Popüler Konu Minimal Yaşam

Merhaba ben de katılmak istiyorum aranıza :)
Evliyim 10 aylık bir kızım var kızımın doğumu ile evimi tanımaya başladım çalışırken otel gibi kullanıyorduk. İşleri kendim yapmaya başladıkça ne çok fazlalığım olduğunu anladım. Ben de sadeleşmek istiyorum. Ve herkes benim gibi anneden şikayetçi :)
Ben verecek kimse tanımadığım için anne sen dağıt diyorum o da her vereceğim dediğim şeye dursun o verilir mi şu kadar para verdik bir kere kullanmadın diyor ( demek ki lazım değil boşa alınmış :) )
Velhasıl sizinle sadeleşmeyi ben de başarmak ferah hızlı toplanan işlevsel bir evde yaşamak istiyorum:)

Hosgeldin :) anneler hep boyle o yuzden onlardan habersiz atilmasi lazim :))

hoş geldin aramıza

Günaydın
Bizim bir yazlık var
Annemde yıllarca evden çıkardığı eşyaları yazlığa depoladı
1+1 ev tıka basa dolu

bizim evin aynısından bir arkadaşımın yengesi aldı
Evi o kadar sade ve zevkli döşedi ki
Anneme dedim yazık yıllarca boşuna buraya doldurdun eskileri

Bilmiyorum
Ben artık kıyıyorum
Atıyorum ya da veriyorum
Eğer kullanılmayacaksa evden çıksın

Slm hoşgeldin.
öncelikle hergün biraz düzen yapman gerekiyor.
mesela çekmece düzenliyorsan
sadece ne kullanıyorsun onları koy.
gerisini kaldır. eksikliğini hissedersen geri eklersin dolaba kalanı verirsin atarsın.
kullanmak istediğin krem vs varsa lavabo yada dolabın üzerine koy, gözünün önünde dursun.

sana olmayan kıyafetleri ver.

çocugun kullanabileceği oyuncaklar kalsın
diğerlerini 2. bebek istiyorsan saklayabilirsin ama depoda yada baza altına sığacak kadar.
sonuçta 2. bebeğede oyuncak kıyafet vs alınır :)

fazla perdeyi at gitsin.

Ahsss bu anneler.
Ben annemle aynı binadayım kapıdaki çöpümde oyle tava tencere giysi bulsa bile el koyuyor ahh neler cekiyorum.
Balkona saklıyorum artik çöpleri hani dışarı çıkacağım zaman atiyorum kapının önünde bile tutamaz oldum.

Eski pijamaların vardi yanı rahat 14 senesi var evlendigim zamandan.
Biri polardi biri ince mevsimlik.
Yırtığı falan yoktu ama soldu falan onları bile giyeriz dursun diye aldi.

Artık ya makas atiyorum ya da saklayarak atiyorum.

Umarım bizler oyle olmayız korkuyorum ya aman aman.

Benimde annem vermez.
Bende sende dursun diyip ona veriyorum
yorganları kv göndericem benden cıksında onlar düşünsün :)

Ben önceden bisi alırken ya da atarken uzulurdum.
Alırken acaba gercekden ihtiyacım varmi atarkende ya ben buna 100tl vermiştim diyordum.

Tamam verdim 100tl. ama senelerce kullandım görevini yerine getirdi tamam diyorum.
Sıkıldigim seyleride tutmuyorum.

Mesela önceki ben ucuz bisi alsam sevinirdim misal ucuz tencere ayy nekadar ucuz alım hemen derdim.

Cok Ama cok akillandim.

Ucuz ama ihtiyacım yok ve tek başına ne isimi görecek bu uyumsuz falan diyorum.

Iyi kaliteli 2 Takım alıp hepsini evden cikaricam.
Içime sinen sevdiğim az ve isimi gören parçalar olacak.

Ucuz olsun lazim olur diye hic bisi elimi atmiyorum artik.

hoşgeldin bende aynı durumdaydım doğumla birlikte evimi tanıdım bir düzen kurdum ama doğum iznim bitip işe dönünce herşey yine karıştı. çocuğa ben işteyken kayınvalide bakıyor evim buram buram kv sitili kokuyor

Kanki annelere temizlik hastaları gibi program yapıp evlerini düzenleyelim.

Dün kocaman battaniyemi yıkadım.
ne zormuş çamaşır yıkamak
iyi ki makine icat olmuş.
keşke yorgan sığacak kadar büyük alsaydım.

bugünde yapılacak çok iş var.
sonrasında az mola vericem temizliğe. 2 gün tatil ilan edicem kendime :)

Hosgeldin :) anneler hep boyle o yuzden onlardan habersiz atilmasi lazim :))
Hoş buldumm sanırım öyle :)

hoş geldin aramıza
Teşekkür ederim hoş buldum

Ayyy o çok daha fenaymışşş :) benim o kadar görmüyor da ben de dağıtsın diye İnan verince bir gözden geçiriyor tabii. Benim annem kendi evinde çok tutmaz çevrede ev açacak öğrenci olunca mesela bir mutlaklık eşya verir böyle bir sürü ev düzmüştür ama hala da var seviyor almayı ama eski bir şey de tutmaz elde. Benimkiler çok yeni olduğu için koyamıyor 3 yıllık evliyim evlenirken zorla çeyiz sandığı gibi şey aldık mesela kadife bir şey o zaman Hoşuma gidiyordu da ama şu an gereksiz kendi evin olunca yer çıkar dursun dolapta diyor mesela ya da süslü yatak örtüsü 2-3 kere kullandım taşlı va değil ama zorla aldırdığı için sevemiyorum baza bekliyor. İnşallah kurtulacağım. :)

Benimde annem vermez.
Bende sende dursun diyip ona veriyorum
yorganları kv göndericem benden cıksında onlar düşünsün :)
:)) kayınvalidem uzak o hiç karışmaz Ama ona versem onun yerinde yer işgal eder sanırım kıyamaz o da :)

Ayy :) Allah yardımcınız olsun güzelce bakıyor ben içiniz rahatsa katlanılacak başka çare yok :)

Kanki annelere temizlik hastaları gibi program yapıp evlerini düzenleyelim.
Valla benim anneme lazim

Dün artik bir gün taşınacağız burdan diye dusunuyor banada anlatiyor.
C.mak. alırım
Bulaşık mak.
Buzdolabıtv
Sonra yorganlar
Yorgan yok anne yorgan yok hazır aliriz 2 tane unut yorganları

Götürmem diyor ama sonra diyor ki bi oda fazla olmasa bile ben y.odama yığarım diyor
Cildiracimmmm

Canım bu lafını çok seviyorum bende atarken üzülürdüm bir şey atarken kaça aldım kaç sene kullandım diye düşünüp öyle atıyorum artık.
20 liraya aldığım tshirtü atarken üzülmüyorum artık en azından

Yani eskiler yorganla alakalı ne anıları varki bu kadar sahipleniyolar anlamıyorum

benim annem de tam insanı çileden çıkaracak kadar istifçi.
ablam çöpe bir şey koysa geri çıkarıyor, ben o görmeden atıyorum çöpe, gizli saklı. bu güne kadar attığım şeyleri farketmedi.
ablam onun gözü önünde atınca evde kavga çıkıyor
en son gittiğimde tüm kıyafetlerini döktüm ortaya, epey ayırdık ancak, bazılarına kıyamadı, köyümde ihtiyacı olanlara veririm diye attırmadı. onları da ayırsa 3 büyük çöp poşeti çıkar yani

ben de evin alt katında bulunan bodrumda kocaman iki valizin içinde perdeleri saklıyorum, o kadar çok taşındım ki, hiç bir evde perdeler uymadı, misal ilk evlendiğimde mekanizmalı perdeler vardı, tüm ev için çok büyük paralar vererek ondan yaptırmıştım,(katlanır, çubuklar geçirilen) taşınınca olmadı, zaten storlar için duvar deliniyordu, şimdikiler kornişe takılıyor, onları çöpe attım, kimseye de verilmiyor, ölçülerden dolayı. sonraki evlerde kiminde yarım perde, kiminde uzun perde almak zorunda kaldık, bir de zebra perdeler var. bu perdeleri belki öğrenci evi ya da yalnız yaşayan bekar birilerine veririm diye ayırdım. ancak onlar bile artık eşya almıyor. kardeşim 1+1 de kalıyor, eşyalı olduğundan benim eskilere ihtiyacı yok. ben de okul bitince ev tuttuğunda kullanır belkidiye saklıyorum. ya da herkes gibi yazlık alırsak ya da kayınvalide köye ev yaptırırsa vs diye saklıyorum. sonra da diyorum ki ya ben annem gibi atmamak için bir nedenim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…