Mimar - iç mimar ne kadar kazanır?

Mezun olup işsiz kalan doktor yok. Ekmek aslanın ağzındaysa, babadan dededen yat kat arsalar daireler kalmıyorsa ekonomik güvence garanti meslek şart oğlu şart, dolayısıyla evet romantizmin zamanı değil.

Çocuğum olsa düşük puan yapsa, vıttırı vızzık üniversitelerle vakit kaybettirmem, iş hayatına direkt girmesine ön ayak olurum, açıktan oku derim ne fark eder. Yüksek puan yapsa tıp yaz derim, mühendislik istiyorsa ODTÜ BOUN mühendislikleri dışında mühendislik yazdırmam, onları kaçırıyorsa ama puanı doğuda tıp, diş hekimliğine tutuyorsa direkt vakit kaybetme onlara git derim.
 
Son düzenleme:
Sen Tıp fakültesi gibi zor bir bölümü kazan 6 yıl bitir binbir zorlukla. Sonra pratisyenlik yap. Sonra Tus gibi zor bir sınavı kazan en az 4 yıl iç hastalıkları uzmanı ol, sonra tekrar en az iki yıl mecburi hizmette çalış. Tekrar yan dal sınavına gir romatoloji uzmanı ol, tekrar mecburi hizmette çalış alacağın maaş 15 bin gerçekten devlette çalışılmaz. En mantıklısı yurt dışı
 
Evet işte öne atacak bır şeylerin varsa okul, dil güzel ama standart bı okuldan mezundan işin yaş resmen. O kadar nitelikler de yurt dışına kaciyolar zaten ilk fırsatta
Eee tabii ki öyle. Sanki dil kolay öğreniliyor, yurt dışı deneyimi kolay kazanılıyor, yazılım alanına yönelse kendini geliştireceği bir laptop almakla işe başlayacak hepsi dünyanın parası. Hiç kolay değil.
 
Bence tıp veya diş de artık çok para kazandıracak bölümler değil. Daha soyut alanlar revaçta. Kodlama, yazılım bence çok önemli ve yurtdışına da iş yapmaya müsait işler.
Ben bile alan değişmeyi düşünüyorum iş değişiliği ile.
 
Kesinlikle katılıyorum ya iyi birkaç okulda iş alanı yüksek mühendislikler olur ya da Doğuda bile olsa hatta Rusya da tıp. Tonla para harcayıp işsizlikten kafayı yemiş mutsuz evlatlar gençler kimse istemez. Marketimiz de bir kız var öğretmen. 4 kere kpss ye girmiş kazanamamış. Gözlerinin ışığı sönmüş genç yaşta mutsuzca çalışıyor
 
Tıp alanında en çok parayı estetik hekimleri kazanıyor diye düşünüyorum çok kazanmaya da devam edecekler.
 
Mimarlığa özgü değil
Ülkede her alanda aşırı bir fazlalık ve sıkılmışlık var
İyi bir okuldan mezun olmazsa asgari veya birkaç tık üstüne çalışır diye düşünüyorum
 
Bende gittim gördüm hele almanya... İnsanların gözlerinden refah akiyo o kadar belli ki huzurlari, mutlulukları birine bı şey sor güler yüzle cevap veriyor burda birine pardon bir şey sorabilir miyim desen bı dovmedikleri kalıyo, herkes ip gibi gergin. Para da var huzurda var Almancı akrabam anlatırdı da ne abarttın derdim içimden eksiği varmış anlattığının. Bizde demeniz gibi sinekten yağ çıkarıp geçinmeye çalışıyoruz. Ben aile evindeyim ama işsizim şuan kpss sonucu bekliyorum tereyağ, cevizle yemek yaparken annem ayy bitti demesin diye elim titriyo.

Ha bı de İngiltere'de yaşayan hostes bı akrabamız var kadın kesin dönüş yaptı Türkiye'ye geçen senelerde, dedi bu ne böyle süte yağa mi caliscaz kadın geri döndü sonra ingiltereye
 
Evet hiç kolay değil AA dilin yok mu AA su programı bilmiyo musun AA şunun yok mu bunun yok mu diyolar sanki çok basit bı şeymiş gibi.
 
Tıp veya dişçiliğe yönlendirmeye çalışıyorsunuz işsiz kalmasın diye ama belki bu isleri sevmeden yapacak aldiği paranın manası olmayacak, sevmediği için bırakmak zorunda kalacak. Bir öğretmenin öğrencisini hayalleri peşinde desteklemesi gerekmez mi yanlış mi düşünüyorum. Bence yönüne müdahale etmeyin. Çok iyi yaratıcı iç mimarlar da var işsiz kalanlar da. İlerde hangi mesleğin yükselip düşeceği belli olmaz 21. Yy çok hareketli ve inovatif, bakarsınız ilerde şehir değiştieebilecek ortamı olur gelişmiş bir yerde iş kurar yurt dışına çıkar, yeter ki sevdiği işi yapsın. Mimari alanlarla ilgilenen bir öğrencinin estetik zevki vardır yaratıcılık kabiliyeti ve arzusu vardir, tıp ve diş bu estetik ve yaratıcılık isteğini doyurmayacaktır
 
Bir arkadasim istanbul da ic mimar ve cok tecrübeli .Yegenim ic mimarligi yazmayi düşündüğünde sormuştuk ona ve ic mimarlık yapacaklarin kesinlikle istanbul da calismasi gerektigini en kötü ihtimal Antalya nin olabilirliğini söylemisti.Diger illerde ilerleme ve iyi kazanma şansi yok gibi bir sey demisti.
 
Hangi mesleği yaparsa yapsın özel sektör de ne kadar kazanacağının garantisi yoktur. Devlette ise tek garanti tıp okumak. Diş hekimi alımı da çok az artık. Yeni mezun hekime özel poliklinikler Ort 7000 civarı veriyor. Çünkü Mezun çok fazla. Mesela benim ark kliniği için mimara 1trilyon 300 bin ödeyecek. bu paranın ne kadarı mimara kalır bilemiyoruz. Aile yanında tutacaksa diş hekimliği daha mantıklı tabi
 
İç mimarların iş bulması mimarlardan çok daha zor. Doğru söylemiş. Bursa, İzmir gibi büyükşehirlerde bile iş bulamadı kardeşim. Buldukları da asgari ücrete 7/24 çalıştırma derdindeydi hep.
 
Bu yıl mühendislikler özellikle elektrik elektronik ve bilişim yüzdelik dilimlerde üst sıraya çıktı ..18 bin sıralamayla alan yer 15 binden aldı. Özellikle erkekler artık tıp okumak istemiyor.
 
En kısa zamanda bir mimarlık ofisinden hafta sonu çalışsın gözüyle görsün ikna olur hatta şantiye olsa daha da ikna olur. Mimarlık iç mimarlıktan çok daha iyi, mimarlığın yetkisi var odası var hakları daha sağlam, yaptığı iş de keza öyle mimarlığın bir yan dalı gibi iç mimarlık ve artık her yerde mimar dolu. Maalesef tavsiye etmem
 
15-20 bin yine iyi bence. Asgari ücretten bahsedenler var. Hiç iş bulamayanlar var. Bilemedim.
Burada türkiyenin en lerinden bahsediliyor
Kızımda bir hevesle iç mimarlık verdi
İkinci sınıfta bıraktı
Arkadaşı mimarlık 3. Sınıfta bıraktı
Biri eczacılık kazandı diğeri yazılım
İşsiz kalacağız dediler
Gerçi iki bölümünde garantisi yok ya neyse
 
Her meslekte işsiz de var asgari ücretle çalışan da var,dövizle kazananlar da var. Meslek buna göre seçilmez arkadaşım
 
Yorumları okumadım belki daha önce yazılmış da olabilir. Benim çok yakın bir arkadaşım mimar ve çok iyi paralar kazanıyor. Bence her alanda, kendini geliştirip alanının iyilerinden olursan güzel gelirler elde edebilirsin gibi geliyor. Öğrenciniz de bence sevdiği işi yapsın zaten başarılı olur :) benim arkadaşım ayıptır söylemesi aylık 30-35bin kazanıyor, hem kendi yerini açtı, hem baska firmalara da danışmanlık verecek duruma geldi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…