Popüler Konu Minimal Yaşam

1. Tüm kıyafetleri yere serin (Pantolon, kazak, elbise, etek, ceket vs.)
  2. Size olduğundan emin olduğunuz kıyafetleri bir kenara ayırın
  3. Kalanları tek tek deneyin, olmayanları ya da haz vermeyenleri ayırın
  4. Gardırobunuzda ağırlıklı olarak hangi tarza uygun giysilerin olduğuna karar verip, gardırobunuzda bulundurmayı devam ettireceğiniz giysileri bu yönde karar vererek tutun
  5. Ayrıntılı olarak iç çamaşırlarınızı elden geçirin
  6. Eskimiş, delinmiş ya da lastiği işlevini yitirmiş çorapları elden çıkarın
  7. Tüm aksesuarlarınızı bir yere yığın, tek tek inceleyerek elden geçirin, hasarlı parçaları “kullanıyorsanız” tamir ettirin, kullanmadıklarınızı ve sevmediklerinizi elden çıkarın
  8. Şap, şapka, eldiven vb. kışlık aksesuarları elden geçirin
  9. Tüm ayırma, elden geçirme süreci sonunda, boşalan dolap ve çekmeceleri silin, temizleyin ve yerleştirin
  10. Renk skalası yapmak size kolaylık sağlar, kıyafet seçerken aradığınızı kolaylıkla bulabilirsiniz

Minimal listesinin ilk 10 maddesi.
1.2.3.kıyafetlerimin çoğu ayrıldı verildi. O yüzden ilk 3 madde yapılmış oldu.
4. Genelde jean spor modern giyinmeyi seviyorum. her yıl modası geçmeyecek kıyafetler tercih ediyorum.
5. İç giyim de tamam geçen haftalar yapmıştım düzenli çekmecem.
6.çorapları elden geçirmem gerekiyor. 1. görevim
7.Aksesuarlarımın düzenlenmesi gerekiyor. 2. görevim

8. Şapkam vs azdır. atkıları kullanmazsam vericem.
9.temizlik yapmak yatak odasını 3. görevim
10. kıyafetleri düzenlemek 4. görevim

notlarımı alıyım. görevlerimi bitiriyim :)

ya bişi soracam 1.sınıfa giden üçüzlerimiz var yani eltimin kızları.. bugün doğum günleri ne alsam acaba?? benim aklımda kırtasiyeye gidip aktiviteli kitap tarzı birşeyler bakmak ama sizden de fikir rica etsem..
Benim yeğenlerim ikiz grup oyunu alıyoruz onlara çok hoşlarına gidiyordu
D&R da bir çok çeşidi var yaş gruplarına göre

Hafta sonları gezmeler out
Hafta sonu temizlik in :KK70:
Hafta sonu kalabalıkta gezilirmiymiş hem.

3gunun acısını cikardim bugun.

3 nevresim yıkandı asildi
1 battaniye yıkandı asildi
1mak beyazlar yıkandı asildi
Renkli yikanacak şimdide
Yeni nevresimler gecirildi.

Ev supurdum
Silme toz alma kaldi.

Kek yaptim.
3 tepsi açma yaptim.

Aksama balık kizarticam kardeşim tutmuş mis gibi olta istavriti.

Dikey supurgemin torbasini temizledim
Wc copu bosalttim.
Kabini sildim.

Şu silme ve toz alma işinide yaparsam balkonu yıkıcam bir de.

(Artik balkonda çamaşır kurutmuyorum is falan kokuyor kapalı terasımız var oraya asıyorum baya genis.)

Balkon ancak yıkanmalık kisin başka halta yaramiyor.

Hadi bana kolay gelsin.

Hafta sonları gezmeler out
Hafta sonu temizlik in :KK70:
Hafta sonu kalabalıkta gezilirmiymiş hem.

3gunun acısını cikardim bugun.

3 nevresim yıkandı asildi
1 battaniye yıkandı asildi
1mak beyazlar yıkandı asildi
Renkli yikanacak şimdide
Yeni nevresimler gecirildi.

Ev supurdum
Silme toz alma kaldi.

Kek yaptim.
3 tepsi açma yaptim.

Aksama balık kizarticam kardeşim tutmuş mis gibi olta istavriti.

Dikey supurgemin torbasini temizledim
Wc copu bosalttim.
Kabini sildim.

Şu silme ve toz alma işinide yaparsam balkonu yıkıcam bir de.

(Artik balkonda çamaşır kurutmuyorum is falan kokuyor kapalı terasımız var oraya asıyorum baya genis.)

Balkon ancak yıkanmalık kisin başka halta yaramiyor.

Hadi bana kolay gelsin.

Ooo kanki makine dayanmıyacak sana
bu aralar bende işlere yoğunlaşıcam.
ama düzeni olurken dağılıyorum.
yöntem denemeliyim.

Ooo kanki makine dayanmıyacak sana
bu aralar bende işlere yoğunlaşıcam.
ama düzeni olurken dağılıyorum.
yöntem denemeliyim.
Sorma bozulcak zaar.
Ya hem ev işi hem hamur isi yordu beni.
Yani ikisi bir arada olmamalıymış bir kez daha anladim.
Ev işlerinin olmadığı bir gün hamur işine yoğunluk vermek lazimmis.
Hallederim dedim ama darlandim.
Fırını kontrol et kek cirp ( 2 tane kek yaptim biri annemlere) sonra birini al ötekini at
3 tepsi açma tek tepsi pişiriyor firin.
Hâlâ toz alamadım şimdi toz alicam.

Fırınla isim bitti cunku unutursam diye korktum ya.
Insan uzuluyo yakarım korkusuyla basını bekledim resmen.
Ama 3 gün koy verdim ya toparlamasi yoruyor.
Dolapların ici dagilmisti.
Cekmecelerde oyle
Tozlar baya belli artik

Dün gece tembellik yaptığım için bütün işler bu güne kaldı
Sabah apar topar çamaşır makinasını çalıştırdım
Kahvaltı sonrasında bulaşık makinasını çalıştırdım
Tezgah ocak buz dolabı silindi
Arkasından balkonu yıkayıp mutfak ve salonu süpürdüm
Sonra toz aldım
Oğlumun odasını süpürdüm toz aldım
Banyoyu süpürdüm klozeti dezenfekte ettim
Duş kabin camlarını ve banyo dolabını lavabosunu sildim
Yatak odasını süpürdüm sildim
Öğlen saat 1 gibi oğlumu parka çıkardım yarım saat kadar
Öğle uykusuna yatırdım
Şimdi kahve molası
Birazdan yatak odası mobilyaları tozunu alıcam
Eşimin çalışma odasını süpürüp silip toz alıcam
En son a da girişteki dolabın içini düzenleyeceğim ve duş alıp arkadaşımı bekleyeceğim
İşten gelicek makarna salatası ve buzluk böreği eşimde tatlı alıcak bi çay demlerim meyvedir çerezdir yeterli sanırım
Hadi ben kaçtım iyi hafta sonları olsun hepimizin

1. Tüm kıyafetleri yere serin (Pantolon, kazak, elbise, etek, ceket vs.)
  2. Size olduğundan emin olduğunuz kıyafetleri bir kenara ayırın
  3. Kalanları tek tek deneyin, olmayanları ya da haz vermeyenleri ayırın
  4. Gardırobunuzda ağırlıklı olarak hangi tarza uygun giysilerin olduğuna karar verip, gardırobunuzda bulundurmayı devam ettireceğiniz giysileri bu yönde karar vererek tutun
  5. Ayrıntılı olarak iç çamaşırlarınızı elden geçirin
  6. Eskimiş, delinmiş ya da lastiği işlevini yitirmiş çorapları elden çıkarın
  7. Tüm aksesuarlarınızı bir yere yığın, tek tek inceleyerek elden geçirin, hasarlı parçaları “kullanıyorsanız” tamir ettirin, kullanmadıklarınızı ve sevmediklerinizi elden çıkarın
  8. Şap, şapka, eldiven vb. kışlık aksesuarları elden geçirin
  9. Tüm ayırma, elden geçirme süreci sonunda, boşalan dolap ve çekmeceleri silin, temizleyin ve yerleştirin
  10. Renk skalası yapmak size kolaylık sağlar, kıyafet seçerken aradığınızı kolaylıkla bulabilirsiniz
Minimal listesinin ilk 10 maddesi.
1.2.3.kıyafetlerimin çoğu ayrıldı verildi. O yüzden ilk 3 madde yapılmış oldu.
4. Genelde jean spor modern giyinmeyi seviyorum. her yıl modası geçmeyecek kıyafetler tercih ediyorum.
5. İç giyim de tamam geçen haftalar yapmıştım düzenli çekmecem.
6.çorapları elden geçirmem gerekiyor. 1. görevim
7.Aksesuarlarımın düzenlenmesi gerekiyor. 2. görevim

8. Şapkam vs azdır. atkıları kullanmazsam vericem.
9.temizlik yapmak yatak odasını 3. görevim
10. kıyafetleri düzenlemek 4. görevim

notlarımı alıyım. görevlerimi bitiriyim :)
Benim de ilk üç madde uzun süre önce tamamlandı. Bugün eşim ve kızım Eskişehir'e gittiler. Ben de fırsattan istifade önce avm'ye gidip çorap, pijama ve ev kıyafeti eksiklerimi aldım. Eve gelince de önce çamaşır-çorap olan çekmeceyi döktüm. Kaçmış çorapları, eskimiş çamaşırları ayıkladım. Babet çoraplarını yazlık eşyaların olduğu kuruya kaldırdım. Yeni aldığım çorapları yerleştirdim. Sonra solmuş olan ev kıyafetlerimi ablaya vermek üzere ayırdım. Bir pijamam ve taytım yırtılmıştı. Onları attım. Yeni aldığım pijamaları yerleştirdim. Yazdan kalan birkaç parça tişört ve ince pantolonu kaldırdım.
Sürekli düzenlememe ve atmama rağmen yine de birikme oluyor. Düzenli takip şart.

Bugün giymediğimiz kıyafetleri koliledik şehir merkezine giden arkadaşa verdik belediyeler alıyormuş evden fazlalıklar gitti dolaplarımız ferahladı.
Ama iş yerinde giymek için kıyafet almam lazım dolap eski haline döner yakında.
Pazartesiden sonra koşuşturmaca beni bekliyor çalışırken daha düzenli bir hayatım oluyor ama çok yoruluyorum kızlar :KK43:
Şimdilik 5 te işten çıkıcam evde epey vaktim olur işlerim aksamaz ama yaz dönemi kabus oluyor.

Benim minimalist yaşama geçme serüvenim kızımın doğumuyla başladı. Annemlerle farklı şehirlerdeyiz. Kızım 20 günlükken gitti annemler. Hamileliğimde köşe takımımı kayınvalidelere verdik yeni ev almışlardı biz de kullanmıyorduk bir çekyatım kaldı eşimin bekarlığından bir tane daha aldık oldu oturma odası. Doğum yaptıktan sonra kucağımda çocukla eşya dolu evde kalınca ücretsiz izindeyken evden poşetler koliler halinde fazlalıkları vermeye başladım Ne varsa verdim yorgan,kıyafet,mutfak eşyası verdikçe ev rahatlıyor temizliği düzenlemesi kolaylaşıyordu.Karşı komşum sağolun hep ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Kızım 1 yaşındayken annem yanımıza gelip kızıma bakmaya başladı biz de salonu kullanmaya başladık. Anneme de evde kullanmadıklarını ,ablamın kızı için çeyizlerde hatıra kalsın dediklerimin dışındakileri gönderdim. Kızım 4 yaşında çok yol aldım .Evim o kadar sade ki gören aaaa temizliği ne kolaydır diyor. Şimdi salonda koltuk takımı ,masa sandalye ve konsol üstünde tv,diğer odamda 2 çekyat ve kurutma makinesi,yatak odası takımı ve kızımın odasında yatak ,İKEA'nın masa sandalye şifonyer ve oyuncak dolabı var Her şeyim az mesela kışlık 4 kazak ,3 hırka,bir siyah bir beyaz vadi, 2 gömleğim var kombinleyip giyiyorum. Dolaptaki her şeyi konmari katladım hem az yer kaplıyor hem de her şey gözümün önünde duruyor. Yiyecekler için de geçerli haftalık liste yapıp buna göre alış veriş yapıyorum. Çöpe atılan yiyecekler, kullanılmayan kıyafet ve fazla eşya yok hayatımda . Planlıyım her zaman böyleydim ama minimalist yaşamak daha bi planlı yapıyor insanı. Daha yazacak çok şey var fırsat buldukça yazmaya devam ederim kızlar

Benim minimalist yaşama geçme serüvenim kızımın doğumuyla başladı. Annemlerle farklı şehirlerdeyiz. Kızım 20 günlükken gitti annemler. Hamileliğimde köşe takımımı kayınvalidelere verdik yeni ev almışlardı biz de kullanmıyorduk bir çekyatım kaldı eşimin bekarlığından bir tane daha aldık oldu oturma odası. Doğum yaptıktan sonra kucağımda çocukla eşya dolu evde kalınca ücretsiz izindeyken evden poşetler koliler halinde fazlalıkları vermeye başladım Ne varsa verdim yorgan,kıyafet,mutfak eşyası verdikçe ev rahatlıyor temizliği düzenlemesi kolaylaşıyordu.Karşı komşum sağolun hep ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Kızım 1 yaşındayken annem yanımıza gelip kızıma bakmaya başladı biz de salonu kullanmaya başladık. Anneme de evde kullanmadıklarını ,ablamın kızı için çeyizlerde hatıra kalsın dediklerimin dışındakileri gönderdim. Kızım 4 yaşında çok yol aldım .Evim o kadar sade ki gören aaaa temizliği ne kolaydır diyor. Şimdi salonda koltuk takımı ,masa sandalye ve konsol üstünde tv,diğer odamda 2 çekyat ve kurutma makinesi,yatak odası takımı ve kızımın odasında yatak ,İKEA'nın masa sandalye şifonyer ve oyuncak dolabı var Her şeyim az mesela kışlık 4 kazak ,3 hırka,bir siyah bir beyaz vadi, 2 gömleğim var kombinleyip giyiyorum. Dolaptaki her şeyi konmari katladım hem az yer kaplıyor hem de her şey gözümün önünde duruyor. Yiyecekler için de geçerli haftalık liste yapıp buna göre alış veriş yapıyorum. Çöpe atılan yiyecekler, kullanılmayan kıyafet ve fazla eşya yok hayatımda . Planlıyım her zaman böyleydim ama minimalist yaşamak daha bi planlı yapıyor insanı. Daha yazacak çok şey var fırsat buldukça yazmaya devam ederim kızlar
Sürecimiz çok benzer. Ben çok planlı değildim, sade de değildim. Bunları öğrenmem ve uygulamam zaman aldı. Sonuçtan son derece memnunum. Hatta şu an eskiden benim de olduğum şekilde yaşayan insanlara hayretle bakıyorum.

Bugün evin detaylı tozunu alirken iki tane kullanmadigim yarım deodorontlar vardı attım kurtuldum. Daha ayiklamam gereken makyaj malzemeleri var ama ona daha vakit ayiramadim.

günaydın...
hafta sonu oğlum huysuzdu azı dişler geliyor onunla ilgilendim.

oğlumun çamaşırlarını yıkadım ütüledim (bizimkileri hafta içi kayınvalidem yıkayıp ütülemişti)

ama alışveriş yaptım bu hafta sonu hemde gereksiz :KK43:
parktan dönerken ayakkabısının tekini düşürmüşler kaybolmuş ayakkabı almak için avm gittim ayakkabı, 2 üst, 2 alt, 1 kilotlu çorap, 1 yelek aldım ayakkabı hariç diğerlerine ihtiyaç yoktu evdeki kıyafet yığınına biraz daha eklemiş oldum. sadece 1 sezon giyecek seneye küçülecek ama kendimi tutamadım :KK43:
eve gelince kargo geldi kuzenim sürpriz yapmış pantolon, gömlek ve hırkadan oluşan bir takım göndermiş :)

ben de cumartesi bir deri mont, bir baharlık uzun ceket, bir de trençkot verdim. kışlıklarım bir nebze azaldı. eşim evde değildi, onunkilere dokunamadım ama onun da verilecekleri var.

kırtasiye malzemesi olarak kocaman bir rulo fon kartonları vardı, onları verdim. kırtasiye malzemelerinden daha ayırmam gereken çok şey var.

öncelerden temizlik malzemelerine karşı bir zaafım vardı, evde her yeri temizlemek için ayrı ayrı bir sürü temizlik malzemesi var, kullanıyor muyum? pek değil. en çok kullandıklarım :cif domestos. bundan sonra bu ikisi haricinde bir temizlik malzemesi almayı düşünmüyorum, diğerlerini bitirmeye çalışıyorum. envayi çeşit de temizlik bezi ve süngeri var. bu zaafdan kurtuldum. ama kırtasiye malzemeleri için aynı şeyi söyleyemiyorum.

Benim de ilk üç madde uzun süre önce tamamlandı. Bugün eşim ve kızım Eskişehir'e gittiler. Ben de fırsattan istifade önce avm'ye gidip çorap, pijama ve ev kıyafeti eksiklerimi aldım. Eve gelince de önce çamaşır-çorap olan çekmeceyi döktüm. Kaçmış çorapları, eskimiş çamaşırları ayıkladım. Babet çoraplarını yazlık eşyaların olduğu kuruya kaldırdım. Yeni aldığım çorapları yerleştirdim. Sonra solmuş olan ev kıyafetlerimi ablaya vermek üzere ayırdım. Bir pijamam ve taytım yırtılmıştı. Onları attım. Yeni aldığım pijamaları yerleştirdim. Yazdan kalan birkaç parça tişört ve ince pantolonu kaldırdım.
Sürekli düzenlememe ve atmama rağmen yine de birikme oluyor. Düzenli takip şart.

Aynen sürekli takip etmek gerekiyor.
çorabım çok benim bu kışı çıkarırlar.
3-4 yıllık çoraplarım.

Pijama istiyorum aslında ama idare edicem bu kış.

Bugün giymediğimiz kıyafetleri koliledik şehir merkezine giden arkadaşa verdik belediyeler alıyormuş evden fazlalıklar gitti dolaplarımız ferahladı.
Ama iş yerinde giymek için kıyafet almam lazım dolap eski haline döner yakında.
Pazartesiden sonra koşuşturmaca beni bekliyor çalışırken daha düzenli bir hayatım oluyor ama çok yoruluyorum kızlar :KK43:
Şimdilik 5 te işten çıkıcam evde epey vaktim olur işlerim aksamaz ama yaz dönemi kabus oluyor.

Yaz dönemi felaket benim içinde.
sabah git aksam 9da 10 da evde ol. anca duş al yat.
hiç eve bakamıyorum acil olanları yapıyorum.
o yüzden kıştan evi sadeleştiriyorum temizliyorum.

Çok güzel anlatmışsın
benimde evden biraz daha eşya çıkacak gibi.

günaydın...
hafta sonu oğlum huysuzdu azı dişler geliyor onunla ilgilendim.

oğlumun çamaşırlarını yıkadım ütüledim (bizimkileri hafta içi kayınvalidem yıkayıp ütülemişti)

ama alışveriş yaptım bu hafta sonu hemde gereksiz :KK43:
parktan dönerken ayakkabısının tekini düşürmüşler kaybolmuş ayakkabı almak için avm gittim ayakkabı, 2 üst, 2 alt, 1 kilotlu çorap, 1 yelek aldım ayakkabı hariç diğerlerine ihtiyaç yoktu evdeki kıyafet yığınına biraz daha eklemiş oldum. sadece 1 sezon giyecek seneye küçülecek ama kendimi tutamadım :KK43:
eve gelince kargo geldi kuzenim sürpriz yapmış pantolon, gömlek ve hırkadan oluşan bir takım göndermiş :)

bende kızıma almak istiyorum da
şuan ne az ne çok kıyafeti var.

ben de cumartesi bir deri mont, bir baharlık uzun ceket, bir de trençkot verdim. kışlıklarım bir nebze azaldı. eşim evde değildi, onunkilere dokunamadım ama onun da verilecekleri var.

kırtasiye malzemesi olarak kocaman bir rulo fon kartonları vardı, onları verdim. kırtasiye malzemelerinden daha ayırmam gereken çok şey var.

öncelerden temizlik malzemelerine karşı bir zaafım vardı, evde her yeri temizlemek için ayrı ayrı bir sürü temizlik malzemesi var, kullanıyor muyum? pek değil. en çok kullandıklarım :cif domestos. bundan sonra bu ikisi haricinde bir temizlik malzemesi almayı düşünmüyorum, diğerlerini bitirmeye çalışıyorum. envayi çeşit de temizlik bezi ve süngeri var. bu zaafdan kurtuldum. ama kırtasiye malzemeleri için aynı şeyi söyleyemiyorum.

Bende dikişe merak sardım.
ama malzeme alırsam durmam sanırım.
şimdilik erteledim.
eve olursam ilerki zamanlar başlarım.

temizlik malzemesi bende
tüm yüzeyleri kullanıyorum
camsil
cif
yagçöz
porçöz
çif banyo
çamaşır suyu
arap sabunu
bulaşık deterjanları.
ve birçok malzemeye sahibim.
nasıl azaltsam bilmiyorum

yedeklemiyorum ama bitenin eksikliğini hissedersem alıyorum.

X