Börekler Milföylü açma börek

kismetsiz kedi

15senedirseviyorum seniii
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2006
3.851
1
49
yağladığınız tepsiye ilk suyfkayı serin ve hazırladığınız sütlü harçtan üzerine bolca sürün.ardından ikinci yufkayı ortadan 2ye bölüp tepsiye serin.sütlü harçla ıslatıp hazırladığınız ıspanaklı içi yayın.diğer yarım yufkayıda aynı şekilde ıslatın ve kalan ıspnaklı içi yufkanın üstüne yayın.son yufkayıda koyup kalan sütlü harcı üstüne dökün.bu şekilde bir akşam(eğer vaktiniz yoksa 1-2 saat)beklesin.sütü iyice çekmesi için....
pişiriceğiniz zaman milföy hamurlarını dama taşı gibi yanyana dizin.dizdiğiniz milföyleri birleştikleri yerlerden kesin.(yani kare kare bölmüş olacağız)bu kareleride köşelerinden ikiye bölün.(üçgen olacak şekilde)güzelce pişirin
emin olun piştikten sonra (ve yerken)herkes açma börek zannedeecek.......

Son düzenleme:
Ben tarifi pek anlayamadım kafammı durdu nedir milföyleri hazırladığımız yufkanın üstüne dizip sonramı keseceğiz?

evet canım aynen öyle.önce
sanki servis yapacakmış gibi kare kare milyöflerin birlieştiği yerden sonrada ortadan üçgen olacak şeklide tekrar keseceksin
tepsideki milföylerin görüntsü böyle olacak.daha sonra bu kareleride ortadan üçgen olacak şekilde keseceksin.denemeni tavsiye ederim.yerken açma börekten ayıramazsın

yağladığınız tepsiye ilk suyfkayı serin ve hazırladığınız sütlü harçtan üzerine bolca sürün.ardından ikinci yufkayı ortadan 2ye bölüp tepsiye serin.sütlü harçla ıslatıp hazırladığınız ıspanaklı içi yayın.diğer yarım yufkayıda aynı şekilde ıslatın ve kalan ıspnaklı içi yufkanın üstüne yayın.son yufkayıda koyup kalan sütlü harcı üstüne dökün.bu şekilde bir akşam(eğer vaktiniz yoksa 1-2 saat)beklesin.sütü iyice çekmesi için....
pişiriceğiniz zaman milföy hamurlarını dama taşı gibi yanyana dizin.dizdiğiniz milföyleri birleştikleri yerlerden kesin.(yani kare kare bölmüş olacağız)bu kareleride köşelerinden ikiye bölün.(üçgen olacak şekilde)güzelce pişirin
emin olun piştikten sonra (ve yerken)herkes açma börek zannedeecek.......

Bende anlamadım bu tarifi birincisi ilk yufkayı serdik tepsiden sarkan bölümleri ne olucak.
İkincisi 3.yufkadamı parçalanmadan bütün olarak serilecek
Üçüncüsü milföyün üzerine yumurta sürülmeyecek mi?Kuru kurumu fırına verilecek.

Ben yaptım gerçekten güzel oldu.Milföyleri merdaneyle biraz inceltin.Üzerine yumurta sarısı sürdüm.Yumuşacık ve lezzetliydi.

Bende anlamadım bu tarifi birincisi ilk yufkayı serdik tepsiden sarkan bölümleri ne olucak.
İkincisi 3.yufkadamı parçalanmadan bütün olarak serilecek
Üçüncüsü milföyün üzerine yumurta sürülmeyecek mi?Kuru kurumu fırına verilecek.
evet canım 1.si ilk yufkanın kenarlarını sarkıtmadan buruşturarak tepsiye yay.
2.si 3 .yufkada parçalamadan buruşturarak üstüne yay
3.sü milföylerin üstüne yumurta sürülmeyecek açma börek havası olması için.......
zaten demişssin gerçekten çok harika oluyor kaydirigubbakcemile5
eline sağlık...........

X