Mimar oluyorum,müezzinle evlenmem ileride sorun oluşturur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senin sahip çıkılmaya ihtiyacin mi var ya? Mis gibi meslegin olacak birkac sene disini sıkarsan
Kendi parani kazanacaksin,tatillere cikacaksin,guzel sehirler ülkeler kesfedeceksin...
Neden gencliginin ta en basinda hem de bilmedigin etmedigin , bir cekim duymadigin bir adamla evlenip vasat bir hayata atlamak isteyesin ki???
Anne tarafını da gec. Zor zamaninda yaninda olmamislar,dugununde altin taksalar ne olacak?
Ahh ahh keşke geçmişe donsem o kadar haklisinzki, kızın kafasına girmeye calisiyolar,ben ne hacılar hocalar gördüm,yapmadıkları yok hepsi ayni deniyorum ama calistirmazlar bile bunu,dogrur 3 4 çocuk ömrü gider ...yapma canm birak hayatini yaşa

Maalesef devir kötü, dine dindara güven oldukça azaldı.. dini kamuflaj olarak koyup ne pislikler yapanlar var. öyle dinle çok içli dışlı insanlara ben güvenemiyorum şahsen neler duyuyoruz görüyoruz zaten geçen bir araştırma vardı insanların en az güvendiği meslek grupları arasında imamlar müezzinler varmış. tabii iyi biridir belki ama işte bu dönem kötü.

Bir kere bu şekilde bir evlilik olmamalı. Mantıksız bir mantık evliliği denir buna ne olursun YAPMA! Hayatın daha çok çok başındasın işinin başına geç bi paranı kazanıp ye bakalım neler çıkacak karşına. Annen vefat etmiş başın sağolsun. Ama kendi ayakların üzerinde bir dur bakalım paranı bi kazan bi ye o parayı umarsızca. Gez bakalım bi tadına bak ekonomik özgürlüğünün. Kendi varoluşunu fark et bi. Kendine yetebilmeyi öğren. Sonra bak evliliğe sonda düşün onları. Ayrıca inan ki çok zorluk çekersin imam ya da müezzin biri ile. Kendine denk birini bulursun elbet. Sakın nişan falan yapma daha çok erken. Onlara da Kanma 2 gün sonra ne gerek var bırak okulu derler istediklerini yapmazsan da iftira atarlar sana kimseye güven kalmamış bu dünyada imama da güvenme hacıya da hocaya daa. Ne olusun yakma kendini

Müezzinmiş karşına çıkan insanın içinde Allah korkusu vardır ve bu bu devirde çok önemli. Okulunu bitir görüştüğünazde anlat böyle ortamda çalışcam kabul ediyomusun diye ona göre kararını ver. Hakkında hayırlısı olsun inşallah

ben de bulamıyorum gibi.Ama ne diyeceğim?Statü olarak denk bulamadım denilmez ki.Senin gözün yükseklerde der insanlar

İstemediğime karar verdim deyin sadece, sebep belirtmek zorunda değilsiniz. İlla sebep belirtecekseniz, okulum bitmeden söz, isteme vs hiçbir şey düşünmüyorum deyin. Veya ileride kısmet olursa aşk evliliği yapmak istiyorum, aşık olmadığım biriyle isteme, söz vs olaylarına girmek istemiyorum deyin. Reddetmek istedikten sonra bahane bulunur.

Peki bir şey daha soracağım.Ben onunla tanışmaya başlasam,kaygılarımı dile getirsem,ileride mesleğimi yapmama karışılmayacak desem,konuşup anlaşsak belki iki yıl,belki üç yıl,tanısak birbirimizi.Yine de olmaz mı?Bana içimdeki ses olmaz gibi diyor.Ama yine de sormak istiyorum.Baba tarafım özellikle dedem,bir erkekle sevgili olmama,erkeklerle görüşmeme çok kızar.Çünkü o bölgenin en tanınmış hocası.Öyle tanımadığın erkeklerle görüşmek yok,birlikte konuşup anlaşacağız diyor.Bu sözü söylediğinde çok sinir olmuştum.Sanki ben değil de o evlenecek diye.Ama dediğim gibi ailem hacı hoca olduğu için ben de arada kalıyorum malesef

Neden illa evlenme amaçlı biriyle tanışıyorsunuz ? Baba tarafınızı ne ilgilendirir sevgiliniz olup olmaması, anne tarafı bitti baba tarafı mı başladı şimdi? Bakın siz kendi başınıza bir bireysiniz hiçbir akrabanız yaşamıyor bu hayatı siz yaşıyorsunuz. Hayatınıza müdahale etmelerine izin vermeyin bu kadar. Yaşınız küçük değil. Mesleğiniz de elinizde olur 2-3 seneye en kötü ihtimal. Sizin yaşınızda insanlar çalışıp kendi başının çaresine bakıp okuyor aynı zamanda. Annenizi kaybetmişsiniz Allah rahmet eylesin, babanızla da aynı evde yaşamak istemiyorsunuz evlenmiş babanız. O konuya hiç girmek istemiyorum siz bilirsiniz ama neden gelecek planlarınızda hiç mesleğinizi elinize alıp sonra da hayatınızın idaresine sahip olmak yok? İstediğiniz şehirde kendi başınıza yaşayabilirsiniz siz diyorsunuz ki baba tarafım sevgiliye kızar anne tarafım evlen diyor. Bu hayat sizin başkalarının değil

Merhaba ben iki yıl sonra mimar olacağım.Yaşım da 23-24 civarı.Okulum çok zor olan projelerden dolayı uzadı.Annem iki yıl önce vefat etti.Annemin arkadaşı beni oğluna istiyor.Ailesini tanıyorum,iyi insanlar.Oğlunun da eli ayağı düzgün,fena sayılmaz.Önceden Sakarya'nın ilçesinde oturuyorlardı.Ben hala orada oturuyorlar diye hiç düşünmüyordum aslında.Çünkü köy gibi bir yer.Biz merkezde oturduğumuzdan alışmam çok zor olurdu,alışamazdım. Ama onların önce merkeze daha sonra da Antalya'ya tayinleri çıkmış.Antalya'da oturuyorlarmış yani şu an.Kızı da benim arkadaşım.Birinci sorun:Ben Edirne'de okuyorum.Ve okulumun bitmesine iki yıl var.Onlar biz senin okulunun bitmesini bekleriz.İki yıl içinde söz nişan olur.Ondan sonra da düğün diyorlar.Annem vefat ettiğinden ve beni tanıdıklarından dolayı biz sana sahip çıkarız diyorlar.Benden cevap bekliyorlar.Benim de soracak kimseciklerim olmadığından dolayı size soruyorum.Yanlış düşünsem de taşlamadan cevap verin nolurrr.İkinci sorun:Mimar olunca benim inşaat mühendisleriyle(genelde erkeklerle) vs iletişim kurmam gerekecek doğal olarak.Bazen şantiyeye(inşaata) uğramam gerekecek.Ve bu durumu her eş kabul etmez gibi.Kendisi müezzin,babası da imam.Yani bu kadar dindar insanlardan bahsediyorsak sorun olabilir gibi geliyor.Bu arada benim ailem de hep hacı hoca tarafıdır,baya dindardır.Ama bana karşı gelmelerine rağmen ben üniversiteye gittim,mimarlık fakültesine yerleştim.Sadece babam destekledi.O yüzden onlara göre olur tabi.Babam ise bana bırakıyor kararı.Üçüncü sorun:Ben olmayacağına karar verdiysem nasıl olumsuz cevap vereceğimi bilmiyorum.Bayramda memlekete gideceğim ve beni istemeye gelecekler.Ne yapacağım yaa.Kendi meslektaşlarımle evleneydim,hiçbir sorun çıkmayacaktı.Üniversiteden hiç ısındığım biri olmadı henüz.Karşıma biri çıkmadı.Belki çalışma hayatına atıldığım zaman karşıma biri çıkar diye düşünüyordum.Ama henüz okulum bitmedi.Ve anne tarafım da beni sıkıştırıyor evlenmem için.Ama onlar da kendi buldukları biriyle veya benim görüştüğüm biri varsa onunla.Görüştüğüm biri yok.Bu bahsettiğim kişiler,baba tarafımla daha samimiler.Ve anneannemlerle babamın arası baya açıldı,annemin vefatından sonra.Bir de annem hocaydı,dedem hocaydı.Yıllarca din konusunda sıktılar beni.Tabiki de İslamiyeti yaşamak önemli.Ama mesela saçımı kahkül kestirmeme bile,pantolon üstü tunik giymeme bile,ufacık makyaj yapmama bile kızarlardı.Bu konuda da çok sık boğaz edilmek istemiyorum.Çünkü kendisi müezzin,babası da imam.Ben açık değilim ama aşırı kapalı değilim,normal kapalılardan.Sizce ne yapayım?
Sen açıkça rahat bir yaşam istiyorsun hatta ilerde açılırsın bile ben öyle sezdim ...Üzüldüm gerçekten annen hocaymış işte bazen ne anlatırsan anlat tüm anlattığın karşıdakinin anladığı kadar oluyor.Bencede iş ortamında rahat biri daha uygun size o aileyede rahat bir yaşam istediğinizi söylersiniz anlarlar.

Müezzinmiş karşına çıkan insanın içinde Allah korkusu vardır ve bu bu devirde çok önemli. Okulunu bitir görüştüğünazde anlat böyle ortamda çalışcam kabul ediyomusun diye ona göre kararını ver. Hakkında hayırlısı olsun inşallah

daha geçen gün deneme kabininde kızların gizli videolarını çekmeye kalkan bir müezzin çıktı siz hangi korkudan bahsediyorsunuz. işte bu zihniyetle koskoca darbe yapmaya kalktılar ülkeye halen Allah korkusundan bahsediyorsunuz. yazık..

Ailem beni eğitim konusunda hiç desteklemiyor.Sadece babam destekliyor.Hatta sırf bu yüzden onlarla aram açıldı.Evlenmedim de onların yanından yatay geçiş yapıp başka yere gittim diye.Ben anne tarafımla yaşıyordum.Herkes bana karşı çıkıyor.Yengem diyor ki mesela koskoca kız oldun,benim senin yaşındayken oğlum bir buçuk yaşındaydı.Sürekli beni küçümsüyorlar.Sen ne yemek yapmasını bilirsin ki? vs diye
Yengen atese cekiyor seni inanma, evlendikten sonra bu konusmalari bitecek mi saniyorsun? bebek var mi der bebek olur 2. ne zaman yas aralarini cok acma der ev araba sorar ... klasik mutsuz insan tipleri, baskalarini kendilerine benzetme cabasindalar.

Sen açıkça rahat bir yaşam istiyorsun hatta ilerde açılırsın bile ben öyle sezdim ...Üzüldüm gerçekten annen hocaymış işte bazen ne anlatırsan anlat tüm anlattığın karşıdakinin anladığı kadar oluyor.Bencede iş ortamında rahat biri daha uygun size o aileyede rahat bir yaşam istediğinizi söylersiniz anlarlar.

annesi hoca olanlar istedikleri gibi yaşayamazlar mı?
annesi hoca olanlar saçını açmak istemeyez mi?
ben de senin yoz zihniyetine üzüldüm.

annesi hoca olanlar istedikleri gibi yaşayamazlar mı?
annesi hoca olanlar saçını açmak istemeyez mi?
ben de senin yoz zihniyetine üzüldüm.
Annesi eminim bu yaşamı nasıl yaşaması gerektiğini ve tesettürü en doğru şekilde anlatmıştır ama o anlamak istediği kadarını anlamış ve öyle yaşıyor demek istediğim buydu.

Oncelikle onlarin kafadan yaziyorum sana sahip cikmasina ihtiyacin oldugu bi durumda degilsin sukur baban var ailen var soncta . Yasin daha cok genc sadece iyiler diye evlilik olurmu bilemedim . Bahsettgn seyler de sana baski yaparlarsa da uzulursun bu da belli yani isteme olayi neden hemen olacakmis bikere olacaksa bile bi sure kendi kendinize bi tanisip gorusun konusun yani hayirlisi olsun hakkinda ama boyle oldu bittiye getirilerek olmaz bu isler .

Bu ne acele, kovalayan mı var allah aşkına, memlekette erkek kıtlığı mı var . Okulunuzu bitirin bi eliniz ekmek tutsun daha kimler kimler çıkar.

Annesi eminim bu yaşamı nasıl yaşaması gerektiğini ve tesettürü en doğru şekilde anlatmıştır ama o anlamak istediği kadarını anlamış ve öyle yaşıyor demek istediğim buydu.

işte öyle ''en doğru'' anlatan ailelerin çocukları dinden uzaklaşıyor belli yaşa gelince.
okumasına bile karşı bir anneyle bu kadar ''dindar'' kalınıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X