- 19 Eylül 2018
- 14.182
- 38.016
- 598
Eyvah eyvah o zaman yaİlk haftalar ne zaman acıkacağı belli olmuyor bebelerin zırt pırt uyanma ihtimalleri çok yüksek oluyor 1,5-2 aydan sonra tam rutin oturuyor o zaman uyanma ihtimali olmayan saatleri daha rahat biliyorsunYaşayınca anlayacaksın ne demek istediğimi az kalmış zaten hayırlısıyla kucağına al inşallah Mi-ok demişti dersin aklının bir köşesinde
Eyvah eyvah o zaman ya
Oyyy hemen kaydettim mesajınıO zaman ikiz bebelerine tek bakan biri olarak tüyo vereyim ileriki hayatın kurtulsun. Bebekle gece sakın konuşma ağzından tek bir ses çıkmasınarttırıyorum hatta ve hatta göz kontağı bile kurma, gecenin uyuma zamanı olduğunu öğretmen gerek. Gerekirse ilk 40 gün hiç uyuma ama uykusunu devam ettirmeye çabala. Sonrasında zaten sadece acıktığı için kalkacak ilk zamanlar 2 saatte bir sonra 3 saatte bir gibi bu zaman giderek kapanacak. O zaman gece deliksiz uyumak senin için zor olmayacak. Akşamlarda sana kalacak. Saatli yap herşeyi ve iki elin kanda da olsa uyku saati mama saati herşey saatli olsun. Yine söylücem hayırlısıyla kucağına al inşallah ve kolay bir minnoş olsun
Ben de naçizane ufak bir tavsiye vereyim konu sahibinin affına sığınarak. İlk kızımda 40. günden 2,5 aylık olana kadar inanılmaz uykusuz bir dönem geçirdik. Sürekli emmek istiyor, ağlıyordu. Doktora gittik, gaz ilaçları vb. hiçbir şey kâr etmedi. İnternette araştırırken bir forumda bir annenin tavsiyesini okudum ve yaptım. Ertesi gün kızımın ağlamaları bıçak gibi kesildi ve rahatça uyudu sonrasında. Yaklaşık 1 haftalıkken başlamak gerekiyor buna. Her emzirmenizde (gece gündüz fark etmez, çocuk uyusa da) bebeği dik bir biçimde tutun ve kafasını eğer uyuyorsa omzunuza koyun. 20 dk(asla 20 dakikadan az olmayacak) dik tutun. Sırtına falan vurmanıza gerek yok. Bu, sütü hazmetmesini sağlıyor ve reflüyü engelliyor. 2. kızımda ilk hafta başladım ve 36. günden itibaren geceleri 5-6 saat aralıksız uyumaya başladı. 2. aydan sonra 8-9-10 saate çıktı bu. Dünya varmış dedim. Zaten ilk ay da emme aralığı 2-3 saatti ve uyurdu o arada.Oyyy hemen kaydettim mesajınıtecrübeli annelerin tavsiyesi altın değerinde dikkate alıcam bunları
Bu çocuğun annesi babası sizsiniz niye başkasına hesap verecekmişsiniz ne mantıksız bir eş bir de size doğru gelen bir hareketi eşinize söylemeden halledin .Merhabalar iyi akşamlar
Direk konuya gireyim bebeğim 4 aylık eşim işten çok geç geliyor duşum hep geç saatlere kalıyor o yüzden bugün düşündüm duş alsam kapıyı açık bırakıp bebeğimi anakucağına koyup kilidini taksam gözüm de hep onda olur bi ağlasa bi şey olsa direk fırlarım zaten çünkü çok yakınım da olucak ve görebilicem o sıra eşim aradı beni ona da bahsettim böyle böyle yapsam diye oda işte yok riske atmaya gerek yok bilmem ne söylendi biraz neyse.
Daha sonra eve geldi tam duşa gircekken dedim ki yani sen yokkende girebilirdim alışmamız lazım artık falan diye yok işte olmaz Allah korusun bebeğe bişey olsa annesine babasına nasıl hesap vericekmişiz ailelere nasıl hesap verirmişiz bende dedim ki senin düşündüğün çocuk değil elalem ne der sürekli böyle söylüyorsun dedim.
Çünkü daha öncede bebeğe iyi bak bizi kimseye güldürme falan demişti o zaman da çıkışmışım kimse dediği de annesi babası ay artık o kadar sinir oldum ki patladım bende.
Ailesi bebeğimi aşırı sahiplenmeye çalışıyorlar değişik değişik lafımı esirgemediğim halde bu durumdayım mesela örnek vereyim dün bi arkadaşımızın düğününe katılmak zorundaydık hava çok soğuktu bebeği kv ya da anneme bırakıcaktık annem de misafirliğe gitmişti bıraktık kv eve dönünce bebeğimi almak için gittim kv elinden anne sağol alabilirim artık diye ciddi ciddi vermedi montum soğukmuş o soğuk çocuğa geçeriş ay inanamadım en son zorla aldım desem yeridir surat ta 5 karıştı çocuğu aldım diye Allah bana sabır versin gerçekten
Keşke bu bilgiyi çocuklarım küçükken öğrenseymişim, hayat kurtarıcı resmenBen de naçizane ufak bir tavsiye vereyim konu sahibinin affına sığınarak. İlk kızımda 40. günden 2,5 aylık olana kadar inanılmaz uykusuz bir dönem geçirdik. Sürekli emmek istiyor, ağlıyordu. Doktora gittik, gaz ilaçları vb. hiçbir şey kâr etmedi. İnternette araştırırken bir forumda bir annenin tavsiyesini okudum ve yaptım. Ertesi gün kızımın ağlamaları bıçak gibi kesildi ve rahatça uyudu sonrasında. Yaklaşık 1 haftalıkken başlamak gerekiyor buna. Her emzirmenizde (gece gündüz fark etmez, çocuk uyusa da) bebeği dik bir biçimde tutun ve kafasını eğer uyuyorsa omzunuza koyun. 20 dk(asla 20 dakikadan az olmayacak) dik tutun. Sırtına falan vurmanıza gerek yok. Bu, sütü hazmetmesini sağlıyor ve reflüyü engelliyor. 2. kızımda ilk hafta başladım ve 36. günden itibaren geceleri 5-6 saat aralıksız uyumaya başladı. 2. aydan sonra 8-9-10 saate çıktı bu. Dünya varmış dedim. Zaten ilk ay da emme aralığı 2-3 saatti ve uyurdu o arada.
(Konu sahibi ne olur affedin beni. Konunuzu böldüm.)
Konuya gelecek olursam da eşiniz bir hafta banyo yapmadan baksın çocuğa. Bakalım nasıl bir çözüm bulacak kendisine? Konu bebek olunca ağzı olan konuşuyor işte. Siz evde bebek ve sizin için en uygun, en rahat ortamları oluşturun, kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Çok biliyor hepsi. Ayrıca eşinizin annesi eşinizi bu kadar pimpirikli mi büyütmüş Allah aşkına?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?