• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mimar - iç mimar ne kadar kazanır?

Valla genç olsam bir gün durmazdım. Eşim 16 bin alıyor aynı okul mezunu arkadaşı yurtdışında 9 bin Euro alıyor. Sence kalınır mı burada?
İstanbul’da kiralık ev tuttular, Kasım’da evlenecekler. 10 bin lira kirası. Birinin maaşı kiraya, aidata, faturalara gidecek resmen. İyi yerlerde okuyunca insanın hayattan beklentisi de fazla oluyor ama burada yaşasalar yapabilecekleri şey kıtı kıtına geçinmek olacak. Onların yerinde olsam asla durmam ama biz devlet memuru zihniyetinden çıkamıyoruz eşimle. :KK53:

Ortalamanın bayağı üstü para kazanan meslek grupları: Yazılım mühendisleri ve yazılımda kariyer yapmış bilgisayar, matematik, elektrik elektronik mühendisleri, diş hekimleri, doktorlar özellikle cerrahlar. Mimarlar, iç mimarlar çoğu boştalar.
Elektrik elektronik mezunu da çok var şuan 😕 erkek arkadaşım iki yıl deneyimli otomasyon uzmanlığı da var 4 ay işsiz kaldı mesela. Hemde sanayi şehrinde. Cv'ni beğendik gel burda çalış diyen yerde 10bin teklif etti. Bir sürü de ıssız arkadaşı var uniden orayalara gelsek iş var mı diye soruyolar

İstanbul’da kiralık ev tuttular, Kasım’da evlenecekler. 10 bin lira kirası. Birinin maaşı kiraya, aidata, faturalara gidecek resmen. İyi yerlerde okuyunca insanın hayattan beklentisi de fazla oluyor ama burada yaşasalar yapabilecekleri şey kıtı kıtına geçinmek olacak. Onların yerinde olsam asla durmam ama biz devlet memuru zihniyetinden çıkamıyoruz eşimle. :KK53:
Memurluk kanına işlemiş artık. Eşim de öyle😅😃ne uzar ne kısalır yaşayıp gidersiniz

İste ben de bu yüzden biraz çekimser kalmaya çalışıyorum ama elimde değil. İstediğin bölümü oku ama işsiz kal ne anladım bu işten :KK43: kızın ailesi çocuğu doğu dışında bir yere göndermeyecek. Kısaca çok iyi bir okul okuma imkanı yok kazansa da. E iyi okul olmayınca özel sektörde de pek şansı yokmuş. Söylediklerinizde haklısınız ama. Ben tam yönlendirmeden rehberlik servisiyle de iş birliği yaparak son kez konuşayım sonra ne isterse onu yapsın. Bu kadar üstüne düşmemin sebebi ise kiz son dört denemeden 450-500 arası puan aldı. Kursa da gidiyor daha da yükseltebilir. Heba olmasını istemiyorum.
Yok sizin iyi niyetinizden zerre şüphem yok zaten insan bazen kayıtsız kalamiyo... Ama işte iyiyse Allah'tan kötüysen senden bilinir ya. Evlilikte vsde de böyledir. Siz fikrinizi verin dediğiniz gibi rehberlik servisiyle, takdir onun olsun. Bu arada benim kardeşimde 11. Sınıf bana dış hekimliği mantıklı geliyo. Tıp çok zorlu ve stresli bı ortam, mühendislik çok rekabetçi ortam, mimarlık ortada, diş hekimi güzel bir seçenek gibi 🙏🏻

Elektrik elektronik mezunu da çok var şuan 😕 erkek arkadaşım iki yıl deneyimli otomasyon uzmanlığı da var 4 ay işsiz kaldı mesela. Hemde sanayi şehrinde. Cv'ni beğendik gel burda çalış diyen yerde 10bin teklif etti. Bir sürü de ıssız arkadaşı var uniden orayalara gelsek iş var mı diye soruyolar
Eşim elektronik müh. 20 yılı geçti 16 bin alıyor ayda. Ek gelirlerimiz olmasa açlıktan ölürüz büyük şehirde. Kiralar 6 7 binden başlıyor artık.

Mimar arkadaşım çiçekçi açtı işini yapmıyor yıllardır.
2003 yılında liseden mezun oldum. O zamanlar bile dershane öğretmenlerimiz mimarlık için diplomalı ev hanımı olursunuz diyorlardı. Keşke böyle olmasa... Herkes sevdiği işi yaparak para kazansa ama maalesef burası Türkiye, ekmeğin aslanın ince bagirsaklarinda oldu yer.

Yok sizin iyi niyetinizden zerre şüphem yok zaten insan bazen kayıtsız kalamiyo... Ama işte iyiyse Allah'tan kötüysen senden bilinir ya. Evlilikte vsde de böyledir. Siz fikrinizi verin dediğiniz gibi rehberlik servisiyle, takdir onun olsun. Bu arada benim kardeşimde 11. Sınıf bana dış hekimliği mantıklı geliyo. Tıp çok zorlu ve stresli bı ortam, mühendislik çok rekabetçi ortam, mimarlık ortada, diş hekimi güzel bir seçenek gibi 🙏🏻
Bence de. Kız zaten diyelim ki denemelerde yirmi otuz puan dusuk aldı -ki buna çok sık rastlıyoruz- yine de doğuda tıp veya diş hekimliği tutturur. Ben garanti gözüyle bakıyorum zaten. Bizim okul da başarı düzeyi düşük bir okul. Bu çocuk binde bir karşımıza çıkan bir başarı örneği. Dediğiniz gibi yapıcam bakalım. Hayırlısı olsun.

Bence de. Kız zaten diyelim ki denemelerde yirmi otuz puan dusuk aldı -ki buna çok sık rastlıyoruz- yine de doğuda tıp veya diş hekimliği tutturur. Ben garanti gözüyle bakıyorum zaten. Bizim okul da başarı düzeyi düşük bir okul. Bu çocuk binde bir karşımıza çıkan bir başarı örneği. Dediğiniz gibi yapıcam bakalım. Hayırlısı olsun.
Bu kızı okutmaya uzağa gondermiyolarsa çalışmaya da göndermezler doğuda mimar olmaktan ziyade Dr olarak daha çok para kazanır, tutunabilir gibi

Öyle mi? :KK43: Üzüldüm. Benim çevremde saydığım bu meslek gruplarında işsiz yok. Ama hepsi iki üç dil bilen ve alanında adı bilinen üniversitelerden mezunlar. Bir ODTÜ’lü BOUN’lü elektrik elektronikçiyse yani en iyilerden mezun ve yazılım alanında kariyeri varsa imkânsız. Adıyaman’da, İstanbul Esenyurt Üni’de de elektrik elektronik var. Çoğu şirket üniversiteye göre cv’lere bakıyor. Atıyorum İstanbul Gelişim ise üniversiten, bakmıyor bile.

Mühendisler bile aç ya daha ne diyeyim.
Onu gördüğümden çocuk da istediğinden tıp yazacağız doğuda bile olsa. Dil de bildi mi her ülke kabul ediyor iş veriyor. artık eğlenilecek zaman değil. En geçinebilecek parayı sağlayan meslek kovalama zamanı maalesef.

O zaman kesinlikle tıp ya da diş hekimliği yazmalı. Hayatını kurtarır.

Bu kızı okutmaya uzağa gondermiyolarsa çalışmaya da göndermezler doğuda mimar olmaktan ziyade Dr olarak daha çok para kazanır, tutunabilir gibi
Aynen. Hem ekonomik sıkıntıdan hem de tahmin ettiğiniz nedenlerden dolayı illa kendi şehrinde veya çevre illerde okuyacaksın şarti getirmişler. Batıya gitmek yok. O yüzden de keşke tıp veya diş okusa diyorum.

Öyle mi? :KK43: Üzüldüm. Benim çevremde saydığım bu meslek gruplarında işsiz yok. Ama hepsi iki üç dil bilen ve alanında adı bilinen üniversitelerden mezunlar. Bir ODTÜ’lü BOUN’lü elektrik elektronikçiyse yani en iyilerden mezun ve yazılım alanında kariyeri varsa imkânsız. Adıyaman’da, İstanbul Esenyurt Üni’de de elektrik elektronik var. Çoğu şirket üniversiteye göre cv’lere bakıyor. Atıyorum İstanbul Gelişim ise üniversiten, bakmıyor bile.
Evet işte öne atacak bır şeylerin varsa okul, dil güzel ama standart bı okuldan mezundan işin yaş resmen. O kadar nitelikler de yurt dışına kaciyolar zaten ilk fırsatta 😕

kişiden kişiye göre değişir bu tür işler bana saçma geldiği için ben para kazanamazlar diye düşünüyorum mimarı bilmiyorum ama iç mimar mesela ben niye iç mimara iş yaptırayım ki kendim yaparım evimin yada iş yerimin dizaynını :)

Onu gördüğümden çocuk da istediğinden tıp yazacağız doğuda bile olsa. Dil de bildi mi her ülke kabul ediyor iş veriyor. artık eğlenilecek zaman değil. En geçinebilecek parayı sağlayan meslek kovalama zamanı maalesef.
Aynen öyle mümkünse yurt dışında da çalışabilecekleri işlere yonlendirmek en mantıklısı

Ortalamanın bayağı üstü para kazanan meslek grupları: Yazılım mühendisleri ve yazılımda kariyer yapmış bilgisayar, matematik, elektrik elektronik mühendisleri, diş hekimleri, pilotlar, doktorlar özellikle cerrahlar. Mimarlar, iç mimarlar çoğu boştalar.
Şu listeye mağazacılığı (firmasına göre) eklemek istiyorum. Zara müdürlerinin ne kadar kazandığını duyduktan sonra.

Aynen öyle mümkünse yurt dışında da çalışabilecekleri işlere yonlendirmek en mantıklısı
Yurtdışında çalışan arkadaşımız havuzlu villa aldı iyi bir semtte çocuğu kreşten beri en iyi özel okullarda eşinde son model araç var yurtdışı yurtiçi tatil yapıyorlar en marka ürünler giyiyorlar evde kadın var temizlik için . Yüzleri gülüyor gelecekleri garantili. Bizse kiradayız borçla çocuğu koleje gönderiyorum eşyam eskidi alamadım yenisini tatile gidemedim. Gelecekten endişeliyim . İşte aramızdaki farklar bunlar.

Doktorlar ve diş hekimleri Almanya'ya kaçıyor bu ara...dün romatolog bir tanıdığın 15 bin maaş aldığını duyunca hak vermedim değil...eşime sordum yanlışlık olmasın dedim, yokmuş. Devlette uzman doktor neden yok belli.

Doktorlar ve diş hekimleri Almanya'ya kaçıyor bu ara...dün romatolog bir tanıdığın 15 bin maaş aldığını duyunca hak vermedim değil...eşime sordum yanlışlık olmasın dedim, yokmuş. Devlette uzman doktor neden yok belli.
Bu ay bir yakın akrabam Master için Almanya’ya gidiyor. Git ve sakın dönme dedik. Başka da lafım yok 😞☹️

Back