Minimalizm

10 kahve fincani takimi cok evet ama ilk evlendigimde saymistim evde 100 tane bardak var kesin. Cay bardagi fincanlar su bardaklari vs hepsi:) kirilanin yerine gidip aynisini aliyodum:) simdi biraktim o huyumu:)) 3 sene once 8-10 poset kiyafet verdim simdi yerine yenileri geldi. Bu konuda minimalist olamiyorum cidden, giyinmeyi seviyorum cunku.

evet sadece eşya değil
benim sosyal medya hesaplarım da kapandı mesela zaman içinde
fazlalık insanları da hayatımdan çıkardım.
kitaplarda eleme yaptım, okuduğum romanları bi daha okumayacağım için birilerine ya da kütüphaneye bağışladım.
kitap almıyorum kütüphane kullanıyorum artık.
yani hayatın her alanına yayılıyor. az
sonra ofiste bir derleme toplama çalışması yapacağım
telefonumdaki uygulamalara yaptım, kullanmadıklarımı sildim.
ayrıca telefon numaraları ve fotoğrafları da.
yurtdışından aldığım magnetleri falan attım.
bunlar aslında hep zihnimde ve dijital ortamdaki fotoğraflarda.
eşyalara bağımlı olmamalıyız. sevdiklerimizi tabiki tutup değerini bilmek lazım.
ama bizi mutlu ya da mutsuz eden eşyalar değil anılarımız :)
Her hediyeyi her nikah sekerini magneti saklayanlar var
Benim hatira diye sakladigim o kadar az sey var ki
Ileride gormek isterim diye tuttum ama kullaniyorum bir kismini
O ufak ufak karisikliklar zihnimizi o kadar yoruyorki baska seylere tahammul azaliyor
Dedigin gibi tel rehberinden sosyal medyaya evraklardan eski faturalara kilere mutfak erzaklarina kadar cok kapsamli bir arinmave duzenleme bu
Tadina var kolay vazgecemez
Benim evimde suan tek bir kucuk vazo ve icinde bir cicek var
Duvarlarimda 4 tablo var evin icinde yayilmis
Mutfakta kullanmadigim tek birsey yok
Ihtiyac duyadigim bir caykasigini bile almiyorum
Keyfi magaza gezmem
Ivir zivira para vermem
Giyim konusunda da artik paramin yettigi en iyi seyi alip uzun yillar giyiyorum

En guzeli cabuk toplanan temizlenen bir ev
Isi cabuk biten baska seylere de vakit bulabilen mutlu anne olmak
Aradigini elini attigi gibi bulmak kolayca almanin hafifligi cok farkli
Ama daha yolum var ...

Evet bende suan sok oluyorum kendime ve daha niceleri.kac takım tabak seti catal bıçak.pasta şsetm bile 3 takım.ne gerek var? Normal bir tabak takimi yetemez miydi.elbeyte yeterdi.suan kendime o kadar kızıyorum ki.bu çeyize verdiğim parayı kendime çok güzel yatırımlar yapabilesin.neyse ki yaşım daha 27 ve erken farkettim :) zararın neresinden dönersek kâr :)

Merak ettigim sey buydu. Ceyiz adi altinda satilan 5 cayi pasta takimi, 12 kisilik bilmem kac parca misafir yemek takimi, 3-4 tane cezve bunlar gercekten lazim oluyor mu ?
Misafir yemek takimlari hic hosuma gitmiyor.yaldizli incili cicekli vs. Ayrica tuzluklari corba tencereleri gercekten lazim mi?
Gunumuzde nerdeyse her evde kahve makinasi varken yada bakir cezvede kahve daha lezzetliyken o 3-4 tane cezve gercekten kullaniliyomu ?
Gelen misafirler ayyy bu pasta/ kahvalti takiminda yemekde insanin istahini kabartiyo diyor mu ?
Simdilik hala bekarim ve yanliz yasiyorum evde fazlalik olarak tek sykintim kimyasallar mutfak, banyo deterjanlari ve dus jelleri sampuanlar vs
Cozumu temizlikte karbonat ve sirke kisisel temizlikte ise bi kalip sabun oldugunu bilmeme ragmen kimyasaldan vazgecemiyorum desteginize ihtiyacim var.

ben bir ara dubleks evde yasiyordum, ve hincahinc esya doluydu,
o evden cikan esyalarla annemlerin koy evini yeniledik, ustune de bir cok tanidigima esya dagittim, sattiklarimi saymiyorum :KK70:

simdi cok rahatim,

salonum amerikan mutfak, bir l koltuk, bir kucuk orta sehpa, bir kucuk tv unitesi, 4-6 kisilik yemek masasi var. Hali yok, tum esyalarin altina supurge vileda giriyor.

Evin en cok kullanilan ve en pislenen bolgesi, ve temizligi sipsak oluveriyor.

Yatak odalarinda herkesin bir dolabi var ve yataklar ve dolaplar yerden yuksek, hali yok, temizlik gene sipsak oluveriyor.

Esiden evimde kucuk ev aleti hanedanligi vardi, simdi sadece cok cok gerekli gorduklerim blender ve ekmek kizartma mak.
herkesin dolabina sigacak kadar esyasi olabilir. Eskiden yaz gelince kisliklari dolaptan kaldirmak zorunda kalirdim, sigamazdi cunku. Simdi yaz kis ayni dolapta. Bir tek montlar icin dis askimiz var, yazin onlari bavula koyuyorum o kadar.

Bir corba tenceresi, bir pilav tenceresi, bir sos tenceresi, bir duduklu, bir pankek tavasi, bir de dev tencere var evde. Diger tabak bardak da bize kadar bir takim bir yedek takim seklinde, zaten hepsi kullaniliyor bir tam gunde. Aksam makinadalar.

Her hediyeyi her nikah sekerini magneti saklayanlar var
Benim hatira diye sakladigim o kadar az sey var ki
Ileride gormek isterim diye tuttum ama kullaniyorum bir kismini
O ufak ufak karisikliklar zihnimizi o kadar yoruyorki baska seylere tahammul azaliyor
Dedigin gibi tel rehberinden sosyal medyaya evraklardan eski faturalara kilere mutfak erzaklarina kadar cok kapsamli bir arinmave duzenleme bu
Tadina var kolay vazgecemez
Benim evimde suan tek bir kucuk vazo ve icinde bir cicek var
Duvarlarimda 4 tablo var evin icinde yayilmis
Mutfakta kullanmadigim tek birsey yok
Ihtiyac duyadigim bir caykasigini bile almiyorum
Keyfi magaza gezmem
Ivir zivira para vermem
Giyim konusunda da artik paramin yettigi en iyi seyi alip uzun yillar giyiyorum

En guzeli cabuk toplanan temizlenen bir ev
Isi cabuk biten baska seylere de vakit bulabilen mutlu anne olmak
Aradigini elini attigi gibi bulmak kolayca almanin hafifligi cok farkli
Ama daha yolum var ...

az alınca en iyisini alabiliyorum bu da beni mutlu eden bişey
10 tane kazak yerine 2 tane alıyorum ama kaliteli almaya çalışıyorum.
benim de 1 vazom içinde 2 şans bambusu var
1 adet çoklu çerçeve içinde ilham verici sözlerin yer aldığı baskılar var. (kendim bastırdım renkli çıktı :D)
duvarlarda fazlalık sevmiyorum. evim küçük olduğundan çok ferah görünmüyor hala
ama en azından her şeyin bir yeri var.

benim derdim bu aralar, saklama kaplarının durduğu çekmece
çok dağınık ama hepsini kullanıyorum. nasıl düzenli tutacağımı bilemiyorum.

az alınca en iyisini alabiliyorum bu da beni mutlu eden bişey
10 tane kazak yerine 2 tane alıyorum ama kaliteli almaya çalışıyorum.
benim de 1 vazom içinde 2 şans bambusu var
1 adet çoklu çerçeve içinde ilham verici sözlerin yer aldığı baskılar var. (kendim bastırdım renkli çıktı :KK70:)
duvarlarda fazlalık sevmiyorum. evim küçük olduğundan çok ferah görünmüyor hala
ama en azından her şeyin bir yeri var.

benim derdim bu aralar, saklama kaplarının durduğu çekmece
çok dağınık ama hepsini kullanıyorum. nasıl düzenli tutacağımı bilemiyorum.
Hepsini kullaniyorsan bos bi alan olustur mutfakta
Ust uste diz hepsini gorecek sekilde
Yer yoksa icice koymaktan baska cozum yok gibi

Merak ettigim sey buydu. Ceyiz adi altinda satilan 5 cayi pasta takimi, 12 kisilik bilmem kac parca misafir yemek takimi, 3-4 tane cezve bunlar gercekten lazim oluyor mu ?
Misafir yemek takimlari hic hosuma gitmiyor.yaldizli incili cicekli vs. Ayrica tuzluklari corba tencereleri gercekten lazim mi?
Gunumuzde nerdeyse her evde kahve makinasi varken yada bakir cezvede kahve daha lezzetliyken o 3-4 tane cezve gercekten kullaniliyomu ?
Gelen misafirler ayyy bu pasta/ kahvalti takiminda yemekde insanin istahini kabartiyo diyor mu ?
Simdilik hala bekarim ve yanliz yasiyorum evde fazlalik olarak tek sykintim kimyasallar mutfak, banyo deterjanlari ve dus jelleri sampuanlar vs
Cozumu temizlikte karbonat ve sirke kisisel temizlikte ise bi kalip sabun oldugunu bilmeme ragmen kimyasaldan vazgecemiyorum desteginize ihtiyacim var.
O corba tenceresini kim bulduysa :)
Ben hic kullanmadim evden gitti cok sukur
O ne oyle sef garson gibi
Hic kullanani da gormedim
Yogurt mayalayanlar varmis onda

Ben cok az almistim evlenirkende
Oyle takim takim cifter cifter biseyim yoktu
Cunku evim 1+1 di o zaman
Bana kalirsa yemek takimina bile gerek yok
Duz beyaz desensiz yada kendinden desenli sade tabaklar is gorur
Dunya para vermeye gerek yok
Baharat takimlari cay takimlari ufak aletlerin cogu gereksiz

Sampuandan bende vazgecemiyorum ama daha temiz iceriklisini aliyorum
Camasir suyunu cok cok azalttim
Cif aliyorum ama az kullaniyorum
Yumusatici yok
Kokulu ev silme sularindan almiyorum
Her yuzeye ayri bisey almiyorum
Zamanla tek tek azaltin
Hem sagliga hem keseye hem cevreye zararli

Nelerde kullaniyorsun saklama kaplarini
Bende kucukler var buzlukta kullaniyorum
Bir tane yogurt mayalamak icin var
Iki tane de tezgahta kek kurabiye koydugum var

yemek kalınca yemek koyduklarım var.
bakliyat, kuruyemiş, baharat koyduklarım var.
peynir, tereyağ vs. koyup buzluğa attıklarım var.
boşalanlar oldukça çekmeceye koyuyorum
hepsi irili ufaklı olunca dağınık bi görüntü oluşturuyolar

İçinde tencere seti, çatal-bıçak takımı olan 12 kişilik yemek takımı kullanılır, bu setlerde zaten tencereler, çatal bıçaklar, pasta tabakları, servis tabakları vs olduğundan ekstradan pasta takımı, çatal kaşık, tencere almaya gerek yok, kahve makine alırsanız bir tane cezve yeterli, bir sürü cezve almak fuzuli, en azından mutfak için diyeyim her ihtiyaçtan bir takım almak yeterli, zaten kullandıkça anlıyorsunuz neye ihtiyacınız var, eksik gördüğünüzü sonradan alabilirsiniz.

Koliler dolusu su takımına, fincan takımına ihtiyaç olmuyor, tekstil ürünleri de keza öyle, evimde herşey yeteri kadardır, buna giyim ayakkabı da dahil, oldum olası sevmem hınca hınç dolu evi, insana nefes alacak yer bırakmayacak kadar doldurmak gereksiz.

Şimdilerde kızıma ileri de evlenirse diye çeyiz yapıyorum ufak ufak ama anneanne, teyze herkesi tembihliyorum, hurçlar dolusu seccade, tülbent, dantel vs yapmayın diye, annem daha ortada birşey yokken toruna çeyiz deyip abartmış bile, boşu boşuna yer kaplıyorlar, çoğu kullanılmıyor, zamanı gelir bir aday çıkarsa karşısına, evliliğe adım atılırsa da mutfak eşyaları dahil herşeyi az miktarda alacağım, kullanmayıp kenarda tutacağına, kullanacağı az miktarda eşya kafi.

Zayiflarim diye o kadar kıyafet biriktirmisim givi.icinde saçma sapan tarzim olmayan kıyafetler bile var.hic olmadi evde giyerim diye düşünmüşüm ama resmen saçmalık:) bir sürü küpe ki hepsi ergen tarzı küpeler takılar.suan liseye giden bile takmaz inanın.sirf atma huyum olmadığı için yıllarca sakladiklarim. Evim resmen çöp olmuş haberim yok....

Kusura bakmayın ama benim kv böyle seneler önceki şeyleri saklamış bana fenalık geliyordu görünce. Eşimle evlenirken bana gönderdi ben de hepsini çöpe attım anlamıştır geldikçe:)

Eşyam yeteri kadar gayet mutluyum, kıyafetim fazla ama hepsini giyiyorum iş hayatından ötürü öyle giymediğim bekleyen olursa anında veririm zaten saklamam.

Mutfak eşyalarını da eskidikçe yeniliyorum. Ev temizliği düzeni çok rahat oluyor, eskiden saatlerce ev toparlardım şimdi 10 dk da bitiyor maksimum :)

yakın zamanda evleniyorum. yeni evimi tamamen bu felsefeye göre kuracağım. ben olaya çok daha önceden uyanmıştım. vitrin alıyorsunuz, içini kristal bardakla dolduruyorsunuz, onları çıkarıp makinede yıkıyorsunuz, vitrini siliyorsunuz, baştan yerleştiriyorsunuz. ayyy yazarken içim şişti. bir yemek masası bir tv ünitesi olacak, konsol bile gereksiz. paramı, enerjimi, hafta sonumu, zamanımı temizliğe eşyaya harcamayacağım.

Benim evim böyle, koltuk, içi sandıklı puf, masa sandalye ve tv miz var ünite bile almadım. Çiçeklerim ve lambaderlerimle de süsledim içim açılıyor:) Ev düzerken annelerle çok savaştım ama biri der orta sehpa al (kv, oysaki kendi evinde orta sehpadan dolayı adım atılmıyor), annem der vitrin al (temizleyeceğim diye canı çıkıyor), zor oldu ama başardım hiç pişman değilim. İhtiyaç olursa sonradan ekleme yaparsınız zaten.

12 kişilik bir tane türk kahvesi fincanı takımım var :) minimalist miyim yoksa yeterince dolabım mı yok tartışılır

Back
X