Popüler Konu Minimal Yaşam

Slm kızlar herkese güzel bir ay diliyorum bu yılın getirdiği bir sürü olumsuzluğa rağmen..Pinterestte denk geldim paylaşmak istedim. 11. Madde bana ait

Yeni bir aya başlarken yapılacak 10 şey:

1- geçmiş ayın değerlendirmesini yapın.

2-yeni ay için 1 hedef belirleyin.

3- planlarınızı ve notlarınızı yazın.

4-derin temizlik ve eleme yapın.

5-yeni ay için bir kitap seçin.

6-bütçe planlaması yapın.

7-kendinize önemli sorular sorun.

8-cüzdanınızı temizleyin.

9-randevularınızı programlayın.

10-ailenizle ve arkadaşlarınızla buluşmalar planlayın.

11- sahip olduklarınıza şükredin.

Çok güzel bir liste olmuş not alacağım

Ekran görüntüsü aldım ben de

Bu ay her hafta için bir oda belirleyelim
Fly lady e gore değil de kendime gore plan yaptım
Sizde istediginiz odadan başlayabilirsiniz

1. Hafta odak noktam mutfak

Pazartesi bakliyat dolabını kontrol edeceğim
Kavanozlar
Yedekler
Alinacaklar listeye yazılacak

Salı gıda dolabı kontrolü
Çerezler
Icecekler
Alınacaklar listeleme

Çarşamba baharat bölümü
Kavanoz kontrolü
Eksikler

Perşembe
Buzdolabı

Cuma raflar ve çevre temizliği 15 dk süre içinde

Hemen bir değerlendirme ile başlamak istiyorum,
1.Gectigimiz ay benim için ruhsal çöküntü yaşadığım bir ay oldu,bu kadar olumsuzluk içinde şu dönemde insanın psikolojisi ister istemez etkileniyor,ayın son günleri kendimi toparladim çok şükür.Bu konuda Mikan in çok etkisi oldu.Ona çok teşekkür ediyorum
Ayın son haftası beslenmeme dikkat etmeye başladım ve kendi adıma iyi bir başlangıç oldu .Aya kötü basladim ama iyi kapattım.
Bir kaç parça eşya eledim ve 3 büyük koli ayırdım.Bunlar şuan derin depolamada ihtiyaç duymazsam elenecek eşyalar.
2.Bu ay hedefim 5 kilo vermekbir kısmı gitti bile şükür.
3
4.Bir kaç gündür dolap içlerini elden geçiriyorum.Ben çok hatıra saklayan biri değilim ama eşimin yazdığı notlar vs saklamışm oğlanın kıyafetleri de hep verdim ama bir kısmı hatıra olacak.Bugun hedefim derin temizliği bitirmek.Haftaici okul+canlı dersler olduğundan asla detaylı bir iş yapamıyorum.Bu haftaya iyi bir başlangıç yapmak istiyorum.Ve eşimin oğlumun hatiralarini minimal bı düzende küçük bı kutuda toplama hedefim var.Bunu da bugün bitirmeyi planlıyorum.
5.Bu ay ders notları ve tutanaklarima odaklanıp dosyalamaya odaklanacagim bı konuda çok daginigim,planlarım eksik.
6.Butce planlaması yapmıştım,ama bir kaç ay birikim yapamam ,yakin zamanda sıfır arac almıştık ödemeleriniz var.
7.8.9.10
Arkadaşlarımla düzenli aralıklarla görüşüyorum bana iyi geliyor.
Bir kaç ziyaret yapmam lazım uygun bir şekilde onları da planladim ,aramam gereken uzun zamandır aramadigim bir kaç arkadaşımı aradım dün bana çok iyi geldi bu da.
Vee Şükür
Tüm buhranlarimiza rağmen gulumseten Rabbimize
Ben kalkıyorum kızlar akşam rapor vereceğim bana katılmak isteyen var mı

Yaaa salty onore ettin beni teşekkür ederim
Deftere yazdım buraya da geçireyim değerlendirmemi

Ben de varım. Oturma odası demiştim ama ben de mutfakla başlıyım çok dağıldı orası

1- spor, su tüketimi, sağlıklı beslenme, temizlik ve düzen konusunda verimsiz bir aydı Ekim.
1 kitap bitirdim. Çocuklarla güzel vakitler geçirdik. Evin eksik işleri( çerçeve vs asma gibi) tamamlandı. Bolca eleme yapıldı.

2- haftalık hedef belirleme kararı aldım.
1. Hafta: şeker tüketilmeyecek.
2. Hafta: ekmek tüketilmeyecek.
3. Hafta: en az 2 lt su içilecek.
4. Hafta: spor yapılacak.
3-
5- Yeşilin Kızı Anne ve Anne beynim aç kitapları bitirilecek.
6- Ekim ayında 200 tl kenara atarak birikime başladım. Bu ayın 15inde de en az 100 tl kumbaraya atılacak.

7- Önemli sorular:
-Başarmayı umduğum şeyler neler?
-Bu ayı ne daha eğlenceli yapar?
-Bu ayın sonunda nerede olmayı hedefliyorum?
-Nasıl kendimi daha çok geliştirebilirim?
-Nasıl değerlerime uygun davranabilirim?
...
8-
9-
10- hala okul dışında kimseyle görüşmüyoruz ve bunun eksikliğini çok yaşıyorum. Sadece kayınvalidemlere gidiyoruz, neyseki ayın ortasında annem gelecek
11- sahip olduğumuz her şey için sonsuz şükürler olsun

S Salty

Ekim ayında yapılanlar ve korona engeline takılanlar :)
1- 4 kitap okunacak+++++
2-Her gün 10 dakika karın egzersizi yapılacak.(Karantina süreci haricinde yaptım)
3- Günde 10000 adım(Karantina süreci haricinde yaptım)
4-Saç kesimine gidilecek.-------
5- Kızımın doğum günü yapılacak+++++++
6-Eşimle 2 gece evde sinema keyfi yapılacak(çocuktan fırsat bulamıyoruz da)-----
7- Kızım için kreşler araştırılacak.------
8- Kışlık turşu, domates, fasülye gibi dondurucu hazırlıkları yapılacak-----
9-Kızıma kışlık kıyafetler ve ayakkabı alacağım.+++++
10-Yatırılan AGİ parası ile dolar alınacak(Agi parası korona testlerine gitti ne yazıkki)
11-1 haftalık aralıklı oruç deneyimlenecek.-----
12- Kızımla her gün telefon ve televizyonsuz 1 saat oynanacak.+++++
13- Havanın elverdiği günlerde kızımı 1 saat parka götüreceğim ya da evden çıkaracağım.(Karantina süreci haricinde yaptım)
14- Kızımın 2 yaş aşıları ve doktor kontrolleri yapılacak.-----
15-Ay boyunca 2 adet yeni yemek tarifi deneyeceğim.(1 adet denendi)
16-Eşimin işlerine yapabildiğim ölçüde destek olacağım(aynı meslek olmanın avantajları)-----
17-Telefon faturamı düzenleyeceğim.-----
18- Her gün ailem veya arkadaşlarımdan birini arayıp sohbet edeceğim.+++++
19-Kızımı sütten kesmeye çalışacağım+++++
20-Evin kase, yemek tabağı, kaşık ve çatal eksikleri için alışveriş yapacağım.-----

Aslında koronavirüs durumu olmasaydı her şey çok güzel olacaktı ama çok şükür bu günümüze :) Gelecek ay her şeyi daha güzel şekilde toparlayacağım :)

Bugün öğlene kadar günlük işleri bitirdim

Çamaşır yıkanıyor onlar asılacak
Kuruyanlar katlanacak
Bakliyat dolabına bakacağım
Arabaya antifriz koyulması gerek çarşıya gidicem

Saat 4 te akşam yemeği yaparim

Çay molası verdim

Merhabalar,
Kızımın yazlık kıyaferini hurca koyup kışlıklarını dolabına yerleştirdim. Küçük gelenleri ayırdım. Zaman zaman ayırıyordum zaten, epey birikti. Henüz ihtiyaç sahibine veremedim. En yakın zamanda vereceğim inşallah.

Eklentiler

• C097421B-F781-4AF3-8A87-2B0EF082186B.jpeg
    77,7 KB · Görüntüleme: 66
Eline sağlık bellezam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…