Minimalizm

Emirimoglum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2017
1.091
768
43
35
Merhaba hanımlar minimalizm halkında ne düşünüyorsunuz...bu aralar dünya da çok yaygın.sade hayat minimal hayat.kolay hayat demektir şeklinde düşünceye sahip...fazla eşya fazla alışveriş bizi mutsuzluğa götürdüğünü savunuyor minimalistler. Bende bu düşünceye katılıyorum...
Öncelikle kıyafet de kendime minimalizm uygulayacağım.dolapta bekleyen ama hiç gidilmeyen kıyafetlerimi elden çıkarmayı düşünüyorum.
Ama bunu mutfakta nasıl uygulayacağımi bilemiyorum.mesela 1 takım kahve fincanının yettiğini düşünüyorlar ki şuan evimde 10 takım kahve fincan seti var :) onlara o kadar yatırım yapmışken nasıl elden çıkaracağım bilemiyorum...siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.ozellikle çalışan bayanların hayatlarını kolaylaştırması için gösterdiği rağbet çok fazla bu konuya...
Şimdiden teşekkürler düşüncelerinizi belirttiğiniz için:)

Bence de cok guzel bi akim. Kiyafete,esyaya ne cok paralar harcamisim. Aldikca almisim..
Dolaplar dolusu kiyafet , esya...
Gecen yil tam 9 kocaman canta dolusu kiyafeti verdim.
Ev esyalarimi azalttim, sadece ihtiyacim olani aliyorum artik. Her begendigime para harcamiyorum; esyalarin esiri olmycam artik insallah :)

Merhaba hanımlar minimalizm halkında ne düşünüyorsunuz...bu aralar dünya da çok yaygın.sade hayat minimal hayat.kolay hayat demektir şeklinde düşünceye sahip...fazla eşya fazla alışveriş bizi mutsuzluğa götürdüğünü savunuyor minimalistler. Bende bu düşünceye katılıyorum...
Öncelikle kıyafet de kendime minimalizm uygulayacağım.dolapta bekleyen ama hiç gidilmeyen kıyafetlerimi elden çıkarmayı düşünüyorum.
Ama bunu mutfakta nasıl uygulayacağımi bilemiyorum.mesela 1 takım kahve fincanının yettiğini düşünüyorlar ki şuan evimde 10 takım kahve fincan seti var :) onlara o kadar yatırım yapmışken nasıl elden çıkaracağım bilemiyorum...siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.ozellikle çalışan bayanların hayatlarını kolaylaştırması için gösterdiği rağbet çok fazla bu konuya...

Satın
:)

Ben bu işler moda olmadan önce üzerinde okumaya başlamıştım
Derle, topla, rahatla isimli kitabı okuyun marie kondo yazarı
The minimalism isimli belgeseli izleyin
Kitabı da var türkiyede.

Evimde 6 kişilik yemek ve çatal bıçak takımı var
3 çift kişilik nevresim takımı
(Bir de tek kişilik misafir için)
5-6 havlu
4 tane kahve fincanı (takımdaki diğer ikisi kırıldı)

Her şeyden yeteri kadar var yani.

Satın
:)

Ben bu işler moda olmadan önce üzerinde okumaya başlamıştım
Derle, topla, rahatla isimli kitabı okuyun marie kondo yazarı
The minimalism isimli belgeseli izleyin
Kitabı da var türkiyede.

Evimde 6 kişilik yemek ve çatal bıçak takımı var
3 çift kişilik nevresim takımı
(Bir de tek kişilik misafir için)
5-6 havlu
4 tane kahve fincanı (takımdaki diğer ikisi kırıldı)

Her şeyden yeteri kadar var yani.
Kesinlikle okuyacağım:) çok teşekkür ederim...bende öncelikle kiyafetlerimden ise başlıyorum cunki çok gitmediğim ve bir sürü boşuna para yatirdigim kıyafetlerim var.bizim burda sokakta kıyafet askıları var gidip aşıyorsunuz ihtiyaç sahibi alıyor.oraya aşmayı planlıyorum:) mutfak konusunda çok zorlanacagim.oncelikle kitabı okuyup belgeseli izlemem gerekiyor.bu şekild e tüm hayatıma adapte edeceğime eminim

Bence de cok guzel bi akim. Kiyafete,esyaya ne cok paralar harcamisim. Aldikca almisim..
Dolaplar dolusu kiyafet , esya...
Gecen yil tam 9 kocaman canta dolusu kiyafeti verdim.
Ev esyalarimi azalttim, sadece ihtiyacim olani aliyorum artik. Her begendigime para harcamiyorum; esyalarin esiri olmycam artik insallah :)
Kıyafet konusunda ne akdar savurgan olduğumu anladım bende :) bugün açıklamayı planlıyorum...bende eşyanın ve paranın esiri olmak istemiyorum o yüzden böyle bir düşünceye kapildim

Kıyafetlerin tamamını yatağın üstüne koyacaksınız. Önce yazlıklardan başlayın
Gruplayın üstler, altlar gibi.
Sonra her birini tek tek elinize alın. Bu kıyafet beni mutlu ediyor mu? Bu sezon kaç kere giydim? Zayıflayınca giyerim kilo alınca giyerim diye kullanmadığım halde elimde mi tutuyorum.
Çok para edenleri satın internette sürüyle site var
temiz ve kullanılabilir ama istemediğiniz kıyafetleri belediyenin kızılayın kıyafet kutusuna atın
Aynı şeyi çanta ve ayakkabılar için de yapın
Yavaş yavaş yapabilirsiniz. Aceleyle her şeyi elden çıkarmaya çalılmayın

Ayy 10 tkımmı? Siz maximalistsiniz:)) yavaş yavaş dönün bari. Birden şokmolur insan. Çok kalitelileri satın iknci elden. Kurık çıkık olmayanları etrafa dağıtıın, takımı bozukları atın gitsin
Satma değil ama anneme vereceğim:) annemde çok şaşıracak eminim

Kıyafetlerin tamamını yatağın üstüne koyacaksınız. Önce yazlıklardan başlayın
Gruplayın üstler, altlar gibi.
Sonra her birini tek tek elinize alın. Bu kıyafet beni mutlu ediyor mu? Bu sezon kaç kere giydim? Zayıflayınca giyerim kilo alınca giyerim diye kullanmadığım halde elimde mi tutuyorum.
Çok para edenleri satın internette sürüyle site var
temiz ve kullanılabilir ama istemediğiniz kıyafetleri belediyenin kızılayın kıyafet kutusuna atın
Aynı şeyi çanta ve ayakkabılar için de yapın
Yavaş yavaş yapabilirsiniz. Aceleyle her şeyi elden çıkarmaya çalılmayın
Zayiflarim diye o kadar kıyafet biriktirmisim givi.icinde saçma sapan tarzim olmayan kıyafetler bile var.hic olmadi evde giyerim diye düşünmüşüm ama resmen saçmalık:) bir sürü küpe ki hepsi ergen tarzı küpeler takılar.suan liseye giden bile takmaz inanın.sirf atma huyum olmadığı için yıllarca sakladiklarim. Evim resmen çöp olmuş haberim yok....

Satin veya ogrenci evi varsa bagislayin :)

10 takim fincan ne allah askina? Goz yorar ic daraltir. Temizlik de zor olur. Hem de israf yazik gunah bunlara verilen paraya aciyorum. Bir askerin ogrencinin yetimin cebine 10 lira koysaydiniz keske 10 takim biriktirene kadar. En azindan bir kap mama kapiya koysaydiniz fincana raf bekleteceginize. Hem size manevi huzur verir.
Size karsi yazmiyorum genel bu dusuncem :) belki boyle dusunup alisverisi kisitlayabilirsiniz.

Bir sey alacagimda hemen almam. Durur dusunurum buna gercekten ihtiyacim var mi? Genelde olmadigina karar verir ve iptal ederim.

Evim 180 metrekare. Her gelen bu ne bos ev diyor. 60 70 metre evlerde insanlar bundan cok esya stokluyor. Insanin ustune gelir. Boyle ferah ferah oluyor.

Satma değil ama anneme vereceğim:) annemde çok şaşıracak eminim

Annenizin ihtiyacı varsa verin ;)
Sadeleşme yolunda yapılan en büyük yanlışlardan biri başka birinin evini depo gibi kullanmak aslında. Çünkü halen o eşyadan kopamadığınızı gösterir. Bir de emin olamadığınız eşyaları bir kutuya koyun üstüne 3 ay sonranın tarihini yazın
Bu 3 ay içinde o kutudan o eşyayı çıkarıp kullandıysanız evinizden çıkarmayın. Demek ki lazım size ;)
Evde sadece sevdiğiniz ve sizi mutlu eden eşyalarınız olmasını istemez misiniz?

yakın zamanda evleniyorum. yeni evimi tamamen bu felsefeye göre kuracağım. ben olaya çok daha önceden uyanmıştım. vitrin alıyorsunuz, içini kristal bardakla dolduruyorsunuz, onları çıkarıp makinede yıkıyorsunuz, vitrini siliyorsunuz, baştan yerleştiriyorsunuz. ayyy yazarken içim şişti. bir yemek masası bir tv ünitesi olacak, konsol bile gereksiz. paramı, enerjimi, hafta sonumu, zamanımı temizliğe eşyaya harcamayacağım.

yakın zamanda evleniyorum. yeni evimi tamamen bu felsefeye göre kuracağım. ben olaya çok daha önceden uyanmıştım. vitrin alıyorsunuz, içini kristal bardakla dolduruyorsunuz, onları çıkarıp makinede yıkıyorsunuz, vitrini siliyorsunuz, baştan yerleştiriyorsunuz. ayyy yazarken içim şişti. bir yemek masası bir tv ünitesi olacak, konsol bile gereksiz. paramı, enerjimi, hafta sonumu, zamanımı temizliğe eşyaya harcamayacağım.
Ona sahip olma maliyeti deniyor
Evet aldığımız eşyalar bize masraf açmaya devam ediyor
Vitrin alıyorsunuz onun sığabileceği büyüklükte bir ev bulmak zorunda kalıyorsunuz
İçindekileri düzenli şekilde temizlemek hem maddi açıdan harcama hem de zamanınızı harcama şeklinde bir dezavantaja sahip
tebrik ederim sizi :) en güzelini yapmışsınız

En iyisi valla.
Arada bir gelip ayy bu ne boyle gelin evi mi olur gibi tuhaf tuhaf konusanlar olacak
Hic takilma :))

Bir L koltuk
1 masa 6 sandalye
Tv duvara monte
Yerde 1 hali
Vitrin konsol dresuar gumusluk tv unitesi komple karsiyim

Butun salonum bu :)

Parami enerjimi bunlara harcayamam.

Minimalizm yani sade hayat tarzi elden fazlaliklari cikarmayla baslayan ama sadece bundan ibaret olmayan uzun bir surec

Once bu yasam tarzini benimsemeniz gerek
Yoksa bugun elden cikarir haftaya yerine yenilerini koyarsiniz

Ama benimser ve severseniz uzun vadede sizi hem maddi hem manevi cok cok rahatlatir

Zamanla renk desen secimlerinize kadar etkiler
Herseyin en goz yormayanlari size hitap eder
Ferah bir eviniz olur bu da ruh halinize yansir

Once biraz okuyun arastirin
Instagramda bu tarz sayfalar var takip edin
Bence biraz bu tarz yasama yatkin olmak yada tam tersi yasamaktan gercekten bikmis olmak gerekli

10 tkm fincan 60 kisilik kahve demek
Hic evinizde 60 kisiye kahve yaptiniz mi
Yapma ihtimaliniz var mi
Varsa bile ( oldugunu sanmiyorum) kac yilda bir

Dolaplari komple bosaltmadan azaltma olmaz
Tek tek elinize alip tekrar dolabi yerlestirin
Bir sure her tekrar etmeniz gerekecek
Ornegin 15 gunde bir ayda bir gibi
Ihtiyac harici alisverise son vereceksiniz
Bos ve rahat cekmeceler size hareket imkani saglayacak bunun keyfine varinca gerisi gelir

Burada da boyle bir topik var
Kisisel gelisim basliginda
Bir goz atin derim

En iyisi valla.
Arada bir gelip ayy bu ne boyle gelin evi mi olur gibi tuhaf tuhaf konusanlar olacak
Hic takilma :))

Bir L koltuk
1 masa 6 sandalye
Tv duvara monte
Yerde 1 hali
Vitrin konsol dresuar gumusluk tv unitesi komple karsiyim

Butun salonum bu :)

Parami enerjimi bunlara harcayamam.
Bende de aynından :D
Ama benim 4 sandalye var
Bi de 4 kitaplığım işim dolayısıyla kitap çok
Tv yi de kitaplığı yan yatırıp üstüne koydum :)

Ben fazlikla esyalarimin (o günden takımlarını da) hepsini bir karton kutuya doldurup çok konteynirlarinin yanına koydum. Ihtiyacı olanlar yarım saat içinde aldılar. Mutfağın rahatladı ben rahatladım.. ohhh ve dünya varmış dedim.

Kalabalık evlerden hiçbir zaman hoşlanmamıştım zaten genelde sadeliği tercih ederim ama özellikle son bir yıldır minimalizmle daha haşır neşirim..gereksiz eşya olmadığıno zannettiğim evimde meğerse ne kadar fazlalık varmış.tam minimalist değilim olamamda büyük ihtimal ama evden çıkarttığım miktar bile o kadar rahatlattı ki beni..dolaplarım tıklım tıkış değil dağılmıyor kolay kolay..temizliği zaten çok rahat evimin..ama herşeyden önce bizim istemediğimiz fazla gelen eşyamız başkasının mutluluk vesilesi oluyor..başkasını mutlu etmenin verdiği mutluluğu inanın satın aldığımız hiçbir eşya vermiyor..eğer instagram kullanıyorsanız sadeevim ve İrem Yaşarın hesaplarını öneririm sizlere.son zamanlarda minimalistlik üzerine birsürü hesap görüyorum ama bu iki kişinin farkını görğnce anlayacaksınız zaten..

Back
X