Minimalizm

Merhaba hanımlar minimalizm halkında ne düşünüyorsunuz...bu aralar dünya da çok yaygın.sade hayat minimal hayat.kolay hayat demektir şeklinde düşünceye sahip...fazla eşya fazla alışveriş bizi mutsuzluğa götürdüğünü savunuyor minimalistler. Bende bu düşünceye katılıyorum...
Öncelikle kıyafet de kendime minimalizm uygulayacağım.dolapta bekleyen ama hiç gidilmeyen kıyafetlerimi elden çıkarmayı düşünüyorum.
Ama bunu mutfakta nasıl uygulayacağımi bilemiyorum.mesela 1 takım kahve fincanının yettiğini düşünüyorlar ki şuan evimde 10 takım kahve fincan seti var :) onlara o kadar yatırım yapmışken nasıl elden çıkaracağım bilemiyorum...siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.ozellikle çalışan bayanların hayatlarını kolaylaştırması için gösterdiği rağbet çok fazla bu konuya...
Şimdiden teşekkürler düşüncelerinizi belirttiğiniz için:)
Mutfak eşyalarını öğrenci evlerine vs verebilirsiniz. 10 takım fincan gerçekten çok fazla basmıyor mu bu kadar eşyalı mutfak sizi.
Az eşya gerçekten de büyük rahatlık tavsiye ederim. Yani tamtakır da olmasın ev tabi ama her dolaptan birşeylerin fırlaması beni darlıyor şahsen, o yüzden uzun süre kullanılmayan hiçbir şeyi tutmam evimde.

Ben dün gereksiz gördüğüm bi koltuğu attım acımadan :))
Fazla eşya insanın beynini yorar. En azından benim öyle. Mutsuz oluyorum. Karışıklık karşısında bende çok karmakarışık hissediyorum.
Mutfağa gerekmedikçe tabak bardak vs almıyorum. Kıyafet yeteri kadar var fazlası gereksiz :)
Makarna vs paletli şeyleri paketinden çıkarıp simetrik olarak diziyorum. Paketleri çirkin duruyor ve bu da sinirimi bozuyor. Simetri takıntım da var.

Sade yaşam demek huzur demek bana göre..

Merhaba hanımlar minimalizm halkında ne düşünüyorsunuz...bu aralar dünya da çok yaygın.sade hayat minimal hayat.kolay hayat demektir şeklinde düşünceye sahip...fazla eşya fazla alışveriş bizi mutsuzluğa götürdüğünü savunuyor minimalistler. Bende bu düşünceye katılıyorum...
Öncelikle kıyafet de kendime minimalizm uygulayacağım.dolapta bekleyen ama hiç gidilmeyen kıyafetlerimi elden çıkarmayı düşünüyorum.
Ama bunu mutfakta nasıl uygulayacağımi bilemiyorum.mesela 1 takım kahve fincanının yettiğini düşünüyorlar ki şuan evimde 10 takım kahve fincan seti var :) onlara o kadar yatırım yapmışken nasıl elden çıkaracağım bilemiyorum...siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.ozellikle çalışan bayanların hayatlarını kolaylaştırması için gösterdiği rağbet çok fazla bu konuya...
Minimalist yaşam güzel ben de istiyorum ama öyle her şey atmak satmak yerine yeni almamaya çalışıyorum. Bence kıyafetleri azaltın. Mutfağa gelince sürekli kullanmadiklarinizi kolileyin varsa bodrumunuz kaldırın dursun 5 yıl sonra kullanırsınız nostalji olur. Biraz sakla samanı gelir zamaniciyim sanırım. Evdeki eşyaları da hiç kullanmayacak olduklarinizi dagitabilirsuniz.

Kalabalık evlerden hiçbir zaman hoşlanmamıştım zaten genelde sadeliği tercih ederim ama özellikle son bir yıldır minimalizmle daha haşır neşirim..gereksiz eşya olmadığıno zannettiğim evimde meğerse ne kadar fazlalık varmış.tam minimalist değilim olamamda büyük ihtimal ama evden çıkarttığım miktar bile o kadar rahatlattı ki beni..dolaplarım tıklım tıkış değil dağılmıyor kolay kolay..temizliği zaten çok rahat evimin..ama herşeyden önce bizim istemediğimiz fazla gelen eşyamız başkasının mutluluk vesilesi oluyor..başkasını mutlu etmenin verdiği mutluluğu inanın satın aldığımız hiçbir eşya vermiyor..eğer instagram kullanıyorsanız sadeevim ve İrem Yaşarın hesaplarını öneririm sizlere.son zamanlarda minimalistlik üzerine birsürü hesap görüyorum ama bu iki kişinin farkını görğnce anlayacaksınız zaten..
Evet, en buyuk yanilgi da bu zaten
Herkes bende fazla birsey yokki diyor
Fazlaligin ne oldugunun farkina varmak gerek once
Birgun lazim olur dedigimiz hicbirsey birgun lazim olmaz
Her evin ihtiyaci farkli
Cok misafir agirlayan yada yatili misafiri olan ailelerin de ona gore gereksinimleri oluyor
ama mutlaka elden cikarilacak birsey bulunuyor
Bahsettiginiz sayfalar benim de favorim
Evinden iki poset fazlalik cikaran minimalist oldum diye sayfa acar oldu
Sade hayat zamanla yediginize ictiginize cevrenizdeki insanlara konusmaniza kadar isliyor

Her evin ihtiyaci farkli
Cok misafir agirlayan yada yatili misafiri olan ailelerin de ona gore gereksinimleri oluyor
Sade hayat zamanla yediginize ictiginize cevrenizdeki insanlara konusmaniza kadar isliyor

evet sadece eşya değil
benim sosyal medya hesaplarım da kapandı mesela zaman içinde
fazlalık insanları da hayatımdan çıkardım.
kitaplarda eleme yaptım, okuduğum romanları bi daha okumayacağım için birilerine ya da kütüphaneye bağışladım.
kitap almıyorum kütüphane kullanıyorum artık.
yani hayatın her alanına yayılıyor. az
sonra ofiste bir derleme toplama çalışması yapacağım
telefonumdaki uygulamalara yaptım, kullanmadıklarımı sildim.
ayrıca telefon numaraları ve fotoğrafları da.
yurtdışından aldığım magnetleri falan attım.
bunlar aslında hep zihnimde ve dijital ortamdaki fotoğraflarda.
eşyalara bağımlı olmamalıyız. sevdiklerimizi tabiki tutup değerini bilmek lazım.
ama bizi mutlu ya da mutsuz eden eşyalar değil anılarımız :)

Ben doğuştan minimalistmişim bak :KK45: Hiç sevmem çok eşya, temizlik takıntım olduğundan çok eşyalı evlerin temizliğinden hep şüphe duymuşumdur. Annem de minimalisttir. Hiçbir zaman evimizde süs eşyası, biblo falan olmadığı gibi öyle misafir yemek takımları falan da olmadı. Küçükken tek kot pantolonumuzu akşam yıkar, kurutur, sabah ütülerdi okula giyerdik. Parçalanmadan yenisi alınmazdı. Hala öyleyim.

Kıyafet konusunda minimalist olamam ama insanlar konusunda bayağı minimalistim. Az insan,çok huzur diyorum ben.

Hic satmadim.ihtiyac sahiplerine verdim. Evimde gereksiz hicbirsey yok.ustume bir bluz alirim iki gun sonra baktim icime sinmedi kenara koyar ihtiyaci olan arkadasima veririm.yada isyerimde cakisan bazi arkadaslarin tanidiklari olur. Bir kac komsumun durumlari pek iyi degil. Onlara esyalarimin fazlasini veririm. Onemli olan iyilik yapmak yada sevap kazanmak degil benim derdim.onunda isi gorulsun.evde ne diye fazlafan dursun ki onda yokken

Her evin ihtiyaci farkli
Kesinlikle katılıyorum..inanın çok şeyler çıkardım ama geri dönüp bir tanesini bile aramadım..

Ben de minimalist olma yolundayım. Zaten hiç bir zaman fazla eşyayı, alışverişi seven bir yapım olmadı. Ama baktım ki yıllar geçtikçe kıyafetlerim birikmiş. Şu an evimden çok uzakta tatildeyim. Eve dönünce fazla kıyafetleri toparlayıp vereceğim. Şu zamana kadar üşengeçliğimden yapmıyordum ama vakti geldi.

Bir eşya, bu çanta olabilir, üst model telefon olabilir, almadan önce durup kendime "ihtiyacım var mı" diye soruyorum. Çoğu kez olmuyor da zaten. İnsanlar sorduğunda veya kendi kendine "ihtiyacım yok" demek çok keyifli, insan kendini çok tok hissediyor, deneyin bence. :) Ancak almazsam çok gözümün kalacağı kadar beğendiğim malı alırım, o da nadiren oluyor.

Bir tavsiyem de, kendinize mal almak dışında yatırımlar bulun. Mesela benimkisi seyahat etmek. Evimi dolduracak eşya alacağıma, paramı gezmeye, görmeye harcarım. Bundan 25 sene sonra hatıralarımda, konuşacak konumda evimdeki elbiseler olmayacak, gördüğüm yerler olacak. Kimisi birikim yapar, kimisi kütüphane oluşturur, kimi gayrimenkul, vs.

Bence evinizdeki fazla eşyaların en azından bir kısmını ihtiyaç sahiplerine dağıtmakla başlayın.

Ben de dolabımda baya boşluk yarattım ve bir huzur çöktü üzerime :) ver gitsin fincanlarını hediye et :) hem karşı tarafın mutluluğuyla mutlu da olsun fena mı 。Ne demiş şair Hayat kısa kuşlar uçuyor....:KK51:hayatın tadını minimalizmle çıkarın

Zayiflarim diye o kadar kıyafet biriktirmisim givi.icinde saçma sapan tarzim olmayan kıyafetler bile var.hic olmadi evde giyerim diye düşünmüşüm ama resmen saçmalık:) bir sürü küpe ki hepsi ergen tarzı küpeler takılar.suan liseye giden bile takmaz inanın.sirf atma huyum olmadığı için yıllarca sakladiklarim. Evim resmen çöp olmuş haberim yok....
Sizin durumunuz biraz vahim :) kesinlikle Marie Kondoyu araştırın internetten okuyabilirsiniz. Hayatınız değişecektir. 10 takım fincanı duyunca şok oldum :eek:

Sizin durumunuz biraz vahim :) kesinlikle Marie Kondoyu araştırın internetten okuyabilirsiniz. Hayatınız değişecektir. 10 takım fincanı duyunca şok oldum :eek:
Evet bende suan sok oluyorum kendime ve daha niceleri.kac takım tabak seti catal bıçak.pasta şsetm bile 3 takım.ne gerek var? Normal bir tabak takimi yetemez miydi.elbeyte yeterdi.suan kendime o kadar kızıyorum ki.bu çeyize verdiğim parayı kendime çok güzel yatırımlar yapabilesin.neyse ki yaşım daha 27 ve erken farkettim :) zararın neresinden dönersek kâr :)

ben bunu
kıyafet ayakkabı alma konusun da 2 senedir uyguluyorum geçen haftasonu eve de uyguladık oh ferah ferah ya insan rahatlıyor

Yer varsa ve kullsniyosan dursun fincanlarin:) yer yoksa kullanmiyosan birine ver. Herseyin bi orta yolu var.. hic giymediklerini belli zamanlarda ayikla mesela. Ben oyle yapiyorum.. ama kiyafetlerime cok duskunum kesinlikle isteyerek 10 kiyafete dusemem: (

Ama evdeki mobilyalar koltuklar tv vs. Elimden gelse hepsini atar minderlerle yasarim:)

Let go da satarsın
Ben hep minimalist timdir.

Son 3 senedir uygulamaya calisiyorum , 3 senede 3 evi dayayip doseyecek kadar esya verdim
5 kisinin de kiyafet ihtiyaclarini karsilamisimdir verdiklerim ve sattiklarimla
Ama hala bana yetmiyor , ben esya bagimlisi bir insandim , ne zaman eve sigmamaya basladim , hersey ustume ustume gelmeye basladi yeter artik dedim

Hala istedigim noktaya gelemedim ama emin adimlarla ilerliyorum , dun de 3 cop torbasi kiyafet dagittim , kendimi hafiflemis hissediyorum

Back
X