Milli Eğitim'in "okumayı sevsinler" diye öğrencileri gönderdiği fuarda bu dergi dağıt

planli

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
3.610
4.682
723
Tarihi Sirkeci Tren Garı'nda 23-27 Ekim 2013 tarihlerinde Türkiye Dergi Fuarının 4'üncüsü düzenlendi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Müdürlüklerine fuara katılım için yazı gönderdi. Öğretmenler öğrencilerini fuara götürdü. Öğrenciler fuarda tanıtımı yapılan dergileri görünce şaşkına döndü. Fuardan aldıkları dergilerde Atatürk ve Andımız'la ilgili hakarete varan karikatür ve yazıları öğretmenleriyle paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da fuarı ikinci günü ziyaret etti. Avcı'ya 1980'lerde "Molla Kasım" takma adıyla yazdığı mizah yazılarının bulunduğu dergi hediye edildi.

Aydınlık'tan Mehmet Bozkurt, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 21 Ekim 2013 tarihli, "TÜRDEB Eğitim Fuarı, 4. Türkiye Dergi Fuarı" konulu yazısına ulaştı. Şube Müdürü İlhan Kuşcan imzalı belgede, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okuma kültürü ve sevgisinin öğrenci ve öğretmenlerimiz aracılığıyla okullarımız başta olmak üzere toplum geneline yaygınlaşması için çeşitli projeler uyguladığı, okuma kültürünün yaygınlaşması amacıyla düzenlenen sosyal-kültürel çalışmalara destek verdiği ve Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği Başkanlığı (TÜRDEB) tarafından 23-27 Ekim 2013 tarihleri arasında Sirkeci Garı'nda saat 10.00-20.00 arasında 4. Türkiye Dergi Fuarı Düzenleneceği, fuarı öğrenci ve öğretmenlerimize okuma sevgisi ve kültürü konusunda katkı, dergi yayıncılığı konusunda örnek materyal sağlayacağı belirtildiğinden, öğretmen ve öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda söz konusu fuarı ziyaret edebilecekleri hakkında ilgi (a) yazı ve ekteleri ilişikte gönderilmiştir."

'SENİN ATAN GÜZEL Mİ?'

Fuarda sergilenen dergilerden biri de Cafcaf isimli karikatür dergisiydi. Dergi son sayısında, "Okulda namaz hakkınızı kimseye kaptırmayın" kampanyası başlattığını duyurdu. Bu kampanya çağrısının altında yayımlanan karikatürler dikkat çekti. Öğrencilerin öğretmenlerine şikayet ettiği karikatürde şu ifadelere yer verildi, "Hem zorla okula alıp kız erkek harman edecek, her sabah ırkçı andından içtirecek, yollamayanın velisini hapse atacaksın, hem de okulda başörtüsüne, namaza, etek boyuna, saça sakala karışacaksın. Özel okulları da kendine bağlayacak ve aynı zırvaları uygulamalarını şart koşacaksın hemi? Senin atan güzel mi?"

'MOLLA KASIM'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı fuarı ziyaret etti. Bakan Avcı'ya, Cafcaf dergisi standında, kendisinin 1980'lerde "Molla Kasım" takma adıyla yazdığı mizah yazılarının da bulunduğu dergi hediye edildi. Avcı, dergiyi ilgiyle inceledi.

Avcı fuarda yaptığı konuşmada, "Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz gelsin, burada çıkmakta olan yeni dergilerle tanışsın. Dergiler hakikaten çok mümbit topraktır. Edebiyatın, sanatın, şiirin, hikâyenin ilk yeşerdiği yerlerdir. Siz de gezerken fark etmişsinizdir, birçok editörümüz aynı zamanda öğretmenimiz, o da beni ayrıca mutlu etti. Türkçe, edebiyat öğretmenlerimizin dergi okuyucusu olmalarının yanında, editörü olmalarından da çok memnun oldum." dedi.

'MUSTAFA KEMAL DEVRİLMELİ'

Fuarda Sancaktar isimli haftalık derginin de tanıtımı yapıldı. Derginin eski sayıları da ziyaretçilere dağıtıldı. Derginin Mart sayısında kapakta "Mustafa Kemal devrilmeli" başlığı atıldı. Kapakta şu ifadelere yer verildi, "Hürriyet ve adalet için ayağa kalkan Tunuslular, Mısırlılar, Libyalılar, Yemenliler başlarındaki diktatörleri bir bir devirirken, biz 75 sene evvel ölmüş olan bir diktatörün önünde eğilmeye devam ediyoruz. Yeter!"

Milli Eğitim'in "okumayı sevsinler" diye öğrencileri gönderdiği fuarda bu dergi dağıtıldı

resimleri ekleyemedim, linke tıkladığınızda görebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Atam kadar taş düşsün o yobaz kafalarına.
'SENİN ATAN GÜZEL Mİ?'

Fuarda sergilenen dergilerden biri de Cafcaf isimli karikatür dergisiydi. Dergi son sayısında, "Okulda namaz hakkınızı kimseye kaptırmayın" kampanyası başlattığını duyurdu. Bu kampanya çağrısının altında yayımlanan karikatürler dikkat çekti. Öğrencilerin öğretmenlerine şikayet ettiği karikatürde şu ifadelere yer verildi, "Hem zorla okula alıp kız erkek harman edecek, her sabah ırkçı andından içtirecek, yollamayanın velisini hapse atacaksın, hem de okulda başörtüsüne, namaza, etek boyuna, saça sakala karışacaksın. Özel okulları da kendine bağlayacak ve aynı zırvaları uygulamalarını şart koşacaksın hemi? Senin atan güzel mi?"

şu yazıya bak. beter olun beter. sabah sabah sinirim bozuldu.

o diktatör sayesinde müslümansınız, o diktatör sayesinde böyle ileri geri konuşabiliyorsunuz, o diktatör sayesinde basın yayın özgürlüğünüz var

diktatör ne demek biliyorlar mı acaba merak ediyorum

Bunların amacı Cumhuriyeti yıkmak,başkada hiçbirşey değil.!!
Kolaydı!!!,dün paylaşılan bir yazıda dendiği gibi ''GEZİDE BİR AĞACI YIKAMADILAR,DEĞİL Kİ ATATÜRK ÜN DEVRİMLERİNİ,CUMHURİYETİ YIKSINLAR''!!!!!!!!!!!

acıyorum bu insanlara gerçekten acıyorum yazık..

kaç yıl önce ölmüş bir insandan hala korkuyorlar hala hakkında abuk sabuk açıklamalar yapıyorlar.nedir bu korku,bu tedirginlik?

sen eğitim camiasını dahi körleştirmeye çalışsan o kadar mükemmel öğretmenler yetişiyor ve yetişmiş ki boşuna çabalıyorsun haberin yok.gençlerin ne kadar bilinçli olduğunu bir kaç ay önce gördü bu ülke!

Atatürk kadar taş düşsün başınıza diycem artık zavallılar.

Eklediginiz haber linkinde;
Ilce milli egitim müdürlügünün fuari duyurdugu kagit ile, dagitildigini idea ettikleri dergilerin resimleri var.
Madem böyle bir iddeada bulunuyor, nerede cocuklara bu dergilerin dagitildigini gösteren belge.
Hani bir baslikta " kizimizin cantasindan hersey cikar" diyordukya.
Burada iki dergi resmi ve bir duyuru ile, bu dergilerin cocuklara dagitildigina inanmamiz mi gerekiyor?

Artik o kadar cogaldiki insanlari galeyana getirip fitne cikarma haberleri, buda onlardan biri.
Birtek belge getirin bu derginin o fuarda, devlet eliyle bir cocuga verildigine dair, bende weiss degilim!

Bu kadar acik konusuyorum!

ben özellikle Atatürkten nefret eden kadınları anlamıyorum ya, o olmasa hiçtiniz resmen, kimbilir hangi göbeğini kaşıyan adamın kaçıncı karısı olurdunuz, Atatürkü en çok sahiplenmesi, en çok minnet duyması gerekenler, en çok savunması gerekenler kadınlar, ama nerde...

haberi düzgünce okumuyorsunuz, bir de belge istiyorsunuz. fuarda dergi dağıtımı diye bişeyden bahsedilmiyor, öğrencilerden bazılarının aldıkları dergilerden bahsediliyor.

önemli olan bu dergilerin bu fuarda bulunmaları, ya da böyle bir fuar için öğrencilere milli eğitimden yazı çıkması, bu kadar basit.

Atatürk'ten nefret etmiyorlar korkuyorlar.gerçekten durum bu.ne komik değil mi? hayatta olmayan bir insanın düşüncelerinden korkuyorlar.

Malesef o kadar basit degil:)

Bakin ne diyor;

[h=1]Milli Eğitim'in "okumayı sevsinler" diye öğrencileri gönderdiği fuarda bu dergi dağıtıldı...[/h]
Yani devlet eli ile o dergilerin dagitildigini vurguluyor!

MAdem böyle bir iddean var, devlet eliyle o dergilerin o cocuklarin eline verildigini acikca göstereceksin kardesim!
Orada bir yetkilinin o cocuklara o dergiyi verirken cekilmis, bir resmi, bir videosu, bir belgesi olacak.
Yoksa ne deniyord dur bakiyim " bu anlattiklariniz resimle bile ispatlanamayan büüüyüükk bir karalama kampanyasindan baska birsey degil" üzgünüm!

Konunun takildigimiz yeri aslinda cocuklara dagitilisi degildi, dergilerin varlik amaciydi. :)
Ayrica Afgan cocuklu siir kitabindan sonra...

Weis neden önce dergileri elestirmek yerine "karalama kampanyasi" üzerine yogunlasiyorsun ben onu anlayamiyorum?
Neden mesela önce "cok cirkin bu tarz dergilerin orada bulunmasi, varsa varligi bile cok cirkin ama haber bana cok inandirici gelmedi, saglam kaynaklara dayandigini düsünemiyorum" diyemiyorsun?

Son düzenleme:

başlık her zaman dikkat çekici atılır.

başlığı değiştirmeden aldım buraya, siz de sırf başlığa istinaden yorum yazmışsınız, yani yazıyı okumamışsınız. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu olsa gerek. haberin içeriğinde öğrencilere bir şey dağıtıldığı iddiası yok.

''Böyle densizler iyice arttı,bu Atatürk e hakarettir ''diyemiyorlar,saçma sapan konularla uğraşıyorlar.

O dergi bu başlıkla çıkmış mı ,çıkmış.Milli eğitimin öğrencileri gönderdiği fuarda bulunuyor mu,bulunuyor.

Bunuda savunmayın artık be pesssss!!!!

Son düzenleme:
Konunun takildigimiz yeri aslinda cocuklara dagitilisi degildi, dergilerin varlik amaciydi. :)
Ayrica Afgan cocuklu siir kitabindan sonra...

Konunun takildigim yeri tamda burasi.

Türkiye de dünyada bu tür dergiler var, olacak, bu konuda yapilabilecek birsey yok.
Insanlar, dergi cikarip, cumhuriyetide yikmak ister, Atatürkü de, hükümetide.
Hatta acik acik insanlarin dinine, kutsali küfredenler bile var.
Bunlarin var olmasi baska birsey bunlarin oterite eliyle tesvik edildigini ideea etmek coook baska birsey.

Haber basliginda ne diyor?
[h=1]Milli Eğitim'in "okumayı sevsinler" diye öğrencileri gönderdiği fuarda bu dergi dağıtıldı[/h]
Peki haberin sonunda ne diyor?

"AKP, Cumhuriyet düşmanlığı temelinde eğitimi şekillendirmeye çalışıyor. Bu Bizler gerici ve bölücü sistemleri hayata geçirmeye çalışan uygulamalara karşı mücadele edeceğiz. Türkiye'nin karartılmasına izin vermeyeceğiz"

Hea bu noktada bir duracaksin kardesim.
O dergilerin varligi baska birsey, o dergilerin devlet eli ile dagitildigini iddea etmek baska birsey.
Bu cok büyük bir iddeadir, ortaya öyle bir duyuru, birkacta dergi fotografi ile böyle bir idea atip cekilemezsiniz.
Ideayi istap edeceksiniz.
Nedir bu fitne cikarma cabasi yahu.
Agzi olan konusuyor ama biraz fazla yüksekten atmaya basladilar. Civcivler bile umursamiyor artik!

Nedense haberi yapan sadece ''odatv'' yayınlamış haberi. Benim içim zaman gazetesinden milim farkı olmayan harbercilik ahlakına sahip.
Geçen senelerde penguen dergisi bir karikatür paylaşmıştı. Odatv de bayılır bu penguene. Ozaman gıkını çıkarmadı. Şikayet edildiğinde; ''Basın özgürlüğü istediğini çizmekte özgür diye kem küm etmişti.''
Çok yanlış hareketler bunlar. Kimseyi kullanmaya galeyana getirmeye çalışmasınlar.

Son düzenleme:
Bugün keyfim yerinde hic bozmaya niyetim yok.
Nerde kalmistik?
Evet böyle dergileri bastiran, böyle dergilerle cocuklarini egiten kitle, cok cocuk yaparak cogalmayi da hedefleyen kitle, valla isimi gücümü birakip 10 cocuk dogurmak istiyorum, biri tarihci olsun (cok önemli), biri politikaci olsun, sonraki sosyolog, biri ciftci olsun, biri doktor olsun, biri adalet savascisi, biri mühendis, biri ekonomist, biri egitimci, biri de gazeteci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…