Popüler Konu Minimal Yaşam

ben fark etmeden minimal yaşam içerisindeymişim zaten.
dün teyzem evime geldi ve sadece 1 tane üçlü koltuğum olduğu için çok sinirlendi. oturacak yer yokmuş falan
dedim ki teyzeciğim ben böyle yaşıyorum. diğer koltuğa neden ihtiyacım olsun?
misafir geldik oturacak yer bulamadık diyor.
Dedim ki siz senede 1 kere geliyorsunuz zaten dedim. Sustu.

Dantelleri kasnaklara takip duvar susu yapiyorlar obje gibi
Kimisi de balon vs ile sekil verip tabak yapıyor
Runner yapanlar var bence modern hos
Avize abajur yapanlarda var youtube a bakıp degerlendirebilirsiniz

benimde misafir odam yok. :)

Dün 3 makina camasir yıkadi astım topladim
Nevresimleri değiştirdim
Bulasik mak bosalttim yerlestirdim boşalttım
Balkonu yikadim yağmur başladı

Tezgah üstünü yari yariya sedelestirdim sayılır zeytin yapmıştım iki kisiyiz diye küçük kavanozlara böldüm yer yok koyacak domates soslarim da sıkış tepis biten kavanozu atmak istiyorum ama seneye yine lazım
Mutfak masamı küçük tezgah olarak kullanıyorum örtüsünü yeniledim geçen sene almıştım severek onu serdim.
Banyo dolabimi gözden geçirdim.
Eski bir ruj atılacak
Calar saat kullanmiyoruz atılacak
Havlum çok geldi gözüme 12 tane sanırım hep aynılari kullanıyoruz biri 5 senelik bekarliktan hala yeni atamam ki
Deterjanlarim düzenliydi
Makyaj malz de toparlamistim banyo tamam ★
Az önce temizlik icin enerjim yoktu ama bunlari yazınca gaza geldim eve gidince başlarım umarım

evet evet o kavanozlar atsan atılmıyor biriktirsen çooook yer kaplıyor ne yapsak bu kavanozları

Şimdi hediye gelmiş ya
eski kotunu seviyorsan atma derim.
ben eskiyenlere süre tanıyorum kışı atlatsın atarım derim mesela.
çalışan olunca hergün kıyafet döngüsü oluşuyor haliyle.

ha haa iyiymiş almadım hediye geldi sayılmaz dimmiii
eski kotu tamir ettirmeye karar verdim. 63 kiloya düşmeden bişey almama kararı almıştım ona devam edeceğim. zayıflamam lazım. annemin aldığı kotu hafta sonu giyerim biraz yıpranınca işe giymeye başlarım.

peyzaj mimarıyım çizdiğim projelerin uygulamasını da takip ediyorum. şantiye toz çamur. bir sezonda parçalanıyorlar.

evet evet o kavanozlar atsan atılmıyor biriktirsen çooook yer kaplıyor ne yapsak bu kavanozları

Bilemiyorum benim kose dolapta arkada duruyor tencerelerin orda
Atılacak tencerem tavam var da şuan istediğim seti alacak durumum yok bekliyorlar bir tek kizartma tenceremi attim cok yipranmksti simdi bile yetmediği oluyor

Bilemiyorum benim kose dolapta arkada duruyor tencerelerin orda
Atılacak tencerem tavam var da şuan istediğim seti alacak durumum yok bekliyorlar bir tek kizartma tenceremi attim cok yipranmksti simdi bile yetmediği oluyor

tencere tava eşimle bana yetiyordu. kayınvalide veya annem çocuğa kim bakıyorsa sağolsunlar bize de yemek yapıyorlar yeterince büyük tencerem olmadığından şikayetçiler. az yapın az yiyelim diyorum :)

Benim evde de danteller havlular var. Kullanmıyorum. Öyle yıllardır baza altında duruyor. Ne haldeler bilmiyorum da.
Anneme söyledim. Ne gereksiz diye. O zamanlar çok yapmak marifetti dedi. Şimdiki gibi az olsun öz olsun yoktu dedi.

Kızlaaaaarrr selam on torba cop attım oh be selamlar herkese .. daha az tüketicezzz daha az eşya ve daha ferah alan

Bizim biraz babam anti minimal aksesuar almıştı iptal ettim yerimiz az zaten

İhtiyaç belirlemede en güzel yönten süre tanımaktır kendimize :)
Yaşasın minimal olmak :)
Kesinlikle atılacak kitaplarımı iki ay düşündüm .. bakalım şimdi neye takarım :)) taşınırken atacağımız bi sehpa takımı bi buzdolabı ki iki tane var koltuk takımı atılacak .. çizilen bardaklar var omlar atılacak bi sene daha bizi götürsün :))

Eski nevresimler atılıp yenilerini takarız ki bi kışı idare ederler çünkü .. ayakkabıda öyle bi bot dört bes spor ayakkabısı beklemede gidecek yakın :)

Allahım kesinlikle çeyize az eşya diyorum :)

Çantaları düzenledim diger eve gidecekler kimisi atılacak düşüncemde olanlarda :)) sadece düzenlendi bugün .. hakiki deri bi on yıllık belki taş gibi ama modası geçik cop torbası ayarlarken kıyamadım :)

O kavanozlardan nefret ediyorum yeni gelinler çeyize şimdiden otuz tane alanları gördüm :/

Bence zamandan tasarruf da minimalistlikle ilgili
Bişey hayatını kolaylaştırıp sana zaman kazandırıyor ise sadece maddi külfetine bakıp olumsuz karar vermemek lazım
Haklısın ama yine bozmaktan korkuyorum
İki gündür annemle konu üstüne konuşuyoruz şöyle bir karar verdim kipadan bakıp uygun bişey alıcam çünkü kaliteli de olsa yine bozuyorum

Günaydınlar
Dün mutfagımı topladım
yatak odası süpürüldü toplandı.
ama kv gittik.
gelince çamaşır serdim
bulaşıkları yerleştirdim
kızımla oynadım
çiçeklerimi suladım.

bugün yemeğim var
eve gidince yine 1 mak çamaşır çalıştırırım.
banyo wc yıkarım.
çöpleri atarım.
tüm evi toplarım
işler azalsın bakalım.

benim kavanozlarım yok
turşu vs köyden geliyor.
dondurucuya poşetle koyuyorum.
kavanoza gerek duymadım hiç.
baharat ve çay seker kavanozum var
kızımın çubuk kavanozu var :) o kadar.

Dün kv dedim yorganları ona vericem.
kullandığım uyku setlerinide yıkatıp misafirlik olarak ayırıcam.
kendime beyaz elyaf yorgan ve beyaz nevresim takımı alıcam.
tabi bunları faaliyete geçirmeme çok zaman var.
dolabımı da yenilemem lazım.
sonra içine ütü masası süpürge vileda kutum sığacak şekilde olacak

Dun çok yorucu geçti benim değişik guzergHtan gideyim hava alayim dedim yanlış otobuse binmisim aktarmada bir saat kaybettim eve gidince de amaan diyordum olmaz oyle sey dedim başladım
Kızartma yaptım.
Salon mutfak yatakodasi ve banyolari süpürdüm eşim şaşırdı :) hani yarın yapacaktık dedi yaptım bitti dedim
O da salona serdiklerimi topladı ortalikta4 kivir zivir vardı onları kaldırdı koridoru o süpürdü. Ben sofrayi kurarken.
Akşam bi makina daha yikadim. Serdim.
İşler kafanda yokken daha iyiymiş :)
Bugün sabah işe gitmedim egitime gidicem diye. Kalktim diger banyo bezlerini ayirdim kahvaltidan sonra biraz kaytardim aksama bir yemek yaptım kereviz

Dönünce pirasa ve brokoliyi de yapıp koyucam bu hafta çok yemekle ilgilenemem tezime yogunlasirim. Bazen iki uc gunluk yapıyorum oteki gunler rahat ediyorum eski isimde gec geliyordum ordan kalma alışkanlık

@Mi_a sen tursuyu mu buzluga atiyorsun?
Benim domates sosum var bir de denemelik zeytinim benim annelerden bisey gelmez malesef

ay yok yanlış ifade etmişim hızlı yazıcam diye
kavanozla pek işim olmuyo demek istemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…