Popüler Konu Minimal Yaşam

kesinlikle öyle.. şuan çok güzel ilerliyorum.. cumartesi iş çıkında kv, görümceler geldi yaa.. benim evi temizleme derdim yoktu her yer temizdi çok şükür.. yine de görümcelerim sağolsun ben mutfakta yemek yaparken onlarda her biri bi iş yaptı.. ev temiz ama biz de bi işe yarayalım diyip biri dip köşe süpürdü diğeri ardından vileda yaptı.. baktım kv de balkonu yıkıyor.. kızım yanlış anlama evin tertemiz ama sıkılmamak için uğraşıyorum öyle.. balkonu yıkadı sandalyesini balkona götürdü ben de çay koymuştum ona çay verdim mutfakta yemeğime devam ettim :) bana pazar günü sadece iki üç parça ütü kaldı onu da yaptım :)
ooohh ne güzel kv ve görümcelermiş onlar :)

Bakliyat kutularım var.
genelde dondurucu kısmını kullanıyorum buzdolabı poşetlerini.
ben konserveyi tehlikeli buluyorum nedense :)
kuruyemiş vs içinde saklama kaplarım var.
içine yağ koyduğum kavanoz var sadece.
bende konserve den korkuyorum ya bu gün banyoyu temizliyecegim bakalım atılacak birşey çıkacakmı genelde atarım fazla olan eşyayı atıgım içi olmuyor fazla:temizlik:

bende konserve den korkuyorum ya bu gün banyoyu temizliyecegim bakalım atılacak birşey çıkacakmı genelde atarım fazla olan eşyayı atıgım içi olmuyor fazla:temizlik:

Banyoda kullandığım ürünleri azalttım baya ama istediğim sonuca ulaşamadım.
duş jeli-sabun ve şampuan olsa keşke
bebek yağı, yüz temizleme, saç maskesi saç bakım yağı var.
kullanıyorum bitsinler diye ama hep birşey çıkıyor.

Önce güzel bir yemek yapmak istiyorum.
sonra temizlik.
kızımda dagıtarak dolaşır
neyse çabalamakta güzel :)
çok işim var derken iş yerinde çok işin var sandım.. evde iş yapmak da güzel canım.. yemek yapmak, çocukla uğraşmak daha ne olsun :)) bende çocuk yok yaa rahat rahat kolay diyorum tabi:rapci::rapci:

Banyoda kullandığım ürünleri azalttım baya ama istediğim sonuca ulaşamadım.
duş jeli-sabun ve şampuan olsa keşke
bebek yağı, yüz temizleme, saç maskesi saç bakım yağı var.
kullanıyorum bitsinler diye ama hep birşey çıkıyor.
ben de her şeyi kullanayım bitsin zorunlular dışında daha almıcam derdindeyim :)

Bakliyat kutularım var.
genelde dondurucu kısmını kullanıyorum buzdolabı poşetlerini.
ben konserveyi tehlikeli buluyorum nedense :)
kuruyemiş vs içinde saklama kaplarım var.
içine yağ koyduğum kavanoz var sadece.
Aslında kestirme yazdım orada. Yani ben de hiç konserve yapmıyorum o kadar vakit ve maharetim yok maalesef:)) ama mesela bahçesi olup ekip diken insanların çok işine yarıyor cam kavanozlar, bu yüzden atılmasına gönlüm razı olmadı.

konserve kavanozu derken, marketten alınan zeytin, hazır konserve kavanozları falandır.
yazdan hazırlayıp, kışın kullanmak için olan domates sosları vs olan kavanozları elbette atmıyorum.
peynir kutuları, zeytin kavanozları vs atmayı, bakliyatları poşetinden saklama kutularına boşaltmayı sadeleşme saymıyorum, zaten onlar mecbur atılacak yani. Gıda tüketim ürünlerini atsan da yine alınıyor, peynir kutusu at , yine peynir kutusu çıkıyor.
bana göre sadeleşme adına evden çıkarılması gereken dayanıklı tüketim mallarını (yani bozulmadan uzun süre evde tutarak üzerimize yük olan mutfak eşyası, ev eşyası, giyim eşyası) daha az almak ve ihtiyaç dışı olanı evden çıkarmak.
Bir önceki mesajımda da belirtmiştim. Marketten alınan o tür kavanozlar eğer cam kavanozsa yani plastik değilse bahçe sahibi insanların çok işine yarıyor. Mesela nane, dereotu vs kurutup konabiliyor. Cam atmaya niyeyse kıyamıyorum ben.

Aslında kestirme yazdım orada. Yani ben de hiç konserve yapmıyorum o kadar vakit ve maharetim yok maalesef:)) ama mesela bahçesi olup ekip diken insanların çok işine yarıyor cam kavanozlar, bu yüzden atılmasına gönlüm razı olmadı.

Ben biriktirmem.
genelde cam kavanozda çok nadir olur bende.
turşu vs köyden geliyor.
zeytin babam yapıyor.
plastik kutular boşalırsa içlerine artan yemek koyup sokak hayvanları için bırakırım.

mesela şöyle bir durum da var bende
dolapta farklı kavanozlar görmeyi sevmiyorum.
hepsi aynı olmalı.

Birkaç bosalan kavanoz
Bir eşofman altı yine gitti
İki toka
Tam beş tane kolonyağı parfüm gitti dünden beri

Makyaj masam düzenlendi bugün

Kitaplardan elden çıkacaklar var bekliyor daha

canım benimde öyle bi kaç tabağım var mesela yemek yaparken doğradıklarımı hemen onlara koyarım, ne bilim birşey arttı o tabaklara koyar streclerim.. bi kaç kase var onları da mesela ölçü için kullanırım.. yani yemek yaparken illa birşeyleri tabağa almak gerek yaaa, ben kullandığım takımı kirletmektense böyle tabakları falan kullanırım genelde..
Onlar iş görüyor doğru :)

Selâmmım

Dün epey temizledim evi bugun sadece toz aldim ve yemek yaptim.

Dün nevresim değiş yıla as
süpür sil toz al baya temizledim evi.

Fisler birikmişti cüzdanımda onları temizledim.
Boşalan baharatliklari doldurdum.

Deterjanları daha küçük olan kablara aktarıp büyük olan sislerini attim yer kapliyordu.

1 ayakkabı kutusu attim.

Elemek istediğim yazlık ayakkabılar var havalar ısınınca onları çıkarıp oradan devam edicem.

Selâmmım

Dün epey temizledim evi bugun sadece toz aldim ve yemek yaptim.

Dün nevresim değiş yıla as
süpür sil toz al baya temizledim evi.

Fisler birikmişti cüzdanımda onları temizledim.
Boşalan baharatliklari doldurdum.

Deterjanları daha küçük olan kablara aktarıp büyük olan sislerini attim yer kapliyordu.

1 ayakkabı kutusu attim.

Elemek istediğim yazlık ayakkabılar var havalar ısınınca onları çıkarıp oradan devam edicem.
Eline sağlık canım sen bayagı evi azalttın :)

Eline sağlık canım sen bayagı evi azalttın :)

Benim ev tam kıvam aldi.
Kim gelse ne güzel hep toplu hic bisi yok ortada diyor.

Toz alma isi süpürme isi okadar kolayladiki
Ben tüm evi 1 saatte hallediyorum.

Sadece icime sinmeyen mutfak eşyalarım ve tekstil eşyalarım var.

Onlarida bi değişebilsem super olacak.
Sırayla degisicem artik.

Bu sayfa ile farkındalık yarattım stok yapmıyorum .. stok huyum var kıyafet ayakkabı gözlük .... kimini iki ev arası paylaştırıp kimi tüketilecek eşyaları bittikçe alıcam indirim tuzağına düşüyoruz indirimler icin devamlılık söz konusu halbuki

X