Popüler Konu Minimal Yaşam

Kanki sende vur dedik öldürdün
Gerçi yerine alıyosun gözümden kaçmıyo değil
Evet kanki yeniliyorum ben
Yepisyeni olcak :)
Ama gercekden bak dusunuyorum hic kullanılmamış tabağım, bardagim, çatal takimi falan yok
Zaten konsolum falanda yok ne varsa ortalıkta

Şu tencerelerde yenilersem daha bi süre bisi almicam

Aleykümselam, hoşgeldin öncelikle :)
valla evin kocamanmış 2 kişi nasıl dolduruyorsunuz 4+1 evi :) temizliği de uzun sürer.
sorularına gelecek olursak; elektronik eşyaların kutusunu 1 ay saklamak gerekiyor normalde, onun dışında saklamıyorum. taşınınca koyarım diye saklamaya kalksam ohoo ortalık kutudan geçilmez. plastik kapları saklamam zaten saklama kaplarım var pikniğe falan gidecek olsam onları kullanırım. cam kavanozları da annem ve kv vermek için zaman zaman biriktiriyorum. sonra onlara verip elden çıkarmış oluyorum. evimde gümüşlük yok ama konsol var. içerisinde misafir için yemek takımım ve su takımım var maalesef, 3 yıl önce evlendim almıştım şimdiki aklım olsa almazdım. bir de misafir için çatal bıçak takımım var onlar da masam çekmeceli olduğundan onun çekmecesinde duruyor. günlük kullandığım herşey de mutfakta.

Bende seni bir yerden tanıyorum sankii
2014 gelinler topiğinden di :)

sekerim00
bende gümüş konsol yok ama konsol olsun isterdim.
içine misafir pasta tabaklarını koyardım
borcamları koyardım.
fazla bakliyatlarımı koyardım.
kadehlerimi veremedim onları koyardım.
mutfagı sadeleştirmek için güzel olurdu.

yogurt kapları vs biriktirmiyorum.
içlerine fazla kalan yemeklerimi koyup sokağa bırakıyorum.
sonra çöpe atıyorum.
misafire yada anneme birşey koyacaksam
buzdolabı poşetlerine koyuyorum. kurabiye kek vs.

Elektronik eşyalarıda günlük kullanıyorsam kutularını atıyorum.
ama meyve sıkacağım kutusunda duruyor mesela dolapları yaptırsam onuda atarım.
taşınırken de strecle koy kutuya birşey olmaz.

Ayni annemi tarif etmissin :))))))

Mrblar kizlarr :)
Bugun güya buyük temizlik icin kadin gelecekti ama işi çıkmış sali gunune erteledik.
Bende bugun mutfak dolaplarindaki tüm kalabaligi topladim sabahtan beri.
Pet şişeler
Ilaçlar
Bitki çaylari
Gereksiz kavanozlar
Iki buyuk poşet çöp çıktı
Buzlabini temizledim biraz
Nevresimimi degistirdim
Çamasir mkn çalısacak iki kere
Bulasiklar yikandi ve yerleştirildi

Çocuk odasinin tüm atilacaklari bitti
Mutfakta da atilacak bişey kalmadi
Oturma odamda zaten çekyat takiminin altlari boş
Tv dolabim da boş

Kalan yerler yatak odasi,salon,lavabo dolaplarinin içi,vestiyer ayakkabilikta olan atilacaklar kaldi

En zoruda kiyafetlerimi atmak olacak galiba :)) ama atmaliyim yillardir giymiyorum demekki gerek yokmuş durmasina
Yarin belki yatak odasindan başlarım

benim kv öyle her plastik kabı istiyor yok yoğurt yok peynir bilmem ne kabı. gıcık oluyorum ya. Valla hiç o alacak götürecek diye beklemiyorum isim bitti mooi hooopp çöpe

Plastikleri hiç tutmuyorum canım evde hemen atıyorum benim kv de plastik hastası ilk başta topluyordum onun için sonra vazgeçtim toplasın kendi
Cam kavanozları onun için topluyorum ama bana kışlık olarak geri dönüyor.
Evde ne yazık ki konsolda var gümüşlükte konsolu geçen yaz düzenledim baya bi attım içinden şimdi misafir çatal kaşığı, yemek takımı borcamlar falan duruyor.
Gümüşlüğü komple boşalttım kitaplık yaptım oturma odamdaki kitaplık almamaya başlamıştı. İlerde onuda atıp duvardan duvara kitaplık yapacağım inşallah. Şimdilik idare ediyor ve gümüşlüğün içinde kitapların olması beni daha mutlu ediyor.

Ben bugün c.mak ve b.mak gider filtlerini temizledim.

Buzdolabini, oglumun bazasini çekip arkalarını supurdum sildim.

Tüm evi supurdum.
Aksam esim gec gelecek olan yemeklerde yeter yapacaktim vazcaydim yarın yaparim.

Şimdi wc ve banyoyu ciflicem.
Sonra uzancam oglumunda karnı tok mis.

Oh ev hali modu
en sevdiğim

keşke kızım okuldan gelse tokum anne dese
ev toplu yemek hazır olsa
bende film kitap çay keyfi yapsam.

Aiyyy sağol canim
Sadece bazı kavanozları saklıyorum.
Yazın domates sos yapıyorum.

Bende kavanozlari atmiyorum biraz anneme biraz kvye veriyorum dolu veriyolar sagolsunlar

Valla kirasi uygun oldugu icin mecbur kaldik bu evi tutmaya :) onceki ev 2 arti 1 di bi tane buyuk balkon vardi orda kose tkminin bi parcasi ve kvlerden aldigim bi cekyat 3 odam kucuk zaten birinde erzak dolaplari 2-3 tane birinde bu cekyat birinde kose takimim var yatak odam gayet genis salonumdada koltuk tk yemek masasi konsol gumusluk var orasida baya buyukk.konsolumda misafr yemek tk kahvalti tk ivir zivir bardk tak var gumuslukte 12 kisilik bardak tk yine ivir zivir kahve cay su bardaklsri gereksiz bi sekilde bekliyolar

Bende seni bir yerden tanıyorum sankii
2014 gelinler topiğinden di :)

Aaa olabilir hafizan supermis sendemi 2014 gelinisin kiz :)

Kutulari aticam karar verdim ya yogurt kaplarini falanda asaya yemek indiririm onlarda oyle giderrr offf bi an once sadelesmek istiyorum kalabaliktan ruhum daraldi is yerinde bileee :))
benim kv öyle her plastik kabı istiyor yok yoğurt yok peynir bilmem ne kabı. gıcık oluyorum ya. Valla hiç o alacak götürecek diye beklemiyorum isim bitti mooi hooopp çöpe

Benimkide 2 haftadir bizdeler kv kp. Uzskta oturuyolar normalde. Plastik kaplari atmadigimi gorunce aticagimida duyunca bana getir deyip duruyo bende aticam yaa oglun kiziyo bu evde ne bu fazlalik diye ogluna atiyorum topuuu hehehehe :))

Ne guzel bende kitap okuma aliskanligida yok hayatima yeniden yon vermek istiyorum kitap okumak istiyorum ama yok bi turlu onun icin vakit cikaramiyorum insallah basaririm bigun ya. Simdi once yatak odasi dolabindan baslicam kiyafetlerimden arinicam 3 senedir giymediklerimi bi dahada giymem heralde. Yok zayiflicam yok hamile kalinca giyerim yok evde giyerim diye biriktirdigim bir suru esya var fazlaliktan baska bisey degiller. Sonra erzak odasi sonra o kanepeyi elden cikaricam salondakiii orta sehpadan konsol ve gumuslukteki fazlaliklardan kurtulcammm bi servet cikacak eminim :)))

Kizlar bide atiyorum ben orta sehpami letgoda falan satmayi dusunuyorum birazda paraya cevireyim isi ama biri isterse vereyimmi sizce mesela ablam hemen bana ver dedi ama yarin bigun oda skilcak elden cikarcak ee onada parayla veremem sizce napiyim ya valla karar veremedim

bizden 1-2 nesil öncesi çok yokluk gördüğünden ve bu kapitalist düzene pek alışık olmadığından atmaya kıyamazlar.
çünkü düşün bi kıyafeti bile öyle gidip kolaylıkla çarşıdan alamıyorlarmış.
şimdi 20 tl ye kazak bulursun.
insanlar örüyor dikiyor bozulan eşyayı tamir ettiriyormuş.
babam da hiç atamaz. hep bi gün lazım olur, ona para verdik buna para verdik der.
ben atarım o gider çöpün yanından geri alır.
o yüzden göstermeden at.
kızılaya falan bağışla
hem senin işine yaramayan başkasının ihtiyacı olabilir.

Merhaba
Kavanozları bende hiç atmıyorum. Kışlık hazırlıyorum. Herşeyim cam kavanozlarda. Baxen yoğurt mayalarım. Artan çorbayı koyarım. Ama dondurma kabı falan asla biriktirmem elimin altında takıl takıl.
Birde 5 lt lik suların ped şişesini keser temizlik yapar atarım. Kova ile uğraşmıyorum.
Ne kadar atarsam atayım illa birikiypr bazamda yok benim şu yorganları koymaya.

kimseye söylemeden sat gitsin. kim bilecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…