- 17 Ocak 2012
- 2.055
- 1.465
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
günaydınn
hayırlı bir hafta olsun hepimize :)
cumartesi o kadar güzel temizlik yaptım ki ama dün ev yine aldı başını gitti
hiçbirşey yapasım gelmedi
bugün iş çıkışı koşa koşa temizlik yapmam gerekiyor
oğlumu kreşe bıraktım bu sabah ağladı
ağzındaki yaralar hala geçmedi
Bende dikişe merak sardım.
ama malzeme alırsam durmam sanırım.
şimdilik erteledim.
eve olursam ilerki zamanlar başlarım.
temizlik malzemesi bende
tüm yüzeyleri kullanıyorum
camsil
cif
yagçöz
porçöz
çif banyo
çamaşır suyu
arap sabunu
bulaşık deterjanları.
ve birçok malzemeye sahibim.
nasıl azaltsam bilmiyorum
yedeklemiyorum ama bitenin eksikliğini hissedersem alıyorum.
çamaşır için sıvı ve toz iki çeşit deterjan, ayrıca bunlar da kendi aralarında renkli ve beyazlar için diye ayrılıyor. üstüne bir de toz ve sıvı kosla leke çıkarıcılar, ayrıca renklerin birbirine karışmasını önlemek için mendiller, ayrıca çocuk için hala dalinin sıvı deterjanı ve yumuşatıcısını kullanıyorum.
bulaşık için finishin sıvı deterjanını kullanıyorum, az koyuyorum.
bunlar olduğu gibi devam ediyor da, ev temizliği için kullandığım malzemeleri azalttım artık. tamamıyla bittiğinde bu kadar çeşit ürün asla almicam. o zaman belki çamaşırda kullandıklarımda da sadeleşmeye gidebilirim. hepsi birden olmuyor. özellikle takıntılı bir durumsa benim durumumda olduğu gibi.
en iyisi bu akşam deterjan stoklarımın listesini yapayım ben :)
Çorap dayanmıyor bana. Sanırım ayak parmaklarım yüzünden. Ama her sezon çorapları yenilemekten fenalık geçirmek üzereyim.Aynen sürekli takip etmek gerekiyor.
çorabım çok benim bu kışı çıkarırlar.
3-4 yıllık çoraplarım.
Pijama istiyorum aslında ama idare edicem bu kış.
bende kızıma almak istiyorum da
şuan ne az ne çok kıyafeti var.
Çorap dayanmıyor bana. Sanırım ayak parmaklarım yüzünden. Ama her sezon çorapları yenilemekten fenalık geçirmek üzereyim.
Deterjan konusunda
Mutfak, banyo ve tüm yüzey temizliği için arap sabunu-su karışımını kullanıyorum. Fıs-fıslı şişede karıştırıp kullanıyorum.
Yerler ve camlar için içine 1 damla portakal yağı damlatılmış sirke-su karışımı kullanıyorum.
Klozet için oksijenli bir temizleyici var.
Çamaşır deterjanım beyaz ve renkliler için aynı, doğal içerikli bir deterjan.
Pantolon çorabı alıyorum ben. Dize kadar olanlardan. Haftasonu pentiden 5 siyah 5 lacivert aldım. Umarım tekrar almam gerekmezbenim 2 çekmece çorabım vardı.
belkide o yüzdendir
şimdi tek çekmece çorap kaldı.
yazlık çorap almalıyım mesela yaza girerken.
Bende kontrol altına almayı planlıyorum.
mesela pronto var ahşap temizleyici
onunla dolapları yerleri kapıları silicem bu ay
bitiricem.
en sevdiklerim.
arap sabunu
tüm yüzeyler
cif
cam sil
bunlar genel temizlikte kullanılacaklar
çamaşır ve bulaşık deterjanlarını azaltamıyorum
porçöz gerektiğinde alınabilir.
temizlik bezleri yeterliydi.
banyo tadilatında kullanıldı atılır.
parkta kirleniyor, yemek yerken önlük takmıyor kirleniyor günlük ortalama 5 defa kıyafeti değişiyormuş babanne biraz daha al demişti onu bahane ederek 3. alışverişim :) gerek yok diyorum ama yine de kendime engel olamıyorum çalışan anne psikolojisi
Yazıyorum canımankastreyi neyle siliyosun.
diğerlerinide bana özelden yazarmısın markalarını.
Pantolon çorabı alıyorum ben. Dize kadar olanlardan. Haftasonu pentiden 5 siyah 5 lacivert aldım. Umarım tekrar almam gerekmez
Hanımlar birşey sormak istiyorum.
Renki çamaşırları kendi içerisinde ayırıyor musunuz?
Mesela ben siyahları ayrı yıkıyorum. Lacivert ve grileri siyahlar ile birlikte yıksam nasıl olur? Pembe, kırmızı gibi canlı renkleri nasıl yapayım?
Bir de mesela kolları kırmızı ama ön kısmı beyaz olan tişörtleri var kızımın. Bunlar için ne yapıyorsunuz?
bende çok ayırıyorumHanımlar birşey sormak istiyorum.
Renki çamaşırları kendi içerisinde ayırıyor musunuz?
Mesela ben siyahları ayrı yıkıyorum. Lacivert ve grileri siyahlar ile birlikte yıksam nasıl olur? Pembe, kırmızı gibi canlı renkleri nasıl yapayım?
Bir de mesela kolları kırmızı ama ön kısmı beyaz olan tişörtleri var kızımın. Bunlar için ne yapıyorsunuz?