harika bir konu seni takip edicem kışın başı sezon sonu da işlerim hafiflediğinde ben başlayacağım.
lütfen buraya yaptıklarını ve sana kattıklarını yazmaya devam et canım.
bana da ilham olsun
evet bende yeni üyeyim ama fake değilim bende mutlaka takip ediyor olacağım
Takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim. :)
Mutluluki, başla tabi. Bir tarih belirleme ve o tarihi erteleme. Sadece bir tavsiye. :)
"Vöh be kardeşim!" dedim ve hepsini attım.''----------21 Eylül Pazartesi----------
Merhabalar. :)
Bugün, çok şükür ki, odam bitti. Her şey, %99 oranın yerini buldu. Bir kaç güzel kutu alıp, kağıtlarımı ayıracağım ve tamamen bitmiş olacak.
Bu süreç içerisinde neler atıldı?
Senelerdir atılmamış, gereksiz hatıra şeyler.
Gereksiz ders notları.
Bozulmuş takılar.
Bir kısmına günlük tuttuğum defterler. (Normalde günlüklerimi atmam ama, aşık ergen günlüklerimi görmeye dahi dayanamadım.)
Bir gün işe yarar umuduyla tutulmuş bir sürü ıvır zıvır.
Çok zor oldu bir şeyleri atabilmek. Bir an gözünü karartıp yırtınca, parçalayınca gerisi geliyor.
Ders notlarımı atarken mesela,
"Ama bunlar çocuğuma lazım olur. Hazır not işte, kitap gibi." dedim.
Sonra kendime dönüp,
"Vöh be kardeşim!" dedim ve hepsini attım.
Şimdi. Minimalizm.
Evet, gereksizleri attık. Sırada ne var?
-Düz zeminleri boş bırakmak.
Önce yerden her şey kalktı. Ana eşyalar dışında yerde bir şey yok. Yarın bir de halı sereceğim.
Sonra diğer düz zeminler. Masanın üstü, şifonyerin üstü, üçlü çekmecenin üstü ve kitaplığın üstü tamamen boş. Her şeyin bir yeri var.
- Oda şu an boş ama ferah görünüyor. Ve ne? Toz alacak az yer var! Şu an bu odada toz almak en fazla 1 dk sürer. :) Yarım saatten 1 dakikaya indirdim toz alma süresini. Heheyt! :)
- Normalde şifonyerin üstü kozmetik eşyalarımla ve takılarımla dolu olurdu. Bir yerde sonra o minicik yerde hiç bir şey bulamaz olurdum. Şimdi bir kozmetik çekmecem ve bir takı çekmecem var.
- Masamın üzeri ıvır zıvırdan, elektronik eşyalardan, cetvelden hesap makinesinden görünmez olurdu. Şimdi masamın üstü bomboş. Ve benim elektronik eşya kutum ve mühendislik malzemeleri kutum var.
Bugün minimalizmi hayatımın başka bir yerine daha taşıdım: Yemek.
Bu kendiliğinden oldu. Aslında daha evvel hayatımdan bana yararlı olmayan her yiyeceği çıkarmıştım. Şimdi ona devam edeceğim.
Evet, kişisel gelişim günlüğüm. Ben bugün hep bana yararı olacak şeyler yedim.
Sabah tostumun için ketçap koyacaktım. Elim gitti. "Hayır. O zararlı, yemeyeceğim." dedim. (İçinde glikoz şurubu var.)
Sonra bir bisküviye uzandım. Almadan evvel bir düşündüm ve elimi çektim. (Yine glikoz şurubu ve aromalar.)
Veee.. Bir şey daha.
Bugün elim eski mi eski bir kumbara geçti. Atacaktım.
Sonra düşündüm. Kumbaranın kilit kısmını tamir ettim, anahtarını buldum ve içine para koydum. :)
Para biriktirmeye başladım günlük. Maaşallah de. :)
Yani neymiş. Amaç, her şeyi ya da her eski şeyi atmak değil; sadece kullanılmayacak, fazlalık yapan şeyleri atmakmış.
Epey verimli bir gün olmuş bugün.
Kendimi ve seni tebrik ediyorum günlük.
Ve bu yazıyı okuyan herkesi! :)
"Vöh be kardeşim!" dedim ve hepsini attım.''önce güzel bir maşaAllah diyeyim de nazar deymesinn Canım cidden çok güzel bu yaptıkların, tebrik ederim senii Takipteyiim
Ya benim evim çok temizdir. Ama odam çok dağınıktırBu sene farklı bir yere geçtim eşyalarım şuan kolili. Eşyaları yerleştirirken fazlalıkları atmayı düşünüyorum umarım bu sefer gerçekleştirebilirim :)
Bu konu çok hoş..
Tam da yapmam gereken şeyler!