• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mimar - iç mimar ne kadar kazanır?

Her meslekte işsiz de var asgari ücretle çalışan da var,dövizle kazananlar da var. Meslek buna göre seçilmez arkadaşım
Tek geçim şansın okumaksa öyle bir seçiliyor ki.idealist olup sevdiğim mesleği yapayım okuyayım diyenlerin çoğu işsiz ya da 3 kuruşa çalışıyor. Yurtdışında geçerli meslek peşinde gençler artık

Tek geçim şansın okumaksa öyle bir seçiliyor ki.idealist olup sevdiğim mesleği yapayım okuyayım diyenlerin çoğu işsiz ya da 3 kuruşa çalışıyor. Yurtdışında geçerli meslek peşinde gençler artık
Kız sen ne yaptın 😬 o yorumu ben yapmadım ki ?! 🤔

Yorumları okumadım belki daha önce yazılmış da olabilir. Benim çok yakın bir arkadaşım mimar ve çok iyi paralar kazanıyor. Bence her alanda, kendini geliştirip alanının iyilerinden olursan güzel gelirler elde edebilirsin gibi geliyor. Öğrenciniz de bence sevdiği işi yapsın zaten başarılı olur :) benim arkadaşım ayıptır söylemesi aylık 30-35bin kazanıyor, hem kendi yerini açtı, hem baska firmalara da danışmanlık verecek duruma geldi.
Geçen bir tanıdığımızın oğlu hukuk yerine başka bir bölüm yazmıştı. Bizde dedik ki arkadaşımla valla çok iyi olmuş iyi ki hukuk yazmamış ülkede elini çarpsa hukuk mezunu asgari ücret bile almıyorlar. Sonra bir dallama dedi ki yooo Gönenç gürkaynak diye bir avukat var vergi rekortmeni. Benle arkadaşım aşırı güldük tabi yani bu kadar ülke gerçeklerinden uzak olunmaz. Gönenç gürkaynak dededen zengin müthiş networku olan bir adamla normal bir ailenin avukat olmuş oğlu yarışabilir mi?

Bu yorum sahibini dinlemeyin soru sahibi. Kendisi kitap karakteri gibi yaşayan lümpen biri. Mimarlık asla yazmasın aç gezer ağlar gün boyu. Diş iyidir bu ülkede sağlık sektörü bitmez. Kardeşimin sevgilisi italyada okudu mimarlık iş bulamadı, babasının mobilya mağazasında takılıyor. Kolay değil bu işler

Freelance çalışmak için sağlam çevre lazım. Ya da çok iyi reklam yapmak. İkisi de para ister. İtü, boğaziçi, odtü gibi üniversiteler de okursa güzel iş bulur. Mimarlıkta ancak bulur. İçmimarlık tanıdığımız okudu. Şuan doğal ürünler satıyor. İş çok zor. O yaşlar hayal dönemi bence garanti bir meslek yazmadı daha sonra açıktan ya da bitirdikten sonra okuması daha iyi olur. İş Türkiyede büyük sorun.

bulursa iş eğer asgari ücret alır hatta ondan düşüğünü bile teklif ediyorlar. Özel sektör zor bu alanlarda iş bulmak daha zor ben de inşaat mezunuyum bulamadım. Belki şansı tutar ya da bi torpili vardır tabi o zaman farklı olabilir ama malesef mimar iç mimar mühendislerin durumu perişan artık

Hangi mesleği yaparsa yapsın özel sektör de ne kadar kazanacağının garantisi yoktur. Devlette ise tek garanti tıp okumak. Diş hekimi alımı da çok az artık. Yeni mezun hekime özel poliklinikler Ort 7000 civarı veriyor. Çünkü Mezun çok fazla. Mesela benim ark kliniği için mimara 1trilyon 300 bin ödeyecek. bu paranın ne kadarı mimara kalır bilemiyoruz. Aile yanında tutacaksa diş hekimliği daha mantıklı tabi
Anam meslek kalmadı. Hep uyeler su bolumde iş yok bu bölümde is yok ölmuşuz biri toprak atsa bari

İç mimarlık hakkında yorum bile yapmaya gerek yok, hemen vazgeçin.

Mimar olup bir ofiste işe girip aynı zamanda freelance çalışmak mümkün değil. O ofiste çocuğun kanını son damlasına kadar emip evine öyle gönderecekler. Akşam eve gidince gün içindeki projeleri düşünecek farkında olmadan. Robot gibi yemeğini yiyecek biraz dizi izleyip uyuyacak. Ayrıca freelance çalışmak için çevre yapmak lazım ve bir ofiste çalışırken bunu yapmak riskli. İşverenin haberi olursa asla iyi karşılamaz.

Tıp ve diş hekimliği daha mantıklı. Çocuğa gerçekleri anlatıp kararı ona bırakmaktan başka çare yok zaten. Bir sürü başka güzel meslekler de var kendini bunlarla sınırlamasın.

Ayrıca tıp fakültesine hiçbir çocuğu yönlendirmemek gerekiyor diye düşünüyorum ben. İsteyen çocuk kendi yönlenmeli. İçinde tıp aşkı olmayan biri için bu bölümü okumak, yıllarca ders çalışmak, dünyanın en zor sınavlarından birinde yüksek puan almaya çalışmak gibi şeyler psikolojik açıdan çok zorlayıcı olur.

Hiç tavsiye etmem. En yakın arkadaşım mimar, 2 sene inat etti ama süründü, şimdi vazgeçti apayrı bir iş yapıyor

İyi pazarlar herkese. Başarılı bir öğrencim var birkaç gündür onunla bu konuyu tartışıyoruz. Kendisi iç mimarlık veya mimarlık okumak istediğini söylüyor. Denemeleri fena değil. Ama kazanırsa ailesi şehir dışına göndermeyecek. Çevre illere belki bir ihtimal. Doğudayiz bu arada Ben de biraz araştırma yaptım. İnternette iç mimarlik mezunu işsiz kişilerin yorumlarına rastladım. Sanırım freelance calisma durumu da varmış mimarların. Bu kız kazanırsa rahat rahat iş bulur mu peki? Tamam ilgisi olan istekli olduğu işi yapsin istediği bölümü okusun ama bölümü bitirip de azıcık bir para karşılığında çalışmasını veya işsiz kalmasını da istemem. Kendisi hevesli. Bir tanıdığı varmış Instagram'da sürekli yaptığı işleri paylaşıyormus yurt dışına çıkmış falan ona özenme durumları da var galiba.
İç mimarlik yapan biri kolayca iş bulur mu? Bulursa ekonomik olarak rahat eder mi? Kızın tıp veya diş kazanacak potansiyeli var.
Erkek kardeşim çok iyi para kazanıyor bu işten ama çalıştığı şirket çok iyi çoğunlukla yurtdışında ya da şehir dışında çalışıyor ama hep inşaat alanlarında birde staj gördü staj gördüğü yerde sadece çizim yapmadı işin ameleliğini de yaptı yani şöyle diyeyim bizim evin mutfak banyo dolaplarını kendi çizdi ölçtü kesti ve montajını yaptı geçen inşaat tepesinde öyle bir üşütmüş ki bir hafta evde yattı tabi herkes bu şekilde çalışmıyordur bilemedim valla

illa mimarlık okuyacaksa zengin kpeder bulması şart. hatta hangi mesleği seçerse seçsin. kpeder önemli :KK53:... zengin ve nüfuslu olsun...

Yurtdışında çalışan arkadaşımız havuzlu villa aldı iyi bir semtte çocuğu kreşten beri en iyi özel okullarda eşinde son model araç var yurtdışı yurtiçi tatil yapıyorlar en marka ürünler giyiyorlar evde kadın var temizlik için . Yüzleri gülüyor gelecekleri garantili. Bizse kiradayız borçla çocuğu koleje gönderiyorum eşyam eskidi alamadım yenisini tatile gidemedim. Gelecekten endişeliyim . İşte aramızdaki farklar bunlar.
siz ne iş yapıyorsunuz nerede çalışıyorsunuz

Erkek kardeşim çok iyi para kazanıyor bu işten ama çalıştığı şirket çok iyi çoğunlukla yurtdışında ya da şehir dışında çalışıyor ama hep inşaat alanlarında birde staj gördü staj gördüğü yerde sadece çizim yapmadı işin ameleliğini de yaptı yani şöyle diyeyim bizim evin mutfak banyo dolaplarını kendi çizdi ölçtü kesti ve montajını yaptı geçen inşaat tepesinde öyle bir üşütmüş ki bir hafta evde yattı tabi herkes bu şekilde çalışmıyordur bilemedim valla
kaç bandında acaba maaşı

İç mimarlık hakkında yorum bile yapmaya gerek yok, hemen vazgeçin.

Mimar olup bir ofiste işe girip aynı zamanda freelance çalışmak mümkün değil. O ofiste çocuğun kanını son damlasına kadar emip evine öyle gönderecekler. Akşam eve gidince gün içindeki projeleri düşünecek farkında olmadan. Robot gibi yemeğini yiyecek biraz dizi izleyip uyuyacak. Ayrıca freelance çalışmak için çevre yapmak lazım ve bir ofiste çalışırken bunu yapmak riskli. İşverenin haberi olursa asla iyi karşılamaz.

Tıp ve diş hekimliği daha mantıklı. Çocuğa gerçekleri anlatıp kararı ona bırakmaktan başka çare yok zaten. Bir sürü başka güzel meslekler de var kendini bunlarla sınırlamasın.

Ayrıca tıp fakültesine hiçbir çocuğu yönlendirmemek gerekiyor diye düşünüyorum ben. İsteyen çocuk kendi yönlenmeli. İçinde tıp aşkı olmayan biri için bu bölümü okumak, yıllarca ders çalışmak, dünyanın en zor sınavlarından birinde yüksek puan almaya çalışmak gibi şeyler psikolojik açıdan çok zorlayıcı olur.
Bugün konuştum. Burdaki üyelerin anlattıklarıni da anlattım hep. Rehberlik servisine de yolladım. Artık karar onun.
Tıp zor bir bölüm , doktorluksa zor meslek. Bunların farkındayım. Ama işsizlik, parasızlık, işe yaramama duygusu, aileye muhtaçlik falan bence daha zor.
Ben üzerime duseni yaptığıma inanıyorum. Daha fazlası baskıya girer. Umarım hayırlı bir karar verir önünde bir senesi var daha.

Back