Minimalizm

Evet bende suan sok oluyorum kendime ve daha niceleri.kac takım tabak seti catal bıçak.pasta şsetm bile 3 takım.ne gerek var? Normal bir tabak takimi yetemez miydi.elbeyte yeterdi.suan kendime o kadar kızıyorum ki.bu çeyize verdiğim parayı kendime çok güzel yatırımlar yapabilesin.neyse ki yaşım daha 27 ve erken farkettim :) zararın neresinden dönersek kâr :)
Aynen. Daha yaşınız genç. Kurtulun fazlalıklardan ;)

Eşyanın esiri değilim şükür. En kalabalık mutfağımdır. Onda da aldığımı zamandan kazanmak için almışımdır,iplidoğrayıcı,actifry falan.
Tabağa çanağa pek önem verdiğim söylenmez. Kendime de misafire de aynı yemek takımını,çatalı kaşığı kullanırım misal.
Salonumda bir koltuk takımı,halı ve zigon sehpa bulunur. Mutfakta küçük bir masam dışında yemek masam yok. Kalabalık misafirim olursa yemekte yer sofrası vardır,1-2 kişiyse mutfaktaki masaya sığarız. Ne gümüşlük ne konsol ne de en ufacık bir biblo bana göre değil.
Başta kullanmadıklarınızı dağıtmakla başlayabilirsiniz.
Durduk yere hediye vermek istemezseniz de gittiğiniz düğünlere kullanılmamış kahve takımlarını hediye götürebilirsiniz. Çok rahatlayacaksınız. :KK68:

Merhaba hanımlar minimalizm halkında ne düşünüyorsunuz...bu aralar dünya da çok yaygın.sade hayat minimal hayat.kolay hayat demektir şeklinde düşünceye sahip...fazla eşya fazla alışveriş bizi mutsuzluğa götürdüğünü savunuyor minimalistler. Bende bu düşünceye katılıyorum...
Öncelikle kıyafet de kendime minimalizm uygulayacağım.dolapta bekleyen ama hiç gidilmeyen kıyafetlerimi elden çıkarmayı düşünüyorum.
Ama bunu mutfakta nasıl uygulayacağımi bilemiyorum.mesela 1 takım kahve fincanının yettiğini düşünüyorlar ki şuan evimde 10 takım kahve fincan seti var :) onlara o kadar yatırım yapmışken nasıl elden çıkaracağım bilemiyorum...siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.ozellikle çalışan bayanların hayatlarını kolaylaştırması için gösterdiği rağbet çok fazla bu konuya...
Şimdiden teşekkürler düşüncelerinizi belirttiğiniz için:)
10 takım fincanı ne yapıyorsunuz acaba bende onu merak ediyorum ?

"Simplicity is the ultimate sophistication." demiş Vinci çok severim bu sözü "Sadelik en yüksek gelişmişlik düzeyidir." Her kelimesine katılıyorum kullanmayacağın her şey fazlalıktır, mutfakta evde her yarde kullanacağım seyler alırım kıyafette maalesef hoşuma gidiyor önce sonra sevmeyebiliyorum. Atma ölçüsünün 2 yıl olması gerektiği ile ilgili bir yazi okumuştum yani bir seyi 2 yil kullanmamış iseniz kullanmayacaginiz anlamina geliyor. Bu sadeliği imsanlarda da yapmak lazım. Huzur mu istiyorsun? Az eşya, az insan(Kafka)

Merhaba hanımlar minimalizm halkında ne düşünüyorsunuz...bu aralar dünya da çok yaygın.sade hayat minimal hayat.kolay hayat demektir şeklinde düşünceye sahip...fazla eşya fazla alışveriş bizi mutsuzluğa götürdüğünü savunuyor minimalistler. Bende bu düşünceye katılıyorum...
Öncelikle kıyafet de kendime minimalizm uygulayacağım.dolapta bekleyen ama hiç gidilmeyen kıyafetlerimi elden çıkarmayı düşünüyorum.
Ama bunu mutfakta nasıl uygulayacağımi bilemiyorum.mesela 1 takım kahve fincanının yettiğini düşünüyorlar ki şuan evimde 10 takım kahve fincan seti var :) onlara o kadar yatırım yapmışken nasıl elden çıkaracağım bilemiyorum...siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.ozellikle çalışan bayanların hayatlarını kolaylaştırması için gösterdiği rağbet çok fazla bu konuya...
Kaç yıllık evliyim bitek çay ve nescafe için büyük fincanlardan 1 takimim vardı birde 3 takim su bardağım. geçen misafirler gelicekti turk kahvesiyle çay yaparim diye çiktik eşimle bi kahve takimi bide çay takimi aldik en sonunda ama bendede nevresim takimi ve havlu hastaligi var habire alıyorum. Sırf nevresimler ve havlular için 10 gözlü dolap aldım

benim evimde bir fincan takımı bile yok, alıcam alıcam bi türlü alamadım, ama onu alırsam kahve makineside almak zorundayım çünkü sadece kendime kadar kahve yapmayı biliyorum :D bi de bunun tepsisi var... bu işler böyle ayağını sürüyor işte

biz de biraz minimalist olduk zaten, taşınmaydı ekonomik krizdi, eskiyi at yenisini zaten alamıyoruz modundayız

her konuda minimalist olabilirim ama şu oyuncaklar yok mu çocuğum için aldıkça alasım geliyor.

Önce minimalist olup sonra başka bir akımla ev hazır boşalmışken almaya devam edecekseniz, hiç girmeyin o topa :)

Kendi adıma zaten minimalist yaşıyorum. Ama bunu gerçekçi yapıyorum.

1 yıldır giymediğini hiç bir kıyafetimi dolapta saklamam, indirimde diye herhangi biri şey almam. Kombinlemeden yada evdeki parçalarla kullanamayacağım hiç bir şey almam.

Ayakkabı konusunda günlük hayatta spor ayakkabı kullanıyorum. Onları verip minimalist olayım desem yenilerini alırım. Bu benim için gerçekçi bir hedef değil mesela :)

Ama topuklu ayakkabı derseniz, 2 tane kaliteli ayakkabım var. Bir siyah bir nude.
Bunlar dışında,
Bir loafer bir de sandalet, bir de kısa botla işim görülmüş oluyor :)
He tabi bir de gore tex ayakkabı.
12-13 çift ayakkabıdan azı ile yaşamak biraz zor oluyor hal böyle olunca.

Dugun, nişan vs durumu kurtarmak için iki elbisem var, 2 de ceketli takım, daha resmî yerler için.
Trençkot vazgeçilmezim sonbahar, ilkbahar hatta kışın çok soguk olmayan zamanlarında hep üstümde, dolayısı ile biraz sayıca fazla, 10 un üzerinde.
1 mont 1 de kabanım var.
Günlük kıyafetlerde tarzımın dışına pek çıkmıyorum zaten.
Genelde pantolon ile yaşıyorum. Yazın bir kaç tane elbisem var onlar iyi gidiyor :)

Kışın bordo, gri ve ekru 3 uzun atkım var,

Tesettürlüyüm, kışın ipek, yazın keten şal kullanıyorum genelde. 20 ye yakın da onlar var...

Çanta konusunda kabus gibiyim. 3 günlük çantam, 1 de sırt çantam var. Özel günlerde kullandığım 1 tane var. Fazlası için kardeşimden geçiniyorum :) zaten kullandıklarımı da kardeşim seçiyor :)

Her ürün için, yeni aldığımda elimdekilerden birini çıkarıyorum.

Saat kullanmayı seviyorum, marka olması takıntım pek olmasa da genelde beğendiklerim marka olunca biraz mecburiyet oluyor.
Ivır Ivır takı kullanmam. Biraz yeteneksizim de o konuda. Öyle burma bileziklerim, 5i bir yerdelerim falan da Yok. Kıymetli taş, 2 takım var özel günlere, Onların dışında da alyans dahil kullanmıyorum.

Şimdi bunlardan azaltmayı denesem yalan o iş :)
Kapsül gardrop diye bir olaya girmiş minimalistler, bana göre değil.

Peki nerem minimalist?
Ev ve mutfak eşyası.
Cidden kullanmadığım hiç bir şey Yok.
Öyle her şeye ayrı kalıbım falan Yok :)
Her şeyim sayılı. Mutfak dolaplarım ferah ferah :) küçük ev aletleri sadece en ihtiyacım olanlar. Tezgahın üzerinden sadece kettle ve tost makinası var. Öyle süslü kavanozlar baharatlılar falan hiç Yok.
İşin garibi ambalajdan da nefret ederim.
Evdeki bütün bakliyatlar saklama kaplarında.
Baharatlar ise su küçük beyaz kapaklı kavanozda ve dolap içinde :)
evimde ıvır zıvır biblo falan yok
Havlu, bornoz, nevresim sayılı desem yalan değil.
Çocukların oyuncakları ile ev biraz eve benzedi; öncesinde ofis, muayenehane yada bekar evi gibi derlerdi :)

Şimdi evi gözümün önüne getirdim. Koca evde şu an oturup verilmesi gerekenlerin ayrılacağı kitaplar ve çocukların oyuncaklarından ayrılacak olanlar harici fazla bir şey Yok :)

Bence minimalizm de böyle bir şey :))

benim evimde bir fincan takımı bile yok, alıcam alıcam bi türlü alamadım, ama onu alırsam kahve makineside almak zorundayım çünkü sadece kendime kadar kahve yapmayı biliyorum :KK70: bi de bunun tepsisi var... bu işler böyle ayağını sürüyor işte

biz de biraz minimalist olduk zaten, taşınmaydı ekonomik krizdi, eskiyi at yenisini zaten alamıyoruz modundayız
Aynen ama sevdim minimalizmi
Aaa şuyun yok muu diyene minimalistiz biz diycem örneğin hala almadın mı dwnilen yatak odası halıma laf edenlere şuan ona bütç3 yok diuene kadar minimalistiz diyeyim

Disneyli nevresimler bardak tabaklar görünce bende hep kendime hatirlatiyorum
"Her guzel olan sey senin olamaz "

Back
X