- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.400
- Konu Sahibi vargasabreu
Yok dans, o kadar acikca anlatirken anlatmak istedigimizi anlamamak icin caba sarfediliyor.Amacimiz ne kutuplastirmak ne de insanlarin okudugu kitaplara karismak ki Tuyap kitap fuarina goturdu Turkce ogretmenimiz misal ogrencilerinizi...Soyle ornek vereyim.Kalksam ogrencilerimi 1 haziranda gezi parkina geziye goturucem desem sari zarfi koltugumun arasina sikistirip yallah postalanirdim ben...Benim yaptigim da cezaya girer cunku bu siyasi bir gezi olarak algilanir.Burda okullara yazi gidiyor ki linklere bakip az cok nasil kitaplarin sergilendigi bir fuar oldugunu gordum...Neyse,yuz defa da yazsak sanirim yine isteyen istedigini okura donecek konu.
Bu arada sundan 1 bucuk sene once okullarda carsaf carsaf cemaatin kitap okuma yarismalari yazisi gelirdi.Simdi tik yok :) Gizli gizli okutup sokuyorlar yarismaya cocuklari.Velhasil,islerine geleni kural tanimaksiniz istedikleri gibi yapiyorlar.
Herkes istediği fuara gider diyor hala :) isteyen o şekil giyinir isteyen bu şekil.
valla benim çocuğum o fuara gitmesin istemem. Ama sınıfça gidildiği zaman ne yapıcan? Çocuk ayrıştırılsın da istemem mecbur izin veririm.
Geleceğimizden çok endişeliyim. Dindar nesil yetiştiricez diye kültürsüz boş bir nesil yetişiyor. Şimdi bu da yanlış anlaşılır. Hem dindar hem kültürlü olunur. Ama bunların yaptığı o değil.