Su hic icemezdim suan bol bol iciyorum. Kompostom simdi kaynadi. Meyve sulari da iciyorum sut de. Ona ragmen damla damla.
Yalniz dinlenmek icin firsat bulamiyorum malesef. Uykumu alamiyorum hic.
kuzum ben sana 25 aylık hala meme aşığı bebesi olan biraz tecrübeli bir ana olarak yaptıklarımı yazayım naçizane
sağmakla bebeğin emmesi bir olmuyor hiçbir zaman.
emzirebiliyorsan emzir hatta zorla ver. emzirdikçe artacak süt çünkü memeler programlı, süt bittikçe beyine sinyal yolluyor ve direkt bebek aç daha çok üretmeliyim diye hareket ediyor.
he ama bebek emmiyorsa bile sağ ki memede süt kalmasın böylece meme sütün bittiği sinyalini alıp direkt üretime geçsin tekrar.
bol bol su zaten yazılmış. sütün %80-90 lık kısmı su olduğu için hiçbir şey yapamıyorsan su iç.
cici bebe bisküviler var ya, onlardan 6-7 tane ye ve direk koca bir bardak su iç.
ben hep böyle yaptım.
incir kompostosu çok etkili. ben azaldıkça hala yaparım. kuru incirden komposto.
bol soğanlı bulgur pilavi mesela. o da çok süt yapar.
dereotu. çiğ çiğ al eline ye evin içinde gezinirken.
bi de bu konudaki süt çayı da çok faydalı bulabilme imkanın varsa onu da öneririm. hem içerik tamamen bitkisel olunca rezene anason gibi otlar bebeğe geçip gaz olayını da en aza indirgiyor.
dinlenme imkanın olsun lütfen canım henüz lohusasın sen hala. bebek uyudukça yat sen de uyu. inan çok faydasını görürsün. bırak iş güç beklesin. kimse senden iş yapmanı bekleyemez sen tam zamanlı bir annesin şuan...
mama da eğer çok zorda değilsen ben vermen taraftarı değilim tabi ki en doğrusunu sen bilirsin ama dediğim gibi emzirdikçe süt geleceği için mamaya gerek kalmaz diye düşünüyorum.