Popüler Konu Minimal Yaşam

Kavanozları niye atıyorsunuz sahi? Konserve yapmıyor musunuz? Ya da artan kuruyemiş, bakliyat vs koymuyor musunuz? Benim çok işime yarıyor cam kavanozlar.

Kavanozları niye atıyorsunuz sahi? Konserve yapmıyor musunuz? Ya da artan kuruyemiş, bakliyat vs koymuyor musunuz? Benim çok işime yarıyor cam kavanozlar.
Benim domatesleri yaptığım kavanozlarımı atmıyorum.
Tekrar kaldırıyorum.
Ama extra cikinca atiyorum.
20 kavanoz isimi goruyor benim.

Memleketten annemler geldi, aöf sınavlarım bitti.Yarından itibaren evimi dip köşe temizleyeceğiz, annem yardım edecek.Sonra da bikaç gün içinde memlekete gidecekler, çok üzülüyorum.

Bugün avmden bir şişme mont aldım, eldekini evden göndereceğim, çok eskimişti.

Bu arada avmdeki herkes bir ihtişamlı, süslü, bakımlı, alımlı, çalımlı, güzel giyimli ki... Bayram değil seyran değil insanlar hergün lüx giyiniyor.

Minimalizm bu kadar yaygınlaşırken hayret ediyorum etrafımdaki bu tüketim çılgınlığına!

Halen eskiyen şeylere rastlıyorum her çamaşır katlayışımda.
Bu hafta içinde 1 çıtçıtlı badimi daha attım.Polar bir alt pijama düşük ayar olmasına rağmen çekmiş kısalmıştı, iki yıldır öyle giyiyordum, tüylendi, artık attım.
Bir eşofman altımın da lastiği gevşemişti, belimden düşüyordu, onu da attım.

Bu ara mutfakta sakarlık yaptım, takımı bozulan cam tabak ve bardaklar vardı, kenarı çıtlamış porselenler vardı, onları ayırdım.

Artık amaan kusurlu da olsa kullanayım dediğim hiç bir"şey"i barındırmıyorum.Enerjimi alıyor.

Atmalara, toparlamalara devam.

Merhaba Kızlar
Renkli tabaklarım var. Genelde kenarları soyuldu. Beyaz beyaz kaldı. Atsam mı acaba. Tek sıkıntısı görüntüsü bozuk oluyor. Onun dışında kullanılabilir

Bir poşet kalem
Bir eşofman altı
İki çorap
Bir makyaj kutum
Uç tane küçük kolonya vardı alkollerimiş atıldı

Bir oje aldım ve evde aynı tonda varmış meğer ah ins farkındalığım artacak bir gün

Bakliyat kutularım var.
genelde dondurucu kısmını kullanıyorum buzdolabı poşetlerini.
ben konserveyi tehlikeli buluyorum nedense :)
kuruyemiş vs içinde saklama kaplarım var.
içine yağ koyduğum kavanoz var sadece.

Selam kızlar
Dün gezdik baya
avm ye gittik.
kızıma oyuncak aldık biraz
görümcem için hediye baktım ama bulamadım.
bende para verdim, istediğini alsın

kıyafet vs hiç bakmadım.

konserve kavanozu derken, marketten alınan zeytin, hazır konserve kavanozları falandır.
yazdan hazırlayıp, kışın kullanmak için olan domates sosları vs olan kavanozları elbette atmıyorum.
peynir kutuları, zeytin kavanozları vs atmayı, bakliyatları poşetinden saklama kutularına boşaltmayı sadeleşme saymıyorum, zaten onlar mecbur atılacak yani. Gıda tüketim ürünlerini atsan da yine alınıyor, peynir kutusu at , yine peynir kutusu çıkıyor.
bana göre sadeleşme adına evden çıkarılması gereken dayanıklı tüketim mallarını (yani bozulmadan uzun süre evde tutarak üzerimize yük olan mutfak eşyası, ev eşyası, giyim eşyası) daha az almak ve ihtiyaç dışı olanı evden çıkarmak.

Günaydın kızlar
Kv bizde zaten bu hafta görümcem de gelecek
Bende pazar günü eşime temizlik yaptırdım:))

Banyo wc de ben hallettim
Yaklaşık 2 yıldır sadelk minimallik konularına takılıyorum diye
Evden işlevsiz ürünlerimi atıyordum
Ama atacak tonlarca eşya bulabiliyorum
1 adet kullanışsız sürahi, cam kase , fincan bardaklarının kaba büyük altlıkları ( 6 adet)
çeyizlik minicik reçellik (6 adet), kenarı kırılan pasta tabağı, 1 adet küçük cam şişe
tarihi geçen baharatlar hep atıldı

Bardaklığımı düzenledim çay ve su bardaklarımı aynı rafa sığdırdım
boşalan çay bardağı koyduğum rafa da baharat ve kuruyemişlerimi koydum
dolaplarda yer açıldı
Mutfaktaki çalışmalarım devam edecek

Günaydınlar
Hafta sonu çocukların bazalarının altlarına giriştim iki tane uyku tulumu , alt açmalar, oğlanın ana okulunda gösteride giydiği kostümü (niye sakladıysam ) attım. Kostümün renkli yerleriyle kızımla bir ayraç kavanozu birde pamuk kavanozu süsledik.
Toz bezi dolabımı düzenledim eskimiş bezler atıldı yenileri kesilip düzenlendi iyi oldu.

günaydın kızlar
haftasonu benim de sınavlarım vardı, bunu da atlattık çok şükür.
pazar günü öğleden sonra kendimi ev işlerine verdim.
banyo dolabı temizlendi, ıvır zıvırlar atıldı
2 baza temizlendi, işe yaramayan bir koca poşet bir de küçük bir kutu çöp çıktı baya da yer açıldı
kitaplık temizlendi, elden geçirildi yine atılacak bir şeyler bulundu
ayakkabılık temizlendi, 2 çift eşimin 6 çift benim olmak üzere 8 çift ayakkabı atıldı
3 tane de ayakkabı kutusu attım.

Son düzenleme:
Merhaba Kızlar
Renkli tabaklarım var. Genelde kenarları soyuldu. Beyaz beyaz kaldı. Atsam mı acaba. Tek sıkıntısı görüntüsü bozuk oluyor. Onun dışında kullanılabilir
canım benimde öyle bi kaç tabağım var mesela yemek yaparken doğradıklarımı hemen onlara koyarım, ne bilim birşey arttı o tabaklara koyar streclerim.. bi kaç kase var onları da mesela ölçü için kullanırım.. yani yemek yaparken illa birşeyleri tabağa almak gerek yaaa, ben kullandığım takımı kirletmektense böyle tabakları falan kullanırım genelde..

kızlar her akşam bi oda temizlemeye çalışacam ki haftasonum temizlikle geçmesin.. dün bu düşüncemi uygulamaya başladım.. akşam oturma odamı süpürdüm, sildim. toz aldım ki zaten odada tv ve ünitesi bi de zigon sehpalar tek var.. temizliği kolay.. hepsinin tozunu aldım.. kapının da iç ve dış olacak şekilde sildim.. bi onceki akşam da aynı uygulamayı yatak odasına yapmıştım.. wc yi de yine önceki akşam detaylı yıkamıştım. şuan evden yana kafam rahat.. mutfak için ayrı bi gün olmasına gerek yok, her yemek yapmada falan temizliyorum.. bu durumda sadece banyom kaldı, bugün onu temizlerim yeter.. bütün evin temizliğini bundan sonra sadece haftasonu olan tek boş günüme sıkıştırmak yok inşallah.. bunu devamlı yapmak için de buraya yazar ve hevesimin kırılmasına engel olurum diye düşündüm..
evet katılıyorum. işler haftasonuna kalınca bu sefer insan dinlenemiyor. gezmeye gideceksen işler kalıyor. misafir gelecekse elin ayağına dolaşıyor. o yüzden haftaiçi akşamları bir şeyler yapmak çok iyi oluyor.

Memleketten annemler geldi, aöf sınavlarım bitti.Yarından itibaren evimi dip köşe temizleyeceğiz, annem yardım edecek.Sonra da bikaç gün içinde memlekete gidecekler, çok üzülüyorum.

Bugün avmden bir şişme mont aldım, eldekini evden göndereceğim, çok eskimişti.

Bu arada avmdeki herkes bir ihtişamlı, süslü, bakımlı, alımlı, çalımlı, güzel giyimli ki... Bayram değil seyran değil insanlar hergün lüx giyiniyor.

Minimalizm bu kadar yaygınlaşırken hayret ediyorum etrafımdaki bu tüketim çılgınlığına!

Halen eskiyen şeylere rastlıyorum her çamaşır katlayışımda.
Bu hafta içinde 1 çıtçıtlı badimi daha attım.Polar bir alt pijama düşük ayar olmasına rağmen çekmiş kısalmıştı, iki yıldır öyle giyiyordum, tüylendi, artık attım.
Bir eşofman altımın da lastiği gevşemişti, belimden düşüyordu, onu da attım.

Bu ara mutfakta sakarlık yaptım, takımı bozulan cam tabak ve bardaklar vardı, kenarı çıtlamış porselenler vardı, onları ayırdım.

Artık amaan kusurlu da olsa kullanayım dediğim hiç bir"şey"i barındırmıyorum.Enerjimi alıyor.

Atmalara, toparlamalara devam.

gerçekten insanlar çok süslü. özellikle sabahları işe giderken millete bakıyorum da bir giyim kuşam sanki düğüne gidiyorlar. saçlar yapılı, fönlü yada maşalı. makyaj yapılmış. bütün bu hazırlıkları yapmak için kaç saat öncesinden kalkıyorlar anlamıyorum. ben de 5 dk fazla uyumanın derdindeyim :) 15 dakikada hazırlanıp çıkıyorum. makyajımı işyerinde yapıyorum.

evet katılıyorum. işler haftasonuna kalınca bu sefer insan dinlenemiyor. gezmeye gideceksen işler kalıyor. misafir gelecekse elin ayağına dolaşıyor. o yüzden haftaiçi akşamları bir şeyler yapmak çok iyi oluyor.
kesinlikle öyle.. şuan çok güzel ilerliyorum.. cumartesi iş çıkında kv, görümceler geldi yaa.. benim evi temizleme derdim yoktu her yer temizdi çok şükür.. yine de görümcelerim sağolsun ben mutfakta yemek yaparken onlarda her biri bi iş yaptı.. ev temiz ama biz de bi işe yarayalım diyip biri dip köşe süpürdü diğeri ardından vileda yaptı.. baktım kv de balkonu yıkıyor.. kızım yanlış anlama evin tertemiz ama sıkılmamak için uğraşıyorum öyle.. balkonu yıkadı sandalyesini balkona götürdü ben de çay koymuştum ona çay verdim mutfakta yemeğime devam ettim :) bana pazar günü sadece iki üç parça ütü kaldı onu da yaptım :)

X