KIZLAR bu minoxsidili nasıl kullanıcaz...kaç kere püskürtüyoruz..
bana doktorun söylediği kafanın tamamına 5 kere püskürtmek yeterli. Başta sorunlu bölge olmak üzere, mesela sorunlu bölgeye 2 kere sıkarsın. Saç derisinin diğer kısımlarına da sıkmak lazım. Toplamda 5 olucak şekilde. Bu işlemi sabah ve akşam olmak üzere 2 kere yapıyorsun. Islak saça kesinlikle sürme. Kuru olması lazım. Bir de saçını boyayacağın zaman ve boyadıktan sonra birkaç gün ara ver. Bu kadar.
kafanın tamamına 5 kere yetmez ama canım yani masajla yedirceksin ama ulaşmayan yerler olabilir ben uç kısmını derime değdirerek az az her yerine bırakıyorum masajlada yayarak yediriyorum bide sabah akşam değil sadece akşamları yapıyorum ölede olur yani ben kendimi zora sokmak istemedm yatcağıom zaman yapıyorum arada yapmadığım zamanda oluyo yani ice kafama alıştırmak istemiyorum ilerde bıraktığım zaman birden dökülme olmasın diye bırakmayı düşünmüyrm ama hamilelikte kullanılmıyo diye duydum o yüzden ice alıştırmıyorum
evet hamilelikte kullanmak sakıncalı, süte filan geçebiliyormuş. Eğer bırakmak istiyorsan, dozu düşürerek bırak. Mesela her akşam sürüyosan, artık iki günde bir sür. Sonra 3-4 günde bir. En son hafta bire indirirsin ve bırakırsın. Ben de böyle yavaş yavaş bıraktım. Yeni çıkan saçlarım yerli yerinde. Öyle ani aşırı bi dökülme falan yaşamadım.
ben şuan öle yapıyorum yani akşamaları yatmadan önce uyguluyorum ama arada yapmadığım günde oluyo yani 2 gün yapıyosam 3. gün yapmıyorum fazla alıştırmayayaım diye sen ne kadar sürede kullandın niye bıraktın hamile olduğun içinmi
ben şuan öle yapıyorum yani akşamaları yatmadan önce uyguluyorum ama arada yapmadığım günde oluyo yani 2 gün yapıyosam 3. gün yapmıyorum fazla alıştırmayayaım diye sen ne kadar sürede kullandın niye bıraktın hamile olduğun içinmi
Arkadaslar mrb.benim hasimato tiroidim var.1,5 sene once teshis kondu o gunden beri ilac kullaniyorum.yani hipotiroidim.bu rahatsizlik basladigindan beri de sacim cok ama cok dokuluyor.akliniza gelebilecek herseyi denedim.bircok dermatologa gittim.bircok urun kullandim yine dokuluyor dokulmesi hic durmuyor.en son gittigim dermatolog telogen effluvium teshisi koydu.kel kalir miyim diye sordum,hayir kalmazsin yerine cikar dedi ama bana hic cikmiyor gibi geliyor,daha da azaliyor her gecen gun.cok uzuluyorum ve korkuyorum kel kalmaktan.tiroid ilaclarimi duzenli olarak hergun ayni saatte iciyorum ve degerlerim normal sinirlar icinde.endokrinologum ve dermatolog tiroidlerinle alakasi yok dokulmenin diyorlar.fakat hormonlarima da baktirdim onlarda da sorun cikmadi.benim gibi olaniniz var mi?dermatolog bana minoxidil yazdi ama korkumdan aylardir kullanmadim,aldim oylece duruyor.3 gun once basladim denemeye minoxidili ama bugun tekrar korkmaya basladim burada okuduklarimdan dolayi.bana yardim edin ne yapmaliyim?bu 3 gunden sonra biraksam sacimin hepsi dokulur mu?ben sadece sag ve sol on taraflarima cok minik sikmistim.sizce ne yapmaliyim?benim durumumda olan birine yani hem hasimato tiroidi olan hem de telogen effluvium teshisi konan birine minoxilin faydasi olur mu yoksa daha beter mi yapar?ornegin sizin sac dokulme turunuzun nedir?ne icin kullaniyorsunuz?yorumlarinizi bekliyorum.tesekkur ederim,iyi ki varsiniz kizlar.
Ben 4-5 ay kullandım bıraktım. Hamile değildim, nasılsa saçlarım çıktı, fazla alıştırmiyim diye bıraktım. Bi de saçı da böyle yağlı gibi gösteriyordu, kaskatı yapıyordu, sıkıldım bıraktım:)
benim arkadaşım kullandı minoxil sprey ama hiçbir işe yaramadı saç dökülmesi hala devam ediyor hemde yoğun bi şekilde denemediği bişey kalmadı bu konuda öneriniz varmı
benim arkadaşım kullandı minoxil sprey ama hiçbir işe yaramadı saç dökülmesi hala devam ediyor hemde yoğun bi şekilde denemediği bişey kalmadı bu konuda öneriniz varmı
kızlar bana yardımcı olun ben delircem sanırım...
ben bu ilacı kullanmaya başladım geçen aylarda.çok dikkat ediyorum kullanırken.akşamları 9 gibi sürüyorum saçıma 12 gibide yatıyorum kurumuş oluyor yani saçım.bazı geceler sadece tedirginlikten saçımı toplayıp yatıyorum yine her ihtimale karşı sürülür falan diye.sabahları ise sürdüğümde işe gelmeden uyguluyorum hemen eşarbımı yapıp kapatıyorum saçımı yani hiç bir yerime gelme gibi bir durumu yok.kafamda yedirirkende saç sınırlarımdan kesinlikle dışarı çıkmıyorum.
bir kaç haftadır alnımdaki tüylerin belirginleştiğini düşünüyordum.evdekilere söyledim öncedende varmıştır dikkat etmemişiz dediler.
ama bu durum beni tedirgin etti baya.şakak kısmından alnıma doğru gözle görülür bir koyulaşma var ki buralarla ilacın hiç bir ilgisi yok.aynı şekilde favori kısımlarımda ve çene altımdada ince ince tüyle uzamaya başladı.ben napıcağımı şaşırdım.neden olduğu konusunda hiç bir fikrim yok.
yalnız bugün şöyle düşünürken aklıma geldi .nemlendirici olark oda yeni sayılır nivea soft krem kullnmaya başladım düzenli olarak.minoksil ve ondan başka bişiy kullanmadığım içinde hemen internete yazdım ki eskiden aklımda niveayla ilgili böyle bişiyler kalmıştı.
bir çok yerde okudum niveanın tüylenme yaptığını söyleyenlerin çok olduğu konusunda bilgiler var.
çok kötü durumdayım.kremi bırakacağım ama minoksil böyle bişiy yapıyorsa innaın çok üzülürüm.çok güvenmiştim ona....
arkadaslar ben minoxili bıraktım .sadece ampullere ve ısırgan otuna devam edeceğim .
bırakınca cok fazla dökülüyormuş coğu yer o sekilde okudum ve karar verdim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?