Önce minimalist olup sonra başka bir akımla ev hazır boşalmışken almaya devam edecekseniz, hiç girmeyin o topa :)
Kendi adıma zaten minimalist yaşıyorum. Ama bunu gerçekçi yapıyorum.
1 yıldır giymediğini hiç bir kıyafetimi dolapta saklamam, indirimde diye herhangi biri şey almam. Kombinlemeden yada evdeki parçalarla kullanamayacağım hiç bir şey almam.
Ayakkabı konusunda günlük hayatta spor ayakkabı kullanıyorum. Onları verip minimalist olayım desem yenilerini alırım. Bu benim için gerçekçi bir hedef değil mesela :)
Ama topuklu ayakkabı derseniz, 2 tane kaliteli ayakkabım var. Bir siyah bir nude.
Bunlar dışında,
Bir loafer bir de sandalet, bir de kısa botla işim görülmüş oluyor :)
He tabi bir de gore tex ayakkabı.
12-13 çift ayakkabıdan azı ile yaşamak biraz zor oluyor hal böyle olunca.
Dugun, nişan vs durumu kurtarmak için iki elbisem var, 2 de ceketli takım, daha resmî yerler için.
Trençkot vazgeçilmezim sonbahar, ilkbahar hatta kışın çok soguk olmayan zamanlarında hep üstümde, dolayısı ile biraz sayıca fazla, 10 un üzerinde.
1 mont 1 de kabanım var.
Günlük kıyafetlerde tarzımın dışına pek çıkmıyorum zaten.
Genelde pantolon ile yaşıyorum. Yazın bir kaç tane elbisem var onlar iyi gidiyor :)
Kışın bordo, gri ve ekru 3 uzun atkım var,
Tesettürlüyüm, kışın ipek, yazın keten şal kullanıyorum genelde. 20 ye yakın da onlar var...
Çanta konusunda kabus gibiyim. 3 günlük çantam, 1 de sırt çantam var. Özel günlerde kullandığım 1 tane var. Fazlası için kardeşimden geçiniyorum :) zaten kullandıklarımı da kardeşim seçiyor :)
Her ürün için, yeni aldığımda elimdekilerden birini çıkarıyorum.
Saat kullanmayı seviyorum, marka olması takıntım pek olmasa da genelde beğendiklerim marka olunca biraz mecburiyet oluyor.
Ivır Ivır takı kullanmam. Biraz yeteneksizim de o konuda. Öyle burma bileziklerim, 5i bir yerdelerim falan da Yok. Kıymetli taş, 2 takım var özel günlere, Onların dışında da alyans dahil kullanmıyorum.
Şimdi bunlardan azaltmayı denesem yalan o iş :)
Kapsül gardrop diye bir olaya girmiş minimalistler, bana göre değil.
Peki nerem minimalist?
Ev ve mutfak eşyası.
Cidden kullanmadığım hiç bir şey Yok.
Öyle her şeye ayrı kalıbım falan Yok :)
Her şeyim sayılı. Mutfak dolaplarım ferah ferah :) küçük ev aletleri sadece en ihtiyacım olanlar. Tezgahın üzerinden sadece kettle ve tost makinası var. Öyle süslü kavanozlar baharatlılar falan hiç Yok.
İşin garibi ambalajdan da nefret ederim.
Evdeki bütün bakliyatlar saklama kaplarında.
Baharatlar ise su küçük beyaz kapaklı kavanozda ve dolap içinde :)
evimde ıvır zıvır biblo falan yok
Havlu, bornoz, nevresim sayılı desem yalan değil.
Çocukların oyuncakları ile ev biraz eve benzedi; öncesinde ofis, muayenehane yada bekar evi gibi derlerdi :)
Şimdi evi gözümün önüne getirdim. Koca evde şu an oturup verilmesi gerekenlerin ayrılacağı kitaplar ve çocukların oyuncaklarından ayrılacak olanlar harici fazla bir şey Yok :)
Bence minimalizm de böyle bir şey :))