Popüler Konu Minimal Yaşam

Hanımlar birşey sormak istiyorum.
Renki çamaşırları kendi içerisinde ayırıyor musunuz?
Mesela ben siyahları ayrı yıkıyorum. Lacivert ve grileri siyahlar ile birlikte yıksam nasıl olur? Pembe, kırmızı gibi canlı renkleri nasıl yapayım?
Bir de mesela kolları kırmızı ama ön kısmı beyaz olan tişörtleri var kızımın. Bunlar için ne yapıyorsunuz?

ben ayırıyorum, bizim evde en fazla giyilen renk siyah ve hatta eşiminkilerle benimkileri de ayrı yıkıyorum makine doluyor. diğer renkler içinse renk koruyucu mendil kullanırsanız, her rengi bir arada yıkama imkanınız olur.

Şu deterjan mevzusu benimde zaafindan ne yazikki benimde bu takintidqn kurtulmak lazım
Yüzey temizleyiciler
Mutfak için yagcoz spreyler
Paslanmaz çelikler için ayrı sprey
Çift krem
Çift banyo sprey cillitbang banyo sprey
Dün bide gittim domol aldım
Yine yüzey temizleyiciler ahşap için ayrı diğer yerler için ayrı
Sayamadığım bir ton temizlik malzemeleri var çamaşır suları mutfak için banyo için
Bunlar bitsin bende almicam az ve öz alicam inşallah çok üzülüyorum ne zaman bı markete gitsem kendimi o reyonlarda buluyorum ki eşinden artık bu durumdan rahatsız olmaya başladı kimyasal vs diye
Bakalım azalticam insallah

kızlar yaşadığınız ilde roosman varsa mutlaka sirke asidi alın her yüzeyde temizlik sağladığı gibi çeliklerde de çokça işe yarıyor duş kabinde de

hemde fiyatı 5 tl ye geliyor genelde

ben spreyli şişeye koydum biraz sirke asidi birazda su koyuyorum duş kabine fıs fıs arkasından cam silme bezi ile kuruluyorum bayaa işe yarıyor kokusu ağır ama doğal ürün olduğu söyleniyor

birde roosmanın cam silme bezleri oldukça uygun ve kaliteli onlarda genelde 5 tl ye geliyor ve uzunca bir süre dayanıyor

ben bir çok firmanın cam bezini kullandım bence diğerlerinden farkı sadece 15 tl gibi daha da uygun olması :)

ayy ne konuşasım varmış yahuuu
ben şimdi hemen bir plan program yapayımda kayıtlı dursun :)
iş yerindeki hafta sonu olan işlemleri 30 dk pc ye işle
ardından fiyat güncellemelerini kontrol (esnek)
çalıştığım firmalarla carileri mutabakat et :) (esnek)

ev için
hızlıca mutfak toparla 20 dk
ardından hızlıca ortalık süpür 15 dk
banyoyu dezenfekte et banyo dolabını sil 10 dk
balkonu yıka 10 dk
çamaşır beyazları yıka ve kurut
ütülenecek 5 parça eşyayı erteleme

kızlar yaşadığınız ilde roosman varsa mutlaka sirke asidi alın her yüzeyde temizlik sağladığı gibi çeliklerde de çokça işe yarıyor duş kabinde de

ben spreyli şişeye koydum biraz sirke asidi birazda su koyuyorum duş kabine fıs fıs arkasından cam silme bezi ile kuruluyorum bayaa işe yarıyor kokusu ağır ama doğal ürün olduğu söyleniyor

birde roosmanın cam silme bezleri oldukça uygun ve kaliteli onlarda genelde 5 tl ye geliyor ve uzunca bir süre dayanıyor

ben bir çok firmanın cam bezini kullandım bence diğerlerinden farkı sadece 15 tl gibi daha da uygun olması :)
Bende dün aldım gittim bende memnun kaldım kokusu dayanılmayacak derece deil bence bende direk sprey şişesine doldurmuştur bende mi öyle yapsam acaba

Bez için çok ikilemde kalmıştım ilk fırsatta denicem ihtiyacım var çünkü tşk bilgi için bu arada

Bende dün aldım gittim bende memnun kaldım kokusu dayanılmayacak derece deil bence bende direk sprey şişesine doldurmuştur bende mi öyle yapsam acaba

Bez için çok ikilemde kalmıştım ilk fırsatta denicem ihtiyacım var çünkü tşk bilgi için bu arada

rica ederim öncelikle bilgi paylaştıkça güzeldir :)
nerede kullandın canım duş kabin için ben suyla karıştırıp siliyorum bu karışımla haftada 1 muhakkak siliyorum
çelik yüzeylere direk sulandırmadan sıkıp duruluyorum ardından kurulanacak bir yerse ocak evye gibi kuruluyorum bataryayı sadece duruluyorum
tencerelerde ise normal deterjanladıktan sonra ardından bir iki damla döküp süngerle sildikten sonra ardından bol suyla duruluyorum
yüzey lerde ise genelde banyo fayanslarında çeyrek çay bardağı kadar suya döküp normal viledalıyorum
mutfak dolaplarımda denemedim daha
onu da deneyince mutlaka yazarım

rica ederim öncelikle bilgi paylaştıkça güzeldir :)
nerede kullandın canım duş kabin için ben suyla karıştırıp siliyorum bu karışımla haftada 1 muhakkak siliyorum
çelik yüzeylere direk sulandırmadan sıkıp duruluyorum ardından kurulanacak bir yerse ocak evye gibi kuruluyorum bataryayı sadece duruluyorum
tencerelerde ise normal deterjanladıktan sonra ardından bir iki damla döküp süngerle sildikten sonra ardından bol suyla duruluyorum
yüzey lerde ise genelde banyo fayanslarında çeyrek çay bardağı kadar suya döküp normal viledalıyorum
mutfak dolaplarımda denemedim daha
onu da deneyince mutlaka yazarım
Dün ilk defa banyo lavabomda denedim birde bataryalarda kullandım gayet memnun kaldım yerlerde de kullanmayı düşünüyorum mutfakta kullanmadım henüz iki tane aldım bı mutfak için birde banyo ve WC için aldım bende yerlerde öyle kullanmayın o zaman

Benim temizlik kovalarinada çözüm bulmam lazım bir sürü sigdiramiyorum ne yazikki
Cam ve toz alma için ayri
WC ve banyo için ayrı yerler için mop um var
Balkonlarim için bı tanede daha mop var
Mutfak içinde bı küçük kovam var dolapları ve duvar fayanslarini sildigim bunlarida azaltacağını zira kalabalık oluyor eve

2 kova 1 tanede vileda yeterli diye düşünüyorum
1 tanesi toz almak için olsun mesela
1 tanesi de hem yıkamak hemde koltuk halı vs silmek için
viledanın amacı belli zaten :)
ben banyodan dolayı şanslı kişilerdenim banyo dolabıma koyuyorum viledam da duşkabinin içinde duruyor
saplı olan şeyleri de dolaba koyuyorum

ben banyodan dolayı şanslı kişilerdenim banyo dolabıma koyuyorum viledam da duşkabinin içinde duruyor
Mutfaktakini aticam kovanın birinde atarım balkondaki vilada kolaylık oluyor azalticam ama ya şu bakalım şöyle bir düşüneyim nasıl yapabilirim bu işi küçük WC m var banyo dolabim küçük bişi sığmıyor hepsi WC de duruyor orayı kullanmıyoruz bunada bı çözüm bulmaliyim banyoya dolap yaptırmak istiyorum hepsi orada dursun temizlik malzemeleri havlular wc kağıtları kovalar falan daginik olmasın istiyorum ama dolabı ancak Mart gibi yaptirabilirim bütçe olarak

Mutfaktakini aticam kovanın birinde atarım balkondaki vilada kolaylık oluyor azalticam ama ya şu bakalım şöyle bir düşüneyim nasıl yapabilirim bu işi küçük WC m var banyo dolabim küçük bişi sığmıyor hepsi WC de duruyor orayı kullanmıyoruz bunada bı çözüm bulmaliyim banyoya dolap yaptırmak istiyorum hepsi orada dursun temizlik malzemeleri havlular wc kağıtları kovalar falan daginik olmasın istiyorum ama dolabı ancak Mart gibi yaptirabilirim bütçe olarak
benimde eski evimde 2 tuvalet vardı birinin üzerine sunta kestirmiştim ıvır zıvır ne varsa oraya koyuyordum

3 kazağı var genelde misafirlik yada dışarı cıkarsak giyiyor.
pijama eşortman 5-6 takım vardır.
zıbın 10 tane
çorap 10-15 çift.
uyku tulumu mont şapkası var.
5 tane hirkası
3 tane swet var
1 tane pantolon.
yelek 5-6 adet

ama bazılarında leke çıkmıyor.
yenilenmesi gerekenler var.

1 mont
1 şişme yelek
1 hırka
3 örme yelek (hediye geldi uyanınca giydiriyor babannesi)
2 penye yelek
2 gömlek
1 kot 1 de spor şık pantalon
1 park 1 de temize giymek için ayakkabı

sorun burdan sonra başlıyor
15-20 tane uzun kollu alttan çıtçıtlı badi
20 ye yakın swet
35-40 tane eşofman altı var
parka giderken giydikleri, eve gelince giydikleri, hafta sonu benim giydirdiklerim bunlar. cennet hurmasını çok seviyor onunda lekesi çıkmıyor kıyafetler heba oldu onun yüzünden.
lekesi çıkmayanları atıyorum. 1 tane atıyorsam o hırsla 2-3 tane alıyorum :KK43:

annem bakarken lekelenen kıyafetini çıkarınca sabunla lekeyi çıkarıyordu şimdi kayınvalide lekeli bırakıyor o da kuruyunca çıkmıyor bende sinir olup atıyorum. size yazarken farkettim bu durumu. suçlu kayınvalide :)

Ben banyoda ki klozeti iptal ettidim diğeri yetiyor.
banyo ya duşa kabin yaptırınca temizlik dolabı istiyorum.
ayrıca gömme yorgan dolabım var.
ordaki yorganları çıkartıp daha işlevsel hale getiricem.

Ne çok plastik var şu evde
4 tane çamaşır sepeti iki tanede büyük leğen var onlarida ekleyecegini bir daha almamak üzere
Evde en sade yer mutfağım çünkü bı çok şey attım yine mutfaktan boş kavonoz var salça garnitür turşu vs onları koliye koyuyorum balkonda kocaman bı sandık var orada duruyor kv atmamami söyledi buraya gelince köye götürecek kapağını değiştirip kullanıyor rahat 60 tane falan var onlarida götürürse dahada rahatlıkla insallah

Ben banyoda ki klozeti iptal ettidim diğeri yetiyor.
banyo ya duşa kabin yaptırınca temizlik dolabı istiyorum.
ayrıca gömme yorgan dolabım var.
ordaki yorganları çıkartıp daha işlevsel hale getiricem.
Benimde var gömme dolabim içinde 12 tane yorgan 6 tane battaniye 12 tane yastık çoğunda yün ne yazikki bunlardan nasıl kurtulacak bilmiyorum çok az kıyafetim var hem eşimin hem benim ne çok kalabalık varmış evimde şimdi yazınca dahada iyi anladım

1 mont
1 şişme yelek
1 hırka
3 örme yelek (hediye geldi uyanınca giydiriyor babannesi)
2 penye yelek
2 gömlek
1 kot 1 de spor şık pantalon
1 park 1 de temize giymek için ayakkabı

sorun burdan sonra başlıyor
15-20 tane uzun kollu alttan çıtçıtlı badi
20 ye yakın swet
35-40 tane eşofman altı var
parka giderken giydikleri, eve gelince giydikleri, hafta sonu benim giydirdiklerim bunlar. cennet hurmasını çok seviyor onunda lekesi çıkmıyor kıyafetler heba oldu onun yüzünden.
lekesi çıkmayanları atıyorum. 1 tane atıyorsam o hırsla 2-3 tane alıyorum :KK43:

annem bakarken lekelenen kıyafetini çıkarınca sabunla lekeyi çıkarıyordu şimdi kayınvalide lekeli bırakıyor o da kuruyunca çıkmıyor bende sinir olup atıyorum. size yazarken farkettim bu durumu. suçlu kayınvalide :)

Çıkartmayı denesen mi acaba :)
yada lekesi çıkmayanları evdemi giydirsen
çokmuş gercekten
kızıma 3 küçük çekmece ayırdım.

ama mesela elbise tayt almadım.
kullanılmıyor ve rahatsız oluyor kızım
şortu var kışlık birde.
şişme yeleği var
ucu ucuna yetiyor.
hatta 2 üst daha alsam fena olmaz.

Benimde var gömme dolabim içinde 12 tane yorgan 6 tane battaniye 12 tane yastık çoğunda yün ne yazikki bunlardan nasıl kurtulacak bilmiyorum çok az kıyafetim var hem eşimin hem benim ne çok kalabalık varmış evimde şimdi yazınca dahada iyi anladım

Oooo seninki daha felaket
Aboowww
benim 6 yorgan 8 yastık var
2 battaniye
2 pike
2 uyku seti var dönüşümlü kullanıyorum bunları.

6 yorganı yollarsam kvye
uyku setlerini misafirlik ayırıp
kendimize elyaf yorgan alıcam.

benim 1 vileda ve 1 adet kovam var.
ferforje raf aldım şimdilik oraya koyuyorum iyi oluyor.

X