Bebek Beslenmesi Milupa mama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben kızımı milupa aptamil ve kaşık mamaları ile büyüttüm. Bilmiyordum. Bilsem başka bir mama kullanırdım kesinlikle. Gıda mühendisi bir arkadaşım da "GDO ya zehir muamelesi yapılıyor; bu yanlış. Mamanın ana maddesi süt. İçeriğinde GDO varsa bile çok eser miktardadır. İçini rahat tut." dedi ama hala içim fena. Kızım 5,5 yaşında şimdi. Oğlum var 4 aylık. İlk bir hafta ona da milupa aptamil takviyesi yapmıştıM. Tek kelime; kazandıkları her kuruş fitil fitil gelsin burunlarından!!

benim kızımda aptamil kulanıyor birde reflüsü var mecburen aptamil ar kullandık diğer ürünlerin ar si işe yaramadı off diğer mamalar peki ne durumda bilgisi olan varmı bebelac ın ar si var humananın var ar si humana zaten aptamilin bebelac iyi deil ooof daraldım

Danone’nin bebek maması şirketi Nutricia Gıda’ya ait “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı” ürününde GDO çıktı. Tarım Bakanlığı, ürünü piyasadan toplattı.

Fransız Danone’nin bebek maması üreticisi şirketi, eski adı Numil Gıda olan Nutricia Gıda’nın “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı” ürününde genetiği değiştirilmiş organizmalara (GDO) rastlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ürünün piyasadan toplatıldığını açıkladı.

Annelerin sorularının yanıtlandığı sitesinde Avrupa Birliği (AB) yasalarının bebek mamalarında GDO’ya izin vermediğini ve tüm Milupa ürünlerinin AB kurallarına uygun üretildiği belirtilen Numil Gıda’ya ait bebek maması, GDO’lu çıktı.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinin piyasa denetimleri sırasında üründen aldıkları numunede GDO tespit edilmesinin ardından tahıl karışımı ürün, Ankara Kontrol Laboratuvarı’na gönderildi. Analizlerde üründeki mısırda, GDO içeriği tespit edildi.

Aynı parti ürünlerin toplatılması için kalan 80 ilin valiliklerine yazı gönderildi. Tarım
Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Söz konusu bebek mamasının ithalat kontrollerinde GDO analizi yapılmış, GDO tespit edilmediğinden ithalatına izin verilmiştir.

Ancak piyasa denetimlerinde GDO tespit edilen bebek mamalarının toplatılması sağlanmış, firma ile ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.”

‘Bulaşık olabilir’
Nutricia Medikal Direktörü Yalım Üner, ürüne ait analizlerin ithalat sırasında Kasım 2013’te yapıldığını belirterek “Temiz çıktı, ithalatını gerçekleştirdik. Mart 2014’te Bursa’daki analiz GDO’lu çıktı. DNA analiziyle bir üründe GDO arıyorsanız, o laboratuvarın uzman olması gerekir. Türkiye’deki bazı laboratuarlarda temizliğe dikkat edilmeksizin pirinç, buğday, hayvan yemi analizleri yapılıyor. Burada bulaşık olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bursa’nın analizi sonrası ürünlere tekrar baktırdıklarını ifade eden Üner, şöyle devam etti: “Bakanlığa akredite laboratuarlarda analizlerimiz yine temiz çıktı. Artık hukuki süreç başlayacaktı; Bakanlık durumu ifşa etti.”

Kaynak: HT Hayat Haber: Ebru Erdoğan / Ekonomi

Merhabalar Humana Milupa firmasına ait değildir bende Humana ürünlerini kullanıyorum Humana tamamen ayrı bir firmadır ve ürünleri GDO içermiyor. Benim bebeğim çok severek yiyor kaşık mamasınıda biberon mamalarınıda ayrıca Humananın AR ürünüde vardır.

Son düzenleme:

smilac saglık bakanlıgından onaylı tavsiye edebilirim hipp bnim kızıma çok gaz yaptı

Sonradan yapılan analizde sonuçlar temiz çıkmış. Bence bir yanlışlık var zaten bu işte. Koskoca milupa GDO'lu mama yapamaz..

böyle bir şeye bakanlıklar nasıl izin verebiliyor en iyi marka diye alıyoruz oda GDO'lu ,

Zaten çağımızın annelerinde süt yok sütümüz gelsin diye neler yapıyoruz bebeklerimizi doyuramıyoruz diye ağlayıp duruyoruz psikolojimiz alt üst olmuş bide bu çıktı Rabbim çocuklarımızı korusun yoksa biz ne kadar üstüne düşsekte üstesinden gelemiycez bu gidişle..

Kizlar bende aptamil kullandim kizim 16 aylik oldu simdi cocuk sutune gectik ondada aptamil kullaniyordum gdo yu duyunca pinarin kini almaya basladim en guveniliri eger bebeginiz bir yasindan kucukse 6 aylik olanida var.ama en cok aptamilin 8 tahilli kahvaltisini kullanamadigima uzuluyordum onada cozum buldum yulafi pisirip kahvaltisins katiyorum daha cok faydali gunluk butun lif ihtiyacini karsiliyor kabizligada en buyuk cozum tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…