Popüler Konu Minimal Yaşam

haftalık bildirim de yapayım.
bu hafta çok büyük parçalar elden çıkarmadım, ancak günlük bir parça şeklinde devam ediyorum. 7 parça
Çocuk bot (çok yeniydi, makinede 30 derecede yıkayıp, verdim)
traş köpük fırçası (evde tam 4 tane fırça olduğunu gördüm, fazla olanları göz önünden kaldırınca, bu kadar çok olduğunu anlamamıştım, sanki berber dükkanı)
gamboç (uzun kaban, pardesü için olanlardan, evde uygun kıyafet yok onun içine girecek)
Boyama kitapları (benimkiler boyama yapmayı reddettikleri için bir kısmını verdim, çok fazla almış annem)
asma kilit (15 yıl önce öğrenciyken çalıştığım iş yerinde kullandığım bir kilit, lazım olur diye kaldırmışım, 15 yıldır lazım olmayan şey bundan sonra da olmaz)
tivibu kumandası (tivibu modem iade edildi, kumanda evde kalmış, isterler diye bekletiyordum, 10 ay oldu, arayan soran yok, çöpe attım)
saç kremi (çok fazla saç kremi vardı, saçlarım da kısacık, yani kullanmıyorum artık, kremleri bakıcıya verdim)

Bir de çok fazla hediye geliyor eşime, Allah razı olsun getirenden, ben onları da bodruma koyuyorum, kardeşime ya da yazlık eve diye:confused:bodrumda birikmeye başlayanlar bile yazlık ev alsam, eskileri götürmeme gerek kalmaz. dün porselen çaydanlık gelmiş, altı emaye olan, geçen hafta karnıyarık tenceresi, iki ay önce bornoz seti, havlular, güral porselenden çok şık kahve fincan takımları, çini duvar saati, vazolar, vs.
bir yandan bunlar da birikiyor evde
eskileri atıyorum, bunları da kıyamıyorum, hediye götürürüm, yazlık alırım vs. yazlık da istemiyorum aslında, yazlık alıp tüm sülaleye hizmet edip, başıma dert mi alacağım:olamaz: kendim gitmek istesem, doluluktan yer bulamam o derece olur eminim.

Bir de çok fazla hediye geliyor eşime, Allah razı olsun getirenden, ben onları da bodruma koyuyorum, kardeşime ya da yazlık eve diye:confused:bodrumda birikmeye başlayanlar bile yazlık ev alsam, eskileri götürmeme gerek kalmaz. dün porselen çaydanlık gelmiş, altı emaye olan, geçen hafta karnıyarık tenceresi, iki ay önce bornoz seti, havlular, güral porselenden çok şık kahve fincan takımları, çini duvar saati, vazolar, vs.
eskileri atıyorum, bunları da kıyamıyorum, hediye götürürüm, yazlık alırım vs. yazlık da istemiyorum aslında, yazlık alıp tüm sülaleye hizmet edip, başıma dert mi alacağım:olamaz: kendim gitmek istesem, doluluktan yer bulamam o derece olur eminim.

:KK70: Doğru diyosun gercekten. Herkes senden önce davranır gitmeye

yazlık çok mantıksız. ev alabiliyorsan yatırım amaçlı alıp kiraya vereceksin. onun kirası seni her yıl tatile götürür zaten:KK48: yazlığın olunca sürekli aynı yere tatil gitmek zorundasın ve kendi evin olduğu için yemeğe bulaşığa çamaşıra devam. bir de arkadaşlarını akrabalarını davet etmek zorundasın. etmesen arada onlar da gelmek ister. bu da ayrıca külfet. oysa her yıl farklı yere gitmek varken ne gerek böyle şeylere:stop: düşünsenize tatildesiniz herşey dahil. sabah öğlen akşam istediğin gibi ye, havuza gir, dinlen, uyu, animasyonlara katıl vs vs tatilim geldi yaa.. özellikle de yurtdışı şöyle sıcacık bir ülkeye gidesim var :olamaz:farklı kültürler göresim var.

Canım bu lafını çok seviyorum bende atarken üzülürdüm bir şey atarken kaça aldım kaç sene kullandım diye düşünüp öyle atıyorum artık.
20 liraya aldığım tshirtü atarken üzülmüyorum artık en azından:KK48:
Ben arada vicdanımı rahatlatmak icin (ben sigara kullanmıyorum esim kullaniyor)
sigara kullansam bi de havaya gitcekti param en azindan aldim kullandim yillarca hevesim gecti diyorum.
Esim ayda 300tl nerdeyse sigaraya veriyor cok kiziyorum.
Ben geçen cezve takimi aldım belki 10 sene kullanıcam iyi bir marka aldım 80tl verdim.
Ona bile düşünerek aldım esime kızıyorum o parayı sen bana ver diye.

yazlık çok mantıksız. ev alabiliyorsan yatırım amaçlı alıp kiraya vereceksin. onun kirası seni her yıl tatile götürür zaten:KK48: yazlığın olunca sürekli aynı yere tatil gitmek zorundasın ve kendi evin olduğu için yemeğe bulaşığa çamaşıra devam. bir de arkadaşlarını akrabalarını davet etmek zorundasın. etmesen arada onlar da gelmek ister. bu da ayrıca külfet. oysa her yıl farklı yere gitmek varken ne gerek böyle şeylere:stop: düşünseniz tatildesiniz herşey dahil. sabah öğlen akşam istediğin gibi ye, havuza gir, dinlen, uyu, animasyonlara katıl vs vs tatilim geldi yaa.. özellikle de yurtdışı söyle sıcacık bir ülkeye gidesim var :olamaz:farklı kültürler göresim var.
Ben sevdiğim yerse eger hep aynı yer aynı ev aynı düzen seviyorum.
Ama şuan ölü yatırım gibi geliyor bana.

Çünkü esim calisiyor yazın ancak esimle 1 hafta eşimsizde 15gun kalabiliyorum gittigimde.

Yani yazın toplasak 1 ay kalabileceğim bir eve de 1000bin tl ler vermek suan cok mantıksız geliyor bana

Ama çok istiyorum.

Ileride insallah unu eleyip eleği asinca kucuk bir kasabaya cekiliriz edi ile büdü :)

Yani eskiler yorganla alakalı ne anıları varki bu kadar sahipleniyolar anlamıyorum :KK70:
Ayyy ananemin koydeki harabe evde yunu var hala onu sayikliyo
Ben sana alayim 2 kilo yün dedim

Yok sizin arabanız var koye gidince getirin diyor
Ya ev harabe olmuş yün mü kalir daha.
Taş olmuştur dura dura.

Illede yunlerim diyo.
Annemde demez insallah iyice yaşlandıkça cok amin.

selam kızlar bende geldim araniza tavsiyelerinize ihtiyacim var :) 3.5 senelik evliyim bebegim yok ama evdeki fazlaliklar cok canimi skiyor 4+1 evim her odada bi esya. En oncelik kiyafet dolabimdan baslayacagim zaten zaman zaman yapiyordum ama bi daha gozden geciricem ve bir suru sey cikacagindan eminim,daha sonra cekmeceler.. daha sonra bi erzak odam varki anlatamam size resmini cekip atmak isterim fikir vermeniz acisindan. Bi soru soriyim size mesela eve yeni aldiginiz elektronik esyalarin kutusunu atiyomusunuz ben en son cayci aldim ve kutusunu atamadim neden cunku kiraciyim belki tasinirken icine koyarim diye onun disinda zeytin peynir dondurma kaplarini atiyomusunuz bende biraz var onuda yazda pikniklere giderken kullan at yapariz yada eve gelen misafirin yanina biseyler koyariz diye tutuyorum vs iste:) valla butun fikirlere acigim aydinlatin beni :) biktim fazla esyalardan. Bide evinizde konsol gumusluk tarzi esyalariniz varmi

geçen gün saydım 10 tane ev tişörtüm var.
yani eskiyen tişörtlerimi atmaya kıyamayıp bol bol ev tişörtü yapmışım
onları acilen elemem lazım nedir yaaa 10 :oha:
Yazın bunları bendee elicem.
Hevesle alıp sonra begenmeyip aman evde giyerim diyip evde dahi giymediklerim var.
Yazlıkları çıkarırken büyük bir elemede ben yapicam.

Annem bi de hayal kuruyor dün hayale bakin.

Evimiz kentsel dönüşüm kapsamınsa suan 2+1
Diyoki 3+1 verseler orada kilerim olmaz 1 odaya doldururum diyor.
He canim he dedim
Doldur orayada doldur.
Orayada istifle
yatağı bazalı degil (allahdan) baza alırım diyor

Bu beni de cok düşündürüyor

Yani sevdiklerım basımla beraber kapım açıkda
Kuzenler falan var ee yazlık al da gidelim diyorlar almak istedigimi biliyorlar.

Bu ne pişkinlik ne münasebet.

Bu da kafami kurcaladigindan acele etmicem

selam kızlar bende geldim araniza tavsiyelerinize ihtiyacim var :) 3.5 senelik evliyim bebegim yok ama evdeki fazlaliklar cok canimi skiyor 4+1 evim her odada bi esya. En oncelik kiyafet dolabimdan baslayacagim zaten zaman zaman yapiyordum ama bi daha gozden geciricem ve bir suru sey cikacagindan eminim,daha sonra cekmeceler.. daha sonra bi erzak odam varki anlatamam size resmini cekip atmak isterim fikir vermeniz acisindan. Bi soru soriyim size mesela eve yeni aldiginiz elektronik esyalarin kutusunu atiyomusunuz ben en son cayci aldim ve kutusunu atamadim neden cunku kiraciyim belki tasinirken icine koyarim diye onun disinda zeytin peynir dondurma kaplarini atiyomusunuz bende biraz var onuda yazda pikniklere giderken kullan at yapariz yada eve gelen misafirin yanina biseyler koyariz diye tutuyorum vs iste:) valla butun fikirlere acigim aydinlatin beni :) biktim fazla esyalardan. Bide evinizde konsol gumusluk tarzi esyalariniz varmi

Plastiklerin hepsini atiyorum ben saklama kaplarim var 3-4boy onları kullanırım hep.

Kutuları eğer o eşyayı açıp kullanıyorsan atiyorum (taşınırken patpatlardan alıp sararsın bakkallar koli veriyor ya da satılıyor oyle kolileyebilirsin).

Pikniğe gitsekde kullan at alıyoruz mangalı bile.
Evimde hic 2.halim yok.
2.tülüm yok (eski evimdekiler var onlarda uymuyo yazlık vs icin duruyor)
Misafir icin çatal,bardak ve tabağım yok.
Misafir yorganim yok.
Biz ne kullanıyorsak o.
Yedek pijamam bile yok

(Şuan kendimi fasfakir hissettim ya)

Bu beni de cok düşündürüyor

Yani sevdiklerım basımla beraber kapım açıkda
Kuzenler falan var ee yazlık al da gidelim diyorlar almak istedigimi biliyorlar.

Bu ne pişkinlik ne münasebet.

Bu da kafami kurcaladigindan acele etmicem
valla yazlık hoş güzeldir de hep birilerini ağırlamak falan bana gore degil kafa dengi olur 2 gün gel dersin belki ama benimse benim olmalı o bu şu pat kut emrivaki gelip kalmamalı

Plastiklerin hepsini atiyorum ben saklama kaplarim var 3-4boy onları kullanırım hep.

Kutuları eğer o eşyayı açıp kullanıyorsan atiyorum (taşınırken patpatlardan alıp sararsın bakkallar koli veriyor ya da satılıyor oyle kolileyebilirsin).

Evimde hic 2.halim yok.
Misafir yorganim yok.
Biz ne kullanıyorsak o.
Yedek pijamam bile yok

Supersin ya zaten senin yazilarindaki dogalliga bayiliyorum :) birikim topiklerinden :) yedek pijamam yok dedin ya mesela eve misafir gelse ona verebilecegin varmi hani onlar ayrimi diye soruyorum :) temizlik sirasinda kutulari kaplari bende atmayi basarabilirsem atayim bakim. Ya simdi kv bizde diyoki zeytin salca kaplarini atma gelirken bana getir ya kadin evde ne fazlaliklariniz varda bana getirin diyoo kendi evinde fazlalik o kadar cokki delirtecek beni habire aliyo aldigini kullanmiyo sakliyo hediye aldiklarimizi bile kullanmiyo evdeki edkileri attirmiyo neyse konu kv degil :)

Evimde hic 2.halim yok.
Misafir yorganim yok.
Biz ne kullanıyorsak o.
Yedek pijamam bile yok

Kanki sende vur dedik öldürdün :KK70:
Gerçi yerine alıyosun gözümden kaçmıyo değil

Selam Kızlar
Bu aralar ben evle pek ilgilenemiyorum. Ama aklımdan ayılacakları verilecekleri geçiriyorum.

Supersin ya zaten senin yazilarindaki dogalliga bayiliyorum :) birikim topiklerinden :) yedek pijamam yok dedin ya mesela eve misafir gelse ona verebilecegin varmi hani onlar ayrimi diye soruyorum :) temizlik sirasinda kutulari kaplari bende atmayi basarabilirsem atayim bakim. Ya simdi kv bizde diyoki zeytin salca kaplarini atma gelirken bana getir ya kadin evde ne fazlaliklariniz varda bana getirin diyoo kendi evinde fazlalik o kadar cokki delirtecek beni habire aliyo aldigini kullanmiyo sakliyo hediye aldiklarimizi bile kullanmiyo evdeki edkileri attirmiyo neyse konu kv degil :)
Aiyyy sağol canim
Sadece bazı kavanozları saklıyorum.
Yazın domates sos yapıyorum.

X