- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
- Konu Sahibi Marianihal
-
Tek geçim şansın okumaksa öyle bir seçiliyor ki.idealist olup sevdiğim mesleği yapayım okuyayım diyenlerin çoğu işsiz ya da 3 kuruşa çalışıyor. Yurtdışında geçerli meslek peşinde gençler artıkHer meslekte işsiz de var asgari ücretle çalışan da var,dövizle kazananlar da var. Meslek buna göre seçilmez arkadaşım
Kız sen ne yaptınTek geçim şansın okumaksa öyle bir seçiliyor ki.idealist olup sevdiğim mesleği yapayım okuyayım diyenlerin çoğu işsiz ya da 3 kuruşa çalışıyor. Yurtdışında geçerli meslek peşinde gençler artık
Pardon aynı anda telefonla konuşuyordum yanlış olmuş. Valla şaştım nasıl oldu bu alıntı diye.Kız sen ne yaptıno yorumu ben yapmadım ki ?!
Ben bile şüphe ettim bunu ne zaman yazdım yav diyePardon aynı anda telefonla konuşuyordum yanlış olmuş. Valla şaştım nasıl oldu bu alıntı diye.
Geçen bir tanıdığımızın oğlu hukuk yerine başka bir bölüm yazmıştı. Bizde dedik ki arkadaşımla valla çok iyi olmuş iyi ki hukuk yazmamış ülkede elini çarpsa hukuk mezunu asgari ücret bile almıyorlar. Sonra bir dallama dedi ki yooo Gönenç gürkaynak diye bir avukat var vergi rekortmeni. Benle arkadaşım aşırı güldük tabi yani bu kadar ülke gerçeklerinden uzak olunmaz. Gönenç gürkaynak dededen zengin müthiş networku olan bir adamla normal bir ailenin avukat olmuş oğlu yarışabilir mi?Yorumları okumadım belki daha önce yazılmış da olabilir. Benim çok yakın bir arkadaşım mimar ve çok iyi paralar kazanıyor. Bence her alanda, kendini geliştirip alanının iyilerinden olursan güzel gelirler elde edebilirsin gibi geliyor. Öğrenciniz de bence sevdiği işi yapsın zaten başarılı olur :) benim arkadaşım ayıptır söylemesi aylık 30-35bin kazanıyor, hem kendi yerini açtı, hem baska firmalara da danışmanlık verecek duruma geldi.
Kadın dogumcular ve gozculerde en çok kazananlardanTıp alanında en çok parayı estetik hekimleri kazanıyor diye düşünüyorumçok kazanmaya da devam edecekler.
Anam meslek kalmadı. Hep uyeler su bolumde iş yok bu bölümde is yok ölmuşuz biri toprak atsa bariHangi mesleği yaparsa yapsın özel sektör de ne kadar kazanacağının garantisi yoktur. Devlette ise tek garanti tıp okumak. Diş hekimi alımı da çok az artık. Yeni mezun hekime özel poliklinikler Ort 7000 civarı veriyor. Çünkü Mezun çok fazla. Mesela benim ark kliniği için mimara 1trilyon 300 bin ödeyecek. bu paranın ne kadarı mimara kalır bilemiyoruz. Aile yanında tutacaksa diş hekimliği daha mantıklı tabi
Erkek kardeşim çok iyi para kazanıyor bu işten ama çalıştığı şirket çok iyi çoğunlukla yurtdışında ya da şehir dışında çalışıyor ama hep inşaat alanlarında birde staj gördü staj gördüğü yerde sadece çizim yapmadı işin ameleliğini de yaptı yani şöyle diyeyim bizim evin mutfak banyo dolaplarını kendi çizdi ölçtü kesti ve montajını yaptı geçen inşaat tepesinde öyle bir üşütmüş ki bir hafta evde yattı tabi herkes bu şekilde çalışmıyordur bilemedim vallaİyi pazarlar herkese. Başarılı bir öğrencim var birkaç gündür onunla bu konuyu tartışıyoruz. Kendisi iç mimarlık veya mimarlık okumak istediğini söylüyor. Denemeleri fena değil. Ama kazanırsa ailesi şehir dışına göndermeyecek. Çevre illere belki bir ihtimal. Doğudayiz bu arada Ben de biraz araştırma yaptım. İnternette iç mimarlik mezunu işsiz kişilerin yorumlarına rastladım. Sanırım freelance calisma durumu da varmış mimarların. Bu kız kazanırsa rahat rahat iş bulur mu peki? Tamam ilgisi olan istekli olduğu işi yapsin istediği bölümü okusun ama bölümü bitirip de azıcık bir para karşılığında çalışmasını veya işsiz kalmasını da istemem. Kendisi hevesli. Bir tanıdığı varmış Instagram'da sürekli yaptığı işleri paylaşıyormus yurt dışına çıkmış falan ona özenme durumları da var galiba.
İç mimarlik yapan biri kolayca iş bulur mu? Bulursa ekonomik olarak rahat eder mi? Kızın tıp veya diş kazanacak potansiyeli var.
siz ne iş yapıyorsunuz nerede çalışıyorsunuzYurtdışında çalışan arkadaşımız havuzlu villa aldı iyi bir semtte çocuğu kreşten beri en iyi özel okullarda eşinde son model araç var yurtdışı yurtiçi tatil yapıyorlar en marka ürünler giyiyorlar evde kadın var temizlik için . Yüzleri gülüyor gelecekleri garantili. Bizse kiradayız borçla çocuğu koleje gönderiyorum eşyam eskidi alamadım yenisini tatile gidemedim. Gelecekten endişeliyim . İşte aramızdaki farklar bunlar.
kaç bandında acaba maaşıErkek kardeşim çok iyi para kazanıyor bu işten ama çalıştığı şirket çok iyi çoğunlukla yurtdışında ya da şehir dışında çalışıyor ama hep inşaat alanlarında birde staj gördü staj gördüğü yerde sadece çizim yapmadı işin ameleliğini de yaptı yani şöyle diyeyim bizim evin mutfak banyo dolaplarını kendi çizdi ölçtü kesti ve montajını yaptı geçen inşaat tepesinde öyle bir üşütmüş ki bir hafta evde yattı tabi herkes bu şekilde çalışmıyordur bilemedim valla
eşiniz mühendis miydi hani ilde 16 bin alıyor kaç yıl tecrübeyeValla genç olsam bir gün durmazdım. Eşim 16 bin alıyor aynı okul mezunu arkadaşı yurtdışında 9 bin Euro alıyor. Sence kalınır mı burada?
Bugün konuştum. Burdaki üyelerin anlattıklarıni da anlattım hep. Rehberlik servisine de yolladım. Artık karar onun.İç mimarlık hakkında yorum bile yapmaya gerek yok, hemen vazgeçin.
Mimar olup bir ofiste işe girip aynı zamanda freelance çalışmak mümkün değil. O ofiste çocuğun kanını son damlasına kadar emip evine öyle gönderecekler. Akşam eve gidince gün içindeki projeleri düşünecek farkında olmadan. Robot gibi yemeğini yiyecek biraz dizi izleyip uyuyacak. Ayrıca freelance çalışmak için çevre yapmak lazım ve bir ofiste çalışırken bunu yapmak riskli. İşverenin haberi olursa asla iyi karşılamaz.
Tıp ve diş hekimliği daha mantıklı. Çocuğa gerçekleri anlatıp kararı ona bırakmaktan başka çare yok zaten. Bir sürü başka güzel meslekler de var kendini bunlarla sınırlamasın.
Ayrıca tıp fakültesine hiçbir çocuğu yönlendirmemek gerekiyor diye düşünüyorum ben. İsteyen çocuk kendi yönlenmeli. İçinde tıp aşkı olmayan biri için bu bölümü okumak, yıllarca ders çalışmak, dünyanın en zor sınavlarından birinde yüksek puan almaya çalışmak gibi şeyler psikolojik açıdan çok zorlayıcı olur.
İlle ilgisi yok ki kamuda böyle maaşlar. Yıl da çok önemli değil. Aradaki fark çok az çünküeşiniz mühendis miydi hani ilde 16 bin alıyor kaç yıl tecrübeye
Herkese sormuşsunuz. Tüm gelirlerimizi giderlerimizi buraya yazacak değiliz ya ayrıntılısiz ne iş yapıyorsunuz nerede çalışıyorsunuz
kamuda artış az mı maaşınınİlle ilgisi yok ki kamuda böyle maaşlar. Yıl da çok önemli değil. Aradaki fark çok az çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?