• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Minik oğlum , canım EFE'm artık melek

canım başınsağolsun Allahım büyük sabır versin okuyunca gözyaşlarım sel oldu inan.çok şeker bi evladın var. var diyorum çünki efecik meleklerle büyüyor oynuyor.benimde volkanım cennette sana teselli olurmu bilmem ama sana oğlumla ilğili gördüğüm tek rüyamdan bahsetmek istiyorum.cennete gidişinin 4. yılı idi bir kere bile görmemiştim taki ogeceye kadar .rüyamda oğlum 4 yaş civarında bir çoçuk olarak geldi okadar mutlu hareketliydiki izlemekte zorlanıyordum .bana annecim neden hala benim için üzülüyorsun ben orda çok mutluyum beni o kadar çok seviyorlarki lütfen artık ağlama tamammı dedi.sonra birden durgunlaştı ve dediki ama annecim neden namazını kılmıyorsun kıl lütfen dedi sonra ezan sesi duydum volkanım gitmem lazım bana iki ezan arası müsaade edildi dedi ve oynaya oynaya kayboldu ve gözümü açtığımda ezan okunuyordu.ogün çok rahatladım oğlumun mutlu ve emin ellerde olduğunu anladım bu benim tesellim oldu .şimdi kavuşacağımız güne kadar mutlu olduğunu ve beni beklediğini biliyorum. minik efede meleklerle oynuyor seviliyor buna emin ol .onlar cennetin çocukları bizde cennet çocuklarının annesiyiz.

Başınız sağolsun kuranda yazıyor ki insanlar yeniden diriltildiğinde dünyada 1 gün veya 1 günden az kaldık diyeceklermiş yani bize bu dünyada zaman uzunmuş gibi geliyor ama aslında kısa bir zaman dünyada geçirdiğimiz zaman. İnşallah bu aslında kısa olan zamanın sonunda yavruna kavuşacaksın.

Fasıldan Fasıla] Büluğ çağına ermeden ölen çocukların durumu

Dünyaya canlı olarak gelip de vefat eden her çocuğun gerekli olan techiz ü tekfin işleri yapılır, sonra da cenaze namazı kılınır. Cenaze üzerine namaz kılmanın sevabı sadece cenazeye ait değildir.

Multimedya

FASILDAN FASILA 02-05-2008

Cenaze namazı cenaze hakkında bir duadır ve bu vazife, aynı zamanda müminler için de sevaba medar bir farz-ı kifayedir. Ayrıca üzerine namaz kılınan kimsenin yakınlarına da hem bir sevab hem de tesellidir. Şimdi kısaca birer birer bu hususlar üzerinde duralım:

Evvela, cenaze namazı bir duadır. Cenaze namazı ile hem Cenab-ı Hakk'a hamd ü sena edilmekte, hem Efendimiz'e salât ü selam getirilmekte, hem de cenazeye dua edilmektedir. Bu yönü itibarıyla da cenaze namazı bir mümin için tıpkı sair namazlar gibi bir vazifedir. Ancak kifâyeten (müminlerden bazılarının yapmasıyla diğerlerinin üzerinden sorumluluğun kalktığı bir ibadet) her müminin üzerine terettüp eden bir vazifedir. Farz-ı kifâye olarak bu vazifeyi eda eden insan asgari bir vacip sevabı kazanır. Sâniyen, vefat eden, bir çocuk ise bu çocuğun büluğa ereceği ana kadar yaptığı sevap ve hasenat, mümin iseler ve liyakatleri varsa o çocuğun ebeveynine râci olur. Bu durumda bir çocuk musalla taşına konulup dua edildiğinde yapılan dualar ebeveynin hasenat defterine de geçer ve şayet onlar, azapta iseler azapları hafifleyebilir; azaptan kurtulup halas olmuş iseler, bu dua onların cennette makamlarının yükselmesine vesile olabilir.

Sâlisen, o çocuk cennette anne ve babasının nurlu bir gilmanı olarak kucaklarında, onlara orada da çocuk sevgisini tattırmak için farklı bir rahmet dalga boyu sayılabilir. Evet, bir nokta-i nazara göre, burada büluğ çağına ermeden vefat edenler, cennette anne ve babalarına çocukluk zevkini duyurmak ve tattırmak için orada da çocuk olarak haşrolacaklar; anne ve babaları orada onları kucaklarına alacak, sevecek ve çocuk sevme zevkini oranın enginliğine göre duyacaklardır. Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem)'in çocukla alakalı yapılan duada, "Allah'ım! Bunu benim için bir zâd-ı ahiret yap!" şeklinde bir ta'limi vardır ki, bu ilave yaşlılar için yapılan duada yoktur. Bu dualar, çocuğun nuraniyetine, orada daha sevimli olmasına, hatta anne ve babasına şefaat etmesine imâlar ve işaretler sayılabilirler. Nitekim bu mevzuda hasen derecede bir hadis-i şerifte, mahşerde, mümin anne ve baba cürümlerinden ötürü cehenneme sevk edilirken, çocuğun anne ve babasının eteğinden tutup onun cehenneme gitmesine mani olmaya çalışacağı rivayet edilmektedir. Yine Buhari, Müslim ve Ebu Davud'un süneninde geçen bir hadis-i şerifte, "Mümin anne ve baba bir rivayette iki, diğer bir rivayette üç çocuğunu kaybederse cehennemin kapıları onlara kapanır," buyurulmaktadır. (Mümin olmak ne güzel bir şey! Çocuklar bile ona şefaatçi oluyor.)

Cenab-ı Hakk rüşde ermeden ahirete irtihal eden evlatları, anne ve babaları hakkında zâd-ı ahiret ve şefaatçi kılsın!

canım benim ya Allah'böyle uygun görmüş ne yapalım vardır bir hikmeti.Allah'tan müslümanız ve inançlıyız yeniden kavuşacağımızı biliyoruz yoksa çıldırırdık galiba. bende kardeşimi kaybettin 14 yaşında. bir trafik kazasında ve ona çarpan ortalıkta yok görenler bile bize anlatmıyorlar neyse tek avuntum ben ve eş dost kardeşimi hep çoçuk ve onun yaşında ölen arkadaşları da vardı onlarla oynarken görüyoruz çok mutlu olduğuna inanıyorum o kadar çok seviliyormuş ki benim yaramazım bütün öğretmenleri ve arkadaşları perişan olmuşlardı neyse biraz önce gönderdiğim yazıyı okuyunca daha çok rahatlıyorum. inşallah bu bir yerden aldığım alıntı yazıyı okursun da biraz sen de rahatlarsın.

canım .... cok uzuldummm bu gruba yenı uye oldum sızlerı pek tanımıyorum ama acının buyugu kucugu ırkı mezhebi dini dili olmuyor.... hele evlat acısının allah sana sabır meleğimize de huzur versin.. dualarım hep sizinle.....

Allahım rabbim böyle acılar yaşatmasın bizlere ..
Kendimi senin yerine koymakta bile zorluk çekiyorum
Düşünemiyorum oğlumsuz bir hayat seni anlamaya çalışıyorum
Allah sana sabırların en büyüğünü vermiş peygamber sabrını ama hepimizin gideceği yer belli..

canimm Benimmm Allah Sabir Versin,allah Geride Kalanlara ömür Versin,başiniz Sağolsun...inan çok üzüldüm...
Ama Gerçeten Artik Efe'cik Melek şu Anda...

Seni çok öpüyorum Canim Kardeşim

Şu an inanki boğazım düğüm düğüm neler yaşadığını tahmin ederim desem yalan olur.Hayal bile edemem bizde bazı şeyler yaşadık Rabbim bağışladı yavrumuzu.Ben sana ne söylersem söyleyim böyle birşeyin tesellisi olmuyor maalesef.Allah sana inşallah derviş sabrı versin ki dayanasın yüreğindeki acısını belki atarsın üzülme o zaten bir melekmiş ki Tanrım onu yanına aldı

canım benim Allah sabır versin söylencek cok soz var ama bir o kadar yok yetersiz kalıyo..
Allah kucagını tekrar doldursun ona omur versin melegin yattıkca ..

keske üzülmen onu getirse ama ğelmeyecek o simdi bir cennet meleği annesi bende senin gibi kaybettim bebeğimi cok zor söylenen kelimeler sana ne kadar manasız ğelsede kendini toplaman lazım ilerdeki doğacak bebeklerin icin annesi ne olur kendini toplamaya calıs unutma yalnız değilsin eğer kendini cok caresiz hisediyorsan ben öyle olmustum cünki bir doktordan destek al en azından acılarınla nasıl bas etmeyi öğrenirsin inanki faydası oluyor öptüm üzme kendini bu kadar

Muhammed'in üç beni var yüzünde
Biri sabır biri şükür bir dua
Kudret ile yanar anın çırağı

Şükür imiş her işleri bitiren
Mümin kulu rahmetine yetiren
Sabır imiş şu dünyayı götüren

Sabır imiş şu dünyanın temeli
Verdiği nasibe şükür demeli
İsteyen kullara hayır ameli

Sabr edelim gönül ne gelir elden
Sabırlı kulunu sevmez mi sultan
Yusuf'u kurtardı kuyudan gölden

canım benim yüce rabbim senden daha çok sevmiş minik efeyi...
sevmiş ki almış yanına...
bu git gide iğrençleşen dünyada hiç bir günahı olmadığı için cennetin kapıları açılmış ardına kadar...
orda annesinin yerini yapacak şimdi...
hepimizin sabrı senin olsun canım....

canim ALLAH sabir versin, sana ve ailene.
meleginiz sizleri bekliyecek, sizlere sefaatici olacaktir, yasayamadiklarinizin kat kat fazlasini yasayacaksinizdir.....

basiniz sagolsun.....

Back