzde 20 civarında etkileyebilir siniz boy için çiğ badem kaju bol yogurt sebze ve et tahil gün içinde bunları dengeli şekilde yemesi gerekir. Cocugunuzun yaşını belirtirseniz miktarları konusunda daha yönlendirici olabilirim benim oğlum 2800 doğdu 47 cmdi çok küçüktü şuan 9 yasinda 155 boy 50 kg ben 160 boy 55 kg eşim 183 boy 94 kg çocuğum çok yogurt yer hergun yumurta ve sütünü ihmal etmem bir öğün muhakkak sebze yer ekmeğe yer vermem beslenmesinde haftada 2 gün tahil yer pilav yada patates i 3cyemek kasigini gecmeyecek kadar veririm bir öğünde mutlaka küçük jimnastiğe futbola basketbola gitti şuan tekvandoya gidiyor ayrıca iyide bir yuzucudur.

Ben kendim prematüre yim 7,5 aylık 48 cm 1.900 gr doğmuşum .. anne sütüde almamışım mama ile beslemişler .. annemin tek söylediği uygun yaşa gelince yemeklerine kemikli ilik suyu koyduğu .. ve bütün fotoğraflarımda elimde süt var hatırlıyorum ünv giderken bile ders aralarında süt içiyordum çok severim .. bir miktar arttırabilirsiniz beslenme ile tabi büyük çoğunluğu genetik ama .. ben smootie makinesi aldım bazı tarifler var kızım için yapıyorum mesela boy uzatmaya yönelik 2 cm farketti .. süt kefir kabak çekirdeği susam protein önemli et yumurta ( eti ben kıyma olarak hiç vermiyorum löp et olsun ) balığın koyu yerleri vs ben böyle besliyorum faydası olur belki … bu arada benim boyumda normale döndü 1.68-58 kg ( kilomda iyi :)

Spor ve beslenme kesinlikle çok önemli. Ben ergenlik zamanımda boyumu çok sorun edip çok üstüne düşmeden spor yaptım. Aralarında en kısa olmama rağmen ablalarımı geçtim onlardan daha uzunum.

Merhaba hanımlar. Eşimle ikimiz de minyon tipli insanlarız. Bebeğimiz de öyle. Bebeği yaşıtlarından geride olup yemek, spor veya başka bir şeyle destekleyip faydasını gören var mı ? Kafama çok takıyorum. Yardımcı yorumlarınız bana yol gösterir. İlk çocuğum ve elimden geleni yapmak istiyorum
Genetik bu, varsa nesilde boylu poslu biri onun genler baskın geldi ise bir ihtimal olur. Bir kaç cm belki faydası olur ama tutup da 40 cm fazla da uzatmaz sanmıyorum.

Vakit ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Avokadosuydu, tam buğdaylı bebe bisküvisiydi, muzu, cevizi, kırmızı eti, yoğurdu … en iyisini en faydalısını vermeye çalışıyorum ama persentilin en düşüğünden bile daha düşüğe inmiş.
Ben saracoglunun sitesinden tonbaligi alacagim videosunu bir dinleyin ama yeme yaşı kactan basiyor doktorunuza sorun. Bizimkine de minyon bir bebek olacak dedi ama baba uzun bakalim persentile gore boyu uzun cikti kilo bir tik dusuk tabi bebisim 8 aylik benim. Yani siz ugrasin sonuc alirsiniz genetik diyip vazgecmeyin sakın.

Ben kendim prematüre yim 7,5 aylık 48 cm 1.900 gr doğmuşum .. anne sütüde almamışım mama ile beslemişler .. annemin tek söylediği uygun yaşa gelince yemeklerine kemikli ilik suyu koyduğu .. ve bütün fotoğraflarımda elimde süt var hatırlıyorum ünv giderken bile ders aralarında süt içiyordum çok severim .. bir miktar arttırabilirsiniz beslenme ile tabi büyük çoğunluğu genetik ama .. ben smootie makinesi aldım bazı tarifler var kızım için yapıyorum mesela boy uzatmaya yönelik 2 cm farketti .. süt kefir kabak çekirdeği susam protein önemli et yumurta ( eti ben kıyma olarak hiç vermiyorum löp et olsun ) balığın koyu yerleri vs ben böyle besliyorum faydası olur belki … bu arada benim boyumda normale döndü 1.68-58 kg ( kilomda iyi :)
Teşekkür ederim yorumunuz için. Tam olarak istediğim yorum bu. Smootie makinası düşüneyim ben de o zaman. Süt yerine şimdilik günde mutlaka bir kase yoğurt veriyorum. D vitaminini hiç aksatmadan verdim. Tahlillerde de kalsiyumu yüksek çıktı. 22 ay anne sütü verdim. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Konu açmamın sebebi sizin yorum yaptığınız gibi insanların tecrübelerinden faydalanmak.

Ben saracoglunun sitesinden tonbaligi alacagim videosunu bir dinleyin ama yeme yaşı kactan basiyor doktorunuza sorun. Bizimkine de minyon bir bebek olacak dedi ama baba uzun bakalim persentile gore boyu uzun cikti kilo bir tik dusuk tabi bebisim 8 aylik benim. Yani siz ugrasin sonuc alirsiniz genetik diyip vazgecmeyin sakın.
Ya işte mesela yukarıda bir arkadaş içecek hazırladığını söylemiş. Siz ton balığı demişsiniz. Bunlar faydalı bilgiler. Yani beş santim bile fark etse az mı :)

Ya işte mesela yukarıda bir arkadaş içecek hazırladığını söylemiş. Siz ton balığı demişsiniz. Bunlar faydalı bilgiler. Yani beş santim bile fark etse az mı :)
Tabi ki az degil ben de doktor onay verdiginde alacagim ama ben bebegime buyusun diye hicbir sey icin israr etmiyorum sevmezse eliyle iterse yedirmiyorum baska zaman yerse yiyor

Back